Föräldrarskap
Hur är man egentligen är bra förälder? - Den frågan tror jag vi alla ställer oss faktiskt.

En bra förälder för mig är en förälder som har tid för sina barn, som uppfostrar dem på ett bra sätt. Inte för sträng, men det ska finnas vissa regler. Barn behöver regler, för att lära sig rätt och fel. Föräldern ska vara någon att se upp till, en förebild. Då kan man inte festa bort sina barns uppväxt, utan man ska ha tid för dem, och låta barn vara barn.

Jag ser olika program m.m där vissa föräldrar låter barnen göra allt i hemmet. De städar, diskar, gör frukost själva, lagar middag, ja nästan allting. Medan föräldrarna ligger i sängen till klockan 12.00, bara ser tv och är rent ut sagt förskräckligt lata. Sen finns det de föräldrar som bara ägnar tiden åt job och städning. De har inte tid för barnen för de är upptagna med att städa hela dagarna. Barnen får knappt leka, för det måste vara i ordning och städat. Båda dessa saker är sjuka enligt mig. Inget utav detta är en bra förälder. Man ska självklart ha ordning i hemmet, jobba och när barnen kommer upp i en bra ålder kan de får hjälpa till lite mer och lära sig ansvar.

Barnen ska få vara barn, och det ska inte vara ett krav att de måste ta hand om hushållssysslorna. Men de ska få lära sig hur man gör, och någon gång få hjälpa till. Barnen ska ha regler och rutiner. Mattider, sovtider osv. Det behöver ett barn. De ska veta att de inte kan göra vad som helst, när som helst. De ska lära sig rätt och fel. En bra förälder tänker på barnets bästa, tar hand om barnet, älskar barnet, och tycker det är kul att uppfostra barnet. De gör sitt bästa. En bra förälder lagar mat, ser till så barnen sköter hygienen osv. De ser helt enkelt till att barnet mår bra. Sen kan det självklart komma svackor som förälder med, men det är förstårligt och klarar man bara att ta sig ur svackan så är det ingen fara :)





GLÖM INTE ATT ANMÄLA DIG TILL SMINKTÄVLNING! KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG!