Att försöka är viktigt!
Det viktigaste är inte att lyckas, det viktigaste är att försöka. 
Detta är faktiskt väldigt sant. Att lyckas är bara en stoooor stor bonus. Det är oerhört viktigt att man överhuvudtaget försöker göra något. Självklart är det viktigt för mig att lyckas stoppa mobbningen, men jag är glad över att jag och många andra ens försöker, att folk engagerar sig. För en dag KAN man lyckas. Det vikigaste är att man i alla fall försöker förändra något, att man visar att man bryr sig. 

Jag kanske inte kan stoppa mobbningen, men jag kanske kan få några personer att tänka om. Jag kanske kan hjälpa de som är mobbade, så de känner att de har ett stöd, så de kan få råd och tips. Så de kan få hjälp med vart de kan vända sig för att få ännu mer hjälp. Jag kanske i alla fall kan få några människor att tänka till en extra gång innan de är elaka mot andra och gör mig glad. Att jag kan försöka, att jag visar att jag bryr mig och vart jag står.

Man kan bara inte säga att man inte tänker försöka, för att det ändå inte kommer att lyckats. Hur vet man att det kommer att misslyckats innan man har försökt? Våga ta steget, försök och gör ditt bästa, ingen annan begär mer! Ta avstånd från mobbning och visa att du gör det. Räck ut en hand till de som behöver.