Sätta sig in i situationen
Något jag har märkt under min tid här på jorden är att folk har väldigt svårt att sätta sig in i någons situation. Vilket jag tycker är väldigt konstigt egentligen. För hur svårt kan det vara, att behandla andra som man själv vill bli behandlad?

Jag snackade med en kille igår, som hellre skulle köra fort och döda någon, enbart för han tycker det är kul att köra fort och att han lever för bilar. Han tyckte att lagar är till för att brytas, och att han måste använda bilen till max. Skulle han resonera så, även om hans mamma blev skadad/dödad i trafiken, av en fortkörare? - Nej det skulle han inte. Han skulle tycka det vore en fruktansvärt dum ursäkt, att bilen ska användas till max. Men han själv kommer med den ursäkten. Tänk om något skulle hända? Tänk om han faktiskt skadar/dödar någon. För det första, det är synd om den personen som råkar ut för det, och för det andra så har den personen också nära och kära som kommer sörja och vara förtvivlade.


Varför har vissa människor så svårt att sätta sig in i en situation och tänka; "HUR SKULLE JAG REAGERA OM NÅGON DÖDADE NÅGON I MIN NÄRHET?" Exakt samma med mobbning, kränkinigar osv. Ni själva hatar när någon går på er eller någon i er närhet, men ni själva ska få göra vad ni vill, kränka hur mycket ni vill, mobba hur mycket ni vill. DEN PERSONEN du kränker har också känslor, exakt som du. Personen kanske tar väldigt illa vid sig, exakt som du skulle göra, så VARFÖR är det okej för dig, men inte för andra?!

Moderaterna kan utförsäkra folk som är handikappade, som är dödssjuka, de tar ifrån dem hjälpen, för det är "okej" när det inte handlar om dem själva, eller någon i deras närhet. Men hur skulle det bli om en moderat själv blev sjuk, eller någon i deras närhet blev sjuk? - Jo, då skulle Sverige ändras, för det är ju synd om den personen. Det är synd om ALLA som är sjuka, det är synd om ALLA som blir mobbade, det är synd om ALLA som blir skadade i trafiken. Så är det verkligen så svårt, att sätta sig in i situationen och faktiskt tänka efter hur man själv vill ha det och hur man vill att ens närhet ska ha det? Om ni fortfarande bara kan tänka på er själva och era nära och kära, så är ni fruktansvärt egoistiska, för det finns andra än ni i denna värld. Var inte så trångsynta, utan inse sanningen; DU SKA BEHANDLA ANDRA SÅ SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD. Synden straffar sig själv, en dag.