Att utplåna en människas självkänsla

Man kan inte längre hålla kvinnan outbildad, bränna henne på bål, låta henne gå under i födslar eller vägra henne tillträde till ekonomi.

Men det man kan göra är att förstöra hennes självförtroende och självkänsla med propaganda. Detta pågår hela tiden, från födseln till döden. Det handlar om skönhet, som är gjord av en inudstri med en kommersiell syn på kvinnans yttre. Varför är det egentligen en självklarhet att kvinnan ska ändra sitt utseende?
Hon Ska använda smink, får inte bli tjock, måste ha fin hy, inte hängbröst eller små bröst.
Maten hotar hennes kropp så innerligt att hon bantar sig tills hon nästan säckar ihop.
Vad kostar det att ständigt höra att man inte duger som kvinna, att hela tiden utvärderas efter sitt yttre, sitt skal? Vad gör det med kvinnas självkänsla och energi?


När hon lägger sig under kniven är hon definititvt besegrad. Hur kommer det sig att kvinnor går med på detta? Detta tar på deras självförtroende. Till och med på små flickor.Detta måste få ett slut. Kvinnor (och män) måste inse att vi är vackra som vi är, utan den där skiten. Vi behöver inte finna oss i de ideal som finns idag. Vi kan ändra på det, bara vi kämpar.
Men ni kvinnor måste också inse att ni har en inverkan på samhället. När ni kränker andra kvinnor eller er själva så ställs det ännu större krav, på både dig och andra kvinnor. Om det är okej för er kvinnor att kränka andra kvinnor, varför skulle det då inte vara okej för män? Vi lever egentligen som på häxornas tid. När en kvinna var vacker på den tiden brände man henne på bål, eller dränkte henne med en sten. Idag fungerar det nästan likadant, men istället för att bränna på bål, kränker vi kvinnan tills hon går under.
Tills hennes självförtroende är på bott.


Detta är så fel, och ni kvinnor som män måste inse att vi inte behöver finna oss i alla ideal och samhällsnormer. Kämpa för jämnställdhet, kämpa för att vi ska kunna vara oss själva, utan att behöva ändra oss för alla andra. Vi blir matade varje dag om att vi inte duger som vi är, men det är just det vi GÖR. Inse det, för du kan göra skillnad. DU kan ändra människors syn på vad som är vackert. Så kämpa du med!Kommentarer
Anonym

bra text

2011-04-24 17:26:02
Anonym

du verkar väldigt smart :)

2011-04-24 17:54:24
Evah

Tack :)

2011-04-24 17:57:28
URL: http://Evaaaahs.se
S.Johansson

Skriv om texten, jag fick fan ont i huvet av den. Låtsasfeminism är alltid kul.

2011-05-02 14:10:50
Evah

Ta en ipren och läs igen :)

2011-05-02 14:22:24
URL: http://Evaaaahs.se


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...