Slå dövörat till.
Det finns de människor som alltid hittar fel hos andra, vad de än gör. Som synar människor för att få klaga lite och trycka ned. Det finns de människor som inte tål att man försöker hjälpa andra och göra de rätta sakerna, för då är man ju en "moralkärring". Det finns negativa människor till allt. Vet ni vad man gör med sådana människor? Man låter deras ord gå in genom ena örat och ut genom det andra. För vissa människor har behov av att trycka ned andra och klaga för att försöka må bättre själva. Jag kämpar för att ändra människors syn på mobbning och kränkningar. Jag kämpar för att folk ska inse både sitt eget värde och andras värde. För förstår man rätt och fel, förstår man sitt eget värde och även sina medmänniskor värde, så behöver man inte trycka ned andra.

Som jag skrev i dagens smarta ord för ett tag sedan. "Fel är fel, även om alla gör det. Rätt är rätt, även om ingen gör det." Och det stämmer så bra. De flesta människor är elaka mot andra, särskilt över Internet och oavsett hur många som än gör det, så är det lika fel. Jag vill få andra människor att inse att ord faktiskt kan såra. Jag vill i alla fall försöka och inte bara sitta och se på, för jag har sett nog av elakheter...

#1 - malin

sjukt att folk ska leta så mycket fel på andra.. alltid hitta saker som dom kan använda mot andra människor. synd bara att dom inte ser sina egna brister först bara :/ snodde listan nedanför! ^^

#2 - Ebba Mjärling!

Det är alltid mera på internetet som håller på då det alltid är mycket lättare att skriva det då, då det inte är face to face! o då blir allting mycket lättare! för då ser man bara vad det är man skriver o även om man själv tycker att man skriver det som ett skämt betyder det ju inte att den man skriver det te tycker det! :) kram! <3

#3 - kaffehörnan

Tack du, va gullig du är
Du är en redigt sockervadd
Så otroligt bra tankar, glad att jag besöker dig
kram

#4 - kaffehörnan

Gonatt från mig

#5 - Maddiie

Sv: jag har haft en fin helg :)

Sambon och jag är också uppväxta i hus så då blir det väl så att man gärna vill bo lite extra i hus efter som det blir en annan sorts frihet och du har en egen lite gräsplätt att vara på :)

#6 - Anonym

Saken är den att det egentligen inte finns något som heter rätt och fel. Det är ett påhitt som alla människor i hela världen ser väldigt olika på. Något som jag tycker är rätt, tycker många andra är fel. Även en människas värde är varierande i olika personers ögon.

Svar: Jo, det finns något som heter rätt och fel. Även om någon tycker det är rätt att mörda en annan människa, så är det lika fel oavsett vad denna personen än tycker. Det finns något som heter lagar, etik och moral exempelvis. Att göra illa en annan människa ÄR FEL, oavsett om du skulle tycka det är rätt.
Evah Åberg

#7 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Du har så himla bra åsikter!

#8 - Ann

väldigt bra skrivet håller med dig till fullo

#9 - Anonym

Du har fel. Du måste förstå att alla människor är olika och tänker olika. Om jag säger att jag är för dödsstraff, skulle du då påstå att min åsikt är "fel", bara för att den inte överensstämmer med din åsikt? Jag upplever att du har en lite skev bild av verkligheten och människans natur.

Svar: Men du skrev ju innan i en annan kommentar att det inte finns rätt eller fel och nu säger du att jag har fel? Är det inte du som har skev bild av verkligheten när du säger att jag har fel, för att min åsikt inte överensstämmer med din, när det inte ens finns rätt och fel enligt dig? Du går ju emot dig själv. Eftersom det inte finns rätt och fel enligt dig, så har ju ingen av oss rätt och ingen har fel, utan bara olika åsikter.
Evah Åberg