Mobbare mår dåligt.
JAG BRUKAR JU SKRIVA ENDEL OM MOBBADE, NU TÄNKTE JAG SKRIVA OM MOBBARE.
Jag tycker faktiskt väldigt synd om mobbare också. När man måste trycka ned någon, när man måste skriva/säga elaka kommentarer till någon så mår man egentligen väldigt dåligt själv. Många som mobbar har själva varit mobbade, eller har det dåligt hemma av något slag, så egentligen är det väldigt synd om dessa personer också.

Men det är aldrig, aldrig okej att mobba någon bara för att man själv mår dåligt. Man FÅR INTE ta ut sina känslor på andra människor. Om du har varit mobbad och börjar mobba andra pga det, hur skulle då världen se ut om alla börjar så? Lisa mobbar Elin, som mobbar Lena, som mobbar Jacob, som mobbar Linnéa osvosv. Alla börjar till slut mobba för att de själva varit mobbade. Detta med att ta ut sina känslor på andra fungerar inte! Man måste lära sig att vara en bra medmänniska, trots att man själv mår dåligt.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, jag vill inte skriva elaka saker till människor, för jag vet inte vad de har med sig i sitt bagage. Jag vill inte göra sakerna värre. När jag får en elak kommentar brukar jag tänka att personen antagligen mår väldigt dåligt eftersom den har behov av att försöka trycka ned andra. För vem mår egentligen bra av att trycka ned andra? Helt ärligt, har du blivit en piggare och gladare människa när du trycker ned andra?