Vad är en våldtäkt?
Vad är egentligen en våldtäkt? Det är nog många som inte riktigt vet vad det faktiskt innebär. Bilden av en våldtäkt för många är att man blir överfallen av någon gubbe och att det är mycket skrik och våld med i bilden. Det behöver inte alls vara så. En våldtäkt är allt som är emot ens vilja. Att personen tjatar på dig, hotar dig och får dig att göra något du inte vill är också en våldtäkt. En våldtäkt behöver heller inte innebära samlag, utan det kan vara petting, oralsex osv också. 

Många tar inte våldtäkter på allvar när den som utsattes inte skrek, men sanningen är faktiskt att i de flesta fall så blir man skräckslagen och till den gräns att man blir paralyserad. Men enligt många är inte detta en "riktig våldtäkt". Varför är det så? Många tar också gärningsmannens parti, istället för den utattas. De flesta människor är överens om att det är gärningsmannens fel, men när det väl kommer till kritan så är det ofta offret som får skulden. Då får exempelvis hon skylla sig själv för att hon hade en uringad tröja, eller för att hon flörtade. Sen när blev det fel att flörta? Sen när blev att flörta ett tecken på våldtäkt? Jag får inte ihop det.

Du som läser det här kanske har varit utsatt. Jag vill att du ber om hjälp, oavsett om det känns jättesvårt. Det är INTE ditt fel. Ingen har rätten till din kropp, förutom du själv. Det är DU som bestämmer. Våga berätta och fortsätt vara stark. Ge inte upp! 

#1 - Emmy

Det finns mycket att diskutera kring ämnet... Jag tycker våldtäkt är helt sjukt och det borde inte existera, oavsett om skrik var inblandade eller inte! Det är ju det ofrivilliga som räknas, som blir våldtäkt.

sv;
Ah, fast som tur är så kommer det inte så jätteofta :) Men inte alls roligt när det kommer!

#2 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Riktigt bra skrivet!

#3 - ∇Moa

sv. okej, jag är bara förkyld! och det är det som stör mig ;)


haft en bra vecka? xd

xoxo

#4 - ronja

sv: Haha precis!

Tack :D

#5 - ronja

Åh.. Så sant!

#6 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

SVAR: Haha jag är superdålig på material och sådant, men det är inte stretch iaf. De är liksom "hårda" :P