Unga mammor
Jag tycker det är sorgligt att så många unga skaffar barn idag.
När man är mellan 13-17 så är man inte redo för att få barn än, och ja jag vet, vissa är jättebra mammor i den åldern. Men är de verkligen redo för allt som kommer med ett barn?


Jag tror att de flesta graviditeter i ung ålder beror på slarv med preventivmedel, och det är väldigt oansvarigt tycker jag. Då skriver vissa att det är även killens ansvar. Men tjejen äter p-piller och de har varit ihop i ett år etc. Ska de behöva använda kondom då, eller ska han verkligen kolla henne hela tiden så hon sköter pillren? Det är ju hur lätt som helst för en tjej att säga att hon tagit pillret, men inte gjort det. Just för att hon vill ha barn.

Detta tycker jag är väldigt oansvarigt och fel. Både mot barnet, killen och en själv. Man måste verkligen leva livet lite innan man skaffar barn. Ha jobb, egen bostad och helst körkort (något utav föräldrarna iaf). Jag tycker inte det är fel att skaffa barn när man är runt 20, för då kanske man har mer ordnat och i alla fall gått ur skolan (de flesta). Det man ska tänka på när man ska skaffa barn är att ha ett stadigt förhållande också. Någon som man verkligen kan lita på och hängt ihop med ett tag. Jag tycker tjejer borde tänka till. Barn är verkligen jättemysigt och härligt, men det är så mycket mer därtill. Och bor ni hemma, tänk på era föräldrar. De kanske inte orkar höra barnskrik och behöva hjälpa till. Som man ser väldigt ofta håller inte ens de unga föräldrarna ihop, utan de gör slut efter ett tag. Ett barn sliter mycket på frörhållandet eftersom det bara är barnet som gäller ett bra tag framöver. Vaknätter, matning, blöjbyte, inget sexliv på ett tag, och man kanske inte ens orkar när man får ha sex igen.


Nu menar inte jag att det bara är negativt med barn, men att man ska vara mentalt förberedd. Det är ett ansvar man har hela livet, som man MÅSTE ta hand om. Då ska man också se till att ha ordnat innan man skaffar barn. Sen kan det ju naturligtvis bli barn fast man skyddar sig, men det är en helt annan sak.

Men tjejer (och killar) tänk er för. Se till att hänga ihop ett bra tag innan ni skaffar barn, och ha ordnad ekonomi och bostad. Det är det bästa för både er och barnet!
#1 - Emelie

Sv: Ja jo okej, vad jobbigt! Men på samma gång kanske det är bra att sakna varandra också.



Jag vet inte hur jag ska göra, för när jag väl planerar med mina vänner så kan de inte sen, så liksom då träffar jag min pojkvän ändå. Dessutom, har jag tröttnat på att alltid vara den som hör av sig och kollar om de vill träffas.. Men de tror bara att allting kretsar runt min pojkvän.. Så jag vet inte vad jag ska göra :(

#2 - Joly

Man växer & mognar snabbt när man blir med barn i tidig ålder. Visst, inte alla men många blir det. Och jag tror att majoriteten som bestämmer sig för att behålla klarar det strålande, med en viss hjälp från sina föräldrar såklart. Jag blev gravid som 14åring och som 16åring. Jag bestämde för att behålla mitt första barn, det var en välskapt liten pojke men som tyvärr dog under förlossningen. När jag blev gravid andra gången så fick jag veta det när det var försent att göra en abort, och jag fick en flicka men under den perioden så mådde jag psykiskt dåligt och jag valde att adoptera henne till en familj som står nära min egen familj, så jag träffar henne väldigt ofta. Vissa klarar av att ta hand om ett barn i låg ålder, andra inte. Man ska inte dra alla över en och samma kant :) <3

#3 - swe-89@bilddagboken

jag håller med dig till 100%

tycker inte man ska skaffa barn för tidigt

#4 - sara-nilsson

håller verkligen med dig evah!

det har blivit som en trend idag att skaffa barn och det är inte bra. man ska ha jobb och så innan man skaffar barn. tycker det är tragiskt

#5 - M E R E I

- håller verkligen med dig!

#6 - Hannah - En blogg om vardag, mode och foto ♥

- tack, vgd?

#8 - Hannah - En blogg om vardag, mode och foto ♥

- mhh! Vad har du gjort idag?

#10 - sara

håller med dig!

varför göra barn så tidigt istället för att vänta tills man verkligen är redo och har ekonomi

#11 - patricia

hejsan, jag såg ett videoklipp på dig angående vad du tycker om alkohol.

Älskar verkligen din åsikt där och jag delar den me dig till 100 % !

Du är bäst och jag älskar din blogg.