Svar på kommentar x 2


SVAR: Jo självklart handlar det om en själv också. Men seriöst, så handlar samhället otroligt mycket om hur man ser ut, tyvärr, och det är det jag vill ändra i världen. Unga tjejer har oftast stora krav och det beror på att mycket av media har en snedvriden syn av vad som är "normalt" och "snyggt". De matas varje dag med hur man ska se ut, för ser man inte ut så, så blir man utstött. 

Vi själva sätter många krav, ja, men det gör också samhället och föräldrar. Många barn växer upp med att de måste ha höga betyg för att förläldrarna ska bli stolta, många barn växer upp med att man ska gå i ett visst fotspår, för att föräldrarna ska bli nöjda. Även när det gäller jobb och skola. För att komma in på universitetet måte du ha höga betyg, och för att få ett jobb måste du ha lyckats med skolan och fått bra betyg. Alla dessa faktorer är väldigt svårt att få ihop när man är 14 år. 

Jag utgår mycket från egna erfarenheter, men också ifrån de mejl jag får av unga tjejer som har det såhär. Sätter jag verkligen dessa måsten då, när jag skriver att man ska försöka skita i vad alla andra vill, och göra det man själv vill? Sätter jag verkligen måstena då? Det tycker absolut inte jag, däremot vet jag att jag hjälper många med mina texter, i och med att de ber mig om hjälp när det gäller just dessa saker. Detta är inget jag hittar på, utan det är såhär det är i många fall, tyvärr. Jag bryr mig inte direkt att folk går på mig, för jag tar inte åt mig, men jag blir sårad när jag ser andra människor fara illa, där jag vet att de verkligen mår dåligt av det, och det tänker jag inte sitta och se på bara. Men tack i alla fall för den sista meningen :)




SVAR: Nu handlar det inte om det i detta fall, utan för att många har väldigt svårt att ta att man faktiskt skiljer sig från mängden, och inte gör något som de flesta andra tonåringar gör. Det där med att de nyktra går hem, varför tror du att de får tråkigt och går hem? - Jo för att vi som då är nyktra på en fest, blir väldigt ofta utanför. Om många av de som dricker, skulle behandla oss som inte dricker på exakt samma sätt, som de behandlar sina vänner som dricker, så skulle det inte bli tråkigt. Men som jag skrev innan, väldigt många har svårt att hantera att man är annorlunda, och många skäms för hur de beter sig på fyllan, och är då folk nyktra blir det jobbigare för dem som är fulla, för att vi är vid fullt medvetande.