Osynlig & åsikter om mobbning


Jag vill att ALLA kollar på detta videoklipp som handlar om mobbning.

Mitt hjärta blöder för de som får utstå detta, denna hemska händelse. Det är aldrig, aldrig, aldrig okej att mobba någon. Det är aldrig okej att frysa ut någon, säga kränkande saker till någon eller bakom ryggen om någon.
Det är helt enkelt fruktansvärt jävla idiotiskt!

Nu tänker jag rikta mig till ER som MOBBAR; Hur skulle DU känna om du blev utsatt? Skulle du vara glad över att gå ensam i skolan? Skulle DU bli glad över att få höra skit om dig själv, vart du än går? Jag riktar mig även till ER som MOBBAT MIG. Vad ville ni ha ut av det? Vad var det jag gjorde er, som gjorde att ni var tvungna att börja hata mig, prata skit bakom ryggen, försöka slå ned mig och trakassera mig över internet? Vad är det ni vill ha ut av att mobba andra? Denna frågan är riktad till ALLA som utsätter någon för någon form av mobbning. Man behöver absolut inte gilla alla människor och ni behöver inte gilla mig, men man ska i alla fall respektera människor!

Ni som mobbade mig; Skulle ni velat gått där i skolan, känt att alla är emot er, att ni hela tiden visste att vart ni än gick så skulle ni få en elak kommentar? Skulle ni velat logga in på internet och varje gång fått se en elak kommentar, från samma personer, om och om igen och det kvittar hur mycket ni än blockerar, för de gör hela tiden nya sidor? Hur skulle det kännas för ER? Jag tror knappast att det är något NI SJÄLVA skulle gilla, så varför utsätta andra för det, och varför fortsätta prata skit bakom ryggen nu, när de flesta är över 20 år?

Jag tänker inte ljuga om att jag mådde dåligt då, för det gjorde jag. Så fruktansvärt dåligt. Det var den värsta tiden i mitt liv. För den smärta ni utsatte mig för ska ingen behöva uppleva. Jag tänker inte bara stå och se på längre, varken när folk är elaka mot mig eller andra. För detta är inte okej! Mobbning är förjävligt och jag hoppas att en dag kan folk ha förstått vad hemskt det är. Jag är starkare idag och det tänker jag fortsätta vara!

"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem."

"Gör inte mot andra något som skulle vålla dig smärta, om det gjordes mot dig."
#1 - SÄÄSSYY

Tack vännen det värmde :) Så bra inlägg du också skrev Puss på dig <3

#2 - emma

okej :/ hoppas det blir bättre. med mig är det bara bra. kram :)

#3 - evizen

bra skrivet eva.

ska kika på videon senare.

#4 - ellie

Det är verkligen hemskt att vara den osynliga.Det finns så många olika sorters mobbningsformer men ingen är okej! Det måste få ett slut!

#5 - Annika

Jodå, det är bra. Har bara vansinnigt mycket att plugga nu. Har tenta på onsdag.

#6 - Beccis

Tack Evah för att du är helt fantastisk! <3 Jag är också i den perioden just nu... folk snackar bakom min rygg och tror att jag inte hör... verkligen stärte att se detta <3 ÄLSKAR DEJ! <3

#7 - Sally

Nja, jag säger bara att jag kan förstå i vissa fall, för vi är alla mänskliga. ^^



Fan vad jag känner igen mig i den där videon! Mobbning är aldrig förlåtligt, disskutabelt eller accepterat. Men även där så måste man kolla anledningarna bakom. Det finns alltid ett skäl att man mobbar någon, det är inte bara att säga: "FY! Ändra på dig!"

#8 - Evah

BECCIS: Naw tack för din fina kommentar. :)

Skit i alla som snackar, det försöker jag göra. För de är inte värda att bli ledsna eller sura på. Vi kör våra race och det får de finna sig i. :) <3

#9 - Sandraa

Heejsan fina du,

GILLA MIN BLOGG PÅ FACEBOOK & FÅ EN LÄNKNING!

#10 - Alice Herbst

Du är en fin person. Jag minns dig från bdb, du hade ett konto där va? Hur folk skrev till dig där, jag hade också bdb och bloggar och hela köret och råkade ut för samma grej. mobbarna följer med hem. de flesta gick i min skola som gjorde allt detta visade det sig. Du är smart som fan och det är bra att det uppmärksammas, allt som har med mobbing att göra. Det är bara att fortsätta ifrågasätta alla som kränker, snart måste människor lära sig. Kram

#11 - ebba

Usch vad hemskt, ingen ska behöva bli utsatt för det!

Ännu mer hemskt att faktiskt du har blivit usatt för det, idiotiska människor det finns

älskar dig & din blogg!

#12 - Evah

Ebba: Håller med dig, ingen ska egentligen behöva utsättas för detta. Frågan är bara hur man ska minska den....



Vad glad jag blir. :) Du ska veta att det värmer!

#13 - ayla

Hey Eva! Tyckte att det var jätte bra att du la upp dena vidion. Jag har själv blivit mobbad en hel den och vet hur det är att bli ute fryst och kalad fulla ord, jag blev mobbad för att jag inte kunnde skriva eller läsa. För det tog flera år och som du ser så kan jag inte riktigt nu i heller. Jag är 15 och kan inte lära mig. Och det blev inte bätter när jag kom upp i 7an, det blev bara sämre. Min lärare börja mobban mig och kränka mig för jag inte kunde först och inte kunde lära mig det hon försökte lära mig. Jag satt i flera timmar med en läxa somm dom andra gjorde på 30 minuter. Och nu så hjälper jag på direkten ner jag ser någon utsat. Min bästa vän är mobbad och jag skyddar henne till 110%!! Men vad ska man göra när man blir mobbad för att vara för söt eller inte kunna lära sig som i mitt fal. Skulle bli veldigt nöjd och glad om du kunde hjälpa mig att hjälpa andra som har det lika dant. PS Big love, älskar din blogg och det du vill ge till värden DS