Min åsikt om dagens fråga
Det är en ganska svår fråga egentligen.
Detta med anonyma kommentarer ökar mobbningen, för folk har lättare att säga elaka saker över internet, när de sitter "skyddade" bakom en skärm. Det finns lagar och regler för att man inte ska kränka någon, men detta sker hela tiden, och särskilt över internet. De flesta som kommenterar elakt är också anonyma. Varför inte våga stå för det man säger? Kan man inte säga det öga mot öga, i verkliga livet, så ska man heller inte skriva det på internet.

Man är ju aldrig helt anonym på internet, det är man faktiskt inte. Men det är svårare att stoppa nätmobbningen, när anonyma kommentarer är tillåtet. Detta näthat som finns är fruktansvärt, för det är så många som råkar ut för elaka kommentarer på internet, och särskilt av anonyma. Jag fick en kommentar om att personen kan ju själv välja om den vill visa kommentaren eller inte. Men det handlar inte om att visa utåt, för den som får just den där elaka kommentaren, det är den personen det handlar om. Inte vilka som ser. Skadan är ju redan skedd när personen som får kommentaren ser den. Det är ju den personen som blir sårad och ledsen.

Genom att stoppa anonyma kommentarer, kanske vi kan minska näthatet som finns idag. För som sagt, människor vågar säga mer när de tror att de är anonyma. Även om man skriver namn, men utan mejl, länk till fb, bdb, bloggen osv så är man fortfarande "anonym" enligt mig, just för att det finns så många som exempelvis heter Ylva.

Nej, vågar man inte stå för vem man är när man säger en åsikt, så behöver man inte ens yttra den.  Och detta kan inte sägas för ofta: DET ÄR OLAGLIGT ATT KRÄNKA ANDRA, SÅVÄL I VERKLIGHETEN SOM PÅ INTERNET! Man får tycka och tänka som man vill, men så länge det är kränkande, så ska man inte yttra det!