Att bli bjuden på alkohol
Som ni vet dricker ju ungdomar en hel del idag.
De flesta blir bjudna på alkohol hemma, och många anser att det är säkrare att dricka hemma än ute. Många som dricker stannar inte hemma i alla fall, utan går faktiskt ut och till och med dricker mer. Ni har väl sett systembolagets reklam, där pappan ger sin dotter alkohol och låtsas som hon inte ska dricka mer?

Det där intalar de sig för att inte få dåligt samvete. Tyvärr så dricker oftast barnet mer. Står föräldrar verkligen ut med vad som kan hända då? Pappan i reklamen tål inte att hans dotter säger att han är en dålig pappa, så han ger henne alkohol och blundar för att hon kommer dricka mer, fastän han egentligen vet att hon kommer att göra det. Men vad kan inte hända?

Tonåringar som blir bjudna alkohol hemma dricker inte mindre med sina kompisar, tvärtom. Det som föräldrarna bjuder blir bara en bonus som läggs till det övriga drickandet. Alltså, barn som inte blir bjudna alkohol hemma dricker mindre,. En senare alkoholdebut minskar risken för framtida alkoholproblem. Detta visar en studie och det stod även i Värmlands Folkblad den 29:e april.

Så till er föräldrar som inte vet vad ni ska göra; Bjud INTE era barn på alkohol. Försök få dem att förstå vad alkhol ställer till det istället. Ta erat ansvar som vuxen och se till att de får en sund uppväxt och en sund syn på alkohol. Det blir sådan dubbelmoral när föräldrar säger till barnen att de får en flaska, men alkohol skadar kroppen. Hur ska då barnet veta vad det egentligen innebär? Sätt regler och ta ditt ansvar som vuxen, som föräldrer och rusta ditt barn med kloka beslut om alkohol.


NI SKA KOLLA IN DENNA SIDA http://www.stoppalangningen.info/

Där kan ni också se en film om detta med langning, vad det egentligen innebär, vilka konsekvenser det egentligen kan få!