Svar på kommentar
 
SVAR: Det är jättebra att du är medveten om att du måste ändra ditt tankesätt, det är en bra början.  Detta med att skriva ned tycker jag är jättebra. Skriv först ned vad du skulle vilja ändra på dig själv. Om det t.ex handlar om håret, så kan du byta frisyr, kanske färga det. Hitta ett annat sminksätt, köpa nya kläder osv. Att förändra kan pigga upp en enormt mycket.
 
Sen ska du skriva ned alla bra punkter med dig själv. Både på insidan och utsidan. Kanske svårt att komma på sakerna själv? Be då dina nära och kära skriva ned vad de tycker är bra med dig, både inre och yttre kvalitéer. Sen ska du bara fokusera på det som är bra med dig. Skit i om du har lite bristningar här och där osv, för det är inte viktigt. Det finns så mycket andra saker att bry sig om, eller hur? 

För att du ska börja tro på dig själv så måste du kämpa. Intala dig att du är bra och fin som du är. Du ska heller aldrig jämföra dig med andra. Då kan du lätt hamna tillbaka i samma spår igen. Du är på ditt vis, och Greta är på sitt. Det är så det ska vara. Det finns bara en av dig, och det är du. Du ska alltså bara vara du. Ta reda på vad det är just du gillar=hitta dig själv. När du väl hittat dig själv, så kommer allt gå lättare. Tänk också på att försöka leva så bra som möjligt, hälsosamt, men också att du får unna dig saker, för du lever bara en gång. Ta vara på det. Se dig själv som stjärnan i ditt liv, för det är du.
 
Om det verkligen inte skulle fungera med något, så kan det vara bra att gå i terapi. För att inte vara nöjd med sig själv kan få en att tappa livsglädjen. Så om du inte känner att du får någon hjälp alls, så sök gärna hjälp, för terapi kan hjälpa en faktiskt.