Så överskattat med att supa
Jag skrev på Facebook igår att jag tycker supa är så överskattat.
Jag ignorerar alla meddelanden och logginlägg där det står: "Fan vad full jag är/var" eller "SUPA". Tycker det är så himla omget faktiskt. Då fick jag en kommentar att det finns faktiskt något som heter att dricka för att det är gott. Ja, sjäkvklart finns det det. Men de som dricker för att det är gott, skriver inte sådana saker. De kan skriva: "Åh vad gott med ett glas vin." etc. Märker ni skillnaden? När man är omogen så skryter man om sin fylla, att man ska dricka, vad man ska dricka, och hur mycket man drack, men när man dricker för smakens skull så är man mer sofistikerad. Det är mycket bättre tycker jag.

Ibland känns det som jag är den enda i hela världen som hellre stannar hemma än att dricka mig full. Men jag ser inte det roliga i det. Man blir dåsig, får inte köra bil, riskerar att göra dumma saker, förstör sin kropp, bakfull/trött/huvudvärk dagen efter, och får inte köra bil då heller. Som jag skrev innan, så är det skillnad på att supa, och dricka för att det är gott. Men dricker man för att det är gott så kan man lika gärna dricka alkoholfritt eller inte dricka lika mycket.  Jag är lixom 20 år och har aldrig varit full, medan det finns de som närmar sig 30 som fortfarande skriver på facebook: "SPRIT. SUPA IKVÄLL". Sjukt tycker jag....



#1 - Anna

Du är inte den ända! Jag dricker inte jag heller! Är så himla trött på folk som skryter om sin fylla!

#2 - linn

håller med.. Dricker typ aldrig -.-

#3 - Evah

Ja eller hur!

Det är så töntigt tycker jag. Vad är det att skryta om?

#4 - Anonym

SV: aa dt är bra. hoppas du mår bättre nu:)

#5 - Johanna

Jag går i åttan och jag har aldrig druckit alkohol och okej nu tycker ni säkert att vfan det är ju ingenting när man går i åttan så dricker man ju inte! Jag har också facebook och läser mina kompisars bloggar där dem i sjuan röker regelbundet och dricker varje helg, bjuder alltid på fyllebilder och blir alltid lika förvånad när jag berättar att jag aldrig smakat. Så jävla töntigt av dem att jag blir rädd.

#6 - Linn

Ja man kan juh skryta om roliga sakar ist ^^ Att vara full och oredig är ofta inget kull ^^

#7 - Evah

Sv till anonym: Nja inte direkt bättre :/ Men hoppas det blir bättre snart.



Sv till Johanna: Men det är ju jättebra att inte ha druckit :) Det är ju i den åldern de flesta faller för alkoholen tyvärr. Tycker det är starkt av dig att stå emot :) Samma här. Vissa kanske nästan bli sura över att man inte dricker :S

#8 - Linn

absolute! Händer idag då? :)

#9 - Linn

hehe nej det fins inte så mkt att göra en söndag som denna ^^ blir väll till att vänta på att det ska bli måndag ^^

#10 - Linn

jaså? big day imorgon eller?

#11 - Anna Ahnström

Jag håller med till tusen. Jag dricker ju inte heller numer, nöjer mig med cola eller annan läsk. Eller alkoholFRI cider :) Puss gumman, du är en underbar förebild <3

#12 - Linn

aha okej då förstår jag, går det bra med övnngskörandet då? :) Nära körkortet eller? :)

#13 - Evah

Precis Anna :)

Tack, du med gumman Puss <3

#14 - swe-89@bilddagboken

Håller med dig!

visst jag dircker ibland men det är inte så ofta. tycker det är roligare att bara hänga och ta nån öl eller nåt

#15 - Evah

Håller med dig Erik, fast jag dricker ju inget alls :P

#16 - Anonym

vilket jävla tjat det var om alkoholen! Vem orkar ens bry sig om folk super på helgerna eller inte

#17 - Evah

Jag märker du la xP

#18 - Anonym

bra skrivet!

jag dricker aldrig´mer än någon cider. tycker inte ens det är gott längre. man kan lika gärna dricka cola!

#19 - Evah

Precis :) Eller dricka alkholfri cider eller vad det nu är.

#20 - Bellizh

Jag dricker mycket och kan skriva fan vad kvälle spårade och sådant på facebook men det innebär inte att jag skryter om att jag blev full, kan även skriva det blev lite mkt dricka osv. Men i en viss ålder är det viss status att dricka. Jag dricker för det är kul för jag är egnetligen den blyga lilla flickan som inte vågar ragga när jag ser en snygg kille. Men med alkohol i kroppen känner man sig modigare i alal fall jag.

#21 - Anonym

Hej, kan du gilla/like det här klippet på youtube? =) det är en tävling, ju fler likes, ju större chans att vinna!



http://www.youtube.com/watch?v=XYt8rHZ-CHM



// Kram! http://lanjas.blogg.se

#22 - Anonym

Fast alltså det beror ju på. Jag kan skriva på facebook typ "Ikväll blir det party" eller "Partajar hemma hos X" Och sedan laddar upp bilderna från festen, utan att det är för att försöka verka tuff, utanför att det är en sak man kan dokumentera precis som allt annat. Sen kan jag hålla med om att det är ganska fånigt att skriva " ÅÅH FAN VAD JAG ÄR PACKAD, HAR DRUCKIT EN HEL SJUTTIS"

#23 - Evah

Men det är väl skillnad att skriva vad man ska göra?

Även om jag inte dricker så tycker jag det är okej att skriva tex att man ska festa, eller ta sig någon öl. Det skrev jag också i inlägget, och då är det inte skryt. :)

#24 - Byborne

Hatar människor som bara skriver att de hatar grejer de inte har testat, jag är ingen försvarare till alkoholen, och jag håller med dig till viss del, men vafan. Du kan väl inte veta om du aldrig har testat? Just sayin'

Jag har testat att röka, jag har aldrig fortsatt för att jag inte vill.

Dricka med måtta är också något man kan tänka på.

#25 - Evah

Läste du ens vad jag skrev?

Läs igen om alkoholen tycker jag.

#26 - Johanna

Jo, tack! :) Jo tyvärr är det ju så att dem flesta faller för grupptrycket och börjar dricka och sånt men sen är det ju bra att det finns dem som håller sig borta från sånt, i alla fall när man är i min åldern eller yngre :)

Jo det är nästan lite läskigt när dem blir sura över att man aldrig druckit, jag menar riktiga kompisar kan ju inte bli sura över att man aldrig har druckit, dom borde ju vara glad att man inte gjort det och peppa en att inte göra det och inte be en att dricka med dom!



Kram :)



#27 - Evah

Ja precis.

Det är ju inte alls vanligt att folk håller sig borta från sådant. Riktiga kompisar ska respektera en som man är, oavsett om man dricker eller inte. Som tur är har jag väldigt bra kompisar. De flesta dricker inte alls, men de som gör det dricker bara ibland :)



Kram

#28 - Johanna

Nejnej det är inte alls ovanligt.

Ja exakt! Men det är ju bra att du har det :) Jo, men det är ju ens eget val.

kram :)

#29 - charlie

en sak ska du lära dig o de e att man ska aldrig...aldrig döma folk för deras ålder, mest idiotiska man kan göra :P

Svar: Man hoppas ju att äldre ska ha lite mer erfarenhet och vara lite mer mogna, men det kanske är att hoppas för mycket haha. :P
Evah Åberg