Varför ifrågasätta de som INTE dricker?
Varför är det så, att alla frågar en varför man INTE dricker? Är det verkligen så konstigt att man väljer bort spriten för att leva ett sundare liv? Är det verkligen så konstigt att man inte finner alkohol intressant, roligt eller behöver det? Det tycker då inte jag. Jag finner det mer konstigt att vilja förstöra sin kropp, genom att supa.

Visste du att
En starköl 4,5% 50. cl, 235 kcal, motsvarar 12 stycken köttbullar?
Vitt vin 13,5%, 1,5 dl. 149 kcal, motsvarar 8 stycken köttbullar?
Gin & tonic 6cl. 206 kcal, motsvarar 11 stycken köttbullar?
Cider 2,25 50 cl. 230 kcal, motsvarar 12 stycken köttbullar?

Endel klagar på att jag är "så fet", de tycker att jag ska äta mindre. Men de vill också att jag ska dricka alkohol. Tänk vad mycket kalorier alkohol egentligen innehåller. Då är jag faktiskt "så fet" pga mat, istället för alkohol. Folk nojar så över sin vikt, de vill inte äta mat och de vill inte äta godsaker pga rädsla för att gå upp i vikt. Men de dricker alkohol ofta, som faktiskt förstör så mycket mer. Undvik istället alkohol och ät du du känner för, bara du tränar. Det tar mycket längre tid att förbränna kalorierna från alkohol än från mat.

Det finns heller inte några genvägar till att bli nykter snabbare. Det är bara att vänta. Du ska inte tro att det hjälper att ta en återställare, eller att dricka vatten osv. Att ta en återställare funkar inte alls. Du pratar om att du inte vill bli bakfull, så du tar dig en återställare på morgonen. Men nästa gång då? Du är full från igår, och blir mer full av återställaren. Nästa morgon gör du samma sak igen, för slippa bli bakfull.

Nej, alkohol stjälper mer än vad det hjälper. Våga säga nej, våga stå emot och våga gå din egen väg. Att säga nej är inte fegt, det är modigt! Att våga vara nyttig och hälsosam är beundransvärt och flera borde göra det!


#1 - Ann

bra inlägg! jag visste faktiskt inte att det faktiskt är så mycket kalorier i alkohol

#2 - carolinhe med H

sv: ska försöka hinna med, är nästan aldrig hemma! :) <3

#3 - Yoran

Håller verkligen med dig, bra skrivet!

#4 - evelina

de var ett jädrans tjat om alkohol. vi vet nu att du är emot de och inte dricker alkohol, och vi har hört av dig en massa negativt om alkohol. men släpp de nu

#5 - Nisse

Det enda jag dricker är öl, och det dricker jag för att jag tycker det är gott. Själva fyllan klarar jag mig utan och dricker dessutom max 3-4 öl på en kväll. Plus att jag typ bara dricker en gång varannan månad.



Har inga problem med att acceptera att många är nykterister. Har flera vänner som är det och även min far är så gott som nykterist (har sett honom dricka en gång på 25 år).

Och de som säger att du är fet har aldrig sett en "fet" människa isf. Du ser hälsosam ut.

#6 - Evah

SV till Youran: Tack så mycket :)



Nisse: Ölen är ju mest farlig för kalorierna, men att ta en öl någon gång skadar ju inte. Det jag ville ha fram med detta är ju vad mycket kalorier det egentligen är i alkohol, som man faktiskt inte ens tänker på.



Vad bra :) Jag har inga problem med de som dricker någon gång ibland för att det är gott, men att dricka för att bli full är löjligt enligt mig.

#7 - Nisse

Jo jag vet att det är mest kalorier i öl, men jag lever inte så sunt i övrigt så de kalorierna jag får i mig från ölen varannan månad spelar ingen roll. Ölmagen har ju dessutom fått sitt namn av en anledning.

#8 - Evah

Jag lever väl inte jättesunt, i och med att jag inte tränar så mycket, men jag vill komma igång med det och försöker hitta motivationen :)

#9 - Lisa

varför ifrågasätta överhuvud taget? man har ju ett val. tycker man att det är gott att dricka o bli full då gör man det. och dom flesta vet nog att det är massa kalorier nerstoppat i alkohol.

precis som med hamburgare, pizza, pommes och gud va allt heter. det finns ju säkert fler som missbrukar mat än alkohol. varför hakar du upp dig på ENBART alkohol? är det för att du själv inte dricker?

#10 - Evah

Det jag menar med dessa inlägg är att man blir ifrågasatt varje gång, varför man väljer att inte dricka. När man faktiskt väljer bort det farliga. Alla ifrågasätter även de som röker, men inte de som dricker.



Själv tycker jag alkohol är ännu värre än rökning, just för att du kan bli konstig av alkohol. Ett glas för mycket, och du tappar kontrollen.



Mat behöver man för att överleva, och visst, man ska inte missbruka det heller, men jag tycker inte man kan jämföra matberoende med alkoholberoende.

En som äter mycket mat, visst, den blir fet, men de som missbrukar alkohol, hamnar väldigt ofta på en bänk i centrum, för de super upp alla sina pengar. Och även om de tar sig ur alkoholmissbruket kan de ha svårt att komma tillbaka till ett normalt liv, och bli accepterade.



Jag skriver mycket om alkohol, just för att jag själv inte dricker ja, och för att försöka få unga att förstå vad det förstör deras kropp. Många dricker, fast de kanske egentligen inte vill, men de vågar inte säga nej, så genom att skriva mycket om det och psuha så vågar kanske fler säga nej, och vänta tills de blir äldre :)

#11 - Johanna Jojjs

Säger folk att du är fet? W T F, vart då nånstans? På tån eller? :S Muppar, du är ju inte fet alls, du är ju precis LAGOM tycker jag. ^^



Håller med dig i det du skriver osså. ;) Fast alkohol brukar ju göra så den första stelheten på en fest försvinner fortare.

#12 - Amanda

Väldigt bra tycker jag! brukar också fundera varför alla tycker det är konstigt att jag inte dricker, å tycker jag är dökonstig, jag har valt det av egna orsaker, och sedan unnar jag mig hellre nån skräpmat. och det är precis som du säger, det är mer konstigt att man VILL supa skallen av sig, ligga och må dåligt dagen efter och kanske gjort något man inte borde,DE är konstigt enligt mig.

#13 - Evah

Amanda: Precis :) Jättebra kommentar :D Bättre än min text ju hihi ^^