Man har rätt att sätta stopp
När man försvarar sig, mot dumma kommentarer så kan man få höra att det är dumt att man försvarar sig, eller gör "svar på tal", för då tar man åt sig. Själv tycker jag att man som människa har rätt att sätta ned foten och säga; "NEJ NU RÄCKER DET!". Om jag får en kommentar om att jag är ful, äcklig, fet osv, och jag gör svar på tal om detta, så innebär inte det att jag sitter hemma och gråter och blir osäker, utan det är mer ett sätt för att visa att detta är inte okej, för det är inte okej att kränka någon, oavsett om personen tar åt sig eller inte. 

Något jag verkligen stör mig på är detta när folk skriver att man inte ska ta illa upp, i samma mening som de skriver något otrevligt/elakt. Okej, hur tänkte du där? Säger du då att jag är ful, för att hjälpa mig, eller för att få mig må bra, eftersom jag inte ska ta illa upp? - Självklart inte! Du skriver det enbart för att få mig känna mig osäker på mig själv, för det är det du vill. En person som nu verkligen tar åt sig bryr sig inte om meningen; "Ta inte illa upp", för givetvis tar den personen åt sig av det elaka du skrev. 

Som människa så har man rätt att sätta stopp och visa att detta inte är okej. Även om jag själv inte tar åt mig av kommentarer om att jag är ful, tjock osv så kan jag känna att jag vill ge svar på tal till personen. Visa hur jag tänker och kanske få fram mer av hur denne person som skrev detta tänker. Det är en mänsklig rättighet, sen behöver man självklart inte göra svar på tal på allt, utan man får såklart välja ut.


Gammal bild från 2009 på mig :) Btw, så svarar jag på kommentarer imorgon och utser dagens blogg!