Boosta ditt ego!


Varför ifrågasätta de som INTE dricker?

Varför är det så, att alla frågar en varför man INTE dricker? Är det verkligen så konstigt att man väljer bort spriten för att leva ett sundare liv? Är det verkligen så konstigt att man inte finner alkohol intressant, roligt eller behöver det? Det tycker då inte jag. Jag finner det mer konstigt att vilja förstöra sin kropp, genom att supa.

Visste du att
En starköl 4,5% 50. cl, 235 kcal, motsvarar 12 stycken köttbullar?
Vitt vin 13,5%, 1,5 dl. 149 kcal, motsvarar 8 stycken köttbullar?
Gin & tonic 6cl. 206 kcal, motsvarar 11 stycken köttbullar?
Cider 2,25 50 cl. 230 kcal, motsvarar 12 stycken köttbullar?

Endel klagar på att jag är "så fet", de tycker att jag ska äta mindre. Men de vill också att jag ska dricka alkohol. Tänk vad mycket kalorier alkohol egentligen innehåller. Då är jag faktiskt "så fet" pga mat, istället för alkohol. Folk nojar så över sin vikt, de vill inte äta mat och de vill inte äta godsaker pga rädsla för att gå upp i vikt. Men de dricker alkohol ofta, som faktiskt förstör så mycket mer. Undvik istället alkohol och ät du du känner för, bara du tränar. Det tar mycket längre tid att förbränna kalorierna från alkohol än från mat.

Det finns heller inte några genvägar till att bli nykter snabbare. Det är bara att vänta. Du ska inte tro att det hjälper att ta en återställare, eller att dricka vatten osv. Att ta en återställare funkar inte alls. Du pratar om att du inte vill bli bakfull, så du tar dig en återställare på morgonen. Men nästa gång då? Du är full från igår, och blir mer full av återställaren. Nästa morgon gör du samma sak igen, för slippa bli bakfull.

Nej, alkohol stjälper mer än vad det hjälper. Våga säga nej, våga stå emot och våga gå din egen väg. Att säga nej är inte fegt, det är modigt! Att våga vara nyttig och hälsosam är beundransvärt och flera borde göra det!Svar på kommentar


 
SVAR: Jag tycker det är sjukt att drömma om att bli våldtagen, och att bli upphetsad av det. En våldtäkt är ALDRIG trevlig, rolig eller upphetsande, för då är det ingen våldtäkt. En våldtäkt är hemsk. Det går inte ens att beskriva den smärtan man utsätts för när man blir våldtagen.
 
Däremot är det mer normalt om du drömmer om att killen ska vara dominat och lite mer hård mot dig. Det är väldigt vanligt att tjejer vill ha sådana killar i sängen, att han kanske ska klämma hårt osv. Men att drömma om våldtäkter är sjukt enligt mig.
 
Den frågan om utlänningar och svenskar har jag redan svarat på en gång.
Det kan du läsa i inlägget här.

Skönhet, vad är det?

Vad är skönhet egentligen?
Är det att vara lång och slank, med de där runda stora brösten? Är det att vara kort och mullig, med en saftig rumpa? Är det att vara lång och mullig?

Vet ni vad? - Skönhet finns i alla former. Du behöver inte vara lång och slank, eller kort och mullig. Du kan vara precis hur som helst, ändå vacker. Men du ska också vara hälsosam. Att vara anoretiker eller riktigt fet är inte vackert, just för att det är skadligt för hälsan. Människan i sig är vacker, men att göra sådant med sin kropp är inte vackert. Däremot att vara naturligt smal är annorlunda. Finns de som inte kan gå upp ett kilo.
Man kan välja hur man vill leva. Man kan välja sitt tankesätt, bara man ger sig fan på det, bara man försöker och verkligen vill. Givetvis kan man behöva hjälp utifrån, men allt handlar om DIG och ditt tankesätt. DU måste vilja ändra ditt tankesätt för att kunna må bättre i dig själv.

Man får ofta kommentarer om vad folk tycker är fel på ens utseende. För mig är det exempelvis att jag har hög panna, spetsig näsa osv. Men vad ska jag göra åt det? - Visst, jag kan operera näsan och göra den mindre spetsig. Men kan jag verkligen göra pannan mindre? Jag vet inte om det finns någon operation för det?! Varför ska jag då gå och älta, år efter år, efter år det jag inte kan göra något åt? Varför inte bara acceptera hur man ser ut? Är det verkligen nödvändigt att gå och älta detta, må dåligt hela tiden över hur man ser ut?
- NEJ, det är det inte.

Att ha hög panna, potatisnäsa, stora lår osv, vad gör det? DU ÄR VACKER SOM DU ÄR! DU ÄR UNIK! Det spelar ingen roll hur du ser ut. Det kanske låter som en klyscha, men skönhet kommer inifrån. Trivs du med dig själv, och accepterar dig själv så kommer det synas utåt, och du kan få fler människor att trivas med sig själva. Så förstå när jag säger; DU är vacker, du är fin. Inse det och låt inte komplexen och mobbarna ta över ditt liv!


Bilder från min (våran) dag

Idag firade vi min 20-årsdag hemma med familjen också :) Fick pengar av familjen, en prydnadssak och kommer få en till pressent när den kommit :D
 
 
Norska marabou, tycker den ser snyggare ut :D
 


 

Bildbomb

 


 
Resaturangen vi åt på :)
  
(Klänningen och armbandet allså)
 
 

20 ÅR IDAG! :D


SÄG GRATTIS FFS! :D

OLAGLIG KÖRNING= DÖDEN


Svar på kommentar x 2


 


SVAR: Tack så mycket för att du läser  min blogg :)
När man tar bilder på sig själv blir det lätt att det blir lite "fejkat" lixom, just för att man koncentrerar sig mer, men däremot när någon tar bilder på en så glänser man mer :) Själv tycker inte jag att jag stirrar på mina bilder, däremot har jag endel mascara. 

Jag använder bara rouge på kinderna ja, där man ska ha det. Har man avlångt ansikte och vill förminska så kan man också ha lite rouge i panna och hakan, men det är inget jag föredrar. Du kan läsa om att man ska ha det på kinderna här. Däremot använder jag inte något i resten av ansiktet, alltså brunkräm, foundation osv för jag trivs inte med det :)

 
SVAR: Jo jag bor hos mina föräldrar. Det där är min fästmans lägenhet :) Jag brukar vara där en hel del, så brukar säga våran. Men jag är skriven hemma för att jag pluggar här och för att jag inte är helt redo att flytta än. Har ju inte ekonomi heller till det, så vi tar det lugnt :)

Min helg i bilder

Helgen tillbringades hos älskling :) Blev mycket skräpmat, godis, chips, jordgubbar med grädde, kakor, cola men skit samma. Så jävla härligt att få vara där!

Tvångstankar

Jag tror att vi alla till mans har lite sådana tankar faktiskt.
Även om vissa har mycket mer än andra.
Jag har själv t.ex några sådana tankar. Jag inbillar mig att när något är "gammalt", typ som kläder, sängkläder och sådana saker så är det löss där i. Jag vågar inte använda något gammalt, men när jag är borta så måste jag ju ligga i de där sängkläderna. Jag mår jätte dåligt då, men försöker att tänka på något annat. Jag klarar inte att gå in i någons kök och börja diska eller något innan jag vant mig att vara där.
Hatar att ta i andras disk, disktrasor och öppna deras kylskåp. Jag tänker på att det är jätte äckligt och finns något konstigt i där. Jag måste få ett tag på mig att vara där innan jag kan börja öppna kylen och sådana saker. Jag vet inte varför det är såhär, men jag tror att det är ganska normalt faktiskt att ha någon sådan här tanke.
Har du någon sådan här tanke?
Jag tror att vi alla till mans har lite sådana tankar faktiskt.
Även om vissa har mycket mer än andra. Jag har själv t.ex några sådana tankar.

* Jag inbillar mig att när något är "gammalt", typ som kläder, sängkläder och sådana saker så är det löss där i. Jag vågar inte använda något gammalt, men när jag är borta så måste jag ju ligga i de där sängkläderna. Jag mår jättedåligt då, men försöker att tänka på något annat.

* Jag klarar inte att gå in i någons kök och börja diska eller något innan jag vant mig att vara där. Hatar att ta i andras disk, disktrasor och öppna deras kylskåp. Jag tänker på att det är jätteäckligt och finns något konstigt i där. Jag måste få ett tag på mig att vara där innan jag kan börja öppna kylen och sådana saker.

* Vi har bastu inne på våran toalett. Innan jag går på toa måste jag öppna dörren och kolla så ingen är där inne. Jag är livrädd för att göra nummer två, om det skulle stå någon inne i mörkret i bastun.... 

* Jag måste kolla under sängen när jag lägger mig. Är rädd att någon ska ligga där under när jag sover, och sen kommer och drar ned mig. Känns som jag kommer till helvetet då eller något....

* Jag måste alltid kissa innan jag går någonstans. Kvittar om det så bara är ned på Grums så måste jag kissa. Jag är livrädd att bli kissnödig och sitter och intalar mig att jag kommer bli det, och då blir jag det. 


Otrohet= förstör ditt förhållande

Jag tycker inte alls otrohet är bra. Det är verkligen det dummaste du kan göra i ett förhållande. 
Vill du förstöra ditt förhållande och göra det värre än vad det redan är, då ska du vara otrogen. För det är vad otrohet orsakar. Det förstör, din partner blir inte bara väldigt sårad, partnern kanske till och med lämnar dig. Det är inte bara partnern som blir sårad, du sårar även dig själv.

Många säger att de är otrogna för att:

* De har varit gifta så länge och saknar gnista.
- Försök då att hitta tillbaka eller ta ut skiljsmässa, för otrohet gör inte så ni blir mer kära och hittar den där gnistan igen, tvärtom, ni kommer skilja er den dag det kommer fram!

* De söker spänning och vill inte leva monogamt.
- Var ärlig om det från början då, innan du skaffar partner.

* De är inte kära längre.
- Men vafan stannar du kvar för då?! Gör slut om du inte är kär!

Jag tycker otrohet är det värsta du kan göra. Det sårar så enormt mycket. DU som har funderingar på att vara otrogen, tänk till. Vill DU att DIN PARTNER ska vara otrogen mot DIG? Vill du att din kille doppa kuken i en annan tjej, vill du att din tjej ska få sin snippa fylld med någon annans kuk?! De flesta vill inte att deras partner ska vara otrogna, så varför ska DU vara otrogen då? Tänk till innan ni gör något, för otrohet förstör. Är det verkligen värt att mista den man älskar, för ett engångsligg med något ragg från krogen?! TÄNK PÅ ATT SANNINGEN KOMMER ALLTID, ALLTID FRAM!!!

Bilder från idag

 
Var och träffade Anna en snabbis idag :) Hon kommer ju antagligen inte till Karlstad igen förrän i Augusti :( Så var kul att träffa henne en stund :) Drack cola, åt glass och shoppade lite. Men jäklar vad varmt det är. Sjukt vad fort det gått! En bra dag i alla fall, förutom huvudvärk :/

För att...

Gör fet stil på texten om det stämmer in på dig och kursiv stil som stämmer lite halft.
Min personlighet
Jag är högljudd.
Jag är vidrig.
Jag är sarkastisk.
Jag är kaxig.
Jag gråter lätt.
Jag har hett temperament.
För det mesta gillar jag inte människor.
Jag gillar att slåss.
Jag har fler fiender än vänner.
Jag har rökt.
Jag har rökt gräs.
Jag dricker kaffe.
Jag städar mitt rum dagligen.
Mitt utseende
Jag är kortare än 165 cm.
Jag använder smink.
Jag använder smycken varje dag.
Jag använder kontaktlinser.
Jag använder glasögon.
Jag har haft tandställning.
Jag har tandställning.
Jag byter ofta hårfärg.
Jag plattar mitt hår ofta.
Jag har hål i öronen.
Jag har små fötter.
Jag har många ärr.
Jag blir lätt brun.
Förhållanden
Jag är i ett förhållande för tillfället.
Jag är singel.
Jag är kär.
Jag har saknat ett ex.
Jag är alltid rädd för att bli sårad.
Jag har haft sex med mitt ex.
Jag har sagt till någon att jag älskade den när jag inte gjorde det.
Jag har sagt till någon att jag inte älskade den när jag gjorde det.
Jag har varit kär mer än två gånger.
Jag tror på kärlek vid första ögonkastet.
Jag tycker att lust är viktigare än kärlek.
Vänskap
Jag har en bästa vän.
Jag har minst tio vänner.
Jag har fått ett telefonsamtal från en vän under dom senaste 48 timmarna.
Jag har slått en vän.
Jag har varit i ett allvarligt slagsmål med en vän.
Jag litar på åtminstone fem personer.
Upplevelser
Jag har varit i ett flygplan.
Jag har varit i ett tåg.
Jag har varit utanför Sverige.
Någon som står mig nära har dött.
Jag har åkt taxi.
Jag har åkt stadsbuss.
Jag har åkt skolbuss.
Jag har hoppat bungee jump.
Jag har hållit ett tal.
Jag har varit med i en klubb.
Jag har vunnit ett pris.
Jag har spenderat 24 timmar i sträck framför datorn.
Jag har varit i ett slagsmål.
Musik
Jag lyssnar på country.
Jag lyssnar på pop.
Jag lyssnar på techno.
Jag lyssnar på rock.
Jag är en sån typ av människa som spelar en låt på repeat tills jag hatar den.
Jag hatar att lyssna på radio.
Jag laddar ner musik.
Jag köper cdskivor.
Tv
Jag kollar på tv åtminstone sex timmar varje dag.
Jag kollar på såpoperor varje dag.
Jag älskar "The days of our lives".
Jag gillar "O.C".
Jag gillar "One Tree Hill".
Jag gillar "America's Next Top Model".
Jag gillar "House".
Jag gillar "24".
Jag gillar "CSI".
Familjeliv
Jag kommer överens med båda mina föräldrar.
Mina biologiska föräldrar är fortfarande tillsammans.
Jag har åtminstone en bror.
Jag har åtminstone en syster.
Jag har åtminstone en styv bror/syster.
Jag har åtminstone en halv bror/syster.
Jag har blivit utslängd ur mitt eget hem.
Jag har rymt hemifrån.
Jag har svurit åt mina föräldrar.
Jag har fått mina föräldrar att gråta.
Jag har ljugit för mina föräldrar.
Jag har ljugit för mina föräldrar om var jag befinner mig.
Jag har ljugit för mina föräldrar om vad jag gör.
Jag har ljugit för mina föräldrar så jag har fått gå ut.
Jag har gått ut när jag haft utegångsförbud.
Hår
Jag har klippt mitt hår under det senaste året.
Jag har färgat mitt hår under det senaste året.
Jag har varit blond.
Jag har varit svarthårig.
Jag har varit rödhårig.
Jag har varit mellanbrunhårig.
Jag har varit brunhårig.
Jag har varit ljusbrunhårig.
Jag har haft lila/rosa hår.
Jag har haft blått/grönt hår.
Jag har tunnat ut mitt hår.
Jag använder balsam.
Jag använder silverschampo.
Jag har lockat mitt hår.
Jag har flätat mitt hår.
Jag har haft/velat ha dreads.
Skolan
Jag har kastat något på min lärare.
Jag har skrikit på en lärare.
Jag har blivit avstängd.
Jag har blvit skickad till rektorns kontor.
Jag har gått ifrån en lektion.
Jag har skolkat en hel dag i skolan.
Jag har skippat en specifik lektion i en månad.
Jag har blivit underkänd på ett prov.
Jag har fuskat på ett prov.
Jag har hjälpt någon annan med att fuska på ett prov.
Jag har fått underkänt i bild.
Jag har fått underkänt i idrott.
Jag har fått underkänt i matte.
Jag har fått underkänt i NO.
Jag har fått underkänt i något annat ämne.
En lärare har ringt mina föräldrar.
Jag har blivit påkommen när jag skolkat
Gör fet stil på texten om det stämmer in på dig och kursiv stil som stämmer lite halft.


Min personlighet
Jag är högljudd.
Jag är vidrig.
Jag är sarkastisk.
Jag är kaxig.
Jag gråter lätt.
Jag har hett temperament.
För det mesta gillar jag inte människor.
Jag gillar att slåss.
Jag har fler fiender än vänner.
Jag har rökt.
Jag har rökt gräs.
Jag dricker kaffe.
Jag städar mitt rum dagligen.


Mitt utseende
Jag är kortare än 165 cm.
Jag använder smink.
Jag använder smycken varje dag.
Jag använder kontaktlinser.
Jag använder glasögon.
Jag har haft tandställning.
Jag har tandställning.
Jag byter ofta hårfärg.
Jag plattar mitt hår ofta.
Jag har hål i öronen.
Jag har små fötter.
Jag har många ärr.
Jag blir lätt brun.


Förhållanden
Jag är i ett förhållande för tillfället.
Jag är singel.
Jag är kär.
Jag har saknat ett ex.
Jag är alltid rädd för att bli sårad.
Jag har haft sex med mitt ex.
Jag har sagt till någon att jag älskade den när jag inte gjorde det.
Jag har sagt till någon att jag inte älskade den när jag gjorde det.
Jag har varit kär mer än två gånger.
Jag tror på kärlek vid första ögonkastet.
Jag tycker att lust är viktigare än kärlek.


Vänskap
Jag har en bästa vän.
Jag har minst tio vänner.
Jag har fått ett telefonsamtal från en vän under dom senaste 48 timmarna.
Jag har slått en vän.
Jag har varit i ett allvarligt slagsmål med en vän.
Jag litar på åtminstone fem personer.


Upplevelser
Jag har varit i ett flygplan.
Jag har varit i ett tåg.
Jag har varit utanför Sverige.
Någon som står mig nära har dött.
Jag har åkt taxi.
Jag har åkt stadsbuss.
Jag har åkt skolbuss.
Jag har hoppat bungee jump.
Jag har hållit ett tal.
Jag har varit med i en klubb.
Jag har vunnit ett pris.
Jag har spenderat 24 timmar i sträck framför datorn.
Jag har varit i ett slagsmål.


Musik
Jag lyssnar på country.
Jag lyssnar på pop.
Jag lyssnar på techno.
Jag lyssnar på rock.
Jag är en sån typ av människa som spelar en låt på repeat tills jag hatar den.
Jag hatar att lyssna på radio.
Jag laddar ner musik.
Jag köper cdskivor.


Tv
Jag kollar på tv åtminstone sex timmar varje dag.
Jag kollar på såpoperor varje dag.
Jag älskar "The days of our lives".
Jag gillar "O.C".
Jag gillar "One Tree Hill".
Jag gillar "America's Next Top Model".
Jag gillar "House".
Jag gillar "24".
Jag gillar "CSI".


Familjeliv
Jag kommer överens med båda mina föräldrar.
Mina biologiska föräldrar är fortfarande tillsammans.
Jag har åtminstone en bror.
Jag har åtminstone en syster.
Jag har åtminstone en styv bror/syster.
Jag har åtminstone en halv bror/syster.
Jag har blivit utslängd ur mitt eget hem.
Jag har rymt hemifrån
Jag har svurit åt mina föräldrar.
Jag har fått mina föräldrar att gråta.
Jag har ljugit för mina föräldrar.
Jag har ljugit för mina föräldrar om var jag befinner mig.
Jag har ljugit för mina föräldrar om vad jag gör.
Jag har ljugit för mina föräldrar så jag har fått gå ut.
Jag har gått ut när jag haft utegångsförbud.


Hår
Jag har klippt mitt hår under det senaste året.
Jag har färgat mitt hår under det senaste året.
Jag har varit blond.
Jag har varit svarthårig.
Jag har varit rödhårig.
Jag har varit mellanbrunhårig.
Jag har varit brunhårig.
Jag har varit ljusbrunhårig.
Jag har haft lila/rosa hår.
Jag har haft blått/grönt hår.
Jag har tunnat ut mitt hår.
Jag använder balsam.
Jag använder silverschampo.
Jag har lockat mitt hår.
Jag har flätat mitt hår.
Jag har haft/velat ha dreads.


Skolan
Jag har kastat något på min lärare.
Jag har skrikit på en lärare.
Jag har blivit avstängd.
Jag har blvit skickad till rektorns kontor.
Jag har gått ifrån en lektion.
Jag har skolkat en hel dag i skolan.
Jag har skippat en specifik lektion i en månad.
Jag har blivit underkänd på ett prov.
Jag har fuskat på ett prov.
Jag har hjälpt någon annan med att fuska på ett prov.
Jag har fått underkänt i bild.
Jag har fått underkänt i idrott.
Jag har fått underkänt i matte.
Jag har fått underkänt i NO.
Jag har fått underkänt i något annat ämne.
En lärare har ringt mina föräldrar.
Jag har blivit påkommen när jag skolkat

Evah dissar


"Vänner" som inte bryr sig.
 
Jag har haft en del sådana i mina dagar...  Ni vet i det inlägget om min gymnasietid så skrev jag om att jag och en annan vän blev utkastade ur projektarbetet vi gjorde med två andra tjejer. Vi var ju ett gäng då. Vi träffades på fritiden, spelade, såg film, åt tillsammans m.m. Så jag och en person vi kan kalla Lina fyllde år med bara två månaders mellanrum, så vi bestämde oss för att fira oss samtidigt. Så jag och de andra tre gick ut på en pizzeria och åt mat. "Lina" fick en present av "Lollo", men jag fick ingen av "Lollo". Det var alltid så, det var jag som blev utstött, och även min andra nära vän som jag fortfarande umgås med. När vi skulle ha filmkväll ville jag ha med min dåvarande pojkvän, och då blev "Lollo" sur, för att det skulle vara en tjejkväll men "Lina" fick ha med sin pojkvän.

Det var även såhär när jag tog studenten, fast med några andra. Jag och en av mina bästa vänner umgicks med två andra tjejer som vi kan kalla Elsa och Andrea. Jag och min bästa vän bytte presenter med varandra. Men Elsa och Andrea hade inte med någon till mig, utan de bytte bara med varandra och min bästa vän. 

En tjej i klassen (som jag inte gillade och hon gillade inte mig men ändå) hade med rosor till alla i klassen men gav ingen till mig. Kändes sjukt, men det förstörde inte min dag, men idag kan jag undra; Vad gjorde jag för fel? Jag gjorde inget fel, det vet jag. Jag var en bra vän, men på något sätt har jag alltid blivit utsött av folk i skolan.

Det jag vill ha fram med detta är att du ska dumpa de personer som inte bryr sig om dig. De är inte värda dig. Jag vet mycket om hur det är att bli utstött och mycket är för att jag inte dricker. "Lollo" klagade alltid på att jag inte drack och hon tyckte att jag var som 40 år och bara var tråkig. Skit i dem som är otrevliga/stöter undan dig/diskriminerar dig, för de är inte värda att lägga energi på.
 
Sådana vill bara få dig att må dåligt och det ska de inte få! Hitta nya vänner som du kan vara dig själv med. Ingen är perfekt i allas ögon, men alla är perfekta i någons ögon!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...