Älskar att få sådana här <3

Älskar att få sådana här kommentarer :) Tycker det är så gulligt, och detta är från en kille. Han har följt mig i två år, och det känns jättehärligt. Fick till och med BDBHD av honom. Jättesnällt tycker jag :) Tack än en gång!
Älskar verkligen mina läsare <3. Ni är underbara.

 


Dagens blogg

 

Ny chans för just DIG att bli dagens blogg och få flera besökare :)
STÖRRE CHANS ATT VINNA JU FLER GÅNGER DU KOMMENTERAR.
Så tryck på skickaknappen om och om igen vettja :)


Min syster del 3
Att ha en funktionshindrad syster kan innebära mycket besök på sjukhus. Man vet aldrig när man måste åka in akut, i och med hennes andningsproblem. Det kan ändra sig på några minuter, så mamma och pappa måste alltid vara tillgängliga. Är de längre bort så är det bara att åka så fort som möjligt.

Sofie har gått på massor av olika kliniker. Barn och ungdoms habiliteringen (nu vuxen hab), rett center, som är specialister på just Rett syndrom, ortoped, och andra saker. Rett center ligger uppe i Östersund, och dit kommer läkare från hela världen. London, Danmark, Paris, m.m. Där gör de mätningar på hjärnstammen, och andningen. De testar olika saker, t.e.x hur Sofie regerar på olika slags musik. Hon älskar Status quo, det är hennes favorit grupp, som hon alltid lyssnar på när hon är ledsen.

Att aldrig veta när man måste hamna på akuten är jävligt hemskt rent ut sagt.... Man bär alltid en oro med sig. Det är alltid möten hit och dit om Sofies mediciner och hur man ska kunna hjälpa henne så bra som möjligt. Hon äter två stycken mediciner. Absenor och Lamictal. Sen har hon ju stesolid mot sina epanfall och resulax för att kunna bajsa. I och med att hon aldrig kan röra sig särskilt mycket så kommer inte magen igång och hon blir hård i magen. Tur att det finns saker som kan hjälpa till i alla fall.

Sofie måste ju ha specialgjorda skor. Hon kan inte gå i vanliga alls, utan har special hela tiden. Detta får hon då hos en ortoped. Jag har tillbringat mycket av mitt liv på sjukhus, både för min egen del och Sofies del... Inge roligt. Egentligen finns det hur mycket som helst att skriva, för jag har alla möjliga minnen från sjukhusen.

Jag minns en gång när Sofie åkte in akut för andnings stopp, så började jag att gapskratta. Mamma tyckte jag var jättekonstig, men jag kunde inte gråta. Visste inte hur jag skulle hantera känslorna. Fick sedan veta att det var normalt. Men när vi kommer in till akuten (Sofie och hennes assistent hade åkt in) så sitter Sofie där och bara ler. Jättepigg, fast hon hade haft andnings stopp ett bra tag. Jag kan inte förstå det?
När det hände nu senast så fick hon åka ambulans från sin dagliga verksamhet. Jag kom dit, såg henne ligga på båren och vara jätteblek. Jag fick panik och stortjöt. Kunde inte ens stå upp, men mamma och mina syskon tröstade mig, medan pappa körde in oss till akuten. Vi hämtade upp både Anna och André på vägen, och båda två förstod direkt vad som hänt när jag kommer in likblek och ropar efter dem, och båda fick gå från jobbet för att följa med oss till akuten. Man visste ju inte om det var sista gången man fick se henne......


När jag skriver detta tåras mina ögon och jag ser knappt vad jag skriver, så får nog avbryta där, innan jag får panik. Nu har ni fått veta lite mer om Sofie och livet med henne.På denna bilden har hon en CPAP på sig. (Uttalas C-pap). Den ska hjälpa mot andningen,
men funkade inte alls på henne tyvärr.
Denna bilden är tagen i Östersund på Rett center. Här gör de hjärnstamsmätningar.Samma på denna bilden.
Och även denna. Här får ni se två av de som har hand om detta
. Peter är från London.Såhär bra kontakt har jag och Sofie alltid haft <3Haha, var tvungen att lägga in denna bild också med Allgott och Villgott :)HÄR kan ni se filmer från Rett Center när de gör mätningar på Sofie.
Första "click here"är när Sofie har ett långt andnings stopp, och tredje "click here" är när Sofie har så kallade hjärnstam stormar.

Svar på tal


"nej du behöver ju inte gilla porr, bra att du står på dig =) men om du tror att din kille inte kollar på det eller tycker om det så har du fel.. kan lova dig att ALLA killar gillar porr o kollar på det!

säger han något annat så ljuger han! =)


SVAR: Haha, det där kallas verkligen att dra alla över en kant :) Jag vet att absolut inte alla killar (eller tjejer) kollar på porr. Det är ju en individuell sak, som allt annat. Samma med att alla tjejer inte gillar magrutor :) Alla är vi olika, det finns de som älskar porr, och det finns de som hatar porr. Men man ska absolut inte dra alla över en kant, för alla är olika :) Men brukar vara så, när man saknar kunskap om det ämnet.

Dagens blogg blev:

http://cuatro.blogg.se/http://j-n-i.devote.se/Grattis till er :)

(NI SOM INTE VANN, BÄTTRE LYCKA NÄSTA GÅNG!)

Dagens blogg
SOM SAGT, STÖRRE CHANS ATT VINNA OM DU SKICKAR ATT DU ÄR MED MÅNGA GÅNGER :) SÅ KLICKA PÅ SKICKA KNAPPEN OM OCH OM IGEN ;) (Det kan lagga lite, men era kommentarer kommer fram) :)

Unga mammor

Jag tycker det är sorgligt att så många unga skaffar barn idag.
När man är mellan 13-17 så är man inte redo för att få barn än, och ja jag vet, vissa är jättebra mammor i den åldern. Men är de verkligen redo för allt som kommer med ett barn?


Jag tror att de flesta graviditeter i ung ålder beror på slarv med preventivmedel, och det är väldigt oansvarigt tycker jag. Då skriver vissa att det är även killens ansvar. Men tjejen äter p-piller och de har varit ihop i ett år etc. Ska de behöva använda kondom då, eller ska han verkligen kolla henne hela tiden så hon sköter pillren? Det är ju hur lätt som helst för en tjej att säga att hon tagit pillret, men inte gjort det. Just för att hon vill ha barn.

Detta tycker jag är väldigt oansvarigt och fel. Både mot barnet, killen och en själv. Man måste verkligen leva livet lite innan man skaffar barn. Ha jobb, egen bostad och helst körkort (något utav föräldrarna iaf). Jag tycker inte det är fel att skaffa barn när man är runt 20, för då kanske man har mer ordnat och i alla fall gått ur skolan (de flesta). Det man ska tänka på när man ska skaffa barn är att ha ett stadigt förhållande också. Någon som man verkligen kan lita på och hängt ihop med ett tag. Jag tycker tjejer borde tänka till. Barn är verkligen jättemysigt och härligt, men det är så mycket mer därtill. Och bor ni hemma, tänk på era föräldrar. De kanske inte orkar höra barnskrik och behöva hjälpa till. Som man ser väldigt ofta håller inte ens de unga föräldrarna ihop, utan de gör slut efter ett tag. Ett barn sliter mycket på frörhållandet eftersom det bara är barnet som gäller ett bra tag framöver. Vaknätter, matning, blöjbyte, inget sexliv på ett tag, och man kanske inte ens orkar när man får ha sex igen.


Nu menar inte jag att det bara är negativt med barn, men att man ska vara mentalt förberedd. Det är ett ansvar man har hela livet, som man MÅSTE ta hand om. Då ska man också se till att ha ordnat innan man skaffar barn. Sen kan det ju naturligtvis bli barn fast man skyddar sig, men det är en helt annan sak.

Men tjejer (och killar) tänk er för. Se till att hänga ihop ett bra tag innan ni skaffar barn, och ha ordnad ekonomi och bostad. Det är det bästa för både er och barnet!

Svar på tal"Hej evah skulle verkligen uppskatta svar! Jag är 12 år och det ser ut som jag bara har en innre blygläpp. är det onormalt eller kan det bli så?
p.s din blogg är super! :D uppskattar svar! :)
Kram<3"

SVAR:
Jag har faktiskt aldrig hört talas om detta, men det förekommer säkerligen. Det bästa du kan göra är att ringa närmsta ungdomsmottagning/vårdcentral och be dem kolla. Då får du svar från en person med både utbildning och erfarenhet inom detta.

Tack så jättemycket :) Kram <3

Porr, bra eller dåligt?

Jag tycker inte alls om porr.
Jag tror det kan vara skadligt att se på porr faktiskt. Många unga (och vissa äldre) tror att det är så sex ska vara. Att det lixom bara är så. De flesta gånger i porrfilm så är sexet hårt, onaturligt - alltså mycket silikon, rakade könsorgan, stora könsorgan m.m. Tjejerna verkar oftast vara de kåtaste. De som är villiga och går med på allt, de tar satsen i munnen. Det är inte såhär i verkligheten.

Missuppfatta mig inte, det finns självklart sådana här personer IRL med. Men långt ifrån alla. Det är inte ens alla tjejer som gillar att ta den i munnen och det är inget fel i det. Jag tror att porr förstör mycket, och gör så att unga killar verkligen tror att det SKA vara så, annars är det onormalt. Det finns inga SKA i sex, utan man gör det man själv och det ens partner gillar. Man ska aldrig tvinga eller tvingas till något man själv inte vill. Jag kan tänka mig att många killar blir chockade över hur det verkliga ser ut. Att alla tjejer faktiskt inte gillar att ta den i munnen och sådant. Jag tror inte porr kan vara nyttigt över huvudtaget, för vad hjälper det? Visst, folk kanske får idéer, men det finns andra sätt att testa sig fram. Detta är i alla fall min åsikt.


Svar på tal"går bristningar bort och tror du killar bryr sig om sådant? skulle verkligen va glad om du svarar... mår dåligt över min kroppp pga de!:/"

SVAR:
Bristningar försvinner inte helt, men de bleknar med åren. Jag har bristningar själv, och de har blivit mycket ljusare nu och syns knappt. Jag har aldrig mött en kille som bryr sig om det, och gör han det, då är han inte värd dig. Älska din kropp som den är, för lite bristningar här och där ska inte spela någon roll. Ingen är perfekt :) Men jag tror säkert att du är skit snygg! Hoppas du kommer över det <3

Små bröst, okvinnligt

Det finns ju en del som säger att små bröst är okvinnligt, och att silikon med stora kupor är mycket sexigare och kvinnligare.  Då undrar jag, - kan verkligen kvinnobröst bli okvinnligt?!

Bröst är ju en väldigt kvinnlig sak, eftersom män inte har likadana. Män har ju också bröst, men de är ju faktiskt annorlunda. Kvinnobröst, oavsett storlek måste ju då vara kvinnliga. Vem besämmer egentligen vad som är snyggt, fult eller i detta fall "okvinnligt"? Tycker det är så enormt fel att säga att små bröst är okvinnligt. Bara för att alla inte vill lägga sig under kniven och bli fejk istället. Bröst, små som stora är sexiga, naturliga och fina. Bevara istället det naturliga och var stolta över er själva. Det jag tycker är fult ärligt talat, det är att se en jättesmal och nätt tjej, med stora silikonbröst. Det verkligen lyser fejk om det. Det är så hemskt och passar inte alls ihop med hennes kroppstorlek. Det är ju också något man får tänka på. Vad har man för kroppstorlek? Vissa är jättesmala, med små bröst, andra lite större med större bröst, men det kan också vara tvärtom. Men enligt mig är kvinnobröst, stora som små kvinnligt för det sitter på en kvinnokropp. Det är naturligt för tjejer, alltså kvinnligt.

Var nöjd med dina bröst och din kropp, för det är så du är skapad och det är så du ska vara.Bilden lånad från Amelia

Underbar <3"Jag har en underbar vän, hon finns alltid där, hon är verkligen sig själv upp till 100 %. Denna vän heter Evah, jag är så fruktansvärt glad att hon och jag är vänner! Vi har så mycket gemensamt, och det är toppen! Hon bryr sig inte om vad alla andra tycker, hon är verkligen sig själv. Hon har sin egna stil och den är helt underbar! Jag älskar hennes stil, jag älskar hennes utseende. Evah är en utav mina bästavänner, jag älskar dig gumman. ♥"

Titta vad sött skrivet :) Hur kan man ha så underbara vänner? Tack så jättemycket Nea :) Jag älskar dig <3

Min syster del 2Många tror att det bara är elände att ha en funktionshindrad syster, men det är även mycket roligt. Fatta mig rätt, inte själva funktionshindret, men hon ger oss så mycket glädje. En funktionshindrad person är mycket mer positiv än en "vanlig" person. Sofie är den som nästan alltid är glad, hon är positiv och tar vara på det hon har.

Hon går miste om mycket i livet eftersom hon inte kan göra allting som vi kan, men ändå är hon lika glad. Vet ni varför? För hon ser livet som en bra grej och verkligen uppskattar det hon har. Hon suktar inte efter det hon inte kan få, utan hon är medveten om sittuationen. Bara Sofie får mat, glädje, kärlek och får vara med oss så mår hon bra. Självklart kan det vara jättejobbigt att vara lillasyster till en såpas funktionshindrad, men jag har lärt mig att leva med det. Man vet ju aldrig när man mister henne, men man får ta vara på tiden man har.
Jag minns att jag tyckte det var jättejobbigt förr att hon alltid kom i första hand, men mamma och pappa har alltid varit bra så att mina syskon fått varit med när de gjort i ordning Sofie och sådana där saker. Jag tror att Sofies funktionshinder kan vara orsak till att jag haft sådan depressioner. Jag har inte levt ett vanligt liv, och rädslan över att mista henne är hemsk. Men idag har jag lärt mig att hantera det på ett bättre vis.

Jag och Sofie har alltid varit väldigt tajta. Vi lekte alltid tillsammans som barn, vi låg och myste och vi satt nästan ihop. Jag var med till hennes skola, hon var med till min ibland, vi lyssnade på musik, såg film ja allt gjorde vi tillsammans. Det var tider det. Saknar verkligen våran barndom när vi lekte med allt möjligt. Vi hade det verkligen mysigt.

Det värsta med att ha en funktionshindrad syster är att man blir "låst". Jag får dåligt samvete om jag inte är hemma, just för hennes skull. Jag vet att det är fel, för hon vill att jag ska roa mig och leva livet, men jag vet att hon inte kan det så det känns så jobbigt. Tänk om något händer när jag är borta? Tänk om hon... dör när jag är borta? Jag vet att jag inte ska tänka så, men det är så svårt att inte tänka så....


Min syster del 1


Hon lider av ett handikapp som heter Rett syndrom. Det är en sjukdom som ger en kombination av svåra funktionshinder. Syndromet förekommer i stort sett bara hos flickor/kvinnor. Orsaken till Rett syndrom är en felkonstruktion i nervcellernas kontaktnät i hjärnan. Detta beror i sin tur på en förändring (mutation) av ett arvsanlag. Mutationen uppträder i regel för första gången hos personen och är inte nedärvt.


Sofie kan inte prata, inte äta ordentligent, inte göra något själv. Hon förstår mycket och man ser på henne att hon lyssnar. Hon kan heller inte gå så bra, därför sitter hon i rullstol om hon ska någonstans, för hon kan inte gå långt.  Det är som att ha ett spädbarn. Man får mata henne, byta blöja på henne, ge henne dryck. Ja, i stort sett leva hennes liv. Hon har också svåra andningsproblem och epilepsi. Det gör att hon inte kan vara ensam, utan måste ha pass 24/7. När hon får sina anfall stoppar man det med stesolid, så hon blir medvetslös ett tag.
Det är inte alla gånger man behöver göra det heller, ibland stoppar det av sig själv.
Men eftersom stesolid inte är bra för andningen får vi bara ge henne en viss dos.


Hon har även något som kallas hjärnstamsstormar. Episoder av överdrivna och samtidiga kraftiga ökningar i CVT, CSB och arteriellt blodtryck ses vid “Hjärnstamsstorm”. De som har svag andning med hypoxi alt. Hyperkapni är predisponerade för hjärnstamsstormar. Den kraftiga ökningen av hjärtats vagustonus medför risk för hjärtstillestånd. Detta innebär att hon vaknar på nätterna, får panik och skriker.


Sofie kan endast röra sig lite. När hon väl rör sig måste hon ha en blå tyghjälm på sig, för att inte skada huvudet ifall hon skulle ramla. Man kan aldrig låta henne gå på stan eller så, för det blir för långt, då åker hon rullstol.

 

Att göra intensiva rörelser med händerna är kännetecknet för Rett syndrom. Ett så kallat stereotypt beteende.


Mobbning= MORD!

Visste du att 1500 personer tar livet av sig varje år, bara i Sverige? Mellan 30 och 50 stycken är barn. Det finns olika anledningar till detta, men många gånger rör det sig om mobbning.

Michaela Silfverberg, en 14-årig tjej som blivit mobbad sen första klass. Eleverna skrek glåpord, rev i sönder hennes böcker, kastade sten efter henne. Varje dag kom hon hem med bulor och blåmärken. Hon hade bestämt sig för att ta sitt liv. Innan fick hon ett sms som löd:
"Hej hopp, ditt stora fula fetto. Är du inte död ännu? Det borde du vara så som du ser ut."

Detta händer varje dag i Sverige. Barn/ungdomar mobbas så fruktansvärt i sina skolor, så de till slut inte orkar mer. De blir slagna, får höra hemska ord, de får kläderna förstörda. Detta är mord!
Att vara elak mot någon oavsett om det är över internet eller i verkliga livet så är det fel. Det är hemskt, och du är skyldig till att personen mår dåligt, och till och med mord om personen tar livet av sig.

Hur kan man leva med sig själv när man vet att man gör andra människor så illa? Varför måste ni hålla på att mobba människor till döds? Vad är det som gör att ni är så fruktansvärt hemska människor att ni verkligen inte bryr er om andra? Detta måste få ett stopp! Ni blir inte mer respekterade av att mobba någon. Ni blir inte snyggare, mer populära, eller smalare av att vara elak mot någon!

Samhället måste börja bry sig mer om de mobbade. Det är inte de mobbade det är fel på, det är mobbarna och samhället! Du som är mobbad, tro aldrig på det de säger, de har fel! Även om du inte ser ut som "normalt" eller är lika smal så är du lika mycket värd! Oavsett hur du ser ut, eller vad du lyssnar på för musik etc så har INGEN rätt att kränka dig för detta. Det är olagligt. Det är mobbarna som ska byta skola, det är mobbarna som ska straffas, inte du som blir mobbad.

Du som mobbar/är elak i verkliga livet/internet, tänk dig själv.
En vanlig dag i skolan. Du vet att denna dagen kommer bli exakt samma som alla andra dagar. Du möter dem. Just de som gör dig så ledsen, så arg, så frustrerad. De skriker hur ful och värdelös du är. De säger att du inte är något värd, för du är för fet/ful. Ingen kommer någonsin vilja ha dig fetto. De kommer ikapp dig. Drar in dig på toa och slår dig tills blodet rinner. De spolar ner din väska i toaletten, för den är inte mode. De går iväg, och du sitter där ensam. Tårarna rinner och du känner dig värdelös. Varför just mig, vad har jag gjort? Du kanske inte har någon att prata med, inga vänner, inga föräldrar som bryr sig.


Hur skulle du som mobbar känna om detta hände dig? Skulle du verkligen vilja vara med om detta? Klart du inte vill, men varför utsätter du då andra för detta? Ta dig i kragen och sluta upp med sådana här dumheter. Det tjänar inget till och folk kommer gå emot dig mer när du mobbar.

Samhället måste lära sig att säga ifrån. Inte bara se på. Den som ser på är skyldig till mobbning den med! Så säg till någon vuxen. För du skulle vilja ha hjälp om du var i den sittautionen!

Mobbningen ska bort. Var med att kämpa du också!Tack alla <3

Tack till alla som läser min blogg och stannar kvar. Det betyder verkligen <3 Jag älskar er

Titta åt ett annat håll

Jag tänkte på detta med SiiMii på bilddagboken.
Har läst att det är väldigt många som vill ha bort denna funktion, för att slippa se alla "fjortisar" och vill inte bilddagboken ta bort det, så tycker de att det ska komma en ruta där man kan välja om man vill ha SiiMii synligt eller inte. Så de slipper se alla dessa "fjortisar".

Är det verkligen så svårt att kolla bort? Visst, jag håller med om att pornografibilder så som nakna bröst, nakna könsorgan inte ska få synas i SiiMii, men vanliga sexiga bilder?! Come on, vi är på 2011, inte 40-talet. Är det verkligen så farligt att se lite hud? Även om ni inte gillar att se hud så kan väl andra få gilla hud. Kolla bort om det verkligen är så färt att ni mår så dåligt och till och med vill gå ur bilddagboken för detta.

Man ska väl inte behöva gå i burka för att göra er nöjda heller. Är det verkligen så svårt att tänka: "Oj, det var visst en bild jag inte ville se, så jag skiter i att kolla på den och tittar här borta istället"? Om ni nu lider så av dessa bilder, varför plåga sig ännu mer med att titta på dem och till och med gå in på dem istället för att kika åt ett annat håll?

Skärpning Sverige. Väx upp och inse att alla får vara som de är.
Åsa 28 gillar inte hud, men det gör Ulrica 20 år och det är väl bra att alla gillar olika. TITTA BORT!

Att vara kär

Är det inte en väldigt konstig sak att bli kär egentligen?
Vad är det som gör att två personer just faller för varandra? Det har jag länge funderat över. Vad händer egentligen? Att just jag och André blev kära. Visst, man söker sig till sådana människor som är lika en själv, men att man just faller, man blir kär, man älskar personen, man har sex med personen. Det är lite udda enligt mig. Är det ödet, Gud eller vad är det som styr kärleken? Funderar du också på sådant?

Jag har egentligen mycket funderingar om kärlek. Vad som egentligen händer, varför hjärtat slår snabbare m.m. Hur kan två människor vara tillsammans hela livet ut? Vad bestämmer det som är rätt? Lite kvällstankar jag har just nu....
Svar på tal"Hatar människor som bara skriver att de hatar grejer de inte har testat, jag är ingen försvarare till alkoholen, och jag håller med dig till viss del, men vafan. Du kan väl inte veta om du aldrig har testat? Just sayin'
Jag har testat att röka, jag har aldrig fortsatt för att jag inte vill.
Dricka med måtta är också något man kan tänka på."

SVAR:
Så du menar att man måste testa allt för att vara emot det? Märker att du inte läst texten helt, utan läste bara det du ville. För jag skrev faktiskt att man är sofistikerad och mogen om man dricker för smakens skull, och att det då är okej, men att skryta om hur full man varit är omoget. Jag behöver inte pröva alkohol, för att kunna se vad mycket skit det för med sig. Det räcker med att se på människor som dricker. (VISSA)

En tjej jag älskar

Vill tipsa er om en tjej jag verkligen älskar :)
Hon är en underbar tjej, som verkligen lyssnar och ställer upp när man behöver henne.
Hon är en speciell tjej, som går sin egen väg och skiter i alla andras åsikter.
Vi har mycket gemensamt och känns som det är ödet som fört ihop oss gumman. Jag älskar dig <3En bild jag fick av henne för ett tag sen :) Klicka på den för att komma till hennes blogg

Blir alldelse rörd"En människa jag verkligen beundrar är Evah Åberg.
Hon är en ärlig tjej, som vågar visa upp sig utan att kladda för munnen eller näsan, hon har självförtroende och vågar vara sig själv.
Hon står alltid för det hon säger verkar ha en underbar personlighet.
Hon lever livet som man ska göra.
Jag läser hennes blogg varje dag, och skriver saker som är intresserar mig.
Hon är verkligen inte som kissie, paow, dessie och dom, hon redigerar sig inte snyggare, utan är nöjd med så hon ser ut.
Hon är en bra förebild och säger saker från hjärtat och leder inte tjejer på fel spår som har henne som förebild, utan hon är förståndig, varken festar eller röker.
Jag älskar denna människa, och det bästa är att hon är ifrån värmland, så jag har sett henne några gånger!"


Fick med denna texten :) Visst var det fint? Blev jätterörd av denna bild och text!
Tack så jättemycket Lina :)


FRÅGESTUND


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...