Autograf


I onsdags skickade jag iväg paketet med kläderna och tjejen som vann ville också ha en autograf, så det fick hon. :D Här är bilden på autografen. Hoppas du kommer få nytta av kläderna! 
Dagens fråga


Ska köpa ny matta. Vad tycker ni, kommer det passa med en svart till denna gråa med svarta mönster? Vi ska ha den gråa under soffbordet och den svarta framför tv:n isf.
Vad är en våldtäkt?
Vad är egentligen en våldtäkt? Det är nog många som inte riktigt vet vad det faktiskt innebär. Bilden av en våldtäkt för många är att man blir överfallen av någon gubbe och att det är mycket skrik och våld med i bilden. Det behöver inte alls vara så. En våldtäkt är allt som är emot ens vilja. Att personen tjatar på dig, hotar dig och får dig att göra något du inte vill är också en våldtäkt. En våldtäkt behöver heller inte innebära samlag, utan det kan vara petting, oralsex osv också. 

Många tar inte våldtäkter på allvar när den som utsattes inte skrek, men sanningen är faktiskt att i de flesta fall så blir man skräckslagen och till den gräns att man blir paralyserad. Men enligt många är inte detta en "riktig våldtäkt". Varför är det så? Många tar också gärningsmannens parti, istället för den utattas. De flesta människor är överens om att det är gärningsmannens fel, men när det väl kommer till kritan så är det ofta offret som får skulden. Då får exempelvis hon skylla sig själv för att hon hade en uringad tröja, eller för att hon flörtade. Sen när blev det fel att flörta? Sen när blev att flörta ett tecken på våldtäkt? Jag får inte ihop det.

Du som läser det här kanske har varit utsatt. Jag vill att du ber om hjälp, oavsett om det känns jättesvårt. Det är INTE ditt fel. Ingen har rätten till din kropp, förutom du själv. Det är DU som bestämmer. Våga berätta och fortsätt vara stark. Ge inte upp!