Snopp fakta.


Vilken längd är normal? - För en västerländsk man är medellängden 9,5 centimeter och medelomkretsen åtta centimeter i slakt tillstånd. I erigerat tillstånd är medellängden 15 centimeter och medelomkretsen tio centimeter. Men tänk på att alla är olika, så vad är egentligen "normalt"?

Kan man göra den större? - Omkretsen i slakt tillstånd kan man göra större genom att man transplanterar hud eller fett till penisskaftet. Snoppen kan göras i genomsnitt 2-4 cm längre och resultatet syns främst när den är slak.

Spelar storleken någon roll? - Det är olika från person till person. Vissa människor föredrar mindre snoppar och andra vill ha lite större. Men för att vara bra i sängen krävs det teknik, närvaro, nyfikenhet och så mycket annat!

Är det vanligt att en snopp är sned? - Ja, det är vanligt och oftast lutar den åt vänster. En krökning som är mindre än 30 grader skapar sällan problem vid samlag.

Vad kan man göra om man har svårt att få upp den? - Ofta beror erektionsproblem på att man är stressad, så tagga ned lite. Ställ inte så höga krav på dig själv och stressa ned i vardagen. Alkohol kan också vara ett en orsak till att han kan ha svårt att få upp den.

Vad kan man göra om han kommer för fort? - Använd den kända start-stopp-tekniken. När mannen känner att han är på väg att få utlösning så stoppar han tills det har lugnat sig lite för att sedan fortsätta. Detta upprepas tills man är redo att avsluta.