Mobbning= MORD!
Visste du att 1500 personer tar livet av sig varje år, bara i Sverige? Mellan 30 och 50 stycken är barn. Det finns olika anledningar till detta, men många gånger rör det sig om mobbning.

Michaela Silfverberg, en 14-årig tjej som blivit mobbad sen första klass. Eleverna skrek glåpord, rev i sönder hennes böcker, kastade sten efter henne. Varje dag kom hon hem med bulor och blåmärken. Hon hade bestämt sig för att ta sitt liv. Innan fick hon ett sms som löd:
"Hej hopp, ditt stora fula fetto. Är du inte död ännu? Det borde du vara så som du ser ut."

Detta händer varje dag i Sverige. Barn/ungdomar mobbas så fruktansvärt i sina skolor, så de till slut inte orkar mer. De blir slagna, får höra hemska ord, de får kläderna förstörda. Detta är mord!
Att vara elak mot någon oavsett om det är över internet eller i verkliga livet så är det fel. Det är hemskt, och du är skyldig till att personen mår dåligt, och till och med mord om personen tar livet av sig.

Hur kan man leva med sig själv när man vet att man gör andra människor så illa? Varför måste ni hålla på att mobba människor till döds? Vad är det som gör att ni är så fruktansvärt hemska människor att ni verkligen inte bryr er om andra? Detta måste få ett stopp! Ni blir inte mer respekterade av att mobba någon. Ni blir inte snyggare, mer populära, eller smalare av att vara elak mot någon!

Samhället måste börja bry sig mer om de mobbade. Det är inte de mobbade det är fel på, det är mobbarna och samhället! Du som är mobbad, tro aldrig på det de säger, de har fel! Även om du inte ser ut som "normalt" eller är lika smal så är du lika mycket värd! Oavsett hur du ser ut, eller vad du lyssnar på för musik etc så har INGEN rätt att kränka dig för detta. Det är olagligt. Det är mobbarna som ska byta skola, det är mobbarna som ska straffas, inte du som blir mobbad.

Du som mobbar/är elak i verkliga livet/internet, tänk dig själv.
En vanlig dag i skolan. Du vet att denna dagen kommer bli exakt samma som alla andra dagar. Du möter dem. Just de som gör dig så ledsen, så arg, så frustrerad. De skriker hur ful och värdelös du är. De säger att du inte är något värd, för du är för fet/ful. Ingen kommer någonsin vilja ha dig fetto. De kommer ikapp dig. Drar in dig på toa och slår dig tills blodet rinner. De spolar ner din väska i toaletten, för den är inte mode. De går iväg, och du sitter där ensam. Tårarna rinner och du känner dig värdelös. Varför just mig, vad har jag gjort? Du kanske inte har någon att prata med, inga vänner, inga föräldrar som bryr sig.


Hur skulle du som mobbar känna om detta hände dig? Skulle du verkligen vilja vara med om detta? Klart du inte vill, men varför utsätter du då andra för detta? Ta dig i kragen och sluta upp med sådana här dumheter. Det tjänar inget till och folk kommer gå emot dig mer när du mobbar.

Samhället måste lära sig att säga ifrån. Inte bara se på. Den som ser på är skyldig till mobbning den med! Så säg till någon vuxen. För du skulle vilja ha hjälp om du var i den sittautionen!

Mobbningen ska bort. Var med att kämpa du också!


#1 - Rebecka <3

Jag håller med. Såg programmet om mobbning med han Ekdahl när de berättade om alla som blir mobbade, fyfan det borde inte existera och de e PINSAMMT att skolorna inte är bättre på att förhindra det!

#2 - carolinhe med H

sv: tackar ;D

#3 - julia

jag håller med dej till 100 %

mobbning måste utrotas, mår dåligt av att läsa om mobbning, veta att vissa av mina vänner blir det... det är så hemskt... jag blev också mobbad ett tag fast inte lika hårt, dom kallade mej tjock, ful,dum och värdelös...

det har fått mej att må dåligt, mår fortfarande dåligt över det...

:/

#4 - Erica :)

håller mä !

så jävla omoget att mobba folk !

alla äh precis lika mkt världa, de spelar ingen roll om ngn äh ful ellr snygg?

de e ju allti insidan som räknas !

Du äh så sjukr bra bloggare !

// eriica :)<3

#5 - ~ M I C H A E L A

usch fyfan va hemskt :( :( hur kan folk mobbas?? Min lillebror douglas blir illa behandlad i skolan, men han har iaf 2 bästa vänner som han tycker mkt om. Hatar mobbing!!!

#6 - Sannie

Det är så fruktansvärt! Jag blir så arg när jag hör talas om mobbning. Det är nästan så att jag vill köra upp en gurka i rumpan på de >__<

#7 - Sannie

Ja verkligen. Jag vet inte hur det skulle bli om lärarna lade sig i, tror nästan att det skulle bli värre. Om ändå någon i ens egna ålder som hade lite mer skinn på näsan kunde finnas där som hjälpande stöd. Men ja, mobbning sker överallt. oavsett ålder.. det är väldigt klurigt hur man ska göra..

#8 - Sannie

Jo det är helt klart sant i det du säger!!

#9 - Lisa

Jag hittade en artikel senast idag på Expressen, om en pojke på 6 år som blev mobbad för han gillade rosa och lite mer traditionella tjejgrejer. Tillslut så skars han i nacken, av barn! Att människor, som dessutom bara är småbarn kan vara så vidriga mot varandra.. Skrämmande!

http://www.expressen.se/nyheter/1.2324832/sexarig-pojke-skars-i-nacken

#10 - Lovisa

Asså jag älskar din blogg!

Och du verkar vara en sjukt snäll och rolig person.

Jag håller klart med dig om det här, mobbning måste bort

#11 - Evah

Åh tack så jättemycket :)

Ja mobbning måste verkligen bort.

#12 - swe-89@bilddagboken

sjukt bra skrivet!

håller med dig

#13 - Anonym

tror aldrig vi får bort mobbning tyvärr :(

#14 - Evah

Nej, kanske inte. Men man måste kämpa och försöka ändå.

#15 - Anonym

jo de klart men tyvärr lär folk aldrig lära sig att mobbning är idiotiskt, falskt, fegt och äckligt.... dom tror att det är okej att kränka folk och vara elak mellan det är olagligt egentligen.

#16 - Evah

Jag tror att om man verkligen tar tag i det, hela samhället, att alla engagerar sig och föräldrar/lärare/kuratorer tar sitt ansvar så kan vi till slut få bort det. Man kan inte bara se på utan måste göra något åt det också.

#17 - Anonym

jo kanske.... men kommer verkligen samhället engagera sig? vad gör vuxna idag för att förhindra? dom ser bara på. det finns vissa som verkligen bryr sig men många skiter i barn och ungdomar.

#18 - Anonym

sjukt bra skrivet!

#19 - Anonym

sjukt bra skrivet!

#20 - Anonym

sjukt bra skrivet!

#21 - Evah

Många kommentarer :P hehe. Tackar :)