Frisk och nöjd.
Som ni vet har alla dåliga dagar, även jag. Vet ni vad jag brukar tänka på om jag känner mig ful och tjock någon dag? - Jag brukar tänka på att jag faktiskt är frisk och ser bra ut.
Det finns de som faktiskt har det mycket värre än någon dålig dag. Det finns de som är jättesmala pga sjukdom som inte kan gå upp i vikt, det finns de som är jättetjocka pga sjukdom, och inte kan gå ned i vikt, det finns de som föds med onormalt stora näsor, onormalt långa/korta, onormalt stora ben.

Säg att du ser ut som en helt vanlig tjej. Medelsmå bröst, lite hull här och där. Vad gör det? Du har en helt normalt fungerande och frisk kropp, vad spelar då det där hullet för någon roll? Var glad för att du är frisk och har en fungerande kropp. För svälter du dig, för att få den där platta magen, så får du inte en fungerande kropp, som du faktiskt hade innan. Njut av maten, unna dig saker och njut av livet.

Vilken dag som helst kan man råka ut för en olycka eller få en sjukdom. Ta därför vara på varje dag och tänk inte på alla "fel" som du ser på din kropp. Lägg din tid på att istället njuta av din fina, fungerande och friska kropp. Var nöjd med dig själv, för du är ju frisk!

Den här kvinnans ben slutar aldrig att växa.

 

 

Den här kvinnan har anorexia.

 

 

Den här kvinnan är hela 205 cm lång!

 


De här killara är småväxta. Visst kan man skatta sig lycklig över att man faktiskt har en normal, frisk och fungerande kropp? Det är inga fel alls på kortväxta, eller långa, men tänk på vad jobbigt det måste vara för dem. Som för den långa tjejen. Hon är längre än alla andra, och kanske inte ens kan stå upprätt på vissa ställen, medan dvärgarna är för korta, och inte når saker. Det är svårt att köpa kläder för alla dessa personer. Så visst har vi tur som är friska? Fokusera då på din friska kropp!