Så överskattat med att supa

Jag skrev på Facebook igår att jag tycker supa är så överskattat.
Jag ignorerar alla meddelanden och logginlägg där det står: "Fan vad full jag är/var" eller "SUPA". Tycker det är så himla omget faktiskt. Då fick jag en kommentar att det finns faktiskt något som heter att dricka för att det är gott. Ja, sjäkvklart finns det det. Men de som dricker för att det är gott, skriver inte sådana saker. De kan skriva: "Åh vad gott med ett glas vin." etc. Märker ni skillnaden? När man är omogen så skryter man om sin fylla, att man ska dricka, vad man ska dricka, och hur mycket man drack, men när man dricker för smakens skull så är man mer sofistikerad. Det är mycket bättre tycker jag.

Ibland känns det som jag är den enda i hela världen som hellre stannar hemma än att dricka mig full. Men jag ser inte det roliga i det. Man blir dåsig, får inte köra bil, riskerar att göra dumma saker, förstör sin kropp, bakfull/trött/huvudvärk dagen efter, och får inte köra bil då heller. Som jag skrev innan, så är det skillnad på att supa, och dricka för att det är gott. Men dricker man för att det är gott så kan man lika gärna dricka alkoholfritt eller inte dricka lika mycket.  Jag är lixom 20 år och har aldrig varit full, medan det finns de som närmar sig 30 som fortfarande skriver på facebook: "SPRIT. SUPA IKVÄLL". Sjukt tycker jag....
Människor i ett nötskal...

Jag verkligen avskyr när folk inte svarar på ens kommentarer.
Så nu har jag slutat läsa "C" och även "S" bloggar. De svarar aldrig tillbaka, ändå svarar "C" till andra, och "S" får nästan inga kommentarer alls, så varför inte svara egentligen? Så sjukt patetiskt enligt mig. Visst, man bloggar för sin egen skull, men det är artigt och det är också för ens egen skull att svara på kommentarer tycker jag.

Denna "C" trodde jag verkligen var en bra person. Hon och jag hade mycket gemensamt. Men hon är lika falsk som många andra personer. Konstigt egentligen att hon väljer att alltid svara på andras, både anonyma och icke anonyma, men mina ignorerar hon :S Fast jag berömmer henne... Mysko. Men i alla fall så har jag slutat läst både "C" och "S" nu, så de har mist en läsare i alla fall.

Music (y)
"Som henne får man inte vara i Sverige"

Jag har tänkt mycket på detta med de rika.
Som Maria Montazami t.e.x, Carl-Jan sa att man inte får vara som henne i Sverige, för här ska alla vara så himla jämnlika. Jag tycker alla människor ska vara jämnlika, i värde. Även om de är fattiga eller rika. Men jag har absolut inget emot de som är så rika som Maria.

Jag tycker det är helt okej att vara som Maria Montazami, för hon är en mycket bra kvinna. Hon har mycket pengar, men hon ser inte ned på de som inte har lika mycket som henne. Hon tycker alla är lika mycket värda, oavsett pengar. Det är det som gör henne så bra. Många andra som är rika ser ned på de som har mindre pengar. Det är fel tycker jag, för man kan inte välja tyvärr. Man kanske satsar hela sitt liv på att få ett bra jobb, utbildning men lyckas ändå inte att ta sig upp till deras nivå. Och om man kunde välja, vem skulle då välja att vara fattig?

Jag tycker det är helt okej att vara rik, även i Sverige. Bara man inte ser ned på andra människor för att man själv har lyckats väldigt bra. Att Maria har lyckas så bra och kan vara en sådan bra människa är att hon alltid har sin familj bakom sig. Hon har man, barn, mamma och systrar som verkligen ställer upp för henne. Det är något som alla människor behöver. Ingen behöver bli nedtryckt, för det hjälper inte.

Svar på tal"hejhej! älskar verkligen din blogg och ditt självförtroende, så grymt. Nu till min lilla fråga, bor du och din pojkvän nära varandra? Jag och min pojkvän bor rätt så långt ifrån varandra nämligen.. Inte läst din blogg så länge men har blivit fast, du skriver så bra och det du skriver påverkar mig på ett bra sätt!! Men jag undrar lite mer om dig och din pojkvän, hur träffades ni? och allt sånt där? Har ni några planer för framtiden? Jätte tacksam för svar! Har tyvärr ingen blogg att svara till.. Men ändå. Kram Emma!"

SVAR:
Åh tack så mycket :)
Vi bor 10 mil ifrån varandra. Ibörjan bodde vi ju nära. Bara 2 mil ifrån varandra. Men då pluggade både han och jag. Sedan fick han jobb 10 mil ifrån mig. Men jag är ju där rätt ofta :)

Vi träffades genom lunarstorm faktiskt. Vi skrev där ett tag och sedan bytte vi nummer. Smsade en hel del innan vi träffades, och vi blev kära direkt :) Vi dejtade i någon vecka innan vi blev ihop.
Nu har vi varit ihop i över ett år och är förlovade :) Vi försöker att inte planera så mycket, men vi vill leva våra liv ihop och skaffa barn och sådär :)

Vi försöker att ta det lugnt, men blir det så blir det. Jag älskar honom verkligen och känner att detta är rätt, men känner ändå för att ta en dag i taget :) Ha en bra kväll. Kramar

Sexualkunskap

Något jag har tänkt på när det gäller sexualkunskap i skolan.
Vad får man lära sig egentligen? Jag har inte haft någon nytta av den kunskapen. De pratar aldrig om lust, hur det ska kännas, hur det känns att vara kär. Att det inte är fel att  vara kåt. De berättar bara lixom "hur man gör". Får tjejer veta i skolan vad som egentligen händer i deras kropp när de blir tända? Nej, jag fick inte det i alla fall. Nu vet inte jag om det ändrats sen jag gick i högstadiet, men då fick vi inte veta något speciellt alls. Det borde pratas mer om ordet LUST.

Att man inte ska gå med på något mot sin vilja, utan ha sex när man kännner sig kåt, pirrig och glad.
Sex är ju också så många olika saker. Det behöver ju inte just vara samlag, utan det finns ju petting, oralsex, hångel. Får unga veta att detta också är en typ av sex? Jag tycker att de borde prata mer om sex, preventivmedel, samlevnad. Hur känns det att leva ihop med någon? Vad som händer i kroppen när man får orgasm.

Detta tycker jag är väldigt viktigt. För unga har så enormt mycket frågor, som de måste få svar på.
Jag tror också att om sexualkunskapen i skolan vore bättre så tror jag faktiskt att unga skulle sköta sina preventivmedel bättre och inte slarva och bli med barn lika ofta.


Svar på tal"Hej! Jag hittade din blogg via min bästa kompis och jag ville bara säga att jag vet hur du känner dig när de gäller din syster. Min syster har oxå ett handikapp fast inte samma som din utan hon lider av svår Autism. Inget personligt mot dig men jag är glad att min syster inte har så pass svårt handikapp att man måste passa henne 24/7 för hon klarar av så mkt själv. Hon städar hela huset varje dag och bakar. Hennes autism-sjukdom innebär att hon måste göra sina egna rutiner varje dag och ibland kan de va väldigt jobbigt. Jag borde egentligen inte klaga med tanke på hur din syster lever & jag tycker du är en stark person som klarar av detta trots att de kanske kan va jobbigt för er. Men min systers handikapp har ett stort funktionshinder - hon kan inte prata och iom detta gör hon massa ljud helatiden; kan skrika och va väldigt högljudd. De är jobbigt för hela familjen! Hon är ju inte döv för hon hör de vi säger men när vi ska prata med henne så gör vi teckenspråk för att förtydliga orden. Det kanske inte låter så jobbigt som det verkar? Men iom att hon inte kan prata så är hon väldigt avundsjuk på mig och mamma (hon ser ju upp till oss). Och när vi tagit hem bekanta så har de hänt att hennes avundsjuka tagit över så pass mkt att hon slagit både mig och mamma, för hon har ju inga egna kompisar. Jag har tyckt detta vart så jobbigt så jag inte kunnat ta hem mina kompisar eller pojkvänner jag haft ibland för ärligt talat, trots att mitt umgänge inte bryr sig o vet mkt väl hur min syster är pga hennes handikapp så har detta varit väldigt jobbigt för oss alla! Att vi har egna mobiltelefoner o pratar i dom har varit ett väldigt stort problem hos oss oxå. Jag är 20 år nu o tycker att de hela har gått för långt så jag har fått en egen lägenhet så att jag ska kunna vara ifrån min syster för de är faktiskt jag (mamma håller med) som fått ta dom största smällarna som hennes syster. Och jag hatar att säga de här men jag avundas mina kompisar varje dag som slipper leva med de här i sina familjer. Därför ville jag bara säga till dig att du ska va glad att du älskar din syster. Innerst inne älskar väl jag min syster oxå men jag är så trött på de här så jag vet inte vad jag ska göra bara. Jag tror allt bli mkt bättre när jag ha flyttat, men jag önskar ändå att mitt liv varit annorlunda så jag kunnat fortsätta bo hemma hos min familj. Kram på dig! <3"

SVAR:

Vad härligt att hon kan göra så mycket själv :) Det är ju jättepositivt. Måste vara härligt för henne att hon kan göra det i alla fall :) Ja, det brukar vara så med autistiska. Min killes bror är autistisk, och även min syster Sofie gick under den kategorin innan de fick en egen kategori, som då är Rett syndrom. Det är två lika sjukdomar, och Sofie behöver också rutiner. Min syster kan inte heller prata, och det står i inlägget. Så jag vet hur det är. Hon förmedlar sig bara med ljud.

Min syster kan ju inte teckenspråk, för det går inte att lära henne sådant,
så man får gissa sig till vad hon vill.

Självklart avundas man dem som har friska familjemedlemmar. Man vill ju inte att någon ska vara funktionshindrad, för det blir jobbigt för alla parter. Det gäller att se bakom funktionshindret och faktiskt kunna se vilken person din syster är bakom autismen. Din syster behöver dig, likaså som du behöver henne. Hittar du bara på saker med din syster så skulle hon kunna utvecklas enormt mycket, och du med.

Sköt om dig. Kram

Besatthet

Tänk att vissa människor är så besatta av en, att de aldrig kan sluta... Det måste ju vara positivt att de verkligen MÅSTE kolla in vad man skriver, lägger in för bilder m.m, fast att de avskyr det man gör :P
Vilken dragningskraft jag har :D. Vissa håller verkligen på i flera år och psykar en, vissa månader bara. Men kan inte förstå att de verkligen är så besatta så de inte kan sluta, hur mycket de än ogillar mig :P. Lite udda enligt mig.

Som man är, får man vara

Jag tycker alla borde vara sig själva.
Du är ju bra som du är. Så länge man inte är otrevlig eller skadar andra tycker jag att man ska få vara hur man vill. Vill man ha u-ringat, så ska man ha det, vill man ha baggyjeans så ska man ha det. Vill man lyssna på rock, så ska man göra det. Så fort man inte är som samhället vill att man ska vara, så får man sjukt mycket kritik. Du luras in i tron att du inte räcker till, om du inte följer samhällets osynliga regler.
Det gäller att bara kunna se igenom det där, och skita i vad samhället tycker och tänker om dig. Om du har rosa hår och trivs med det, varför ska du inte kunna ha det då? Samhällets åsikter om dig är bara skitsaker egentligen. Varför ska du lida för att göra andra till lags?
Du ska vara den du vill vara helt enkelt.

Du kommer alltid att bli bedömd
, med både positiva och negativa saker. Du kommer alltid få höra hur du ska vara, vad som är rätt. Men det viktigaste är din egen åsikt om dig själv. Visa din styrka, och ge dig fan på att ha ett bättre betéende än dem, och visa att du kan! Tro på dig själv och ge aldrig upp. Styrka är inte ditt utséende, utan det är din personlighet, ditt inre som är styrka.
Var bara dig själv för du duger som du är!

Kära Evah

Jag hittade en sak i FRIDA tidningen, där kändisar fick skriva brev till sig själva. Så jag tänkte göra samma sak, och skriva mitt eget brev till mig.

Detta önskar jag att jag hade vetat som 15 år:

"Kära 15-åriga Evah.
Jag undrar vad du tänker med. Lever i ett förhållande där du inte alls blir respekterad, bråkar med dina föräldrar, skiter i skolan. Varför gör du detta mot dig själv? Varför plågar du dig själv genom att svälta och skära dig själv?
Tänk efter vad du vill med livet. Vart vill du komma, vad vill du göra? Tillåt dig inte att bli behandlad som skit. Hitta en kille som älskar dig för den du är, hitta vänner som du trivs med och inte behöver ändra dig för. Stå på dig, och lär dig at älska dig själv. Finn lösningar och se inte bara negativt på allting. Tro på dig själv, och ge aldrig upp. Du kommer komma långt om du bara tror på det du gör, och kämpar för det."

Evah Åberg 19 år.

Anpassa kläder

Något jag stör mig på är när man ser tjejer på stan med kläder som inte är anpassade efter vädret.
De kommer i nylonstrumpbyxor, utan jackor, tunna tröjor, sommarskor, utan strumpor.
Hur tänker ni egentligen? Jag förstår att man vill se snygg ut, men det ser inte snyggt ut att ha sådana kläder på vintern. Det finns snygga kläder, som också är varma. Det måste väl vara bättre att i så fall vara lite "mindre" snygg, än att dra på sig alla sjukdomar som finns. Influensa, förkylning, urinvägsinfektion, äggstocksinflammation, blåskattarr... Hur kan det vara så viktigt att vara "snygg" så man totalt skiter i sin hälsa?!

Det undrar verkligen jag.

U-ringat - en del av mig

Jag citerar min vännina jjeenniiie@bilddagboken.
Uringat är en del av mig helt enkelt. Många kanske tycker det är äckligt, billigt och slampigt. Men det är det inte enligt mig. För mig är detta snyggt, sexigt och vackert. Det beror ju självklart på hur mycket man visar, men jag tycker inte jag visar så enormt mycket. Ni vet att jag älskar uppmärksamhet, och har alltid gjort det. Jag vill alltid vara på folks läppar, oavsett om det är bra eller dåligt.

Hur många linnen ser ni idag som inte har en uringning eller vringning? Något utav det har linnet. Jag älskar uringat, för det framhäver den kroppsdel som jag är så himla nöjd med - mina bröst.
Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ändra på dem, för jag älskar dem och de är en del av mig helt enkelt. Är det så svårt att förstå? Vissa gillar hål i jeansen, andra gillar hattar och jag gillar uringat. Gör inte du? Hepp då är det bara att inte använda det, men respektera andra som gör det.

Svar på tal"hur kommer det sig att du går på komvux? Skolkade du mycket på gymnasiet?"

SVAR:
Jag har skrivit detta förut.
Men det är såhär; när jag var 7 år drabbades jag av en sjukdom som heter giftstruma. Det innebär en ökad mängd av sköldkörtelhormon. Jag fick medicin mot detta, och när jag var 11 år opererades jag, men måste ändå äta Levaxin resten av mitt liv. Detta har lett till mycket depressioner och ätstörning. Jag orkade helt enkelt inte med att vara i skolan på heltid, utan fick blandat med praktik. Därför missade jag mycket i skolan. Nu pluggar jag upp mina ämnen, fast på distans. Jag känner fortfarande av mina problem, men har nu varit fri från antidepressiv medicin i snart tre månader. :)

Avslappning för kropp och hjärna

Har ni någon gång känt att ni inte kan sluta tänka på något?
Det kvittar hur mycket ni än försöker, så finns det där i din hjärna, och bara gör dig spänd.


Försök hitta ett sätt du slappnar av på. Kanske det är att lyssna på lugn musik, och ligga på en madrass och bara släppa allting. Fokusera på din kropp. Vad känner den? Kommer det något ljud, som kurr i magen?  Hur känns kroppen mot underlaget? Tar alla kroppsdelar emot underlaget,  vilket gör inte det i så fall?

Det kanske kommer andra tankar som vill tränga sig in.
Förställ dig då att du har en box i ditt huvud. En box där du lägger alla andra tankar, och bara fokuserar på din kropp. Hur underlaget känns, hur din kropp låter,
känn efter om du spänner dig.

Ta ett djupt andetag, och håll andan. Andas ut efter ett tag, och låt alla onödiga spänningar försvinna med utandingen. Känn hur kroppen blir varm och tung av avslappningen. Hur upplever du den?
Blunda. Underlaget tar emot dig precis som du är, och finns där. Njut av den avslappning som du själv skapat i din kropp. Ligg ett tag och bara fundera. Fundera på hur kroppen känner sig.
Är den varm? Är den avslappnad? Ta några djupa andetag, och vakna till i din egen takt.

När du gjort detta, så kommer du vara fylld av nya krafter, jag lovar dig!

Anna bästa vän <3Jag älskar verkligen min Anna :) Helt underbar är hon <3
Sen älskar jag såklart mina andra underbara vänner :)

Elin, Babsan, Marcus, Olle, Linnéa <3

Evah svarar"Jag är intresserad av en kille men vet inte hur jag ska börja ta kontakt? han går i min klass ooch vi skojar ju och retas med varran men jag vet inte om han menar det som kompis eller intresse? :(

Din blogg är väldigt bra och den har hjälpt mig mkt :) Kram Lovisa"


SVAR: Tack så mycket :)
Det bästa du kan göra är att fråga honom hur han känner :) Vågar du inte i verkligheten så adda honom på msn eller facebook och fråga honom där. Annars kanske du aldrig får veta, och det vore ju synd, om ni båda är intresserad av varandra :)

Leker med folks liv

Jag har märkt en sak när man är ute på restaurang etc.
Om man ska ta bort något innehåll i maten, som kanske svamp, då får man det ofta i alla fall, på många ställen. Tänk om personen är allergisk, och får det i maten i alla fall, och kanske inte ser den förrän efter den börjat att äta. Vad händer då? - Jo personen kanske dör, eller i alla fall blir svårt sjuk.
Varför tänker inte de som jobbar med mat att de faktiskt leker med folks liv? Folk kan dö av att få något de är allergisk emot. Kunden har ju alltid rätt sägs det, då ska man väl få säga att de ska t.ex ta bort svampen? Jag tror inte de förstår hur allvarligt det faktiskt är att lägga i något, när man säger att man inte ska ha det. Jag önskar att de kunde lyssna mer på sina kunder, istället för att bara lägga i det i alla fall...

Mina piercingar

Jag har haft en del piercingar genom tiderna.


Min första gjorde jag i överläppen när jag var 15, men den stöttes ut. Så det blev en ny 2009 :)


Sen blev det även i ögonbrynet :)Sen blev det även en i underläppen :)Sen blev det även en tungpiercing.

 

Saknar alla mina piercingar... Har ju bara den i överläppen kvar.


Att inte vara nöjd med sin fitta

Idag är det väldigt många tjejer som inte är nöjda med sina underliv.
De tror att killen inte komma tycka de är attraktiva. De vill se ut som andra kvinnor. Men vad är normalt? Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv tänkt på hur jag ser ut där nere,
inte heller hur andra ser ut.


Vad är normalt? Är det normalt med stora blygdläppar, eller små?
Finns det ens något normalt? Det tror inte jag. Hur ofta ser du någon som ser exakt likadan ut som dig själv etc? Till och med tvillingar har något som skiljer dem åt. Det kan vara en arm som är lite kortare, ett bröst som är lite större än det andra, ett ben som är kortare, ett öra som sitter lite högre upp.
Vi har alla något sådant. Mitt vänstra bröst är större än det andra, och mitt vänstra ben är kortare än det andra. Ingen människa är perfekt. Vi har ingen mall att gå efter när vi gör barn. Det finns ingen ställning som gör att barnet kommer att bli på ett visst sätt, eller få den perfekta kroppen där allt ser perfekt ut, och där allt är jämt. För det perfekta existerar inte.

Så alltså finns det inget normalt elle onormalt heller. Den killen/tjejen som inte gillar ditt underliv är inte värd dig. En vagina, eller fitta vad ni nu vill kalla det är vacker! Hur ofta är det en kille/tjej dumpar någon för att personens underliv inte såg ut som det "skulle"? Den är vacker för det är naturligt, en kroppsdel som vi kissar med, har sex med, föder barn med. Var nöjd med den! Jämför dig inte med andra, för alla är lika fina!

Jag förstår de som opererar sig för de har obehag. De kanske inte kan kissa ordentligt, det kanske är svårt att tvätta sig, eller ha kläder på sig. Men det är sjukdom, men att inte vara nöjd är ett komplex - som faktiskt går att träna bort. Var stolt över dig själv och din vagina, för hela du är unik!Dagens blogg blev:Grattis :) Klicka HÄR för att komma till hennes blogg.

För dig som inte vann, lugn, det kommer snart en ny chans :) Anmäl dig gärna igen nästa gång!

Att inte vilja mogna

Jag håller faktiskt med Kissie om att inte vilja mogna.
Jag känner också så. Bara för att jag snart är 20, och vuxen så tror folk direkt att jag ska byta till en mer mogen klädstil, men jag vill faktiskt inte det. Jag vill fortsätta vara jag, med den sminkning jag har, med de kläder jag har. Varför måste man bli vuxen i klädstilen direkt, och varför är det så fel med att ha u-ringat? Kissie älskar sina bröst, jag älskar mina bröst. Det borde ni också göra (alltså älska era egna). Nej, jag menar absolut inte att alla måste ha u-ringat, men jag ser inget fel i att älska sina bröst.
Varför ska man gå runt och täcka dem i stora tröjor, för ni klagar ju bara ni ser konturerna :P Jag har att sett Kissies kommentarer också.

Sedan undrar jag en sak; många klagar på Dessie, att hon är 16 år och klär sig som en tant. Hon har valt att vara mer "mogen" i klädstilen, och inte ha u-ringat, då är hon en tant :P Men väljer hon att ha lite u-ringat, så är hon en fjortis. Hur ska ni ha det gott folk? :P

Nej, jag tänker köra på min så kallade "fjortisstyle" (enligt vissa) tills jag själv tröttnar och vill byta stil :)

Fin kommentar :)Vad fint :D Blir så glad för sådana här kommentarer. Det värmer verkligen <3

Dagens blogg


Frisk och nöjd.

Som ni vet har alla dåliga dagar, även jag. Vet ni vad jag brukar tänka på om jag känner mig ful och tjock någon dag? - Jag brukar tänka på att jag faktiskt är frisk och ser bra ut.
Det finns de som faktiskt har det mycket värre än någon dålig dag. Det finns de som är jättesmala pga sjukdom som inte kan gå upp i vikt, det finns de som är jättetjocka pga sjukdom, och inte kan gå ned i vikt, det finns de som föds med onormalt stora näsor, onormalt långa/korta, onormalt stora ben.

Säg att du ser ut som en helt vanlig tjej. Medelsmå bröst, lite hull här och där. Vad gör det? Du har en helt normalt fungerande och frisk kropp, vad spelar då det där hullet för någon roll? Var glad för att du är frisk och har en fungerande kropp. För svälter du dig, för att få den där platta magen, så får du inte en fungerande kropp, som du faktiskt hade innan. Njut av maten, unna dig saker och njut av livet.

Vilken dag som helst kan man råka ut för en olycka eller få en sjukdom. Ta därför vara på varje dag och tänk inte på alla "fel" som du ser på din kropp. Lägg din tid på att istället njuta av din fina, fungerande och friska kropp. Var nöjd med dig själv, för du är ju frisk!

Den här kvinnans ben slutar aldrig att växa.

 

 

Den här kvinnan har anorexia.

 

 

Den här kvinnan är hela 205 cm lång!

 


De här killara är småväxta. Visst kan man skatta sig lycklig över att man faktiskt har en normal, frisk och fungerande kropp? Det är inga fel alls på kortväxta, eller långa, men tänk på vad jobbigt det måste vara för dem. Som för den långa tjejen. Hon är längre än alla andra, och kanske inte ens kan stå upprätt på vissa ställen, medan dvärgarna är för korta, och inte når saker. Det är svårt att köpa kläder för alla dessa personer. Så visst har vi tur som är friska? Fokusera då på din friska kropp!


hell yeahJag lever livet!


Dagens fråga


Hur kan man gilla det?

Jag undrar egentligen hur jag kan gilla att få negativa kommentarer?! :P Det undrar säkert ni med, så ska förklara lite hur det känns för mig att få negativa kommentarer.

Först kan jag känna lite som att jag inte orkar diskuterar med någon, men när jag väl skickat iväg ett svar som jag är nöjd med (oftast kommer jag på svaret direkt) så känner jag mig stark, motiverad och jag får lixom en kick :) Det får mig att kämpa hårdare och vilja fortsätta med det jag gör.
Ni undrar säkert varför det är så, och det vet jag inte riktigt själv. Men det är nog min tävlingsinstinkt. Jag är sjukt tävlingsinriktad, och vill alltid göra ännu bättre ifrån mig :)

På något vis när jag får negativa kommentarer så känns det som jag vunnit.
Jag får uppmärksamhet, de ger mig kommentarer, och ofta sprider de rykten, så jag blir kändis haha ;)
Därför vill jag tacka alla som hackar på mig och ger mig negativa kommentarer, för det ger mig styrka att fortsätta med det jag gör. :)

Vad är det ni vill ha ut?

Jag blir så sjukt ledsen när jag läser folks bloggar som bara handlar om deras vikt.
Det är riktigt smala, och fina tjejer som vill gå ned i vikt. De ser sig själv som jättetjocka, och måste verkligen banta, enligt dem själva. Och om de inte klarar att gå ned så mycket som de vill, så ska de fettsuga sig. Varför tjejer?
Jag tycker det är så sjukt sorgligt att det kan gå så långt, att de själva inte ser. De inser inte sitt eget värde, och direkt jeansen är för små så existerar det inte att de kan ha krymt lite i tvätten, utan då är det de som gått upp i vikt och blivit för tjocka.
Jag tycker detta är hemskt. När jag hade min ätstörning så tyckte inte jag att jag var tjock, jag var bara trött på maten. Jag undrar hur man ska få bort dessa tankar ur deras huvuden. De behöver inte vara som en pinne. Man är snygg ändå! Det är så mycket negativt med att vara för smal, särskilt att banta sig till det.

1. Du tappar ditt hår på huvudet.
2. Ökad behåring på kroppen.
3. Mensen slutar.
4. Du fryser mycket.
5. Du blir lättare sjuk.
6. Du får dåligt humör, och blir lätt sur.


Borde inte dessa risker få er att tänka till, lite i alla fall?
Jag tror egentligen inte det handlar om maten och vikten. Jag tror det ligger något mer bakom. Kanske något man saknar i livet, eller något som hände i barndomen. Så börja tänk till, varför gör jag såhär mot min kropp? Då kanske du en dag kan få svaret, och faktiskt inse vad fin du är!

Evah tipsar

Det har blivit allt vanligare att Bilddagboken och Facebook etc används som dejtningssidor, vilket jag tycker är bra faktiskt :) Det är ju faktiskt en community som man söker kontakt på, så därför tänkte jag ge er lite dejtningstips :) Inte säkert alla har användning för dem, men kanske finns någon där ute som behöver lite tips :)  1. Läs profilen/presentationen innan du frågar något
    - Frågar du t.e.x "Har du msn?" och personens msn står på presentationen, så visar du egentligen att du inte är intresserad, eftersom du inte tar dig tid att läsa.
2. Prata ett tag innan ni byter nummer.
- Ha aldrig för bråttom med saker. Du vet inte vem som döljer sig där bakom skärmen.

3. Var inte för på.
- Det är aldrig kul att dejta någon som är för på. Skriv gärna ofta på msn, men låt också den andra ta första steget ibland.

4. Var aldrig någon annan än dig själv.
- Skulle du vilja träffa någon som inte alls var som över internet? Visa alltid din bästa sida.

Fanbilder :)
Tack så jättemycket för dessa fina bilder Sara Nilsson :)
Vill du också skicka bilder? Gör det i mejl till Evah_blogg@live.se
Skicka gärna med länk till din blogg :)

Musiktips

Tycker verkligen ni ska lyssna på Baso :) Hans låtar är sjukt bra och jag har älskat hans musik sen jag var 14 år! Han är en sjukt härlig kille, även IRL så lyssna på hans musik vettja :) Du kommer gilla det!

Här är hans ena remix. Klicka HÄR för att lyssna. Ni kan ju även läsa hans blogg HÄR

För mycket "Tänk om"

Det de flesta människor gör så fel i är att tänka ordet: "om".

"Tänk OM Kissie gjorde som dig." "Tänk OM det blir fel när jag gör så." "Tänk OM du gjorde så."


Varför ska vi hela tiden tänka om? Det där "om" har ju inte hänt. Jag fick en kommentar som handlade om att jag skriver om mina kommentarer. Personen skrev: "Tänk om storbloggarna skulle skriva om varje negativ kommentar." Där kom det där igen. "OM". Ja, tänk OM de gjorde det, men de gör ju inte det så varför ens prata om det? Vi engagerar oss för mycket i vad som skulle hända om det där OM faktiskt inträffade. Istället för att tänka: "Ja, det finns flera sätt att göra detta på, och det sättet jag valde var bra." Då tänker vi: "Tänk OM jag hade gjort på detta vis istället."

Folk verkar aldrig bli nöjda. Varken med det de gör själva, eller vad andra gör. Nu menar inte jag att detta OM handlar just om denna kommentar, utan generellt så använder vi människor ordet OM för mycket. Vi fokuserar på det vi kunde ha gjort, istället för att vara nöjda med det vi gjorde. Jag är också sådan, men jag brukar aldrig skriva till andra på det viset som personen gjorde med storbloggare, men jag brukar också tänka: "Tänk om jag gjort på det viset istället." Det kan vara när jag bakar, städar, när jag sminkar mig, ja vad som helst. Varför tänker vi människor egentligen så? Är det för att vi aldrig faktiskt kan säga: "Fan vad jag gjorde detta bra"?

Fin kommentar

"<3 Har suttit och tittat på en massa videobloggar på dig<3 Och kollat på din gamla blogg<3 Jag älskar verkligen ditt sätt och inte ta åt dig av alla dumma kommentarer man får. Du är ju helt underbar<3
Gillar väldigt mycket videon på dig och din kille när du leker fjortis och säger att du ska "ut och festa fast det blir nog ganska lungt"<3
du är bara för grym<3"

Visst var den söt :) Fick denna av en tjej som heter Jessica
Verkar vara en jättehärlig tjej :) Klicka på hennes namn för att läsa hennes blogg!

Därför många hackar

Jag har kommit fram till, och inte bara jag då, att folk hackar mycket på mig för att jag är äkta.
Jag använder lixom inga "fuskgrejer" om man ska säga :)

* Jag använder inte löshår.
- Har gjort det förr och då såg det ut såhär.*Jag använder inte lösnaglar.
- Utan mina naglar ser ut såhär. Korta, men skäms inte för det.*Jag har inte push-up, fast vissa verkar tro det. :P
- Jag har aldrig använt push-up faktiskt. Har alltid varit lyckligt lottad, och använder en bra bh, och tajta linnen.

* Jag använder inte mycket smink i ansiktet.

- Jag har mest runt ögonen. Annars använder jag bara täckstift på finnar, och rouge.* Jag har inte botox, silikon, eller gjort andra skönhetsoperationer
- Jag är äkta helt enkelt.
Svar på tal"jag älskar din blogg :)

jag skulle behöva hjälp med hur man gör som dig. Stå emot all skit och bara vara sig själv.... ja fattar inte hur du klarar det... men jag märker att du gör det för ingen annan jag känner skriver så öppet med elaka kommentarer som du gör och dom står inte upp för sig själva. Kan du ge mig tips? :)
"

SVAR:
Åh tack så mycket :) Jag brukar tänka som så att jag vet vem jag är, vet hur jag ser ut, vet att jag är en bra människa, så jag vet att det de skriver inte är sant. Visst, alla har olika åsikter och vissa tycker säkerligen att jag är fet, ful och dum. Men alla har ju rätt till en åsikt, eller hur? :) Man får lixom försöka hitta sin sköld, där all skit studsar emot. Jag kan ta in vad folk säger, men så tänker jag till. Vad är viktigast? Att jag trivs med mig själv, eller vad de tycker? Självklart att jag trivs med mig själv :) Du kan läsa mer tips i kategorin "Självförtroende, och "samhälle" :)

"Du tar åt dig"

Folk brukar skriva ibland att jag tar åt mig för att jag gör svar på tal och svarar på kommentarer som att jag är fet, ful och sådär. Men varför skulle jag inte svara på en kommentar? Det är ju ändå en åsikt och uppmärksamhet så självklart att jag svarar, mycket pga artighet :) Vill man behålla läsare så ska man självklart svara på kommentarer, och inte bara de bra, utan även de dåliga.

Jag har testat både och. För några månader sen när jag fick skit, så svarade jag inte alls. Då fick jag höra: "Du tar åt dig, eftersom du inte svarar. Jävla fegis." Och när jag svarar så får jag: "Du tar åt dig, eftersom du svarar." Finns det något mellanting mellan att svara och att inte svara? Det blir fel om jag svarar, för då tar jag åt mig enligt dem, och svarar jag inte så tar jag åt mig enligt dem. Då undrar jag, vilket ska jag göra tycker ni som klagar? :P Jag antar att ni skriver för att ni vill ha svar eller? Men när jag frågade en om detta så skrev hon att folk frågar ju inte, utan bara skriver: "Du är tjock." Så alltså är det bara frågor jag ska svara på. Inte skriva tack om någon ger mig en komplimang, inte skriva hej om någon hälsar, inte skriva min åsikt om något om det inte är en fråga :P

Men nej sörrni. Jag kommer fortsätta göra svar på tal, för det är ett sätt att svara på, och visa andra läsare vad jag får för kommentarer :) Jag kommer fortsätta svara på anonyma som skriver, och till folk som skriver på bilddagboken. För det är mitt sätt och det är artigt att svara. Nu blir det säkert att jag tar åt mig för jag skriver denna texten haha :P Folk slutar aldrig att förvåna mig. Men ni kan fortsätta läsa, och finna er i att jag svarar på kommentarer och försöka förstå att hade jag tagit åt mig av all skit jag får, så hade jag inte fortsätt att vara jag, eller så kan ni dra härifrån :) Erat eget val!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...