Mognar för gymnasiet?
Tänk när jag var 16 år och skulle börja gymnasiet, så var jag jätterädd för att mobbningen skulle fortsätta att hålla på, eftersom några utav dem kanske skulle börja på min skola. Alla vuxna på skolorna sa då; "Nej, när de börjar gymnasiet så är de såpas vuxna, att de inte håller på med sådant längre." Då tänkte jag direkt; varför skulle de mogna på någon månad? En dag tidigt på höstterminen i första ring satt jag på bussen hem, och två utav de som mobbat mig satt bakom mig. De satt och skakade mitt säte och pratade om mig. Jag stoppade bara hörlurarna i örat och ignorerade dem. Tänk er, de sa i skolan att när de är 16 så har de mognat och slutat upp med sådana saker.

Men har folk verkligen slutat bara för de börjar på gymnasiet? Nej, för folk i allmänhet håller på över internet, såväl när de är 14, 16 eller över 20 och tagit studenten. Jag tycker det är jättedålig stil att säga att folk slutar när de börjar gymnasiet, för så är det inte. Vissa slutar helt enkelt inte. Vissa bestämmer sig helt enkelt för att hata en person, sen spelar det ingen roll hur gamla de är eller hur den personen de hatar är som person. De bara hatar.

När man är mobbad är det inte man själv som har gjort någonting, för de väljer bara ut någon. Det blir en person som får bli deras slagpåse helt enkelt. Där de tar ut all sin aggression på, för att må bättre i sig själva. Tragiskt, men sant.