"Skyll dig själv" syndromet
Vet ni vad som upprör mig?
Det är orden "DU FÅR SKYLLA DIG SJÄLV!" Människor säger dessa orden gång på gång, till människor som har det svårt. "Skyll dig själv att du är arbetslös." "Skyll dig själv att du blev våldtagen." "Skyll dig själv att du är sjuk."

Dessa ord studsar emot de som mår dåligt gång på gång. Har man inget jobb, då är man osmart, lat och inte har en tillräcklig utbildning, fast man kanske kämpat på i skolan som en åsna.  Har man blivit våldtagen, ja då hade man fel kläder på sig, för då lockar man karlarna.
Är man sjuk/utbränd osv, då har man ingen kämparglöd för att orka ta sig upp ur skiten och övervinna den.

Varför har folk så svårt att se att andra mår dåligt, utan att försöka göra det värre? Det finns självklart lata folk som inte vill lyfta ett finger i samhället, men det finns också jävligt många som försöker, som kämpar, men ändå inte lyckas. Får den personen då skylla sig själv? Varför är människor så fruktansvärt egoistiska, så de kan inte tänka sig in i andras sittuationer? De kan inte tänka hur de vill bli behandlade om de skulle hamna i den sitsen. Folk säger att de så gärna vill hjälpa andra, de vill andra människors bästa, de vill få andra att må bra i sig själva. Hur kommer det sig då, att de skriver/säger; "Du får skylla dig själv." när någon mår dåligt? Det är så skenheligt, för när en individ skriver till dessa och ber om hjälp, så får de hjälpen, men bakom ryggen säger de; "SKYLL DIG SJÄLV!!!!"

Lär er att se till människan i sig, lär er att ta reda på fakta först. Vad har människan gjort i sitt liv? Har den sökt jobb och skrivit ett bra CV, har en bra utbildning, men ändå inte får jobb, eller har personen skitit i detta? Ta reda på det FÖRST, sen kan du säga något. Ta reda på vad individen har med sig i bagaget, som gör att det blir svårt i livet, SEN kan du säga något. Men sluta upp med "skyll dig själv" meningen, för du vill väl inte höra det när du mår dåligt och sitter i en jobbig sits som du själv INTE orsakat? - Nej just det!


#1 - Sofia Cyrus Kaulitz <3

#2 - Sofia Cyrus Kaulitz <3

Håller med! <3

#3 - E M M E L L Y

sv: Haha tack, visst är hon en liten pärla =)

#4 - Frida

Svar: Tack så mkt! :)

#5 - marina

sv: tack :)

#6 - madde

sv: tack! ^^ fin blogg!

#7 - Ann

håller verkligen med dig. hatar när folk säger att man får skylla sig själv för allt. sjukt störande.

#8 - EMMAS!

var gärna med och tävla om en valfri vara :) http://eemma.se/2011/october/tavling-vinn-valfri-vara-for-max-200-kr-hos.html#comment

#9 - Elina

sv: härligt! har bara chillat :)



kram

#10 - Jossan

Har du haft en bra helg? :D

#11 - Lina

Jätte bra skrivet :)

#12 - Anna

Håller med dig till 100%! De som säger att man ska skylla sig själv har ingen aning om vad man har gått igenom. Det heter tala är silver tiga är guld. Love ya! <3

#13 - Evah

Lina: Tack så mycket :)

#14 - Erika

Men ibland får man faktiskt skylla sig själv också, men håller med om att man verkligen inte får skylla sig själv om man blir våldtagen osv! :) men om man däremot tex behandlar andra människor illa och blir behandlad illa tillbaka får man skylla sig själv, eller liknande saker om du förstår vad jag menar! ''som man bäddar får man ligga'' :)

#15 - Evah

Erika: Jo självklart, om man är elak mot andra så får man skylla sig själv. Men nu pratade jag inte om det :)

#16 - Alicia

Sv: tack så mycket :) Det värmer! Du är en person som kan skriva bra, märks tydligt i inlägget, bra skrivet! Jättefin blogg för övrigt :)