AutografI onsdags skickade jag iväg paketet med kläderna och tjejen som vann ville också ha en autograf, så det fick hon. :D Här är bilden på autografen. Hoppas du kommer få nytta av kläderna! 

Dagens frågaSka köpa ny matta. Vad tycker ni, kommer det passa med en svart till denna gråa med svarta mönster? Vi ska ha den gråa under soffbordet och den svarta framför tv:n isf.

Vad är en våldtäkt?

Vad är egentligen en våldtäkt? Det är nog många som inte riktigt vet vad det faktiskt innebär. Bilden av en våldtäkt för många är att man blir överfallen av någon gubbe och att det är mycket skrik och våld med i bilden. Det behöver inte alls vara så. En våldtäkt är allt som är emot ens vilja. Att personen tjatar på dig, hotar dig och får dig att göra något du inte vill är också en våldtäkt. En våldtäkt behöver heller inte innebära samlag, utan det kan vara petting, oralsex osv också. 

Många tar inte våldtäkter på allvar när den som utsattes inte skrek, men sanningen är faktiskt att i de flesta fall så blir man skräckslagen och till den gräns att man blir paralyserad. Men enligt många är inte detta en "riktig våldtäkt". Varför är det så? Många tar också gärningsmannens parti, istället för den utattas. De flesta människor är överens om att det är gärningsmannens fel, men när det väl kommer till kritan så är det ofta offret som får skulden. Då får exempelvis hon skylla sig själv för att hon hade en uringad tröja, eller för att hon flörtade. Sen när blev det fel att flörta? Sen när blev att flörta ett tecken på våldtäkt? Jag får inte ihop det.

Du som läser det här kanske har varit utsatt. Jag vill att du ber om hjälp, oavsett om det känns jättesvårt. Det är INTE ditt fel. Ingen har rätten till din kropp, förutom du själv. Det är DU som bestämmer. Våga berätta och fortsätt vara stark. Ge inte upp! 


Dagens smarta ord
Snart sova

Ska faktiskt ta och lägga mig snart. Börjar bli så trött så det är lika bra. Sitter just nu och lyssnar på musik och bara slappar lite. Har tittat på en annan del av köping under kvällen. :D Jag älskar det programmet!

Har ni sett det någon gång och vad tyckte ni? :)


Få mer besökare till din blogg HA INTE FÖR SMÅ BILDER. - Något jag inte gillar i en blogg är när bilderna är jättesmå, så man måste klicka på dem för att få dem större. Bättre att ha större bilder så folk kan se dem.

 SKRIV OM DET DU VILL, MEN SE VAD SOM LOCKAR. - Jag brukar alltid skriva om det jag själv vill och brinner för. Men jag försöker också "anpassa" mig lite efter er läsare. Ser jag att ett inlägg drar mer läsare, kommentarer och så vidare så försöker jag skriva mer av den typen. Eftersom ni verkar gilla det.

 TIPSA OM MYCKET. - Har du en bra hudkräm? Tipsa då om den och vart man kan köpa den exempelvis. Skriv också ut vart du köpt dina kläder osv för att tipsa och inspirera.


Dagens smarta ord
Bilder med jackan.

 En tjej ville se bilder med jackan på så här kommer det två stycken. :) Kanske inte de bästa bilderna, men det får duga. Detta är ju Kenzas nya jacka, Kenza 10 heter den. Det är storlek 38 på denna. :) Denna jacka har jag köpt på Dixon för 2995 kronor. 

När jag började älska.

Vet ni vad jag tycker är en av de viktigaste sakerna i livet? Det är att älska sig själv och vara nöjd med sig själv. Jag har mått dåligt i mig själv förr, jag hatade mig själv, men det tog så på krafterna så jag blev bara sämre och då mådde jag ännu sämre i mig själv. Jag såg allting negativt och jag kunde inte förstå vad jag själv hade för värde. Men när jag insåg mitt eget värde och började först gilla mig själv så blev allting mycket enklare. Jag blev gladare, jag kunde stå på mig mer och det gjorde till slut så jag började att älska mig själv. Idag ser jag vad jag kan, idag ser jag att jag är vacker och jag älskar mig själv och mitt liv. Jag uppskattar mig själv, jag uppskattar mitt liv och jag uppskattar min omgivning. Genom att jag insåg mitt eget värde och började älska mig själv så kunde jag utveckla mig själv psykiskt, jag blev starkare och en mer omtänksam människa.  

Genom att jag började älska mig själv så kan jag idag stå emot alla ideal och bara vara som jag är. Förr ville jag ändra allting på mig själv, idag ser jag mig som en vacker individ som inte behöver ändra mig. Genom att jag började älska mig själv så kan jag stå på mig och slå dövörat till när folk klagar på mitt utseende.En bild från i våras när jag provade att ha lugg (la bara över luggen, är klippt i sidbena)

Fixat ny bil. :)Idag har jag varit och köpt en ny bil. :D Jag får hämta den på tisdag och det känns jättebra. :) Pappa tyckte det var bättre att skaffa en ny, istället för att reparera den andra mer. Det går ju på en del med alla reparationer på en gammal bil. Men den andra bilen har verkligen varit en superbra vän till mig och jag älskar den bilen otroligt mycket för det är min första bil. :)

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Öppna ögonen

 

Det är nu på tiden att ALLA verkligen öppnar ögonen och inser vilket stort problem mobbningen faktiskt är. Vi kan inte blunda längre. Vi måste kämpa för att det ska sluta någon gång! Var med i kampen du också!

Dagens smarta ord
När folk kollar, hur reagerar man?

När folk tittar på en på stan, alltså att de tittar till extra mycket så kan man ibland få känslan av att något är fel. Typ att man har en fläck någonstans, att ens hår är konstigt eller något annat. Man kan tro att personen tittar för att man ser konstig ut. Varför är det egentligen så? Det är ju väldigt konstigt. Personen kanske tittar till för att den tycker att man är fin och söt, eller hur? Personen kanske tittar till för att den känner igen en eller tycker att man liknar någon. 

Jag kan också få sådana tankar ibland faktiskt och måste kontrollera så allt ser okej ut. Varför kan man inte bara tänka att personen tittade kanske för att man såg bra ut, istället för att tänka tvärtom? Jag säger nu till både er och mig själv att vi borde tänka mer positivt, eller hur? Inte ta allting så fel. Tittar någon så innebär inte det att personen tycker man ser konstig ut. Vi är ju vackra och bra som vi är, klart att folk kan kolla för att vi ser bra ut, eller hur? :D

Hur brukar du tänka när någon kollar lite extra på dig?
Dagens smarta ord


Nytt i garderobenKenzas jacka Jofama från Dixon 2995 kr.Stövlar från H&M. Tidigare 499 kr, Nu 75 kr!Halsduk från Indiska 99 kr (tror jag)Rosa hundbajspåsar från Rusta 29 kr.

Bilder från igår
Slå dövörat till.

Det finns de människor som alltid hittar fel hos andra, vad de än gör. Som synar människor för att få klaga lite och trycka ned. Det finns de människor som inte tål att man försöker hjälpa andra och göra de rätta sakerna, för då är man ju en "moralkärring". Det finns negativa människor till allt. Vet ni vad man gör med sådana människor? Man låter deras ord gå in genom ena örat och ut genom det andra. För vissa människor har behov av att trycka ned andra och klaga för att försöka må bättre själva. Jag kämpar för att ändra människors syn på mobbning och kränkningar. Jag kämpar för att folk ska inse både sitt eget värde och andras värde. För förstår man rätt och fel, förstår man sitt eget värde och även sina medmänniskor värde, så behöver man inte trycka ned andra.

Som jag skrev i dagens smarta ord för ett tag sedan. "Fel är fel, även om alla gör det. Rätt är rätt, även om ingen gör det." Och det stämmer så bra. De flesta människor är elaka mot andra, särskilt över Internet och oavsett hur många som än gör det, så är det lika fel. Jag vill få andra människor att inse att ord faktiskt kan såra. Jag vill i alla fall försöka och inte bara sitta och se på, för jag har sett nog av elakheter...


Dagens låt 

Lyssnade ofta på denna när jag var yngre. :D

Dagens smarta ord
Dagens låt

Denna låten borde alla lyssna på. Tänk på texten och tro på att livet blir bättre!

Alla är vi olika

Alla är vi olika, vi föds olika och vi lever olika. Vi har olika förutsättningar, olika stilar, olika intressen. Vi har olika mål och viljor. Det är något alla måste lära sig att acceptera. Jag får ofta meddelanden från människor att de tycker en viss typ av människor är konstiga, för att de inte tycker så och så. Jag brukar alltid svara att alla är vi olika och tur är väl det, sen behöver man självklart inte förstå alla stilar osv. 

Man kan ofta också få höra att man inte kommer klara vissa saker, vissa vill alltid trycka ned en. Jag vill få en stor blogg och jag kämpar för att få det, jag skiter i om vissa människor säger och tycker att jag aldrig kommer klara det. För jag tänker i alla fall försöka. Jag skiter i vad folk tycker, för jag är lika unik som dem. Jag väljer min egen väg, så som du väljer din. Våga göra det du känner är rätt för just dig!


Dagens smarta ord
Inspiration

 

Bilder från weheartit.com


Verkligen stort tack. <3


One night stands?

Jag kan inte riktigt förstå mig på one night stands faktiskt. Jag ska erkänna att jag har haft det, ett flertal gånger efter våldtäkten. Jag låg runt en del då och det står jag för. Idag skulle jag nog aldrig klara det (om jag var singel menar jag då). Just för att jag känner att jag inte vill vara så nära en annan människa och ge så mycket av mig själv. För mig känns one night stands väldigt osäkert och bekräftelsesökande. Nej, jag säger inte att det är så för alla, jag talar ur min egen synvinkel.

När jag träffade olika killar ofta så var det för att jag var osäker på mig själv. Jag trodde att jag bara dög till sex och jag trodde att killen skulle börja gilla mig om jag hade sex med honom. Jag ville inte inse detta då. Så tror jag det är för många faktiskt. De behöver närheten och bekräftelsen och därför ligger de runt. Återigen, jag säger inte att det är så för alla. Jag kan enbart tala för mig själv och så var det för mig och jag tror faktiskt många egentligen har nedvärderande tankar om sig själv och därför söker bekräftelse genom att ofta träffa olika sexpartners. Man måste inse sitt eget värde och inte nöja sig med mindre. Man är värd så mycket mer än bara ett ligg. Man är värd det bästa och det ska man också ha!En gammal bild från 2010.

Glöm inte bort!

Det är viktigt att inte glömma bort sitt eget värde! Många som får elaka kommentarer tror att dessa kommentarer måste stämma, för att annars skulle de ju inte sagt så. Så tänkte jag också förr. Många säger elaka saker även om de inte menar dem, även om de inte tycker du är ful, just för att må bättre själva. En del kanske tycker du ser mindre bra ut, men det innebär inte att du är ful! Alla har olika åsikter och även om kanske någon tycker att du ser mindre bra ut, vad gör det? Tänk på alla som tycker du ser bra ut och verkligen gillar dig. Ta åt dig av dessa människor istället! Tänk också på din egen åsikt om dig själv. Gillar du dig själv och tycker du är fin, så spelar inte andras åsikter någon roll. Försök bli säker i dig själv och gilla dig själv som du är.

Det kommer alltid finnas folk som ogillar en, men man får njuta av de människor som verkligen gillar en. Tänk på det. Dagens smarta ord
Att vara säker.

Att vara säker på sig själv i tonåren kan vara svårt. Det finns de som är det, men det är otroligt många som är osäkra i just tonåren. Det var även jag. När man är 13-14 år så kan det vara svårt att vara säker i sig själv, då man knappt vet vem man är. Det är så mycket förändringar i ens liv. Det blir faktiskt lite lättare när man blir äldre. Men just att hitta sig själv kan vara svårt. 

Jag hittade mig själv mer efter mobbningen i 8:an, men nu känner jag mig som säkrast. Även om det är saker jag är osäker på än. Exempelvis nu när jag snart ska in helt i vuxenlivet. Det är en omställning och då kan man bli lite osäker. Det viktigaste är att låta saker och ting ta tid. Man blir inte säker bara sådär, utan man får jobba lite på det. Jag jobbar fortfarande. Jag försöker peppa mig själv varje dag, så jag inte ska falla. Så att jag lixom hela tiden påminner mig om mitt eget värde och så vidare. Det är också viktigt att ha en omgivning som verkligen bryr sig och älskar en som man är. Men må inte dåligt över att du inte vet vem du är när du är i tonåren, så har de flesta. Men känn efter i magen vad som känns rätt och fel, vad som känns som DU, så blir det enklare att hitta dig själv!


Dagens smarta ord
Gjort om i köket.

Vi har gjort om lite i köket. :) Hade inga bra förebilder direkt, så fick ta en julbild och fick printa en bild från en videoblogg jag hade gjort så ni får i alla fall se lite. :) Vi har ställt bordet annorlunda och det blev mycket mer plats över faktiskt. Förlåt för dåliga förebilder. :/ Orkade inte ställa om igen för att ta en förebild haha. :P
Dagens smarta ord
FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN FILMPUNKTEN.SE

Man kan förändra

Om man inte gillar hur man är, varför inte förändra sig? Nu menar jag absolut inte genom operationer och sådant, utan nu menar jag saker som frisyr, smink, kläder och personlighet.

Hur vill just JAG vara? Detta är frågan du måste ställa dig. Skriv ned en lista med 4 punkter på hur du vill vara. Såhär kan listan exempelvis se ut:

 Jag vill få godkänt i matte.

 Jag ska säga ifrån när jag tycker något känns fel.

 Jag vill få längre hår.

 Jag vill äta mer hälsosamt.

Ha inte alltför många punkter, då det kan bli för mycket på en gång och det blir alldelse för stor press. Se till att försöka uppfylla dessa punkter först och skriv sedan en ny lista. Det är jätteviktigt att komma på hur man vill vara och försöka uppfylla det. Att exempelvis få godkänt i matte är ju jättebra och något att kämpa för. Om du har mål i livet, och särskilt delmål så blir allting lite lättare. Delmål innebär att man tar allting successivt. Alltså, att istället för att tänka att man ska få MVG i alla ämnen, så kan man säga att man ska ha i alla fall två MVG och när du fått MVG i de ämnena, så kan du försöka få MVG i fler ämnen osv. :)Inspiration

 

VÄSKAN HITTAR DU HÄÄÄR

JACKAN HITTAR DU HÄÄÄR 

BYXORNA HITTAR DU HÄÄÄR

TRÖJAN HITTAR DU HÄÄÄR

HALSDUKEN HITTAR DU HÄÄÄR

ÖRHÄNGEN HITTAR DU HÄÄÄRTävlingen är avslutad!Nu är tävlingen avslutad. :) Vinnaren blev Ebba Bengtsson och jag har nu kontaktat dig på mejl, för att få uppgifter så jag kan skicka ditt paket. :) Hennes anledning var:

 

Några värdefulla ord till er

Jag tänkte skriva ett litet godnatt-inlägg till er och påminna er om vad värdefulla ni är. :) Ni får inte glömma bort det! Du är speciell och unik, glöm aldrig det! Ta åt dig av de här orden och tänk på dem när du ska sova. Imorgon är en ny dag och försök ta dagen med ett leende. You are awsome. Ta hand om er och varandra.  Godnatt och sov gott så hörs vi mer imorgon. 


Nytt i garderoben
Finns på teknikmagasinet. 399 kr på Internet och 499 kr i butik. Klicka HÄÄÄR för att komma direkt till högtalarna.Köpte också dessa hörlurar. :) Orkade inte ta bild på dem. Men klicka HÄÄR för att komma direk till hörlurarna. 

Kärlek på Internet.

Igår firade jag och André 2 år och 7 månader tillsammans. :) När jag satt och kollade facebook så kom jag in på den där gilla-sidan med lunarstorm. Klicka HÄÄÄR för att komma till den. Och där fick jag se en väldigt härlig status som jag var tvungen att kommentera faktiskt. :)
Ilska äter upp en.

Många som blivit utsatta för något, som exempelvis mobbning får mycket aggressioner och ilska i sig, vilket är helt förståeligt. Men ilska kan förgöra en, ilska är inte bra i längden. Vet ni vad det bästa man kan göra i sådana situationer är? - Jo, att försöka vända det till något positivt. Du har blivit utsatt av exempelvis mobbning, det är jättehemskt, men det går tyvärr inte att göra ogjort. Du måste acceptera det faktum att det är som det är och vad kan du då göra åt det? Istället för att älta detta år efter år, så försök göra något bra utav det. Istället för att hämnas och vara elak mot andra, så försök istället bekämpa mobbningen och försök istället att hjälpa andra människor. DET är att vända det negativa till något positivt.

Jag har varit mobbad, jag kan inte ändra på det, men jag kan ändra mitt tankesätt, jag kan hjälpa andra. Självklart kan jag fortfarande må dåligt över mobbningen ibland, men jag har gått vidare. Jag vill idag försöka hjälpa andra så gott som det går och jag vill vara med och bekämpa mobbningen. Jag har varit utsatt, jag vet hur det är och just därför är jag en väldigt bra lyssnare och vet vad man kan göra osv. 

Ilska äter upp en innifrån, så försök göra något bra utav det du har upplevt. Var inte nedvärderande mot varken andra eller dig själv. Kärlek och respekt är två otroligt viktiga ord!


Dagens smarta ord


DENNA BILDEN HAR JAG INTE GJORT SJÄLV! DEN ÄR LÅNAD!Ett sevärt klipp

 

Dagens smarta ord
Dagens fråga

100 likes?Oj, jag börjar visst närma mig 100 likes. :) Kan man hoppas på 100 likes innan första september tro? :) Ni som gillar min blogg får gärna gilla den på facebook om ni inte redan gjort det. :) Jag har underbara läsare.

Klicka HÄÄÄR för att komma till min fanpage på facebook.

Tillbaka i skolan, tips till dig. EN SNYGG OCH BRA VÄSKA. - Det är alltid bra att ha en väska att kunna förvara böcker i och lite andra saker.  BLOCK, PENNOR, MAPPAR OSV. - Det är alltid bra att ha ordning på sina grejer. Köp ett block till varje ämne och förvara olika lösa papper i olika mappar. Ha också bra pennor, några i färg, några vanliga och några blyerts. 

Kom också ihåg att motivation och ett leende alltid underlättar en del. :) Försök ta dig igenom skoldagarna med ett leende och tänk på att du får en utbildning. Wihoo!
 

Min "vad jag kan" lista

Jag gör ju listor på vad jag har osv, för att inse vad bra jag faktiskt har det. Som de flesta känner till så är det lätt att man glömmer vad man faktiskt har och bara ser vad andra har och lyckas med. Ni kan läsa min ena lista HÄÄÄR. Men nu tänkte jag faktiskt skriva en ny lista och skriva om vad som är bra med mig. När ni läst min så tycker jag att ni ska skriva en egen lista för att boosta er själva lite. :)

Min lista: 

 
Jag är en bra lyssnare och jag brinner för att hjälpa människor.

 Jag kan skratta väldigt lätt, även när jag är sur kan jag börja skratta åt mig själv.

 
Jag är bra på att se vad som behöver göras, exempelvis om det behövs rensas, diskas, vikas tvätt osv.

 Fast jag har mött mycket motgångar, så har jag aldrig gett upp. Jag har försökt igen.

 
Jag står på mig och gör det som jag själv tycker.

 Jag kan sätta mig in i andras situationer och tänker ofta: "hur skulle jag känna det?".

 
Jag är väldigt bra på att skriva texter och jag blir ofta väldigt nöjd med dem.

God förmiddag.

God förmiddag på er. :) Jag känner att jag knappt orkar skriva just nu, är så trött. Jag och André gick och la oss ganska tidigt och jag somnade tidigt, i typ FEM MINUTER. Sen vaknade jag och det var omöjligt att somna om... Så somnade imorse och då vaknar jag av flera telefoner. Tror jag snart ska sova lite till faktiskt. Tänkte mest uppdatera er lite snabbt, så hörs vi mer senare. :) Jag svarar på era kommentarer lite senare idag.

Har ni några planer för dagen?


Dagens outfit.

Hej på er underbara läsare! :) Nu sitter jag i Andrés vardagsrum och kollar runt lite på Internet. Vi har nyss käkat wook och sett på film. Vet inte vad kvällen har att bjuda på mer, men det får vi väl se vad som händer. :) Ville bara uppdatera er lite snabbt och visa dagens outfit osv.

Var din egen vän!

Vet ni vad jag tycker är viktigt? Det är att ibland tillåta sig att må dåligt och bara tycka att allting är skit. Men det måste stanna vid ibland. Det får alltså inte bli för ofta. Men hur ska man kunna uppskatta att må bra och det som är bra om man aldrig får må dåligt? Jag kan ibland känna att jag hatar mig själv, men jag ser till att jag inte känner så länge, utan bara för en stund. Jag kan ibland tycka att mitt liv är skit, men sen inser jag att allting kunde varit så mycket värre. 

Man måste hela tiden peppa sig själv. Att bli trygg i sig själv är ingen lätt sak och det händer inte bara över en natt. Det är något man måste jobba på väldigt ofta, resten av sitt liv. Man får lixom inte strunta i att peppa sig själv. Det är viktigt att inse sitt eget värde och vad man kan göra för att underlätta sitt eget liv. Försök vara positiv så ofta som möjligt och bli din egen vän!
Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN HYRFILM.NU

Få en kille på fall PIFFA UPP DIG, MEN TILL EN VISS GRÄNS. - Du ska använda det du känner dig bekväm i, men du behöver ju inte komma i slaffsiga kläder. Ta på dig något snyggt, men samtidigt bekvämt.

 VAR DIG SJÄLV. - Tycker du inte om vin? Var ärlig och säg det. Det är mycket bättre att han lär känna dig som du är, inte som någon annan. Tyck inte något bara för att han ska gilla dig.

 PRATA INTE BARA OM DIG SJÄLV. - Fråga honom saker också, så inte allting bara handlar om dig. Ge honom också komplimanger. Vem gillar inte det lixom?

 FÖRSÖK VARA SÄKER PÅ DIG SJÄLV. - Du ska inte bli mallig och kaxig, men visa lite självförtroende och visa att du tror på dig själv. Killar gillar när tjejen vet om sitt eget värde, så försök peppa dig själv.

 VAR GLAD. - Ett skratt och ett leende smittar, så försök vara glad. 


Om jag fick välja...

Miley Cyrus. - Av stjärnor från USA så skulle jag lätt välja henne. Jag gillar henne och har gjort sen jag såg henne för första gången i Hannah Montana. Jag tycker hon sjunger bra, hon är en extremt bra skådespelerska, hon är otroligt vacker, hon har en bra utstrålning. Hon verkar vara en jordnära person. Miley är en tjej som jag ser upp till. 


Dagens smarta ord
Dagens frågaPengar gör en lycklig

Många säger att materiella ting och pengar inte betyder något, att det inte spelar någon roll.
För mig betyder det mycket. Självklart är inte pengar allt, men det är en stor del av livet. Pengar gör en faktiskt lycklig, till en viss del. Man blir inte bara lycklig av att ha pengar, det tillkommer så mycket mer i livet.

Men jag älskar verkligen pengar och jag älskar mina saker. Exempelvis så är datorn, mobilen, bilen, mitt hem, tv:n, mina kläder osvosv väldigt viktigt för mig. Det är något som betyder en hel del för mig. Jag är glad för det jag har och jag tar vara på det jag har. Pengar löser inte alla problem, men det löser en hel del. Man mår bättre av att ha pengar, just för att man inte behöver gå och oroa sig för att inte ha mat för dagen, man kan göra en del av det man vill. Jag uppskattar det jag har och därför är pengar och materiella saker en stor del av mitt liv.

Och man kan faktiskt köpa kärlek för pengar. Exempelvis mina djur kostade pengar och det är kärlek för mig. Min dator är kärlek för mig. Men man får ju inte bli helt pengagalen och bara tänka på pengar. Ta vara på det du har och uppskatta det du har!En väldigt konstig bild på mig och min syster Anna. :)

Dagens smarta ordVad jag skulle göra... KISSA STÅENDE. - Jag har alltid velat prova att kissa stående, då killar inte behöver krångla med att dra ned byxor osv. Lyxigt killar har det. :P

 HA SEX. - Jag har alltid undrat hur det känns för en kille att ha sex. Jag vill prova det jag med ju... Hur det lixom känns att stoppa in den hahha. :P

 GÅ I BAR ÖVERKROPP UTE. - Åh vad skönt att kunna göra det lixom, utan att behöva tänka på att man visar för mycket. Skön känsla. :) Dock skulle jag aldrig gå ute i bar överkropp som tjej.

Dagens låt


 

Denna texten stämmer väldigt bra. Alla har rätten att bli älskade, hörda och sedda. Alla behöver kärlek. Tänk på detta. Respektera varandra och ta hand om varandra. <3

Dagens frågaTips till att må bättre.

När man mår dåligt är det lätt att man tar till fel sätt för att försöka må bättre. Många människor blir då elaka mot andra eller gör sig själv illa på flera olika sätt. Detta löser dock ingenting. Men vad kan man göra när man mår dåligt då? Här kommer några tips:

 Skriv ner alla dina känslor, skriv exakt vad du tänker. Du kan ha en speciell bok till detta, eller så kan du bara skriva ner det på datorn och ta bort det efter du skrivit av dig. Skriv dock inte ut det på Internet!

 Prata med någon. Kanske kan du prata med en kompis, en lärare, dina föräldrar eller saker som BRIS och liknande. Du kan också vända dig till vårdcentral, ungdomsmottagning, skolkuratorn osv.

 Hitta en speciell hobby som du kan göra titt som tätt. Kanske vill du börja med boxning, gå skogspromenader eller varför inte börja måla? När du mår dåligt kan du försöka göra denna hobbyn och komma på bättre tankar. Då får du också göra något du gillar, vilket kommer få dig må bättre!

Har du några tips på vad man kan göra? Kommentera gärna. :)


Svårt för att bli kär? TÄNK INTE BARA PÅ UTSIDAN. - Du kanske har en så kallad drömkille, men lägg utseendet åt sidan ett tag. Självklart ska du attraheras av personen, men dissa inte en person bara för att det inte stämmer med din "drömbild". Lär känna personen innan du dömer!

 VÄLJ EN ANNAN TYP. - Ibland är det lätt att man faller för samma typ av person. Istället för att kanske leta efter en kille som har massor av tatueringar och piercings, så kan du prova en annan typ av kille. Kanske passar denna personen dig bättre. Våga prova dig fram lite!

 OLIKA ÄR OKEJ. - Det gör ingenting att ni är lite olika, det är bara bra. Det får en att utvecklas som person och det är väl faktiskt lite kul att man inte tycker lika om allting, eller hur? Lär er att kompromissa så ni får lite av varje. VÅGA FÖR ATT VINNA. - Våga ta för dig och våga ta första steget. Vänta inte bara på att den andra ska höra av sig. 

 BYT STÄLLE. - Är du den som ofta raggar på krogen exempelvis? Kanske kan du istället prova en ny sport eller något annat. Kanske går du på en konsert. Våga prova nya ställen att leta på.

 LETA INTE FEL. - Personen kanske inte är exakt som i dina drömmar, men vad gör det? Ingen är perfekt, så varför ska du leta efter en perfekt partner? 

Bilder från tjejkvällen

Haha vi tog så många gruppbilder för vi blev aldrig nöjda. :P Kameran stod fel så alla såg ihoptryckta ut och i nästa stund var inte Frida nöjd, och sen var inte Anna nöjd osv haha. :) En helt underbar kväll. Tack för härligt sällskap. <3

Min "vad jag har" lista.

Något som många gör fel på (även jag har gjort detta) är att man inte ser vad man själv har. Man ser vad andra har och vill så gärna ha just det som de människorna har. Det kan gälla allt från pengar, till en partner eller kanske en fin frisyr. Om man aldrig ser vad man själv har, utan istället bara suktar efter det alla andra har så blir ens liv mycket tristare och deppigare faktiskt. Så sätt dig ned och skriv en lista på vad som är bra med just dig och ditt liv. Om vad du uppskattar, så kommer du märka massor av saker som du faktiskt kan vara glad för.

Min lista: 

 Jag har en underbar familj som verkligen bryr sig om mig och finns där för mig i alla lägen.

 Jag har vänner som jag både kan skratta och gråta med.

 Jag har en fästman som älskar mig för den jag är, som faktiskt är min bästa vän.

 Jag har tak över huvudet, ett fint rum och mat på bordet.

 Jag har underbara bloggläsare.

 Jag har bil och körkort, något som jag aldrig trodde att jag skulle få.

Detta är ett exempel på hur listan kan se ut. Känner att jag har massor mer att skriva egentligen, men jag kommer göra fler listor, så det inte blir för mycket text på en och samma gång. :) Skriv din egen lista, det får en faktiskt att tänka till lite. Lockigt hårDet bästa sättet för att få lockigt hår enligt mig är att fläta det. När jag har duschat så flätar jag mitt hår och låter det sitta i flera timmar, ibland även under natten. (Egentligen ska man ju alltid sova med flätat hår.) Sen när jag tar ur flätorna så har jag lockigt hår, vilket jag älskar. :) Jättebra sätt tycker jag.


True words


Få mer besökare till din blogg TÄNK EFTER VAD DU VILL LÄSA. - Skulle jag vilja läsa denna texten? Skulle jag återkomma till en blogg med dessa texter? Sådana tankar ska du tänka. Det brukar jag göra när jag skriver.

 GE MYCKET TIPS. - Det kan gälla mode, skönhet, bloggar eller livet i allmänhet. Tipsa om något du tycker är bra.

 HA GÄRNA LITE BLANDAT INNEHÅLL. - Man kan självklart ha en nisch, men det är bra att blanda lite också. Ha lite om sig själv, musiktips och kanske lite om sport, även om ens nisch är exempelvis mode. Läsare har olika intressen och för att locka fler kan man ha lite blandat innehåll, dock inte för blandat.

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN DISCSHOP.SE

Etik och moral

Många gånger när man kämpar för något, exempelvis för att stoppa mobbning, kränkningar och så vidare så kan man få höra att man är en så kallad "moralkärring". Det är så konstigt egentligen att så många inte klarar av att man kämpar för rättigheter och mänskligheten. Många tycker också att det är onödigt att försöka göra någonting, för man kommer ändå inte att lyckas. 

Jag vill i alla fall försöka göra någonting, för om man inte ens försöker så vet man ju inte om man kommer lyckas eller misslyckas. Jag är mer än gärna en sådan där "moralkärring", då jag hellre ser att världen är full av "moralkärringar" som faktiskt kan behandla andra som de själva vill bli behandlade, än människor som skadar andra på olika sätt. Jag kämpar för att få upp ögonen på fler människor runt om i Sverige, unga som gamla, man som kvinna. Jag tycker att det räcker nu med mobbning och elaka kommentarer. Jag tycker det räcker med nedtryckningar mot andra människor nu.

Jag är en sådan där "moralkärring", som vet vad MORAL, RESPEKT och HÄNSYN är och jag är jävligt stolt över det. :)Nytt i garderoben
Om jag fick välja...


Molly Sanden. - Av svenska kändisar skulle jag lätt välja henne. Jag tycker att hon är otroligt snygg och har en otroligt bra röst! Jag avgudar hennes utseende!

Inspiration

 Bilder från http://weheartit.com

Hur börjar man älska sig själv?

Att älska sig själv är inte alltid det lättaste. Det kan vara svårt att komma till den punkten i sitt liv så man börjar acceptera sig själv. Ett tips som jag har att ge är att vara snäll mot andra människor. Det var en av anledningarna till att jag blev såpas säker som jag är. Jag började skriva fina saker till andra människor och ta fram deras bra sidor och på så vis fick jag tillbaka massor av fina saker.

Jag var missnöjd med min näsa förr, men så fick jag kommentarer om att folk gillade min näsa, att den var fin och passade mitt ansikte och jag började ändra uppfattning. Jag hade ju trott att alla hatade min näsa och tyckte den var jätteful, men när jag fick höra motsatsen så tänkte jag efter och förstod att det bara var min hjärna som spökade. Är man snäll mot andra och får något bra tillbaka så mår man mycket bättre inombords. När man mår bra inombords så blir det lättare att börja älska sig själv.

Som idag har jag suttit och gjort en bloggbok där jag klistrar in fina kommentarer som jag fått på grund av att jag gör något bra för andra. Det peppar mig till att fortsätta och jag gillar mig själv mer när jag ser vad jag gör för andra.

Ett stort tack till...

Det finns en tjej som jag verkligen gillar så himla mycket. Vi har pratat över Internet jättelänge nu. Det måste vara något år i alla fall. Vi bor också ganska nära varandra. Denna tjejen heter Jennie. Hon, jag och en annan tjej driver denna emot mobbningsgruppen på facebook. Jag är väldigt glad över att jag fått kontakt med denna tjejen, då hon är en underbar person och tillsammans kan vi både hjälpa varandra och andra människor.

Hon kan hjälpa mig att uppfylla några av mina drömmar. Jag ville bara tacka dig Jennie, för att du är du och för att vi tillsammans kan göra så mycket. Jag ser fram emot att komma till dig någon dag, så vi kan umgås och börja planera ännu mer och ännu större. Tack för att du ger mig denna chansen. Våran sida. In och bli medlem nu. :) Klicka HÄÄÄÄR för att komma till sidan. Vi är just nu 477 medlemmar i gruppen. :) Hjälp till du också för att göra den större!

Kämpa och sätt gränser!!!

Jag hittade en text som jag skrev i mars 2011, som jag lägger in här igen. Är väldigt nöjd med denna texten faktiskt. :)

Det finns ca 6,8 miljarder i världen, därav ca 6,8 miljarder sätt att leva och vara.
Så varför klagar egentligen folk så mycket på andra? Varje människa är unik, hur den än väljer att vara.  Varför skulle det vara fel på mig för att jag väljer att klä mig som jag gör? Varför skulle det vara fel på dig för att du väljer att alltid gå i mjukisbyxor? Det ÄR INGA fel. Det är bara det att vi alla väljer olika.  Jag skulle aldrig välja att ha kort hår, men det kanske just du väljer att ha, medan du kanske aldrig skulle välja att klä dig i sådana kläder som jag. Det finns 6,8 miljarder sätt att leva på, 6,8 miljarder åsikter, 6,8 miljarder personligheter. Det kvittar om du och 1000 skulle klä er likadana, ni kommer aldrig bli identiska, just för att ni alla är unika! Var stolta över det och sluta kränka andra som inte passar eran smak!

Jag förstår att man inte kan förändra hela världens syn på mobbnigar och kränkningar. Många är trångsysnta och kommer aldrig förstå hur fel det är att kränka någon, många kommer aldrig förstå att det är hos dem som kränker/mobbar som problemet sitter hos, inte hos den som får ta emot skiten.  Men genom att FÖRSÖKA ändra folks syn, genom att kämpa så kanske jag kan ändra synen hos 10 människor, hos 20 människor, hos 1000 människor. Som får sig en tankeställare, som slutar med dessa dumheter, då är det iallafall några mindre. 

För kämpa måste man göra. Jag är ingen som ger upp, och det tänker jag inte göra nu heller!
Du kommer ALDRIG bli älskad eller gillad av alla dessa 6,8 miljarderna i världen, men DU kan göra skillnad. DU kan stå upp för dig själv och andra och visa att det inte är respektabelt att kränka och mobba likaså över internet!
 

Hjälpt mamma
Har hjälpt mamma lite att göra iordning Sofies rum. :) Tycker det blev jättefint faktiskt. Ser mycket fräschare ut nu. Ska köpa några bokstäver att sätta upp på hennes vägg också. Typ "lycka" eller något sådant. :) Kul att se att hon njuter i sitt rum nu och lyssnar på Lasse Stefanz.

Hänsyn och respekt, hört det?

Något jag tycker är viktigt i samhället är HÄNSYN och RESPEKT. Två ord som många idag inte förstår ett dugg utav. Människor idag är väldigt egoistiska och tänker många gånger enbart på sig själva. DET ogillar jag. Man måste kunna ta hänsyn till andra människor och respektera dem. Man behöver inte gilla personen eller umgås med personen, men man kan ändå respektera personen. Finns männsikor som jag verkligen ogillar, men jag är inte respektlös mot dem för det. 

När man exempelvis är elak mot någon, genom att till exempel skriva elaka ord till personen så saknar man både respekt och hänsyn. Man tar inte hänsyn till att personen kan bli ledsen och man respekterar inte att personen är som den är. Hänsyn innebär att man tänker på vad man gör och säger. Om någon har dött och man sitter och kränker den personen på Internet, så tar man inte HÄNYN till de anhöriga som faktiskt sörjer. 

Som jag skrivit innan, jag brukar tänka på hur JAG skulle känna i dessa situationer. Hur jag skulle känna om JAG blev utsatt, om MITT BARN blev utsatt. Man måste lära sig att tänka så, för att kunna förstå hur andra känner sig. Jag blir så ledsen av att se människor som inte tar hänsyn till andra, som totalt skiter i hur andra har det och bara bryr sig om sig själva. Det är hemskt och fruktansvärt egoistiskt. Oavsett om det är Internet eller verkliga livet så ska man ta hänsyn och bry sig om andra!
 

Dagens smarta ord

 


En bild från 2009.

Dagens låt

Länkbyte!Jag har nu länkbyte med denna fina tjejen. :) In och kolla hennes snygga blogg. Klicka HÄÄÄR för att komma till den. :)

Jag älskar att hjälpa!

Åh vad jag älskar att hjälpa människor! Jag brinner verkligen för att göra det. Det känns så bra i både kropp och själ att göra det. När man märker att folk faktiskt kan må en gnutta bättre av MINA ord, det finns inte ens ord som kan beskriva den känslan. Att jag kan göra sådana bra saker... Alla borde få känna den känslan. Om man vågar hjälpa till, om man vågar ta steget och bry sig så kommer man få massor av gott tillbaka. Man sträcker ut en hand och får en hand tillbaks. Det är det som är så fint med detta. Jag bryr mig om dig och du bryr dig om mig. En bild som inte riktigt hör hit, men har bildbrist. :P Anna och jag på Arvingarna.

Min MP3 hjälpte mig.Tänk er, den här lilla saken fick mig att gå till skolan i 9:an. 
Som många av er vet så var jag ju mobbad i 8:an. Jag slutade gå till skolan, för jag vågade inte. Till slut i slutet av 8:an följde min syster med mig varje dag, så jag var bara där någon timme åt gången. När hösten kom och jag skulle börja 9:an kände jag en stor panik. Men med hjälp av min MP3 kom jag iväg och kände mig stark. Jag hade musiken med mig vart jag än gick och jag fick också ha den på lektionstid, för att känna mig tryggare. De gånger mina vänner inte hade kommit till skolan och jag var ensam så stoppade jag bara in lurarna och lyssnade på min älskade musik. Jag hamnde i min egen väg, där ingenting kunde störa mig. Musiken stärkte mig och hjälpte mig otroligt mycket. Är enormt glad för att jag hade denna lilla sak. 

Skryta om dyra saker?

Något som jag finner väldigt konstigt är detta med skryt. 
Om jag lägger in ett inlägg med "nytt i garderoben" och då visar upp exempelvis en tröja från H&M för 299 kr, så tycker inte direkt någon att det är skryt. Då är det kul att jag tipsar om vart man kan köpa det jag köper och så vidare. Men skulle jag lägga upp en väska jag har köpt för 6.000 kr, så skulle det vara skryt direkt enligt många. Varför är det så? Varför skryter jag om det är dyrt, men inspirerar när det är mindre dyra saker? Nej, jag vet att alla inte har råd att köpa en väska för 6.000, men alla har heller inte råd med en tröja för 299 kr. Men om man ska tänka på att det finns de som inte har råd, så får man ju aldrig visa någonting i sin blogg, eftersom det finns de människor som inte ens har maten för dagen. 

Jag tycker man får skriva ut och skryta lite. För köper jag något, då vill jag också visa det för folk. Inte tänker jag bara hålla väskan hemlig för 6.000 lixom. Då tänker jag visa den och berätta för mina läsare. Man får faktiskt skryta till en viss del, så länge man inte hånar andra och skriver något i stil med: "Hahahah jag har pengar, det har inte du!" osv. Att folk klagar på detta innebär nog många gånger att de är avundsjuka på att andra har pengar och inte de själva. Det borde ju också vara skryt att skriva att man ska resa utomlands eller köpa sig en bil också, för det är inte billigt. Nej, skryt på för man får skryta till en viss del, man får vara stolt. :)


Att försöka är viktigt!

Det viktigaste är inte att lyckas, det viktigaste är att försöka. 
Detta är faktiskt väldigt sant. Att lyckas är bara en stoooor stor bonus. Det är oerhört viktigt att man överhuvudtaget försöker göra något. Självklart är det viktigt för mig att lyckas stoppa mobbningen, men jag är glad över att jag och många andra ens försöker, att folk engagerar sig. För en dag KAN man lyckas. Det vikigaste är att man i alla fall försöker förändra något, att man visar att man bryr sig. 

Jag kanske inte kan stoppa mobbningen, men jag kanske kan få några personer att tänka om. Jag kanske kan hjälpa de som är mobbade, så de känner att de har ett stöd, så de kan få råd och tips. Så de kan få hjälp med vart de kan vända sig för att få ännu mer hjälp. Jag kanske i alla fall kan få några människor att tänka till en extra gång innan de är elaka mot andra och gör mig glad. Att jag kan försöka, att jag visar att jag bryr mig och vart jag står.

Man kan bara inte säga att man inte tänker försöka, för att det ändå inte kommer att lyckats. Hur vet man att det kommer att misslyckats innan man har försökt? Våga ta steget, försök och gör ditt bästa, ingen annan begär mer! Ta avstånd från mobbning och visa att du gör det. Räck ut en hand till de som behöver.


Länkbyte!Jag gör ett länkbyte med denna fina tjejen. :) Hon har en väldigt inspirerande blogg med massor av intressanta inlägg. In och kolla vettja! :) Klicka HÄÄÄÄR för att komma till hennes blogg.

Vi finns på facebook!Nu finns vi även på facebook! Jag och min vännina Jennie driver som sagt en grupp på dayviews och har nu också kommit till facebook! Bli medlem i gruppen för att få stöd, för att ge stöd och diskutera mobbning. Kanske är du lite osäker på vad mobbning är eller kanske du behöver veta vart du kan vända dig om du är mobbad och behöver stöd. Kanske du behöver veta hur du kan agera när du ser någon råka illa ut. Bli medlem i denna grupp idag och ta avstånd mot mobbning! Vi kämpar tillsammans och för varandra. En för alla, alla för en! Klicka HÄÄÄR för att kolla till denna sidan. 

TÄVLING!!!!!AVSLUTAS DEN 22/8!

MÄRKTE BTW ATT DET STÅR FEL STORLEK PÅ DEN ROSA TRÖJAN TILL VÄNSTER. DET ÄR EN XS! 

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN IFOCUS.NU!

Blir så förbannad....

Varför har människor så jävla svårt för att sätta sig in i andras situationer och tänka på hur DE SJÄLVA skulle känna om saker och ting hände dem? Människor är så fruktansvärt hemska och egoistiska. De kan sitta och driva med andra personer, vara elaka och rent ut förjävliga mot andra människor, vare sig de är döda eller levande. De skämtar om mördade och våldtagna småflickor, de driver med deras anhöriga men de skulle själva må dåligt om det hände dem. Hur tänker folk?! Jag blir rädd för vart världen är på väg.... Det finns inte ord för detta.

Varför ska det vara så svårt för folk att behandla andra som du själv vill bli behandlad?! För när saker händer dem själva är det ett jävla ramaskri, men de får göra vad de vill mot andra enligt dem själva. Tänk efter någon gång och bli mänsklig! Sluta mobba och trycka ned andra så förbannat! Var glad och snäll istället, då du faktiskt får mycket mer tillbaka själv med!
 

Stoppa mobbningen!

Det är viktigt att alla börjar ta ställning när det gäller mobbning. Att alla kämpar tillsammans för att försöka få ett slut på det här. Du kan inte stoppa något genom att bara se på, du måste försöka göra något. Det är aldrig för sent att ta ställning, då det heter: "bättre sent än aldrig." Men du som mobbar ska tänka på att en dag kan det vara för sen att be om ursäkt. Det är många människor som tar livet av sig på grund av mobbning. Att be om ursäkt är det minsta du kan göra, men en dag kan det vara för sent. Vänta inte 30 år med att be om ursäkt. Var rak och be om ursäkt så fort som möjligt, så kommer du både rena ditt eget karma, må bättre själv och göra så personen du var elak mot kan känna en liten frid. 

Att få en ursäkt kan faktiskt betyda oerhört mycket. Det vet jag själv. Jag var i stort sett mobbad av hela skolan när jag gick i 8:an. Av alla dessa människor har TVÅ bett mig om ursäkt, och den ena verkade inte ens mena det, då den började skriva om mig på facebook i höstas. En ursäkt kan lixom sätta punkt på allting. Men som sagt, det är aldrig för sent att ta ställning. Även om du inte gjorde något för tre år sedan, så kan du börja nu. Kämpa för att stoppa mobbningen. Både för din egen skull, för framtida barns skull, för din familjs skull och för dina medmänniskors skull, för detta kan inte fortgå!

Om du själv varit mobbad, skulle inte du vilja haft en ursäkt då?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...