Svältande barn
Varje minut dör 20 barn, av svält.

Varför är världen så orättvis? I Afrika är det sådan svält, för de har sådan fruktansvärd torka. 
I Sverige klagar vi för att det är för varmt, för att sommaren regnar bort, för att snön inte ligger kvar. Tänk om vi hade det som människorna i Afrika. Vore det bättre? - Nej! Vi borde alltså klaga mindre. För vi har det så fruktansvärt bra här i Sverige, och i många andra länder. Vi borde uppskatta det vi har, istället för att gnälla på allt mellan himmel och jord. Torkan är värre än på 60 år i Afrika! 

För några enstaka kronor kan du rädda liv. Du kan ge barn näring och mat. Du kan se ett barn få le och känna lycka, även om det enbart är för en minut. Vore det inte värt det? Ni som har råd; SKÄNK EN SLANT! Jag lovar, ni kommer må mycket bättre om ni vet att ni kan hjälpa några barn. Barnen har inte valt att födas i dessa länder. Barnen är oskyldiga. Jag lider med alla drabbade, jag ber för alla drabbade. Jag önskar att jag kunde trolla, så hela världen kunde vara vänner, hela världen kunde le och vara lyckliga. 

Jag önskar att jag kunde ändra klimatet borta i Afrika, så de kunde odla egen mat, så de slapp torka. Jag gråter när jag skriver denna text, för det gör så himla ont i mig att se detta. Tänk dig, att behöva se sitt barn svälta. Att barnet bara är skinn och ben. Tänk dig in i situationen. Om du har möjlighet, så skänk någonting. Visa att du har ett hjärta, för de här barnen behöver dig.



Läkare utan gränser
Unicef
Rädda barnen