Svar på kommentar




SVAR: Skrev jag att alla upplever att de tappar kontrollen eller det?
Nej, jag skrev att det kan hända. Om man nu dricker något man tycker är gott så kan det hända att de tar ett glas för mycket, de kanske inte har en tanke på att de vill bli fulla, utan dricker för att det är gott, och plötsligt så blev det där glaset för mycket i alla fall.

Det är mycket negativt med alkohol, även om inte ALLA upplever det negativa. Men kan du då berätta för mig något som är positivt med alkohol? Nämn tre saker, eller mer som är positiva med alkohol :)
Ni kan säkert ha jättetrevligt, MEN man ska ändå veta riskerna när man väljer att dricka. Vet alla det? - Nej, då hade det inte hänt så mycket dumma saker på fyllan.
Jag ser mycket i min närhet, jag ser mycket på internet. Jag vet vad alkohol kan skada. Är inte jag då rätt person att skriva om vad dumt alkohol är, just för att jag aldrig rör det, just för att JAG faktiskt insett vad dumma saker alkohol kan orsaka? Precis som du skriver, det är individuellt hur man regagerar på alkohol, så hur vet du nästa gång du kanske råkar ta ett glas för mycket hur just du reagerar? 

Jag vill lära unga att inte dricka förrän de är såpas gamla att kunna hantera problemen själva och faktiskt får köpa ut själva. För dricker man som väldigt ung så är det svårt att veta sina gränser, veta rikser, veta vad som kan hända. Tar man då avstånd från alkohol och börjar i så fall dricka när man är äldre så kan man ha mer koll på vad man faktiskt gör. Nu säger jag INTE att ALLA är så som unga. Men jag tycker att ska man dricka alkohol, så ska man göra det som vuxen.

Därför måste barn och ungdomar få veta riskerna med alkohol. Veta vad det egentligen kan ställa till med och förstå att det faktiskt är bättre att vara nykter, just för att man inte behöver tänka på någon av de punkter jag skrev i det inlägget. :)