AutografI onsdags skickade jag iväg paketet med kläderna och tjejen som vann ville också ha en autograf, så det fick hon. :D Här är bilden på autografen. Hoppas du kommer få nytta av kläderna! 

Dagens frågaSka köpa ny matta. Vad tycker ni, kommer det passa med en svart till denna gråa med svarta mönster? Vi ska ha den gråa under soffbordet och den svarta framför tv:n isf.

Vad är en våldtäkt?

Vad är egentligen en våldtäkt? Det är nog många som inte riktigt vet vad det faktiskt innebär. Bilden av en våldtäkt för många är att man blir överfallen av någon gubbe och att det är mycket skrik och våld med i bilden. Det behöver inte alls vara så. En våldtäkt är allt som är emot ens vilja. Att personen tjatar på dig, hotar dig och får dig att göra något du inte vill är också en våldtäkt. En våldtäkt behöver heller inte innebära samlag, utan det kan vara petting, oralsex osv också. 

Många tar inte våldtäkter på allvar när den som utsattes inte skrek, men sanningen är faktiskt att i de flesta fall så blir man skräckslagen och till den gräns att man blir paralyserad. Men enligt många är inte detta en "riktig våldtäkt". Varför är det så? Många tar också gärningsmannens parti, istället för den utattas. De flesta människor är överens om att det är gärningsmannens fel, men när det väl kommer till kritan så är det ofta offret som får skulden. Då får exempelvis hon skylla sig själv för att hon hade en uringad tröja, eller för att hon flörtade. Sen när blev det fel att flörta? Sen när blev att flörta ett tecken på våldtäkt? Jag får inte ihop det.

Du som läser det här kanske har varit utsatt. Jag vill att du ber om hjälp, oavsett om det känns jättesvårt. Det är INTE ditt fel. Ingen har rätten till din kropp, förutom du själv. Det är DU som bestämmer. Våga berätta och fortsätt vara stark. Ge inte upp! 


Dagens smarta ord
Videoblogg

 

Godmorgon

Hej på er! :) Har ni sovit gott? När jag somnade så sov jag jättebra. Har lite att greja med idag, då jag ska åka och träffa min fästman idag. :) Så har lite att packa osv. Har suttit och läst lite bloggar och kommenterat bloggar nu på morgonen. Älskar att läsa bloggar. :)

Vad har ni för planer idag? :)En gammal bild från 2009. :)

Snart sova

Ska faktiskt ta och lägga mig snart. Börjar bli så trött så det är lika bra. Sitter just nu och lyssnar på musik och bara slappar lite. Har tittat på en annan del av köping under kvällen. :D Jag älskar det programmet!

Har ni sett det någon gång och vad tyckte ni? :)


Få mer besökare till din blogg HA INTE FÖR SMÅ BILDER. - Något jag inte gillar i en blogg är när bilderna är jättesmå, så man måste klicka på dem för att få dem större. Bättre att ha större bilder så folk kan se dem.

 SKRIV OM DET DU VILL, MEN SE VAD SOM LOCKAR. - Jag brukar alltid skriva om det jag själv vill och brinner för. Men jag försöker också "anpassa" mig lite efter er läsare. Ser jag att ett inlägg drar mer läsare, kommentarer och så vidare så försöker jag skriva mer av den typen. Eftersom ni verkar gilla det.

 TIPSA OM MYCKET. - Har du en bra hudkräm? Tipsa då om den och vart man kan köpa den exempelvis. Skriv också ut vart du köpt dina kläder osv för att tipsa och inspirera.


Dagens smarta ord
Bilder med jackan.

 En tjej ville se bilder med jackan på så här kommer det två stycken. :) Kanske inte de bästa bilderna, men det får duga. Detta är ju Kenzas nya jacka, Kenza 10 heter den. Det är storlek 38 på denna. :) Denna jacka har jag köpt på Dixon för 2995 kronor. 

När jag började älska.

Vet ni vad jag tycker är en av de viktigaste sakerna i livet? Det är att älska sig själv och vara nöjd med sig själv. Jag har mått dåligt i mig själv förr, jag hatade mig själv, men det tog så på krafterna så jag blev bara sämre och då mådde jag ännu sämre i mig själv. Jag såg allting negativt och jag kunde inte förstå vad jag själv hade för värde. Men när jag insåg mitt eget värde och började först gilla mig själv så blev allting mycket enklare. Jag blev gladare, jag kunde stå på mig mer och det gjorde till slut så jag började att älska mig själv. Idag ser jag vad jag kan, idag ser jag att jag är vacker och jag älskar mig själv och mitt liv. Jag uppskattar mig själv, jag uppskattar mitt liv och jag uppskattar min omgivning. Genom att jag insåg mitt eget värde och började älska mig själv så kunde jag utveckla mig själv psykiskt, jag blev starkare och en mer omtänksam människa.  

Genom att jag började älska mig själv så kan jag idag stå emot alla ideal och bara vara som jag är. Förr ville jag ändra allting på mig själv, idag ser jag mig som en vacker individ som inte behöver ändra mig. Genom att jag började älska mig själv så kan jag stå på mig och slå dövörat till när folk klagar på mitt utseende.En bild från i våras när jag provade att ha lugg (la bara över luggen, är klippt i sidbena)

Fixat ny bil. :)Idag har jag varit och köpt en ny bil. :D Jag får hämta den på tisdag och det känns jättebra. :) Pappa tyckte det var bättre att skaffa en ny, istället för att reparera den andra mer. Det går ju på en del med alla reparationer på en gammal bil. Men den andra bilen har verkligen varit en superbra vän till mig och jag älskar den bilen otroligt mycket för det är min första bil. :)

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Öppna ögonen

 

Det är nu på tiden att ALLA verkligen öppnar ögonen och inser vilket stort problem mobbningen faktiskt är. Vi kan inte blunda längre. Vi måste kämpa för att det ska sluta någon gång! Var med i kampen du också!

Dagens smarta ord
Ett snyggt hår

Ett snyggt barr är väl något de flesta tjejer vill ha? Jag tycker ett snyggt hår kan göra en hel outfit och look mycket snyggare. Jag brukar faktiskt inte göra så mycket för att styla mitt hår. Nästintill det enda jag gör är att fläta håret när det är blött, så jag får fina lockar. De podukter jag använder mest är L’Oréal Elvital color-vive shampoo och balsam för färgat hår. Jag tycker dessa produkter är jättebra. Jag är inte den som riktigt orkar fixa mitt hår så mycket, men jag skulle vilja prova att verkligen fixa till det ordentligt någon gång, för det vore kul att prova någonting annorlunda någon gång. Jag gillar ju att färga mitt hår också. Brukar för det mesta ha svart hår faktiskt, då jag tycker jag passar väldigt bra i det. Min originalhårfärg är brunt. Jag borde också prova att göra inpackning egentligen, då jag vet att det ska vara väldigt bra, dock vet jag inte vilket märke än.Detta inlägg är sponsrat!

När folk kollar, hur reagerar man?

När folk tittar på en på stan, alltså att de tittar till extra mycket så kan man ibland få känslan av att något är fel. Typ att man har en fläck någonstans, att ens hår är konstigt eller något annat. Man kan tro att personen tittar för att man ser konstig ut. Varför är det egentligen så? Det är ju väldigt konstigt. Personen kanske tittar till för att den tycker att man är fin och söt, eller hur? Personen kanske tittar till för att den känner igen en eller tycker att man liknar någon. 

Jag kan också få sådana tankar ibland faktiskt och måste kontrollera så allt ser okej ut. Varför kan man inte bara tänka att personen tittade kanske för att man såg bra ut, istället för att tänka tvärtom? Jag säger nu till både er och mig själv att vi borde tänka mer positivt, eller hur? Inte ta allting så fel. Tittar någon så innebär inte det att personen tycker man ser konstig ut. Vi är ju vackra och bra som vi är, klart att folk kan kolla för att vi ser bra ut, eller hur? :D

Hur brukar du tänka när någon kollar lite extra på dig?
Dagens smarta ord


Nytt i garderobenKenzas jacka Jofama från Dixon 2995 kr.Stövlar från H&M. Tidigare 499 kr, Nu 75 kr!Halsduk från Indiska 99 kr (tror jag)Rosa hundbajspåsar från Rusta 29 kr.

Bilder från igår
Sovit som en stock

Godmorgon på er! Har ni sovit gott? Jag har sovit som en stock, men skulle lätt kunna sova mer. Dagen igår tog på krafterna. :P Ska i alla fall snart iväg till stan en stund. Mamma och jag ska till Ikea för att kolla på mattor, lampor, filtar osv. Hade i alla fall en jättebra dag igår. Bilder på det jag har handlat och från dagen kommer lite senare. :) Vad har ni för planer idag? :)
Slå dövörat till.

Det finns de människor som alltid hittar fel hos andra, vad de än gör. Som synar människor för att få klaga lite och trycka ned. Det finns de människor som inte tål att man försöker hjälpa andra och göra de rätta sakerna, för då är man ju en "moralkärring". Det finns negativa människor till allt. Vet ni vad man gör med sådana människor? Man låter deras ord gå in genom ena örat och ut genom det andra. För vissa människor har behov av att trycka ned andra och klaga för att försöka må bättre själva. Jag kämpar för att ändra människors syn på mobbning och kränkningar. Jag kämpar för att folk ska inse både sitt eget värde och andras värde. För förstår man rätt och fel, förstår man sitt eget värde och även sina medmänniskor värde, så behöver man inte trycka ned andra.

Som jag skrev i dagens smarta ord för ett tag sedan. "Fel är fel, även om alla gör det. Rätt är rätt, även om ingen gör det." Och det stämmer så bra. De flesta människor är elaka mot andra, särskilt över Internet och oavsett hur många som än gör det, så är det lika fel. Jag vill få andra människor att inse att ord faktiskt kan såra. Jag vill i alla fall försöka och inte bara sitta och se på, för jag har sett nog av elakheter...


Dagens låt 

Lyssnade ofta på denna när jag var yngre. :D

Dagens smarta ord
Videoblogg

 

Godnatt, sova snart.

Ska faktiskt snart lägga mig för att försöka sova. Ska ju upp tidigt imorgon. Vi åker rätt tidigt så. Bra att försöka få lite sömn i alla fall. Känner mig lite seg och trött faktiskt. Men vi hörs mer imorgon. :) Kommer tidsinställa inlägg för imorgon under dagen, så ni har något att läsa. ;) Godnatt och sov gott. Puss. En bild från början av 2010. :)

Dagens låt

Denna låten borde alla lyssna på. Tänk på texten och tro på att livet blir bättre!

Alla är vi olika

Alla är vi olika, vi föds olika och vi lever olika. Vi har olika förutsättningar, olika stilar, olika intressen. Vi har olika mål och viljor. Det är något alla måste lära sig att acceptera. Jag får ofta meddelanden från människor att de tycker en viss typ av människor är konstiga, för att de inte tycker så och så. Jag brukar alltid svara att alla är vi olika och tur är väl det, sen behöver man självklart inte förstå alla stilar osv. 

Man kan ofta också få höra att man inte kommer klara vissa saker, vissa vill alltid trycka ned en. Jag vill få en stor blogg och jag kämpar för att få det, jag skiter i om vissa människor säger och tycker att jag aldrig kommer klara det. För jag tänker i alla fall försöka. Jag skiter i vad folk tycker, för jag är lika unik som dem. Jag väljer min egen väg, så som du väljer din. Våga göra det du känner är rätt för just dig!


Dagens smarta ord
Evah Hissar & Dissar* MÄNNISKOR SOM ALDRIG KAN BERÄTTA VART DE KÖPT SAKER.
- Jag verkligen ogillar när folk får frågan vart de köpt vissa saker, men inte svarar på det. De går runt frågan och ignorerar den. Varför? Är de rädda för att man ska "kopiera" dem? Och de är väl inte de enda människorna i världen med just dessa saker, så de kopierar ju andra i så fall också. Nej, diss på detta.* ATT JAG SKA TILL UDDEVALLA IMORGON.
- Det ska bli jättekul att komma iväg faktiskt. :) Kul att göra någonting annat och se om man kanske kan shoppa lite, om man nu hittar något.

* ATT JAG OCH MIN FÄSTMAN KÖPT NY SOFFA.
- Vi har ju skaffat en ny soffa som vi får hem under veckan. :) Ni kommer få se den då och det känns verkligen jättekul. Längtar verkligen.

(SVARAR PÅ KOMMENTARER OM EN STUND!)

Inspiration

 

Bilder från weheartit.com


Bakat färdigt

Nu har jag gjort färdigt alla planer jag hade för idag i alla fall. :) Kokostopparna smakade bra, men de kanske inte blev världens finaste haha. Men men första gången jag gjorde dem och det var rätt enkelt faktiskt. Det svåra var att doppa dem i choklad tycker jag. :P Vad ska ni göra ikväll? :)


Dagens planerHar i alla fall tagit en promenad och städat akvariet, så snart blir det att baka och senare dammsuga. :D Vi hörs lite senare mina älsklingar. Vad har ni för planer idag? :) Ha en bra lördag så länge. 

picasion.com

Verkligen stort tack. <3


One night stands?

Jag kan inte riktigt förstå mig på one night stands faktiskt. Jag ska erkänna att jag har haft det, ett flertal gånger efter våldtäkten. Jag låg runt en del då och det står jag för. Idag skulle jag nog aldrig klara det (om jag var singel menar jag då). Just för att jag känner att jag inte vill vara så nära en annan människa och ge så mycket av mig själv. För mig känns one night stands väldigt osäkert och bekräftelsesökande. Nej, jag säger inte att det är så för alla, jag talar ur min egen synvinkel.

När jag träffade olika killar ofta så var det för att jag var osäker på mig själv. Jag trodde att jag bara dög till sex och jag trodde att killen skulle börja gilla mig om jag hade sex med honom. Jag ville inte inse detta då. Så tror jag det är för många faktiskt. De behöver närheten och bekräftelsen och därför ligger de runt. Återigen, jag säger inte att det är så för alla. Jag kan enbart tala för mig själv och så var det för mig och jag tror faktiskt många egentligen har nedvärderande tankar om sig själv och därför söker bekräftelse genom att ofta träffa olika sexpartners. Man måste inse sitt eget värde och inte nöja sig med mindre. Man är värd så mycket mer än bara ett ligg. Man är värd det bästa och det ska man också ha!En gammal bild från 2010.

Ni är bäst! <3<3

Jag ber om ursäkt för att jag uppdaterat dåligt idag. Detta blir bara mitt fjärde inlägg. :/ Men men, det är ju fredag och man får väl slappa ibland. :) Btw, så har jag fått 100 likes på min fanpage nu. :D Yay vad kul det känns! Ni är verkligen bäst. Ska imorgon fixa paketet till den som vann klädtävligen och hon ville ha min autograf med så får fixa det med. :D 


Glöm inte bort!

Det är viktigt att inte glömma bort sitt eget värde! Många som får elaka kommentarer tror att dessa kommentarer måste stämma, för att annars skulle de ju inte sagt så. Så tänkte jag också förr. Många säger elaka saker även om de inte menar dem, även om de inte tycker du är ful, just för att må bättre själva. En del kanske tycker du ser mindre bra ut, men det innebär inte att du är ful! Alla har olika åsikter och även om kanske någon tycker att du ser mindre bra ut, vad gör det? Tänk på alla som tycker du ser bra ut och verkligen gillar dig. Ta åt dig av dessa människor istället! Tänk också på din egen åsikt om dig själv. Gillar du dig själv och tycker du är fin, så spelar inte andras åsikter någon roll. Försök bli säker i dig själv och gilla dig själv som du är.

Det kommer alltid finnas folk som ogillar en, men man får njuta av de människor som verkligen gillar en. Tänk på det. Dagens smarta ord
Hej på er!

Godmorgon på er! Sovit gott? Jag har sovit väldigt bra faktiskt. Sitter just nu och kolla på våra bästa år och är lite seg. Har fått finnar som värker i hela ansiktet. :/ Det är jobbigt... Men men vad ska man göra? Tråkigt väder som vanligt ute, bara regn och molnigt... Inte alls roligt. Jag uppdaterar er lite senare idag. :)


Att vara säker.

Att vara säker på sig själv i tonåren kan vara svårt. Det finns de som är det, men det är otroligt många som är osäkra i just tonåren. Det var även jag. När man är 13-14 år så kan det vara svårt att vara säker i sig själv, då man knappt vet vem man är. Det är så mycket förändringar i ens liv. Det blir faktiskt lite lättare när man blir äldre. Men just att hitta sig själv kan vara svårt. 

Jag hittade mig själv mer efter mobbningen i 8:an, men nu känner jag mig som säkrast. Även om det är saker jag är osäker på än. Exempelvis nu när jag snart ska in helt i vuxenlivet. Det är en omställning och då kan man bli lite osäker. Det viktigaste är att låta saker och ting ta tid. Man blir inte säker bara sådär, utan man får jobba lite på det. Jag jobbar fortfarande. Jag försöker peppa mig själv varje dag, så jag inte ska falla. Så att jag lixom hela tiden påminner mig om mitt eget värde och så vidare. Det är också viktigt att ha en omgivning som verkligen bryr sig och älskar en som man är. Men må inte dåligt över att du inte vet vem du är när du är i tonåren, så har de flesta. Men känn efter i magen vad som känns rätt och fel, vad som känns som DU, så blir det enklare att hitta dig själv!


Hemma igen

Hej på er! Har nu varit hos mina svärföräldrar i flera timmar. :) Vi blev bjudna på mat och hade det kul. Nu sitter André och hans bror Tommy och spelar lite Super Mario. Jag tänkte läsa igenom lite bloggar så länge. :) Hörs snart igen!


Dagens smarta ord
Gjort om i köket.

Vi har gjort om lite i köket. :) Hade inga bra förebilder direkt, så fick ta en julbild och fick printa en bild från en videoblogg jag hade gjort så ni får i alla fall se lite. :) Vi har ställt bordet annorlunda och det blev mycket mer plats över faktiskt. Förlåt för dåliga förebilder. :/ Orkade inte ställa om igen för att ta en förebild haha. :P
Godmorgon

Godmorgon på er! Sovit gott? Jag såg på någon stream igår så blev ganska sent. Men känner mig ändå utvilad. :) Sov väldigt bra nu på morgonen och drömde faktiskt om de som mobbat mig. Drömde typ om att de försökte göra någonting igen, men jag lyckades få slut på det och kände mig jättehäftig. :D 

Idag ska vi faktiskt rensa lite i förrådet tänkte vi, tvätta och så vidare. Inte så kul, men det måste göras. :)  Vad har ni för planer idag? :)


Dagens smarta ord
FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN FILMPUNKTEN.SE

Man kan förändra

Om man inte gillar hur man är, varför inte förändra sig? Nu menar jag absolut inte genom operationer och sådant, utan nu menar jag saker som frisyr, smink, kläder och personlighet.

Hur vill just JAG vara? Detta är frågan du måste ställa dig. Skriv ned en lista med 4 punkter på hur du vill vara. Såhär kan listan exempelvis se ut:

 Jag vill få godkänt i matte.

 Jag ska säga ifrån när jag tycker något känns fel.

 Jag vill få längre hår.

 Jag vill äta mer hälsosamt.

Ha inte alltför många punkter, då det kan bli för mycket på en gång och det blir alldelse för stor press. Se till att försöka uppfylla dessa punkter först och skriv sedan en ny lista. Det är jätteviktigt att komma på hur man vill vara och försöka uppfylla det. Att exempelvis få godkänt i matte är ju jättebra och något att kämpa för. Om du har mål i livet, och särskilt delmål så blir allting lite lättare. Delmål innebär att man tar allting successivt. Alltså, att istället för att tänka att man ska få MVG i alla ämnen, så kan man säga att man ska ha i alla fall två MVG och när du fått MVG i de ämnena, så kan du försöka få MVG i fler ämnen osv. :)Inspiration

 

VÄSKAN HITTAR DU HÄÄÄR

JACKAN HITTAR DU HÄÄÄR 

BYXORNA HITTAR DU HÄÄÄR

TRÖJAN HITTAR DU HÄÄÄR

HALSDUKEN HITTAR DU HÄÄÄR

ÖRHÄNGEN HITTAR DU HÄÄÄRTävlingen är avslutad!Nu är tävlingen avslutad. :) Vinnaren blev Ebba Bengtsson och jag har nu kontaktat dig på mejl, för att få uppgifter så jag kan skicka ditt paket. :) Hennes anledning var:

 

Topp 10 :D

Hej på er! :) Jag är seg på att uppdatera, jag vet. Ibland vill jag bara skita i datorn och slappa. :P Men nu är jag här. :D Kollade nyss in blogglistan över Karlstad och jag ligger på plats 10 av 933 bloggar. :D Känns jättehärligt, ni är underbara verkligen!  I alla fall så ska jag försöka plocka lite snart och sen ska jag avlsuta tävlingen. 

Vad är era planer för dagen? :)


Några värdefulla ord till er

Jag tänkte skriva ett litet godnatt-inlägg till er och påminna er om vad värdefulla ni är. :) Ni får inte glömma bort det! Du är speciell och unik, glöm aldrig det! Ta åt dig av de här orden och tänk på dem när du ska sova. Imorgon är en ny dag och försök ta dagen med ett leende. You are awsome. Ta hand om er och varandra.  Godnatt och sov gott så hörs vi mer imorgon. 


Videoblogg

 
 
Förklarar hur man gör en svartvit bild med detaljer i färg. :) Sidan heter http://www.picmonkey.com/

Nytt i garderoben
Finns på teknikmagasinet. 399 kr på Internet och 499 kr i butik. Klicka HÄÄÄR för att komma direkt till högtalarna.Köpte också dessa hörlurar. :) Orkade inte ta bild på dem. Men klicka HÄÄR för att komma direk till hörlurarna. 

Uddevalla
Kärlek på Internet.

Igår firade jag och André 2 år och 7 månader tillsammans. :) När jag satt och kollade facebook så kom jag in på den där gilla-sidan med lunarstorm. Klicka HÄÄÄR för att komma till den. Och där fick jag se en väldigt härlig status som jag var tvungen att kommentera faktiskt. :)
Blev lite donkenBlev lite Mcdonaldsmat idag. :) Var faktiskt sugen på det. Sen orkade vi inte laga mat heller, så var gott att ta något färdigt. Man fick ju två glas med också, det är bra. :D Hoppas ni har haft en bra dag och kväll. :)

Videoblogg

 

Tips till er

 


Har nyligen smakat på den nya Festisen, som smakar päron och rabarb. :) Jättegod var den faktiskt, och tror den slutar säljas den 31:a augusti. Den finns inte i alla affärer, men ska säljas på Pressbyrån, 7Eleven, kiosker osv. Jag rekomenderar er att smaka på denna, om ni inte redan gjort det och då får ni skynda er på. :D

Stress...

Hej på er! Förlåt för dålig update. Klockan ringde inte imorse, så fick köra André till jobbet och det var precis så han hann. Sen var jag så trött efter våra bästa år så jag la mig och sov haha. :P Men nu ska jag i alla fall kolla igenom alla kommentarer osv och sen ska jag diska. Känner mig helt seg nu eftersom klockan blev såpas mycket...Maten vi åt igår. :)

Ilska äter upp en.

Många som blivit utsatta för något, som exempelvis mobbning får mycket aggressioner och ilska i sig, vilket är helt förståeligt. Men ilska kan förgöra en, ilska är inte bra i längden. Vet ni vad det bästa man kan göra i sådana situationer är? - Jo, att försöka vända det till något positivt. Du har blivit utsatt av exempelvis mobbning, det är jättehemskt, men det går tyvärr inte att göra ogjort. Du måste acceptera det faktum att det är som det är och vad kan du då göra åt det? Istället för att älta detta år efter år, så försök göra något bra utav det. Istället för att hämnas och vara elak mot andra, så försök istället bekämpa mobbningen och försök istället att hjälpa andra människor. DET är att vända det negativa till något positivt.

Jag har varit mobbad, jag kan inte ändra på det, men jag kan ändra mitt tankesätt, jag kan hjälpa andra. Självklart kan jag fortfarande må dåligt över mobbningen ibland, men jag har gått vidare. Jag vill idag försöka hjälpa andra så gott som det går och jag vill vara med och bekämpa mobbningen. Jag har varit utsatt, jag vet hur det är och just därför är jag en väldigt bra lyssnare och vet vad man kan göra osv. 

Ilska äter upp en innifrån, så försök göra något bra utav det du har upplevt. Var inte nedvärderande mot varken andra eller dig själv. Kärlek och respekt är två otroligt viktiga ord!


Se på detta om ni är ledsna

 
Ett klipp ni borde se om ni känner er lite nere. Haha shit vad jag skrattade. :D

Promenerat

Nu har jag och älsklingen varit ute på promenad. Vi gick ca 2,8 km. Var skönt att vara ute och gå lite. :) Senare ikväll blir det att laga potatisgratäng och kött. Ska bli riktigt gott. Blog you later. <3

gifs make

Hade lite kul i camen. :P

Dagens smarta ord


DENNA BILDEN HAR JAG INTE GJORT SJÄLV! DEN ÄR LÅNAD!Söndag idag då

Då är det söndag då... Och blogg.se krånglar IGEN. Jag trodde allting hade löst sig, men nu laggar det som tusan igen. Jag märker ju att det inte är datorn eller Internet, då det enbart är bloggar och min egen blogg på blogg.se som krånglar... Fint väder idag, så vi ska väl försöka ta vara på det. :) 

Hörs lite senare. Vad har ni för planer idag kära läsare? :)


Haha min humor


Mat + guld i bågskytteNu har jag och pojkvännen käkat lite. Blev kycklingwraps, något som vi ofta äter när vi ses haha. :P Sitter just nu och kollar på lite youtubeklipp och pratar. Min syster Anna tog guld i sin tävlingsklass i bågskytte idag. :D Så glad för hennes skull. Ni kan btw läsa hennes blogg HÄÄÄR.

Hoppas ni får en bra lördagskväll. 

Detta med jobb

Jag har mycket funderingar om detta med jobb, vad jag vill göra i framtiden.
Det är en väldigt svår fråga faktiskt. Jag älskar ju att skriva så jag skulle gärna arbeta med något sådant. Att kunna nå ut till människor genom sina texter och kunna hjälpa andra, det är något jag verkligen brinner för. Tyvärr, kan det vara svårt att nå ut till människor. Men man får inte ge upp. Vill man göra något, så ska man kämpa för det, även om det verkar svårt. Jag har funderat på något med journalistik och vem vet om bloggen kan hjälpa mig lite på vägen? Jag hoppas det i alla fall, för ser man på många andra bloggare så har de tagit sig långt och får många möjligheter. Jag räknar faktiskt blogg som ett jobb, då det tar mycket tid och man kan faktiskt försörja sig på det. Att välja vad man vill jobba med är inte lätt, men en dag kommer man säkert på vad man vill göra.Detta inlägg är sponsrat!

Ett sevärt klipp

 

Godmorgon

Godmorgon på er! Sovit gott? Haha, ibland känns det som att jag inte ska få sova. Inatt somnade jag tidigare än jag brukar och sov länge, men på morgonen runt 06.30 så sätter tv:n i vardagsrummet på sig helt plöstligt av sig själv... Sen hade jag svårt att somna om. Konstigt att vissa saker ibland bara kommer på av sig själv. :P Snart ska jag försöka duscha och sen greja lite.

Har ni några planer idag? :)


Kan någon?

Åh vad jag stör mig. :( Fick tips om en bra sida där man kan redigerar bilder. Sidan heter picmonkey.com, men jag fattar inte. Jag har sett flera som har svartvita bilder med några färgklickar i... Så jag frågade en tjej vart hon gjort dessa bilder och det är ju på denna sidan, men när jag ska göra det så kan jag exempelvis bara få halva tröjan röd, eller ena ögat i färg... Jag vill ju enbart tröjan i rött, men gör jag penseln stor markerar den jättemycket som blir i färg, har jag penseln som liten så blir inte hela tröjan i färg och det går inte att göra fler gånger... Någon som kan?exempel på hur det blev....

FREDAGSMYS! :DNu är det dags för fredagsmys. :D Blir godis, läsk och Stefan och Krister som går på 4:an klockan 20.00. :) Ska ni se det? Jag och min pojkvän André älskar Stefan och Krister, så det går ofta hemma hos oss. :) Hoppas ni får en bra kväll så hörs vi nog lite senare. Ta hand om er och varandra. 

Dagens smarta ord
Dagens fråga

Friday i'm in love

days comments, days graphics

Godmorgon på er mina fina läsare. :) Idag är det fredag. Jag ska bara slappa och mysa med killen framför tv:n tänkte jag. Innan det blir det att fixa lite här hemma, diska, plocka osv. Man måste ju göra sådant också. :P

Har ni några planer för dagen? :)

Haha nawHaha kolla vad söt. :) Ser helt oskyldig ut haha. Jag älskar verkligen djur. 

100 likes?Oj, jag börjar visst närma mig 100 likes. :) Kan man hoppas på 100 likes innan första september tro? :) Ni som gillar min blogg får gärna gilla den på facebook om ni inte redan gjort det. :) Jag har underbara läsare.

Klicka HÄÄÄR för att komma till min fanpage på facebook.

Tillbaka i skolan, tips till dig. EN SNYGG OCH BRA VÄSKA. - Det är alltid bra att ha en väska att kunna förvara böcker i och lite andra saker.  BLOCK, PENNOR, MAPPAR OSV. - Det är alltid bra att ha ordning på sina grejer. Köp ett block till varje ämne och förvara olika lösa papper i olika mappar. Ha också bra pennor, några i färg, några vanliga och några blyerts. 

Kom också ihåg att motivation och ett leende alltid underlättar en del. :) Försök ta dig igenom skoldagarna med ett leende och tänk på att du får en utbildning. Wihoo!
 

Min "vad jag kan" lista

Jag gör ju listor på vad jag har osv, för att inse vad bra jag faktiskt har det. Som de flesta känner till så är det lätt att man glömmer vad man faktiskt har och bara ser vad andra har och lyckas med. Ni kan läsa min ena lista HÄÄÄR. Men nu tänkte jag faktiskt skriva en ny lista och skriva om vad som är bra med mig. När ni läst min så tycker jag att ni ska skriva en egen lista för att boosta er själva lite. :)

Min lista: 

 
Jag är en bra lyssnare och jag brinner för att hjälpa människor.

 Jag kan skratta väldigt lätt, även när jag är sur kan jag börja skratta åt mig själv.

 
Jag är bra på att se vad som behöver göras, exempelvis om det behövs rensas, diskas, vikas tvätt osv.

 Fast jag har mött mycket motgångar, så har jag aldrig gett upp. Jag har försökt igen.

 
Jag står på mig och gör det som jag själv tycker.

 Jag kan sätta mig in i andras situationer och tänker ofta: "hur skulle jag känna det?".

 
Jag är väldigt bra på att skriva texter och jag blir ofta väldigt nöjd med dem.

God förmiddag.

God förmiddag på er. :) Jag känner att jag knappt orkar skriva just nu, är så trött. Jag och André gick och la oss ganska tidigt och jag somnade tidigt, i typ FEM MINUTER. Sen vaknade jag och det var omöjligt att somna om... Så somnade imorse och då vaknar jag av flera telefoner. Tror jag snart ska sova lite till faktiskt. Tänkte mest uppdatera er lite snabbt, så hörs vi mer senare. :) Jag svarar på era kommentarer lite senare idag.

Har ni några planer för dagen?


Dagens outfit.

Hej på er underbara läsare! :) Nu sitter jag i Andrés vardagsrum och kollar runt lite på Internet. Vi har nyss käkat wook och sett på film. Vet inte vad kvällen har att bjuda på mer, men det får vi väl se vad som händer. :) Ville bara uppdatera er lite snabbt och visa dagens outfit osv.

Var din egen vän!

Vet ni vad jag tycker är viktigt? Det är att ibland tillåta sig att må dåligt och bara tycka att allting är skit. Men det måste stanna vid ibland. Det får alltså inte bli för ofta. Men hur ska man kunna uppskatta att må bra och det som är bra om man aldrig får må dåligt? Jag kan ibland känna att jag hatar mig själv, men jag ser till att jag inte känner så länge, utan bara för en stund. Jag kan ibland tycka att mitt liv är skit, men sen inser jag att allting kunde varit så mycket värre. 

Man måste hela tiden peppa sig själv. Att bli trygg i sig själv är ingen lätt sak och det händer inte bara över en natt. Det är något man måste jobba på väldigt ofta, resten av sitt liv. Man får lixom inte strunta i att peppa sig själv. Det är viktigt att inse sitt eget värde och vad man kan göra för att underlätta sitt eget liv. Försök vara positiv så ofta som möjligt och bli din egen vän!
Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN HYRFILM.NU

Videoblogg

 

Få en kille på fall PIFFA UPP DIG, MEN TILL EN VISS GRÄNS. - Du ska använda det du känner dig bekväm i, men du behöver ju inte komma i slaffsiga kläder. Ta på dig något snyggt, men samtidigt bekvämt.

 VAR DIG SJÄLV. - Tycker du inte om vin? Var ärlig och säg det. Det är mycket bättre att han lär känna dig som du är, inte som någon annan. Tyck inte något bara för att han ska gilla dig.

 PRATA INTE BARA OM DIG SJÄLV. - Fråga honom saker också, så inte allting bara handlar om dig. Ge honom också komplimanger. Vem gillar inte det lixom?

 FÖRSÖK VARA SÄKER PÅ DIG SJÄLV. - Du ska inte bli mallig och kaxig, men visa lite självförtroende och visa att du tror på dig själv. Killar gillar när tjejen vet om sitt eget värde, så försök peppa dig själv.

 VAR GLAD. - Ett skratt och ett leende smittar, så försök vara glad. 


Om jag fick välja...

Miley Cyrus. - Av stjärnor från USA så skulle jag lätt välja henne. Jag gillar henne och har gjort sen jag såg henne för första gången i Hannah Montana. Jag tycker hon sjunger bra, hon är en extremt bra skådespelerska, hon är otroligt vacker, hon har en bra utstrålning. Hon verkar vara en jordnära person. Miley är en tjej som jag ser upp till. 


Dagens smarta ord
Dagens frågaPengar gör en lycklig

Många säger att materiella ting och pengar inte betyder något, att det inte spelar någon roll.
För mig betyder det mycket. Självklart är inte pengar allt, men det är en stor del av livet. Pengar gör en faktiskt lycklig, till en viss del. Man blir inte bara lycklig av att ha pengar, det tillkommer så mycket mer i livet.

Men jag älskar verkligen pengar och jag älskar mina saker. Exempelvis så är datorn, mobilen, bilen, mitt hem, tv:n, mina kläder osvosv väldigt viktigt för mig. Det är något som betyder en hel del för mig. Jag är glad för det jag har och jag tar vara på det jag har. Pengar löser inte alla problem, men det löser en hel del. Man mår bättre av att ha pengar, just för att man inte behöver gå och oroa sig för att inte ha mat för dagen, man kan göra en del av det man vill. Jag uppskattar det jag har och därför är pengar och materiella saker en stor del av mitt liv.

Och man kan faktiskt köpa kärlek för pengar. Exempelvis mina djur kostade pengar och det är kärlek för mig. Min dator är kärlek för mig. Men man får ju inte bli helt pengagalen och bara tänka på pengar. Ta vara på det du har och uppskatta det du har!En väldigt konstig bild på mig och min syster Anna. :)

Vänskap

Detta med vänskap tycker jag är väldigt svårt... Jag har aldrig haft en sådan där "riktigt" bästa vän, eller jo en stund hade jag det. Men hon högg mig i ryggen... Jag tycker det är svårt att hitta vänner som man kan göra allt med. Som man både kan skratta och gråta med, som förstår. 

Ibland känns det som alla är så upptagna av sina egna probelm så de inte ens märker om man själv mår lite dåligt... Ibland känns det som ingen ens ställer frågan hur man mår. Jag vill kunna prata om mitt också, utan att allting bara ska handla om alla andra hela tiden... Jag vill träffa någon vän som jag kan ta massor av roliga kort med, som jag kan skratta så mycket med att jag nästan gråter. DET saknar jag verkligen... Men jag älskar mina vänner som jag har, det gör jag verkligen.
Information + godnatt

Jag ville bara informera mina läsare om att blogg.se fortfarande gör om och därför krånglar min blogg en del. Man kan inte se alla kommentarer, inlägg, alla bilder osv. Ibland kommer man inte ens in på bloggen och ibland ser designen helt konstig ut. Jag vet inte när min bloggportal kommer fixa så saker och ting fungerar bättre, men ha överseende. Jag blir också enormt trött på detta... 

Nu säger jag godnatt. <3


Dagens smarta ordVad jag skulle göra... KISSA STÅENDE. - Jag har alltid velat prova att kissa stående, då killar inte behöver krångla med att dra ned byxor osv. Lyxigt killar har det. :P

 HA SEX. - Jag har alltid undrat hur det känns för en kille att ha sex. Jag vill prova det jag med ju... Hur det lixom känns att stoppa in den hahha. :P

 GÅ I BAR ÖVERKROPP UTE. - Åh vad skönt att kunna göra det lixom, utan att behöva tänka på att man visar för mycket. Skön känsla. :) Dock skulle jag aldrig gå ute i bar överkropp som tjej.

Dagens låt


 

Denna texten stämmer väldigt bra. Alla har rätten att bli älskade, hörda och sedda. Alla behöver kärlek. Tänk på detta. Respektera varandra och ta hand om varandra. <3

Evah dissar

 

 MÄNNISKOR SOM BEHANDLAR SIN PARTNER ILLA. - Jag gillar ju inte när någin blir illa behandlad, men jag förstår inte vad folk ser för nöje i att göra illa sin partner. Kan man inte vara snäll mot sin partner utan måste skriva elaka saker om personen över facebook osv, så borde man inte vara tillsammans. Jag tycker inte man ska stanna hos någon som behandlar en illa. Att ens personen kan kalla en ful, äcklig eller något annat är bevis på att respekt saknas. Du är värd så mycket mer, tänk på det!

 MÄNNISKOR SOM TROR ATT MAN VILL SES SÅ FORT MAN SKRIVER. - Jag skriver med många människor, men det innebär absolut inte att jag vill träffa, eller byta nummer med alla dessa människor. Varför är folk så framfusiga och vill ses så fort man skrivit ett "hej"?

Kände för att enbart göra dissar idag faktiskt.En bild från när jag var rödhårig. :)

Dagens frågaGLÖM INTE TÄVLINGEN!KOM IHÅG ATT FORTSÄTTA ANMÄLA ER TILL KLÄDTÄVLINGEN! :) INTE MÅNGA DAGAR KVAR NU. DEN AVSLUTAS DEN 22:A! KLICKA HÄÄÄÄÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN OCH ANMÄLA DIG.

Tips till att må bättre.

När man mår dåligt är det lätt att man tar till fel sätt för att försöka må bättre. Många människor blir då elaka mot andra eller gör sig själv illa på flera olika sätt. Detta löser dock ingenting. Men vad kan man göra när man mår dåligt då? Här kommer några tips:

 Skriv ner alla dina känslor, skriv exakt vad du tänker. Du kan ha en speciell bok till detta, eller så kan du bara skriva ner det på datorn och ta bort det efter du skrivit av dig. Skriv dock inte ut det på Internet!

 Prata med någon. Kanske kan du prata med en kompis, en lärare, dina föräldrar eller saker som BRIS och liknande. Du kan också vända dig till vårdcentral, ungdomsmottagning, skolkuratorn osv.

 Hitta en speciell hobby som du kan göra titt som tätt. Kanske vill du börja med boxning, gå skogspromenader eller varför inte börja måla? När du mår dåligt kan du försöka göra denna hobbyn och komma på bättre tankar. Då får du också göra något du gillar, vilket kommer få dig må bättre!

Har du några tips på vad man kan göra? Kommentera gärna. :)


Visst kan jag förstå...Svårt för att bli kär? TÄNK INTE BARA PÅ UTSIDAN. - Du kanske har en så kallad drömkille, men lägg utseendet åt sidan ett tag. Självklart ska du attraheras av personen, men dissa inte en person bara för att det inte stämmer med din "drömbild". Lär känna personen innan du dömer!

 VÄLJ EN ANNAN TYP. - Ibland är det lätt att man faller för samma typ av person. Istället för att kanske leta efter en kille som har massor av tatueringar och piercings, så kan du prova en annan typ av kille. Kanske passar denna personen dig bättre. Våga prova dig fram lite!

 OLIKA ÄR OKEJ. - Det gör ingenting att ni är lite olika, det är bara bra. Det får en att utvecklas som person och det är väl faktiskt lite kul att man inte tycker lika om allting, eller hur? Lär er att kompromissa så ni får lite av varje. VÅGA FÖR ATT VINNA. - Våga ta för dig och våga ta första steget. Vänta inte bara på att den andra ska höra av sig. 

 BYT STÄLLE. - Är du den som ofta raggar på krogen exempelvis? Kanske kan du istället prova en ny sport eller något annat. Kanske går du på en konsert. Våga prova nya ställen att leta på.

 LETA INTE FEL. - Personen kanske inte är exakt som i dina drömmar, men vad gör det? Ingen är perfekt, så varför ska du leta efter en perfekt partner? 

Bilder från tjejkvällen

Haha vi tog så många gruppbilder för vi blev aldrig nöjda. :P Kameran stod fel så alla såg ihoptryckta ut och i nästa stund var inte Frida nöjd, och sen var inte Anna nöjd osv haha. :) En helt underbar kväll. Tack för härligt sällskap. <3

Min "vad jag har" lista.

Något som många gör fel på (även jag har gjort detta) är att man inte ser vad man själv har. Man ser vad andra har och vill så gärna ha just det som de människorna har. Det kan gälla allt från pengar, till en partner eller kanske en fin frisyr. Om man aldrig ser vad man själv har, utan istället bara suktar efter det alla andra har så blir ens liv mycket tristare och deppigare faktiskt. Så sätt dig ned och skriv en lista på vad som är bra med just dig och ditt liv. Om vad du uppskattar, så kommer du märka massor av saker som du faktiskt kan vara glad för.

Min lista: 

 Jag har en underbar familj som verkligen bryr sig om mig och finns där för mig i alla lägen.

 Jag har vänner som jag både kan skratta och gråta med.

 Jag har en fästman som älskar mig för den jag är, som faktiskt är min bästa vän.

 Jag har tak över huvudet, ett fint rum och mat på bordet.

 Jag har underbara bloggläsare.

 Jag har bil och körkort, något som jag aldrig trodde att jag skulle få.

Detta är ett exempel på hur listan kan se ut. Känner att jag har massor mer att skriva egentligen, men jag kommer göra fler listor, så det inte blir för mycket text på en och samma gång. :) Skriv din egen lista, det får en faktiskt att tänka till lite. Lockigt hårDet bästa sättet för att få lockigt hår enligt mig är att fläta det. När jag har duschat så flätar jag mitt hår och låter det sitta i flera timmar, ibland även under natten. (Egentligen ska man ju alltid sova med flätat hår.) Sen när jag tar ur flätorna så har jag lockigt hår, vilket jag älskar. :) Jättebra sätt tycker jag.


En helt underbar kväll!

Hej på er! Nu har jag nyligen kommit hem. :) Har som sagt träffat mina systrar Anna och Carola, samt några vänner som heter Frida och Maria. :) Hade en helt underbart rolig kväll faktiskt. Tyvärr har jag inte så mycket bilder just nu. Syrran var fotografen så resten av bilderna kommer imorgon. :) Men här kommer några ego-bilder i alla fall. Tack alla för underbart sällskap och många skratt. :)


True words


Videoblogg

 

Fått ny tv

Fått en ny tv idag. :) Jag har ju haft min tjock-tv sen jag var jätteliten haha. :P Det var min allra första tv faktiskt. Jag har varit nöjd med den för den har varit väldigt bra och man har kunnat ställa kameran på den så det har varit bra. Men nu har pappa och mamma köpt en platt-tv till mig istället. :) Pappa tjatade om att få köpa den så gick med på det till slut hehe. Tack mamma och pappa. <3


Få mer besökare till din blogg TÄNK EFTER VAD DU VILL LÄSA. - Skulle jag vilja läsa denna texten? Skulle jag återkomma till en blogg med dessa texter? Sådana tankar ska du tänka. Det brukar jag göra när jag skriver.

 GE MYCKET TIPS. - Det kan gälla mode, skönhet, bloggar eller livet i allmänhet. Tipsa om något du tycker är bra.

 HA GÄRNA LITE BLANDAT INNEHÅLL. - Man kan självklart ha en nisch, men det är bra att blanda lite också. Ha lite om sig själv, musiktips och kanske lite om sport, även om ens nisch är exempelvis mode. Läsare har olika intressen och för att locka fler kan man ha lite blandat innehåll, dock inte för blandat.

Godmorgon, sovit bra?

Godmorgon på er! Sovit gott? Jag somnade sent, men har sovit väldigt bra faktiskt. Känner mig utvilad ändå. :) Ska snart hoppa in i duschen. Idag känner jag mig bättre, än så länge haha. :P Läppen känns också bättre som tur är. Ska försöka tvätta den två gånger om dagen nu och skölja med vatten när jag har ätit ett tag framöver så det får bli helt okej igen. 

Jag ber om ursäkt för jättedålig uppdatering igår... Jag sov nästan hela dagen faktiskt. Men det var också skönt att strunta i allting och bara sova. Men jag uppdaterar er mer senare. :) Puss puss. Gammal bild

Skitmorgon...

Godmorgon på er. Usch vad allting känns jobbigt... Hade problem med piercingen igår. Den kändes konstig och när jag vaknade för drygt en timme sen så var jag väldigt svullen i läppen... Jag plockade ur piercingen och skulle tvätta och så, men nu är staven alldelse för kort för jag är såpas svullen så staven knappt sticker ut ur läppen ens. Varför händer detta? Jag har ju haft den utan problem i tre år lixom... Jag vill inte vara utan piercing, men jag kan ju inte ha den när jag har ont och är svullen. Har knappt sovit någonting heller.... :(

Orkar inte ens ladda upp en bild känner jag...

Svår dag...

Idag har det varit en sådan där dag då jag inte riktigt orkar någonting, där jag känner att lusten till allting är borta. Jag känner mig inte nere, men ändå så känner jag mig heller inte glad. Är något mitt i mellan faktiskt och det är jag inte riktigt nöjd med. Jag vill känna mig superpeppad till att blogga, till att svara på kommentarer och ge kommentarer. Jag vill kämpa mig uppåt, men idag fattades både orken och lusten. Får hoppas att det är bättre imorgon. Tror att jag snart ska lägga mig faktiskt.En liten bild på min bloggbok. :)

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN DISCSHOP.SE

Etik och moral

Många gånger när man kämpar för något, exempelvis för att stoppa mobbning, kränkningar och så vidare så kan man få höra att man är en så kallad "moralkärring". Det är så konstigt egentligen att så många inte klarar av att man kämpar för rättigheter och mänskligheten. Många tycker också att det är onödigt att försöka göra någonting, för man kommer ändå inte att lyckas. 

Jag vill i alla fall försöka göra någonting, för om man inte ens försöker så vet man ju inte om man kommer lyckas eller misslyckas. Jag är mer än gärna en sådan där "moralkärring", då jag hellre ser att världen är full av "moralkärringar" som faktiskt kan behandla andra som de själva vill bli behandlade, än människor som skadar andra på olika sätt. Jag kämpar för att få upp ögonen på fler människor runt om i Sverige, unga som gamla, man som kvinna. Jag tycker att det räcker nu med mobbning och elaka kommentarer. Jag tycker det räcker med nedtryckningar mot andra människor nu.

Jag är en sådan där "moralkärring", som vet vad MORAL, RESPEKT och HÄNSYN är och jag är jävligt stolt över det. :)Nytt i garderoben
Godmorgon + bilder

Godmorgon på er! :) Förlåt för att jag uppdaterade ganska dåligt igår. Var som sagt med Elin och Rebecca. Hade väldigt kul och vi flamsade som vanligt. Men vi pratade mycket också, mycket tjejsnack, sådant som man behöver. :D Var en jättebra dag faktiskt. Skönt att träffa vänner ibland också och bara prata om saker och flippa ur. Jag älskar er tjejer. :)  Här kommer några bilder.
Om jag fick välja...


Molly Sanden. - Av svenska kändisar skulle jag lätt välja henne. Jag tycker att hon är otroligt snygg och har en otroligt bra röst! Jag avgudar hennes utseende!

Videoblogg bloggtips

 

Snart iväg...

Godmorgon på er! Måste snart börja greja lite. Ska iväg och träffa mina två kompisar Elin och Rebecca. :) Så ska snart börja lite smått. Känner mig fortfarande helt seg. Uppdaterar er mer senare. PussMin underbara hund Nalle. :)

Videoblogg

 

Inspiration

 Bilder från http://weheartit.com

Hur börjar man älska sig själv?

Att älska sig själv är inte alltid det lättaste. Det kan vara svårt att komma till den punkten i sitt liv så man börjar acceptera sig själv. Ett tips som jag har att ge är att vara snäll mot andra människor. Det var en av anledningarna till att jag blev såpas säker som jag är. Jag började skriva fina saker till andra människor och ta fram deras bra sidor och på så vis fick jag tillbaka massor av fina saker.

Jag var missnöjd med min näsa förr, men så fick jag kommentarer om att folk gillade min näsa, att den var fin och passade mitt ansikte och jag började ändra uppfattning. Jag hade ju trott att alla hatade min näsa och tyckte den var jätteful, men när jag fick höra motsatsen så tänkte jag efter och förstod att det bara var min hjärna som spökade. Är man snäll mot andra och får något bra tillbaka så mår man mycket bättre inombords. När man mår bra inombords så blir det lättare att börja älska sig själv.

Som idag har jag suttit och gjort en bloggbok där jag klistrar in fina kommentarer som jag fått på grund av att jag gör något bra för andra. Det peppar mig till att fortsätta och jag gillar mig själv mer när jag ser vad jag gör för andra.

Just nuJust nu håller jag och syrran Anna på att pyssla. :) Gör en bloggbok där jag klistrar in fina kommentarer, mejl och bilder jag har fått. :) Sorry för dålig uppdatering. Återkommer snart.

Jävla luggfan...

Godmorgon på er! Nu har jag nyss duschat. Skönt att få det gjort. Snart ska jag sätta mig och äta lite och svara på kommentarer. Känner mig helt tom i skallen, känner att jag inte har något att berätta och varför vet jag inte. :/ Stör mig som fan på mitt hår, som inte blev något bra alls när jag klippte mig... Vill ha min lugg som jag brukar ha den, men ser ut som jag har mittbena för hon klippte inte så bra. :/ Åh vad jag stör mig.... Hatar att inte kunna ha mitt hår som jag vill.Såhär vill jag ha min lugg ju...

Dippat + städatIgår hade mamma och jag lite grönsaksmys haha. :) Vi dippade morötter och gurka och såklart lite chips också. Nu har jag storstädat rummet och känner mig nöjd. Fick bara en idé att jag skulle städa och tänkte bara göra lite grand i alla fall, men slutade med att jag städade överallt i rummet och det var skönt det. :) 


GLÖM INTE TÄVLINGEN!KLICKA HÄÄÄÄÄR FÖR ATT ANÄMLA DIG!

Ett stort tack till...

Det finns en tjej som jag verkligen gillar så himla mycket. Vi har pratat över Internet jättelänge nu. Det måste vara något år i alla fall. Vi bor också ganska nära varandra. Denna tjejen heter Jennie. Hon, jag och en annan tjej driver denna emot mobbningsgruppen på facebook. Jag är väldigt glad över att jag fått kontakt med denna tjejen, då hon är en underbar person och tillsammans kan vi både hjälpa varandra och andra människor.

Hon kan hjälpa mig att uppfylla några av mina drömmar. Jag ville bara tacka dig Jennie, för att du är du och för att vi tillsammans kan göra så mycket. Jag ser fram emot att komma till dig någon dag, så vi kan umgås och börja planera ännu mer och ännu större. Tack för att du ger mig denna chansen. Våran sida. In och bli medlem nu. :) Klicka HÄÄÄÄR för att komma till sidan. Vi är just nu 477 medlemmar i gruppen. :) Hjälp till du också för att göra den större!

Kämpa och sätt gränser!!!

Jag hittade en text som jag skrev i mars 2011, som jag lägger in här igen. Är väldigt nöjd med denna texten faktiskt. :)

Det finns ca 6,8 miljarder i världen, därav ca 6,8 miljarder sätt att leva och vara.
Så varför klagar egentligen folk så mycket på andra? Varje människa är unik, hur den än väljer att vara.  Varför skulle det vara fel på mig för att jag väljer att klä mig som jag gör? Varför skulle det vara fel på dig för att du väljer att alltid gå i mjukisbyxor? Det ÄR INGA fel. Det är bara det att vi alla väljer olika.  Jag skulle aldrig välja att ha kort hår, men det kanske just du väljer att ha, medan du kanske aldrig skulle välja att klä dig i sådana kläder som jag. Det finns 6,8 miljarder sätt att leva på, 6,8 miljarder åsikter, 6,8 miljarder personligheter. Det kvittar om du och 1000 skulle klä er likadana, ni kommer aldrig bli identiska, just för att ni alla är unika! Var stolta över det och sluta kränka andra som inte passar eran smak!

Jag förstår att man inte kan förändra hela världens syn på mobbnigar och kränkningar. Många är trångsysnta och kommer aldrig förstå hur fel det är att kränka någon, många kommer aldrig förstå att det är hos dem som kränker/mobbar som problemet sitter hos, inte hos den som får ta emot skiten.  Men genom att FÖRSÖKA ändra folks syn, genom att kämpa så kanske jag kan ändra synen hos 10 människor, hos 20 människor, hos 1000 människor. Som får sig en tankeställare, som slutar med dessa dumheter, då är det iallafall några mindre. 

För kämpa måste man göra. Jag är ingen som ger upp, och det tänker jag inte göra nu heller!
Du kommer ALDRIG bli älskad eller gillad av alla dessa 6,8 miljarderna i världen, men DU kan göra skillnad. DU kan stå upp för dig själv och andra och visa att det inte är respektabelt att kränka och mobba likaså över internet!
 

Stör mig på blogg...

Fytusan vad trött jag börjar bli på blogg.se nu! Man kan inte göra någonting utan att den där kon kommer upp och säger att det är något som gått fel. Ska man uppdatera så kommer den upp, ska man svara på kommentarer så kommer den upp, ska man besöka bloggar så kommer den upp. NÄR ska de få ordning så vi kan använda våra bloggar som vanligt? Känner nästan för att byta portal faktiskt.... 

Någon mer som börjar tröttna?
 

Dagens smarta ord

 

Hjälpt mamma
Har hjälpt mamma lite att göra iordning Sofies rum. :) Tycker det blev jättefint faktiskt. Ser mycket fräschare ut nu. Ska köpa några bokstäver att sätta upp på hennes vägg också. Typ "lycka" eller något sådant. :) Kul att se att hon njuter i sitt rum nu och lyssnar på Lasse Stefanz.

Hänsyn och respekt, hört det?

Något jag tycker är viktigt i samhället är HÄNSYN och RESPEKT. Två ord som många idag inte förstår ett dugg utav. Människor idag är väldigt egoistiska och tänker många gånger enbart på sig själva. DET ogillar jag. Man måste kunna ta hänsyn till andra människor och respektera dem. Man behöver inte gilla personen eller umgås med personen, men man kan ändå respektera personen. Finns männsikor som jag verkligen ogillar, men jag är inte respektlös mot dem för det. 

När man exempelvis är elak mot någon, genom att till exempel skriva elaka ord till personen så saknar man både respekt och hänsyn. Man tar inte hänsyn till att personen kan bli ledsen och man respekterar inte att personen är som den är. Hänsyn innebär att man tänker på vad man gör och säger. Om någon har dött och man sitter och kränker den personen på Internet, så tar man inte HÄNYN till de anhöriga som faktiskt sörjer. 

Som jag skrivit innan, jag brukar tänka på hur JAG skulle känna i dessa situationer. Hur jag skulle känna om JAG blev utsatt, om MITT BARN blev utsatt. Man måste lära sig att tänka så, för att kunna förstå hur andra känner sig. Jag blir så ledsen av att se människor som inte tar hänsyn till andra, som totalt skiter i hur andra har det och bara bryr sig om sig själva. Det är hemskt och fruktansvärt egoistiskt. Oavsett om det är Internet eller verkliga livet så ska man ta hänsyn och bry sig om andra!
 

Godmorgon + gårdagen

Godmorgon på er! Har ni sovit gott? Jag har så svårt att somna på nätterna, men när jag väl sover så sover jag bra... Har ju inte berättat om gårdagen heller. Var ju som sagt i stan med mamma och pappa. Hittade inget speciellt förutom några filmer faktiskt. Skulle egentligen köpt skor, men hittade inga som var bra.

Sen var vi iväg och pratade om att skaffa ny husvagn. :) Vi har ju redan en kabe från 2008. Haha det är så konstigt egentligen för den skaffade vi fabriksny 2008 för att jag skulle kunna ha med mig min dåvarande pojkvän. Han kunde inte ligga i våningssäng, så vi skaffade en med dubbelsäng. Men nu ska vi ha en ny igen för att få micro inbyggd. :P Låter helt konstigt haha. Men eftersom min funktionshindrade syster Sofie äter middag två gånger om dagen måste de värma maten i micron. Vi har ingen plats att ha den på, så om man skaffar en helt ny vagn så får man den inbyggd istället, så de slipper dra upp den hela tiden. Sen ska de ha en ny markis vilket bara går att fixa på en husvagn som inte är färdig lixom. :P Så det blir 2013-årsmodell som vi ska ha denna gången haha. :P Men kul att förnya sig i alla fall. Maten vi åt igår. :)

Dagens smarta ord

 


En bild från 2009.

Dagens låt

Länkbyte!Jag har nu länkbyte med denna fina tjejen. :) In och kolla hennes snygga blogg. Klicka HÄÄÄR för att komma till den. :)

Jag älskar att hjälpa!

Åh vad jag älskar att hjälpa människor! Jag brinner verkligen för att göra det. Det känns så bra i både kropp och själ att göra det. När man märker att folk faktiskt kan må en gnutta bättre av MINA ord, det finns inte ens ord som kan beskriva den känslan. Att jag kan göra sådana bra saker... Alla borde få känna den känslan. Om man vågar hjälpa till, om man vågar ta steget och bry sig så kommer man få massor av gott tillbaka. Man sträcker ut en hand och får en hand tillbaks. Det är det som är så fint med detta. Jag bryr mig om dig och du bryr dig om mig. En bild som inte riktigt hör hit, men har bildbrist. :P Anna och jag på Arvingarna.

Snart stan

Godmorgon på er! Har ni sovit gott? Det har jag gjort i alla fall. Jag ska snart åka in till stan en sväng tänkte jag. Tänkte kolla runt lite och se om man hittar något kul. Jag har också tidsinställ några inlägg som kommer upp när jag är borta. Jag svarar på kommentarer när jag är hemma igen. :) Hörs senare. Puss puss!
 


En bild från 2009. :)

Pappa gjorde en smörgås

Haha måste bara berätta att när vi åt kvällsmat förut och jag kände inte direkt för att äta egentligen så fixade pappa en smörgås till mig och gjorde ett E hahah. :P Det var ju så sött så jag var tvungen att äta i alla fall hehe. Nu ska jag snart lägga mig och sova. Vi hörs mer imorgon! Godnatt och sov gott. <3


Min MP3 hjälpte mig.Tänk er, den här lilla saken fick mig att gå till skolan i 9:an. 
Som många av er vet så var jag ju mobbad i 8:an. Jag slutade gå till skolan, för jag vågade inte. Till slut i slutet av 8:an följde min syster med mig varje dag, så jag var bara där någon timme åt gången. När hösten kom och jag skulle börja 9:an kände jag en stor panik. Men med hjälp av min MP3 kom jag iväg och kände mig stark. Jag hade musiken med mig vart jag än gick och jag fick också ha den på lektionstid, för att känna mig tryggare. De gånger mina vänner inte hade kommit till skolan och jag var ensam så stoppade jag bara in lurarna och lyssnade på min älskade musik. Jag hamnde i min egen väg, där ingenting kunde störa mig. Musiken stärkte mig och hjälpte mig otroligt mycket. Är enormt glad för att jag hade denna lilla sak. 

Skryta om dyra saker?

Något som jag finner väldigt konstigt är detta med skryt. 
Om jag lägger in ett inlägg med "nytt i garderoben" och då visar upp exempelvis en tröja från H&M för 299 kr, så tycker inte direkt någon att det är skryt. Då är det kul att jag tipsar om vart man kan köpa det jag köper och så vidare. Men skulle jag lägga upp en väska jag har köpt för 6.000 kr, så skulle det vara skryt direkt enligt många. Varför är det så? Varför skryter jag om det är dyrt, men inspirerar när det är mindre dyra saker? Nej, jag vet att alla inte har råd att köpa en väska för 6.000, men alla har heller inte råd med en tröja för 299 kr. Men om man ska tänka på att det finns de som inte har råd, så får man ju aldrig visa någonting i sin blogg, eftersom det finns de människor som inte ens har maten för dagen. 

Jag tycker man får skriva ut och skryta lite. För köper jag något, då vill jag också visa det för folk. Inte tänker jag bara hålla väskan hemlig för 6.000 lixom. Då tänker jag visa den och berätta för mina läsare. Man får faktiskt skryta till en viss del, så länge man inte hånar andra och skriver något i stil med: "Hahahah jag har pengar, det har inte du!" osv. Att folk klagar på detta innebär nog många gånger att de är avundsjuka på att andra har pengar och inte de själva. Det borde ju också vara skryt att skriva att man ska resa utomlands eller köpa sig en bil också, för det är inte billigt. Nej, skryt på för man får skryta till en viss del, man får vara stolt. :)


Att försöka är viktigt!

Det viktigaste är inte att lyckas, det viktigaste är att försöka. 
Detta är faktiskt väldigt sant. Att lyckas är bara en stoooor stor bonus. Det är oerhört viktigt att man överhuvudtaget försöker göra något. Självklart är det viktigt för mig att lyckas stoppa mobbningen, men jag är glad över att jag och många andra ens försöker, att folk engagerar sig. För en dag KAN man lyckas. Det vikigaste är att man i alla fall försöker förändra något, att man visar att man bryr sig. 

Jag kanske inte kan stoppa mobbningen, men jag kanske kan få några personer att tänka om. Jag kanske kan hjälpa de som är mobbade, så de känner att de har ett stöd, så de kan få råd och tips. Så de kan få hjälp med vart de kan vända sig för att få ännu mer hjälp. Jag kanske i alla fall kan få några människor att tänka till en extra gång innan de är elaka mot andra och gör mig glad. Att jag kan försöka, att jag visar att jag bryr mig och vart jag står.

Man kan bara inte säga att man inte tänker försöka, för att det ändå inte kommer att lyckats. Hur vet man att det kommer att misslyckats innan man har försökt? Våga ta steget, försök och gör ditt bästa, ingen annan begär mer! Ta avstånd från mobbning och visa att du gör det. Räck ut en hand till de som behöver.


Länkbyte!Jag gör ett länkbyte med denna fina tjejen. :) Hon har en väldigt inspirerande blogg med massor av intressanta inlägg. In och kolla vettja! :) Klicka HÄÄÄÄR för att komma till hennes blogg.

Vi finns på facebook!Nu finns vi även på facebook! Jag och min vännina Jennie driver som sagt en grupp på dayviews och har nu också kommit till facebook! Bli medlem i gruppen för att få stöd, för att ge stöd och diskutera mobbning. Kanske är du lite osäker på vad mobbning är eller kanske du behöver veta vart du kan vända dig om du är mobbad och behöver stöd. Kanske du behöver veta hur du kan agera när du ser någon råka illa ut. Bli medlem i denna grupp idag och ta avstånd mot mobbning! Vi kämpar tillsammans och för varandra. En för alla, alla för en! Klicka HÄÄÄR för att kolla till denna sidan. 

TÄVLING!!!!!AVSLUTAS DEN 22/8!

MÄRKTE BTW ATT DET STÅR FEL STORLEK PÅ DEN ROSA TRÖJAN TILL VÄNSTER. DET ÄR EN XS! 

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN IFOCUS.NU!

Blir så förbannad....

Varför har människor så jävla svårt för att sätta sig in i andras situationer och tänka på hur DE SJÄLVA skulle känna om saker och ting hände dem? Människor är så fruktansvärt hemska och egoistiska. De kan sitta och driva med andra personer, vara elaka och rent ut förjävliga mot andra människor, vare sig de är döda eller levande. De skämtar om mördade och våldtagna småflickor, de driver med deras anhöriga men de skulle själva må dåligt om det hände dem. Hur tänker folk?! Jag blir rädd för vart världen är på väg.... Det finns inte ord för detta.

Varför ska det vara så svårt för folk att behandla andra som du själv vill bli behandlad?! För när saker händer dem själva är det ett jävla ramaskri, men de får göra vad de vill mot andra enligt dem själva. Tänk efter någon gång och bli mänsklig! Sluta mobba och trycka ned andra så förbannat! Var glad och snäll istället, då du faktiskt får mycket mer tillbaka själv med!
 

Stoppa mobbningen!

Det är viktigt att alla börjar ta ställning när det gäller mobbning. Att alla kämpar tillsammans för att försöka få ett slut på det här. Du kan inte stoppa något genom att bara se på, du måste försöka göra något. Det är aldrig för sent att ta ställning, då det heter: "bättre sent än aldrig." Men du som mobbar ska tänka på att en dag kan det vara för sen att be om ursäkt. Det är många människor som tar livet av sig på grund av mobbning. Att be om ursäkt är det minsta du kan göra, men en dag kan det vara för sent. Vänta inte 30 år med att be om ursäkt. Var rak och be om ursäkt så fort som möjligt, så kommer du både rena ditt eget karma, må bättre själv och göra så personen du var elak mot kan känna en liten frid. 

Att få en ursäkt kan faktiskt betyda oerhört mycket. Det vet jag själv. Jag var i stort sett mobbad av hela skolan när jag gick i 8:an. Av alla dessa människor har TVÅ bett mig om ursäkt, och den ena verkade inte ens mena det, då den började skriva om mig på facebook i höstas. En ursäkt kan lixom sätta punkt på allting. Men som sagt, det är aldrig för sent att ta ställning. Även om du inte gjorde något för tre år sedan, så kan du börja nu. Kämpa för att stoppa mobbningen. Både för din egen skull, för framtida barns skull, för din familjs skull och för dina medmänniskors skull, för detta kan inte fortgå!

Om du själv varit mobbad, skulle inte du vilja haft en ursäkt då?


Dagens smarta ord
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...