Är att synas=att bli sedd?

Att vara sig själv och gå sin egen väg är bland det svåraste man kan göra vissa gånger.
Men det är också den bästa, i längden.

Alla människor syns, men det innebär inte att alla blir sedda. För att bli sedd måste man utmärka sig, ta plats, våga säga. Att bli sedd innebär att någon lyssnar, på just dina tankar, på just dina åsikter. Detta är något vi alla behöver. Vi måste bli sedda, av någon. Människan är gjord för att leva i flock. Så våga stå upp, våga säga "Hej, här är jag." För jag vet att du har ett behov av att bli sedd, ett behov av att bli hörd.

Du måste ha mod att göra bruk av ditt eget förstånd. För du kan, du måste bara tro på det själv.  Vet du hur du kommer längst i livet? - Jo, genom att vara dig själv. Genom att våga ta plats, men också lämna plats åt andra. Var ödmjuk, men ändå självsäker. Det är som en balansgång. Du måste hitta rätt balans mellan självsäker och kaxig. De som är kaxiga har oftast ingen självsäkerhet, men det ska DU ha. Du ska våga vara dig själv, i alla lägen. (Sen kan man såklart vinkla sitt jag. Du kan ju inte vara likadan på en arbetsintervju som på din fritid.)

Med att våga ta plats och våga säger menar jag inte att du ska vara otrevlig mot folk, för det förlorar du bara själv på. Vi har yttrandefrihet i Sverige, men det innebär inte att du får vara respektlös. Tänk på det!


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...