Skuld efter en våldtäkt
Många som genomgått en våldtäkt känner sig skyldiga efteråt. De känner att det är deras fel, att de lixom frestade mannen på något vis, att de kanske hade fel kläder, sa fel saker osv. Jag vet hur det är. Det man måste inse är att det ALDRIG är ens eget fel när man blir våldtagen. Ingen har rätt att röra din kropp, mot din vilja! Om någon bryter sig in i ditt hem och stjäl saker, skulle du då känna skuld? - Nej, det skulle du inte. För du har låst dörren. Varför ska du då känna skuld om du blir våldtagen? Våldtäktsmannen är också en tjuv, fast han vill inte ha pengar, han vill ha makt. Så förstå när jag säger; DET ÄR ALDRIG DITT FEL!

Det bästa du kan göra när något sådant här hänt är att prata, prata, prata. Öppna dig för dina nära och kära, låt dem trösta och hjälpa dig, för du behöver stöd! Det kan också vara bra med en psykolog, för detta är hemska saker och man måste komma över dem. 

Jag pratade en gång med en präst om detta och han sa att man måste förlåta, för att kunna gå vidare. Jag vet inte riktigt om det stämmer, men det kan mycket väl vara så. Man kan inte gå och vara arg, ledsen och frustrerad hela livet. Därför kanske man måste förlåta, för att kunna släppa allting. Man behöver ju absolut inte umgås med personen, eller ens prata med den, men genom att släppa det som har hänt, och bli starkare av det, blir det lättare att leva och inte hela tiden må dåligt över det.