Dagens låt
Alla är bra på något.

FÖRR TYCKTE JAG ATT JAG INTE KUNDE NÅGONTING.
Jag satt och kollade på folk som kunde rita, sjunga osv och var jätteavundsjuk. Jag tyckte att jag var dålig på allt. Jag kunde ju inte rita, inte sjunga, inte skriva låtar. Ingenting sådant.

Det var först för några år sen som jag märkte vad jag är riktigt bra på och det är att skriva. Jag älskar att skriva, jag älskar att uttrycka mina känslor och tankar i ord. Jag vet att jag också kan förmedla vad jag känner och tycker på bara några få ord. Jag har fått beröm i skolan och mina lärare har till och med använt mitt material som undervisningsmaterial. De tyckte att jag kan uttrycka mig på ett bra sätt, vilket jag är jättenöjd med. Att känna att man kan något är en underbar känsla, som ALLA ska känna. Jag vet att ni alla som läser detta har något speciellt ni är bra på. Kanske är det spel, datorer, bilar, handarbete eller något helt annat, men alla är vi bra på något!


Alla behöver bekräftelse.

ALLA MÄNNISKOR ÄR I BEHOV AV BEKRÄFTELSE, AV NÅGOT SLAG. Alla söker vi den på olika vis.
Jag kan aldrig tro att folk mår sämre av att få höra att de är fina, snygga och att det de gör är bra. Eller? Jag skulle aldrig må dåligt av att få veta att personer exempelvis tycker att jag skriver bra. Det peppar mig mer. Jag skulle heller aldrig må dåligt av att få veta att någon tycker jag är snygg. När man får beröm och bekräftelse så blir man ju glad. Man fylls upp med glada och lyckliga känslor. Man känner att man duger, att man gör saker som är bra. (Självklart ska man kunna känna detta ändå.) Men allting blir så mycket lättare när man får höra bra saker om sig själv. Detta gör samhället fel på idag tycker jag. De ger för lite beröm. Det går aldrig att skriva/säga till någon att personen har gjort en bra grej, för folk har så mycket lättare
att klaga och kränka andra.

M
en genom att lyfta andra och visa dem vilka bra sidor de har så kan vi också lyfta oss själva. Oavsett om du är kille, tjej, ung eller gammal så behöver man få höra att man är snygg, att det man gör är bra. Folk som exempelvis sjunger vill ju gärna att folk ska säga; "Vad bra du sjunger!". En som lagar mat vill gärna höra: "Gud vad gott detta var!". Men allt handlar inte bara om det man gör heller. Att få en kommentar från en annan människa att man är snygg är helt underbart! För att fungera som människa måste man veta sitt eget värde både på insida och utsida.

Detta måste man själv klara, men också med hjälp av andra. Man mår bättre av bekräftelse. Så ni som läser detta, istället för att klaga så på andra, försök ta fram deras bra sidor. Hjälp varandra, lyft upp varandra, ge varandra beröm, för alla behöver det!En väldigt gammal bild på mig.

Tips till bättre betyg.

Plugga i tid. - Att börja plugga dagen innan inlämning eller prov är inte bra. Börja hellre i tid, så du har tid på dig och inte behöver känna dig stressa. Avsätt lite tid varje dag, så det inte blir för mycket/lite.

Lyssna på lektionerna. - Att bara sitta och prata med kompisar eller göra annat på lektionerna är inte heller bra. Lyssna istället och engagera dig, så blir det mindre att göra senare.

Var aktiv på lektionerna. - Genom att räcka upp handen, visa att du kan och prata för dig, så kan du få högre betyg. Att vara delaktig på lektionerna är ett bra sätt att höja sina betyg.

Ta pauser. - Att bara plugga på är inte bra, man måste få vila sig ibland. Ta därför en paus då och då och gör något kul istället.

Skriv det du kan. - På ett prov är det lätt att fastna på de frågor man är osäker, ta därför de du kan först och gå sedan tillbaka till de frågor du är osäker på. Svara så gott du kan och ta det som kommer upp i huvudet.

Belöna dig själv. - Det är viktigt att belöna sig själv när man pluggat och varit duktig. Unna dig något speciellt eller ge dig själv en klapp på axeln och beröm dig själv.

Uppför dig. - Låt andra prata färdigt, viska och fnissa inte på lektionerna. Uppför dig även på rasterna.
 

Jag blev tagen på sängen...
Mina föräldrar betalar.

MÅNGA SOM BOR HEMMA MÅSTE BETALA EXEMPELVIS HYRA ELLER MAT OSV.
Det har jag aldrig behövt göra. Jag hjälper till här hemma, det har jag altid gjort. Men det har inte varit något krav. Jag har fått göra det jag vill. Jag plockar ofta undan middagen, kvällsmaten osv. Jag städar akvariumet, jag går ut med Nalle, badar honom, borstar honom osvosv. Jag har alltid älskat att hjälpa till. Mina föräldrar har alltid försörjt mig. De betalade även mitt körkort och min bil. De står för reparationer osv.

Jag är glad att jag har det såhär. Jag är jätteglad över att mina föräldrar hjälper mig på detta vis. Jag vet att många andra inte har det så. Vissa föräldrar har inte möjlighet att hjälpa till och vissa bara skiter i att hjälpa till.
Mamma och pappa betalar det mesta åt mig faktiskt. Jag har alltid kunnat få det jag vill ha, vilket har varit en underbar uppväxt för mig. Jag tycker att om man som förälder har möjlighet, så ska man försörja sitt barn så länge som möjligt medan barnet pluggar eller söker jobb exempelvis. Sen beror det ju på om man har flyttat hemmifrån då, men då kanske föräldrarna kan hjälpa till lite ändå. Självklart ska man som barn lära sig att ta ansvar, men om man faktiskt pluggar eller söker jobb aktivt, så gör man ju något vettigt i alla fall. Skillnad om barnet bara skiter i allt och sitter hemma och degar. 

Jag är väldigt glad att jag har den uppväxt jag har. Jag vet att många inte har det som mig, jag vet att jag har en väldigt generös familj och det är jag verkligen glad över. Jag är glad över att min familj bryr sig så mycket som de gör. Önskar alla kunde ha en familj som älskar dem mer än allt annat på jorden... <3MIN UNDERBARA FAMILJ! (Måste ta en ny sådan bild snart) :PHaha fick en rolig bild.Rubriken var: "i love you evah!‏"
 
och texten i mejlet var: "din blogg äger!!!!!!!"

Haha, vi är ju faktiskt lite lika, båda har hög panna och spetsig näsa. Det är ju också kul att likna en kändis haha. ;)  Han skulle haft lite längre hår och svart så skulle det varit perfekt. :D Tack Agnes för din bild. :) <3

Jag vill ändra ideal.

SOM NI VET ÄR MODELLVÄRLDEN VÄLDIGT ENFORMIG.
Modeller är ofta väldigt smala och långa. De har en kropp, som många i världen inte har. Tjejer står framför spegeln och suger in magen för att se ut som dessa människor. Det alla inte förstår, är att inte alla är menade för att se ut som dessa modeller. Vissa är naturligt smala, men vissa är också naturligt kurviga.

Jag tycker det är synd att modebranschen inte tar fram mer modeller. Modeller av olika typer. Långa, korta, smala, kurviga, plattmage, putmage, små höfter, stora höfter. VERKLIGHETEN ser ut så. VERKLIGHETEN är ingen mall, där alla ser likadana ut. VERKLIGHETEN är en plats där alla ser olika ut, där alla har olika förutsättningar och gener. Jag tror inte bara att vi "vanliga" människor skulle tjäna på om modebranschen utvecklades, utan även de själva skulle tjäna på det. Idag ser människor snygga kläder. De vill ha dessa kläder men många tänker såhär: "Jag skulle aldrig passa i dessa kläder. Jag ser ju inte alls ut som henne. Jag har för stor mage för dessa byxor."

Där förlorar alltså modebranschen en massor. För folk vågar inte köpa dessa kläder, på grund av osäkerhet, för de ser inte ut som modellerna. Skulle däremot det finnas olika modeller, med olika typer av kroppar skulle folk känna sig mer säkra i sig själva och VÅGA köpa kläderna. Då skulle de se att de faktiskt inte är ensamma om att ha en lite mer kurvig kropp exempelvis. Då vinner både vi "vanliga" människor, olika sorters företag och modebranschen. 


Bilder från Göteborg


Haha, var så trött på sista bilden så bara stirrar typ. :P Ni som inte vet detta, så är Frölunda mitt andra lag. Jag älskar Färjestad och håller på dem. Så länge Frölunda inte spelar mot Färjestad, så får de gärna vinna. Jag älskar att se Frölunda och Färjestad i final faktiskt. 

Det är ett sådant drag i Göteborg. Deras publik är bara så härlig! Det älskar jag med att komma dit. Alla är verkligen igång och klappar och skriker. Alla engagerar sig och sitter inte som "mesar" och bara är tysta. Det är alldelse för tyst här i Karlstad tycker jag. Bara hejarklacken är igång. Jag älskar Göteborg och deras befolkning! De vågar skrika och synas. Skrek jättemycket igår, så har ont i halsen idag haha. :P Helt underbar dag var det och Frölunda vann med 6-1 mot Skellefteå. Perfekt dag!

Länkbytehttp://sofiacyruskaulitz.blogg.se/

En helt underbar tjej, men en jättebra blogg. Kollar ofta in hennes blogg för jag tycker hon har så fina bilder. :) Klicka in på henne vettja!

Dagens låt
Inspiration 

Dagens fråga

 

Visste du detta?

jag har svårt att hantera allvarliga situationer
Till exempel så när min funtionshindrade syster har åkt in på akuten, så börjar jag att skratta. Inte alltid, men rätt ofta. Jag vet inte hur jag ska hantera mina känslor när något sådant händer, så då börjar jag skratta. Mamma tyckte detta var jättekonstigt innan hon förstod att jag inte kan rå för det. Det är många som reagerar så när det händer allvarliga saker...

Man gör sina val

ALLA GÖR VI VÅRA VAL. Ibland är det val som får oss må bättre, ibland får valen oss att må sämre. Alla gånger vet man inte vilket slutresultat det blir. Alla gör vi val, som andra inte riktigt kan förstå varför man har valt just detta. Det kan gälla lättklädda bilder, att hångla med samma kön på fyllan, en tatuering eller kanske en sminkning. Alla kan inte förstå allt och det är så det ska vara.

Det som är så konstigt, det är att folk alltid ska lägga sig i ens val. De ska alltid säga vad man ska göra, för det man gör duger inte. Det man gör är så fruktansvärt konstigt enligt dem, så de måste bestämma vad man känner, vad man ska tycka, vad man ska göra. Jag tycker det är helt okej att fråga varför en person gör så och så, och säga att man inte förstår varför i alla fall, men diskussionerna fortsätter alltid i 10 år, fast man förklarat sin syn, för de vill ändra en. De vill få en att sluta vara som man är och istället passa in i deras mall. När man har fått en förklaring, räcker det inte då? Alla får väl göra som de vill, så länge de inte skadar andra. 

Dagens låt
Detta är ego-boost.


* När min fästman André säger att jag är vacker, särskilt när jag går i mjukiskläder och är osminkad.

* När jag får mejl/kommentarer från underbara människor, som säger att jag har hjälpt dem att må bättre i sig själva & att de älskar min blogg och min stil osv.

* När jag klarar av något jag länge velat. Exempelvis ett prov eller körkortet.

* När jag lyssnar på musiken som jag älskar. Då känner jag mig så glad.

* När jag fått till bilder som jag tycker är jättebra på mig själv.

* När min familj berömmer mig och berättar vad duktig jag är.

Fan vad stolt jag är!

JAG HAR JU EN SVÅRT FUNKTIONSHINDRAD SYSTER.
Hon arbetar på daglig verksamhet. De har små bilder på olika saker, exempelvis mat, toalett och sådant. Idag hade Sofies assistent sagt att de skulle gå på toaletten. Då gick Sofie och tog upp bilden på toaletten, gick till toa och hade bilden i handen hela tiden. :D Jag blir jättestolt över att hon gjorde det! Min älskade syster är så duktig. :)
Få en bättre självkänsla

1. Omge dig med människor som får dig att må bra. - Att ha en omgivning som älskar och respekterar en för den man är, gör att man mår mycket bättre i sig själv.

2. Tänk på hur du behandlar dina vänner. - Man ska vara sin egen bästa vän, så behandla dig själv som du behandlar dina vänner. Om du säger att din vän är bra på fotboll, tänk då också på vad du är bra på.

3. Ingen ser dina brister, så som du själv gör. - Du lever med dig själv och ser dig själv hela tiden. Du kan studera din kropp på ett sätt ingen annan kan. Självklart ser du mer "brister". Ingen annan kollar in dig så, som du själv gör.

4. En åsikt är bara en åsikt. - Bara för att någon tycker att du är ful, innebär inte det är det måste vara så att du är ful. Det är bara den personens åsikt. Alla andra behöver inte tycka samma sak bara för att.

5. Att må bra är inte att trycka ned. - En människa som mår bra i sig själv, har inget behov av att trycka ned andra. När du får en elak kommentar, så är det bara ett bevis på att den personen inte mår så bra.

6. Jämför dig inte med andra. - Vi har alla olika förutsättningar och olika gener. Utifrån det får vi jobba. Du kanske inte är bra på fotboll som din bästa vän, men du har saker som du är bra på, som hon kan lite sämre.

7. Var bara dig själv. - Ju mer vi försöker ändra på oss och passa in i samhällets mall, ju mer känner vi oss annorlunda. Var bara du!

8. Framhäv dina bra sidor. - Spelar du gittarr och är duktig? Visa det, spela för folk och skryt på ett bra sätt om att du kan. Kanske du fick alla rätt på provet, berätta det och våga skryta och berömma dig själv!


Sextips


Hångla mycket. - Att hångla gör både kvinnor och män mer upphetsade.
Uppskatta varandra. - Känner sig båda parter uppskattade & älskade blir sexlivet bättre.
Massera varandra. - Att massera varandra är avslappnande & upphetsande.
Börja med att älska dig själv. - Att älska sig själv gör att man vågar ta för sig mer.
Sakna varandra. - Om man saknar varann, blir man mer upphetsad när man ses.
Ta för dig & visa vad du vill ha. - Din partner är ingen tankeläsare, så du får helt enkelt visa eller berätta vad du gillar.
Prova er fram. - Om man provar nya saker så känns det inte så "trist". Våga prova, men gör inget som inte känns rätt för dig.


9 tips till vällustAtt må bra i sig själv kanske inte alltid är det lättaste, men det finns massor av saker man kan göra för att lätta upp stämningen lite. Allt handlar ju inte om psykiska tankar, utan det finns faktiskt saker man kan göra fysiskt också. Här kommer några tips.

Ta en varm dusch/bad, raka benen, skrubba huden & det du vill göra i duschen.
Smörj in huden efter duschen med en god salva eller barnolja. Huden blir härligt mjuk!
Ta på dig lite parfym & härliga rena kläder.
Bädda rent i sängen.
Lyssna på musik, läs en bok eller sätt på en bra film.
Unna dig något extra gott, kanske en chokladbit eller en ny sorts te.
Ta en promenad.
Ta en sexstund med den du älskar. Tihi. ;)
Lägg dig ned, i ett mörkt rum och bara slappna av. Funkar det inte att slappna av, tänk på allt bra du har i livet.


Dagens låt

Nytt i Garderoben

Linne & kjol är från Alexandras bloppis. :)


Väska från tradera. :)

Att visa medlidande.

NÅGOT JAG ALDRIG HAR FÖRSTÅTT MIG PÅ ÄR MÄNNISKOR UTAN KÄNSLOR.
De säger att de inte bryr sig om att de sårar människor. Hur kan man vara så känslokall egentligen? Jag förstår inte varför man inte känner ens ett sting av skuldkänslor eller medlidande... Många kanske bara säger så för att verka "tuffa" utåt också, men för mig är det inte ett duggt tufft, bara löjligt, fegt och elakt. Jag tycker det är tuffare att våga visa att man har känslor, våga visa medlidande för folk och visa att man är mänsklig.

Som jag brukar säga, så tycker jag att man ska tänka sig in i situationen själv. Hur skulle man själv må i just den situationen? Hur skulle man själv vilja bli behandlad osv. Det tänker folk för lite på idag tyvärr. De tänker inte alls så, för då hade de inte betett sig så som de gör.

Ett MÅSTE för en bloggare.Att svara på sina kommentarer är ett MÅSTE enligt mig. Alltså, har man så mycket som Kissie och sådana bloggar förstår jag om man inte hinner göra det, men jag tycker att alla lite mindre bloggar borde ta sig tid till att svara på kommentarer. Det visar ju att man faktiskt uppskattar sina läsare. 

Jag svarar inte alltid direkt, för många gånger tidsinställer jag inlägg och ibland svarar jag när jag känner att jag har tid, men jag svarar alltid på kommentarer, även om det ibland tar tid. Jag tycker det är oartigt att inte svara på kommentarer och sen säga att man inte har tid att svara på dem alls. För säg att man får 20 kommentarer om dagen, det tar faktiskt inte så lång tid att svara på dem. Nu var detta bara ett exempel, men jag tycker det är viktigt att svara på kommentarer, så länge man inte har så många som Kissie, Dessie och de andra storbloggarna.

Historia av en läsare

Jag har försökt att få med det jag tycker är viktigast och jag har försökt att hålla det så kort som möjligt. Men här är min historia och jag hoppas att nån tar till sig den.

Jag har haft självskadebeteenden i många år nu men det började ta fart på ”riktigt” hösten/vintern 2007-2008. Mitt självskadebeteende började  litet men har blivit värre och värre med åren.

Sommaren 2007 började jag skära mig med glasbitar på handleden
men det var inte så mycket men på hösten och vintern där 2007-2008 så blev det värre. Jag bråkade med mina kompisar och det kändes så sjukt jobbigt och jag kände mig så ensam så jag tog till rakbladen och skar mig på handleden. Det kändes skönt att få ut det för ett tag men sen var ångesten och dem jobbiga känslorna där igen och jag var tvungen att skära igen... Efter att alla bråk med mina kompisar löst sig så lugnade det ner sig lite (skar mig ”bara” ibland och inte alltid med  rakblad utan kanske en sax istället) men sen på sommaren tog det fart igen och jag började skära mig hårdare och på benet. Jag har känt så många gånger att jag inte orkat leva, men jag har varit för ”feg” för att ta livet av mig.

Hösten 2008 då började det allra jobbigaste.
Jag och två av mina närmsta kompisar bråkade och det slutade med att vi inte längre pratade med varandra (dem 2 var fortfarande kompisar, det var som att jag blev utstött). En annan tjejkompis (som jag sommaren 2008 tog till bup för att hon mådde dåligt och skar sig själv ) hon slutade höra av sig till mig och svarade aldrig på sms eller någonting, jag förstod inte varför.  Så jag var nu helt ensam i skolan, jag hade ingen att vara med och kände mig så fruktansvärt ensam och mådde dåligt.

Jag skar mig mer och mer på benet och jag började skolka. Jag började själv gå hos bup men jag kände att dem inte riktigt tog mig på allvar där eftersom att jag har riktigt svårt att prata om mina känslor. Dem testade mig iaf  för att kolla om jag var bipolär eller inte och det var jag inte. Jag slutade gå där slutet av våren 2009, men jag hade iaf slutat skära mig.

Våren 2009 så kände jag att jag orkar inte vara ensam längre och tänkte att dem som varit mina kompisar måste ju också vilja bli kompis med mig igen, jag hade ju saknat dem, så jag tog kontakt med dem och vi pratade ut, iaf vad jag trodde. Det var lite spänt mellan oss (förutom med en kompis som hade saknat mig) och på en klassresa så brast all irritation ut och vi vart åter igen ovänner. Studenten kom och jag hade ingen att gå på studentefest med så jag var hemma och tittade på film...


Sommaren 2009 så flyttade jag tillbaka till min hemstad och jag försökte att sluta skära mig helt och det gick ganska bra och det hände bara att jag ibland gjorde 2 eller 3 sår någon gång men inte så farligt. Däremot var jag en väldigt krävande och jobbig människa mot min dåvarande pojkvän och jag ville att han skulle vara med mig hela tiden och jag ville ha bekräftelse. Vi båda har/hade hett temperament så när vi bråkade så slogs vi ofta. Jag visste vad som retade upp honom och därför gjorde jag det, men för mig var det inte för att bråka utan för att få en reaktion och uppmärksamhet, att han skulle bry sig om mig.

Vårat förhållande dalade upp och ner men jag skar mig inte direkt tills hösten 2010. Ca 1 vecka innan vi skulle ha vår 2-års dag så gjorde vi slut, båda ville det. Det var så fruktansvärt jobbigt och pga vissa grejer så blev det änu jobbigare för mig och för att inte gå under helt så började jag skära mig. Jag kände att jag orkar inte göra detta längre och jag tog kontakt med en kurator på ungdomsmottagningen. Det kändes ganska bra att gå och prata med henne och jag slutade skära mig, ett undantag var en gång på våren 2011 då jag skar mig 2 gånger pga min osäkerhet. Sen så skar jag mig inte mer förrän september 2011.

Jag fick sparken från mitt jobb på ett inte så schysst sätt och jag föll så hårt.
Sen dess så har det bara gått neråt. Jag skar mig mer, jag fick mer utbrott och dem var värre än tidigare. En kompis fick nog och bokade tid till mig på vårdcentralen och dem remitterade mig till prima/unga vuxna och skrev ut 2 olika sorters medeciner mot ångest.

En kväll när jag fick ett utbrott (var även alkoholpåverkad) så började jag ploppa ut tabletterna för att jag skulle svälja dem och ta livet av mig men min kompis stoppade mig. Jag fick gå och prata med dem på prima/unga vuxna och sen blev jag remitterad vidare och pratade med en läkare som i december 2011 satte diagnosen emotionellt instabil personlighetsstörnig även kallat borderline.

Min läkare remitterade vidare mig och jag fick prata med dem som håller på med DBT , men jag kommer inte få börja förrän om 4-6 månader pga kötid. Det gör mig så fruktansvärt arg att man ska behöva vänta så länge för att få den hjälp man behöver, tex jag behöver hjälp NU för att jag mår så dåligt. Jag mår dock inte dåligt exakt varje dag utan mitt humör går upp och ner, man vet inte riktigt hur jag kommer vara för att händer det nåt litet så kan mitt humör ändras helt och hållet.

Jag önskar att jag inte skar mig men det är så svårt att sluta. Det finns inget bra i det, bara att ha mina sår och ärr ger mig extra mycket ångest eftersom att jag måste dölja dem  för min släkt och familj samt några vänner (eftersom att dem inte vet) plus att det känns så fruktansvärt jobbigt att gå barbent på sommaren och tex i simhallar osv för att folk dömer och viskar bakom ens rygg.

En sak som också var fruktansvärd jobbig var att när jag mådde dåligt i skolan (2008-2009) så ansåg resten av dem som gick i min klass att jag var en wannabe min kompis jag hade hjälpt till bup, men hon var inte wannabe nån utan henne var det så synd om.

Jag förstår inte hur man kan säga bakom någons rygg att man härmar någon annan som mår dåligt. Bara för att hon mår dåligt så betyder det inte att jag inte får må dåligt, jag fick till och med en diagnos. Jag är så trött på dem som säger sånt, varför skulle nån fejka att må dåligt och skära sig bara för att nån annan gör det? Om man skär sig så är det ett tecken på att man mår dåligt och behöver hjälp och inte att man gör det BARA FÖR ATT... Idag så känner jag ett litet hat mot den kompisen jag hjälpte till bup för att jag kan inte riktigt förlåta hennes svek. Kanske jag kan göra det när jag går på DBT och lär mig att hantera min känslor bättre men just nu kan jag bara inte det.

För mig känns det bra att veta varför jag är som jag är MEN jag kommer aldrig någonsin att skylla mina utbrott osv på min psykiska sjukdom. Visst jag har en psyksik sjukdom som gör att jag blir extra känslig mot saker och får lättare utbrott och skär mig osv, men att skylla på det tycker jag är fegt för att då är det som att jag accepterar att min psykiska sjukdom får bestämma över mitt liv.


Dagens fråga


Att bli fri skadebeteenden

JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD ATT JAG TAGIT MIG UR MINA SKADEBETEENDEN, NÄSTAN HELT.
Förr rispade jag mig, svälte mig själv och tänkte hela tiden negativa tankar om mig själv. Jag kan fortfarande tänka negativt om mig själv, i vissa sammanhang. Särskilt när det gäller att plugga matte. Där tappar jag mig själv, för jag intalar mig själv att jag inte kan, vilket är jättedumt av mig. Jag försöker bli bättre på det.

Ett annat skadebeteende jag har kvar är också detta med oro. Jag oroar mig alldelse för mycket, vilket också tär på mig. Men jag är jätteglad att jag klarade mig ur de allra svåraste. Jag har inte rispat mig på flera år och jag svälter mig inte längre heller. Jag kan än idag ha matproblem, men inte på det viset. När jag tänker tillbaka på förr i tiden så känns det konstigt. Jag kunde stänga in mig i mitt rum, lyssna på sorglig musik och gråta i timmar. Jag bara satt där inne, helst i mörker. Idag skrämmer det mig... Jag vill oftast inte stänga in mig idag när jag mår dåligt, i så fall bara för en liten stund. Idag vill jag oftast prata ut om vad som är fel. Jag kan öppna mig idag.Till alla er som har självskadebeteenden, det blir bättre. Livet blir bättre, du måste bara kämpa och göra det till vad du vill. Se till att omge dig med människor som älskar dig och kan stötta dig och lär dig att älska och respektera dig själv. Jag är nästan helt fri från sådana beteenden idag, förutom de jag skrev där uppe. Men jag ska bli fri från dem också. Jag ska må ännu bättre än vad jag gör idag. Jag slutade också med antidepressiv i september (?) 2010, så jag har klarat mig jättebra utan det. För jag har börjat tro mer på mig själv. Jag kan klara mig utan tabletter och skadebeteenden, det kan du med göra, jag lovar!


NI SOM BEHÖVER PRATA UT OCH VILL HA RÅD OSV, FÅR GÄRNA KONTAKTA MIG OCH PRATA, SÅ SKA JAG FÖRSÖKA HJÄLPA ER SÅ GOTT JAG KAN. SKRIV ETT MEJL TILL Evah_blogg@live.se

Snart sova, så godnatt!

Jag ska nog snart lägga mig i sängen och mysa och se film med älsklingen tror jag. :) Börjar faktiskt bli lite trött och seg. Har ju pluggat som en dåre idag.... Och så har ni ju fått massor av inlägg av mig idag, vad snäll jag är haha. :) Men vi hörs mer imorgon. Jag älskar er alla! PUSSÄlsklingen gjorde iordning glass, chokladsås, waffers och banan förut. Jättegott var det. :)

Att vara naturligt smal/kurvig.

JAG HAR TÄNKT LITE PÅ DETTA MED VIKT.
Många storbloggare har nu börjat lagt in bilder med olika typer av tjejer med olika typer av kroppar. De skriver också att de tycker det är jättevackert att vara kurvig, vilket är otroligt bra. Jag tycker att kurviga kvinnor behöver mer plats i samhället, just för att de ofta trycks ned och får glåpord som att de är feta osv. Men så många av dessa bloggare skriver också att det är vackrare med kurvor, än att vara smal. Vem har bestämt vad som är vackert? 

Det finns de människor som har jättesvårt att gå upp i vikt, de är naturligt smala. De människor tycker jag själv är jättevackra, även om de är väldigt smala. Det känns nästan som allting har vänt lite nu. Att nu är det smala personer det hackas så på. Varför ska det ens hackas på någon? Alla är vi olika byggda. Vi får helt enkelt följa hur våran kropp är byggd. Jag tycker absolut inte att man ska banta sig väldigt smal, jag tycker inte det är snyggt att banta sig till undervikt. Jag tycker inte heller att man ska försöka få en annan kropp än den man faktiskt har. Sen kan man självklart försöka gå upp i vikt/gå ned i vikt om ens kropp verkligen behöver det för att vara hälsosam. Det är ju inte hälsosamt att vara varken för smal, eller ha för mycket fett. Men vad ska man göra om man faktiskt har svårt att gå upp eller ned i vikt? Ingen ska behöva dömas som ful, bara för att man ser ut så och så.

Alla är vi vackra som vi är, oavsett om vi är naturligt smala, naturligt kurviga. Att vara hälsosam för sin egen kropp tycker jag är vackert. Att ta hand om sig själv. Det är snyggt med platt mage, det är snyggt med liten putmage, det är snyggt med stor rumpa, det är snyggt med liten rumpa. Förstår ni? Vi är så förbannat snygga som vi är, för we are awsome! Du behöver inte ändra dig, så länge du är nöjd och försöker leva hälsosamt!


Today
Att säga vad man tycker.

HUR KOMMER DET SIG ATT FOLK TROR ATT DE FÅR SÄGA VAD DE VILL?
Folk har på något konstigt vis fått för sig att det är okej att kalla någon slyna, fet, äcklig, ful, äckligt smal eller vad det nu kan vara. Folk har fått för sig att det är okej att vara så otrevlig som möjligt och bara hata. 

Hur kommer det sig att folk ser det som en "bra gärning" att säga att någon är ful eller oattraktiv? Ofta kommer de med ursäkten att de vill inte vara elaka, men de var tvungna att säga att jag var väldigt ful. Aha okej, du sa det alltså för att hjälpa mig, men med vad? Du har ju inte precis gett mig pengar till en operation, till en klippning, köpt nya kläder till mig eller gett mig råd om hur jag blir "snyggare", så vart var hjälpen och vart är det snälla? Jag får det inte riktigt att gå ihop i mitt huvud faktiskt. Gav det någon av oss något att du sa ju de där orden? Blev jag snyggare av att du sa att jag var ful, eller blev du lyckligare? 

Detta är något jag aldrig kommer att förstå. Jag tycker inte att man har rätt att säga vad man vill. Man får att passa sin mun lite och tänka till innan tycker jag. För vem bad om din åsikt om att jag är ful? Nej, jag tänker i alla fall vara en snäll människa, som inte springer runt och skriker/skriver glåpord efter folk, för jag har blivit väluppfostrad. :)Saknar julen btw. :(


Ljusa stunderJAG: Men André, hur öppnar du bananen?

ANDRÈ: Va? Gör det bättre själv då.

JAG: Okej, jag ska visa hur man gör.

* Tar bananen & ska öppna den. Bananen flyger iväg och jag sitter med enbart toppen (det den hänger i) av bananen i handen. :P * SMART EVAH!

Plugga mer idag...Har ni sovit gott? Jag har sovit som en stock verkligen. Vaknade vid 10.40 ungefär och ska snart åka till affären för att köpa mat och så. Vet inte riktigt vad vi ska äta, men det får vi väl se vad det blir. Det blir också att plugga mer idag. :( Usch, jag orkar egentligen inte, men jag vet att jag måste... Men jag hatar matte så känner bara blä till det. Vill inte heller ha historiaprov på torsdag... Känns som jag inte fattar någonting av det jag läser, för det är så tråkigt. Nu ska vi åka så vi hörs snart igen mina älsklingar! Puss på er.


Dagens låt & video ;)


Bilder & plugg

Idag har jag pluggat som en galning. Pluggat både historia och matte. Jag hatar verkligen matte. :( Så himla svårt... Känner verkligen noll motivation till det. Plus att när det står fel i facit, så blir det ännu värre. Historiaprov ska jag göra på torsdag, så hoppas att jag har fått in det i skallen då. 

Snart ska älskling och jag se på Stefan och Krister. :) Sen kanske spela lite. Perfekt mys och plugg-outfit. :D
Tipsar om musikJag vill tipsa er om en jättebra kille, som sjunger. Han har helt sin egen stil och han var även med i The voice Svergie i fredags, den 20:e. Hans namn är Dennis Camitz. Jag tycker att han är sjukt bra röst. :)  Klicka HÄR för att komma till hans sida.
Visste du detta?

jag är 50% finsk?

Min farfar och farmor är finska, men pappa är född i Sverige. Varken jag eller pappa kan någon finska, bara enstaka ord. Både farfar och farmor är döda och farmor dog samma år som jag föddes, så hann aldrig lära känna henne.Katastrof-dejt.... 

Nytt i GarderobenTröja från Carlings. Tidigare 399, nu 120 kr.Tröja från BikBok. Förut 299 kr, nu 99 kr. (dålig bild)


Tips till erOm du vill att dina ögonfransar ska framträda mer, så ta på mascara fler gånger.
Applicera en gång, låt torka och sen ta på igen. Ta på fler gånger om du känner för det, beroende på hur mycket du vill att de ska framträda. Jag älskar att ta på minst två gånger, för de får en bättre form tycker jag. :)

Jag vill inspirera.

JAG VILL VARA EN INSPIRATIONSKÄLLA FÖR MÄNNISKOR.
Jag vill att människor ska känna att vi kan, oavsett hur vi ser ut. Jag vill att folk ska ta lärdom av mina ord och känna sig värdefulla, trots att vi inte är modellsnygga. Jag vill att folk ska se på mig och tänka: "Jag kan också. Jag kan också känna mig snygg och vacker utan att behöva ändra massor av saker på min kropp." Jag vill att folk ska läsa min blogg och känna att de får en ny livsglädje, att de känner sig lyckligare och mer positiva. 

Jag säger inte att folk ska bli som mig, men jag vill ge människor ett självförtroende och en självkänsla, så de känner lust att leva, lust till att älska och lust till att vara sig själva. 


Att vara osminkad.

NÅGOT JAG TYCKER ÄR VIKTIGT ÄR ATT KUNNA GÅ UTAN SMINK.
Många skäms som tusan för sitt riktiga jag och vågar inte visa sig utan smink. Många går osminkade, men känner ändå ett obehag. Jag tycker det är viktigt att kunna acceptera sig själv utan smink. Vi föddes ju faktiskt utan smink eller hur? Jag älskar att gå utan smink, det känns så fritt på något vis. Men jag älskar också att sminka mig. Jag vill variera mig. Många skäms också för att sminka av sig när de har en pojkvän/flickvän, men jag är säker på att din kille/tjej älskar dig för den du är, inte för att du har mascara eller annat smink. Skulle killen/tjejen inte acceptera dig som du är, utan smink så är personen inte värd dig. 

Vi har alla lite prickar, finnar osv någon gång i livet. Andra mer, andra mindre, men alla har vi upplevt hur det är att ha en finne, så skäms inte för det. Du är faktiskt snygg som du är, jag lovar dig!


Inspiration


Så mycket att vara glad för.


Jag är egentligen så jävla glad över mitt liv. Det finns saker som jag skulle vilja ändra, givetvis. Men en dag kanske mina drömmar går i uppfyllelse. Jag har sådan tur, just för att jag har en underbar fästman, som alltid finns där, jag har en underbar familj som jag vet alltid stöttar mig, jag har underbara läsare (även om jag vill ha fler). Jag är också så jävla glad att jag har lyckats med körkortet och har en bil.

Att få körkort var verkligen en ego-boost för mig. Det behövdes verkligen, för innan kände jag mig värdelös när det gäller att plugga osv. Jag trodde inte att jag klarade någonting sådant. När jag klarade körkortet blev jag mer trygg i mig själv och känner mig mycket gladare.

Jag är också så himla glad över att jag har två hem. Jag har den underbara lägenheten som André, min fästman bor i och jag har mitt hem, där min familj bor. Jag älskar att ha två hem. Att kunna åka lite fram och tillbaka, när jag känner för det. Jag är glad att jag är jag. Åh jag har så mycket att vara glad för och jag tänker genomföra mina drömmar! Jag ska klara det.Vi gjorde hemmagjord milkshake igår, med choklad och banan. :) Blev jättelyckat!

Beskriv mig.
Visste du detta?

personligen så gillar jag inte kort hår?

Vissa kan vara jättesnygga i det, men jag själv skulle inte vilja ha kort hår. Jag älskar långt hår. Jag klippte mig mycket kortare en gång och jag trivdes inte alls i det så jag skaffade löshår. Kort hår är ingenting för mig.Enda bilden jag har kvar från den tiden. Ganska dålig bild.

Dagens låt

 

En intressant blogg?
* En handling.
- Jag tycker det är tråkigt att bara läsa inlägg om vad folk har gjort, vad de har ätit osv. Jag vill ha en handlning, kanske mode, skönhet, ideal osv, men också lite om en själv, vad man gör och så.

* Uppdatering.
- I alla fall minst två inlägg om dagen vill jag ha. När man går in på en blogg vill man se uppdatering. 

* Lagom mycket text/bilder.
- Om det är 1000 bilder i ett inlägg så kan det bli väldigt jobbigt. Då är de bättre att dela upp det i två inlägg. Ett inlägg med för mycket text, särskilt utan indelning är också jobbigt. Dela hellre upp det i flera inlägg.

* Inte vara elak.
- Ni vet sådana bloggare som är elaka mot andra hela tiden för att få läsare, det går fetbort för mig. Sådana bloggar läser inte jag.

* Att bjuda på sig själv.
-
Det är något jag tycker är viktigt, att inte skämmas utan faktiskt våga bjuda på sig själv.
Cancersjuk & funktionshinder.

JAG LEVER JU MED EN FUNKTIONSHINDRAD SYSTER, som lever mellan liv och död varje dag. (Ni kan läsa mer om henne i kategorin funktionshinder.) Något som är så konstigt med detta är att när jag ser en familj som har exempelvis en cancersjuk, så tänker jag; "stackars familj som inte vet om de kommer mista den personen." Men jag lever ju själv så, jag vet ju aldrig om jag får ha kvar Sofie... Jag kom och tänka på detta när jag såg en film, där ett av barnen var cancersjukt. Jag brukar alltid tänka så när jag får se en cancersjuk, att det är så synd om den personen och den familjen. Missförstå mig inte, självklart ska man tänka så och lida med dem. Men jag fattar inte varför jag inte har "förstått" deras känsla förrän nu... Jag vet ju hur de har det, även om det inte är samma sjukdom som det gäller.

Visserligen föddes jag med en funktionshindrad syster, det är som en vana nästan. Kanske därför man tänker annorlunda när det gäller andra familjer och särskilt cancersjuka. Om det är någon av mina läsare som behöver prata, kanske ni har någon i er närhet som är väldigt sjuk, eller kanske är ni själva, så får ni gärna prata med mig. Jag ska försöka ge er så bra råd som möjligt och lyssna, så ni får prata av er. Jag finns för er, mina läsare! Oavsett vad det gäller!

Nytt i GarderobenKöpte en verktygslåda idag på Jula. :) Tänkte ha den som sminkbox. Riktigt snygg tycker jag faktiskt! Förlåt för dålig uppdatering idag. Jag har nyss duschat och ska försöka packa färdigt. Har varit en ganska jobbig dag, men jag ska svara på era kommentarer senare.

Vem bestämmer?

VEM HAR EGENTLIGEN BESTÄMT OM VAD SOM ÄR DEN PERFEKTA KROPPEN?
Jag sitter och läser igenom lite bloggar och på väldigt många skriver att de vill ha den perfekta kroppen. Den där smala kroppen, med smal midja, långa ben och stora bröst. Men vem är det som har bestämt att det är så en kropp ska se ut? Varför har så många det idealet idag? Vi alla är olika byggda och den "perfekta" kroppen är olika för alla. Jag kommer inte att kunna bli supersmal, för jag är inte byggd så. Det finns inget ideal som passar alla. Alla kommer inte gilla ens utseende, så enkelt är det. Jag strävar inte efter att få den där "perfekta" kroppen, för den ser olika ut i allas ögon. Vissa älskar smala magar, vissa vill ha vältränade magar, vissa vill ha mer att ta i osvosv. Så varför sträva efter något som är så ouppnåeligt?

När ska ni människor förstå vad vackra ni egentligen är? Jag önskar att media kunde ta fram lite mer människor av alla sorter, så att alla kroppar kan bli accepterade.Bloggare.

JAG HAR TÄNKT MYCKET PÅ DETTA MED BLOGGAR.
Exempelvis många storbloggare redigerar sina bilder så fruktansvärt mycket, så man inte ens känner igen dem. De provocerar och skiter i alla andra. Jag har aldrig förstått egentligen vitsen med att redigera sina bilder på ett sådant vis. Som exempelvis när Linus redigerade min bild, så jag fick se hur det skulle bli, tänk om jag skulle ha alla mina bilder så och folk ser mig på stan, och så är jag inte alls så smal, inte alls så smala ben osv. Det är ju bara sjukt. Jag tycker man ska vara äkta i bloggen. Det är också där jag skiljer mig mycket från andra bloggare.

Jag vill visa den riktiga Evah i bloggen, så folk lär känna mig och inte någon fejkad människa. Det tycker jag fler borde våga, alltså att visa sitt riktiga jag istället.Bilden som Linus gjorde. :)

You are amazing.


DET HANDLAR INTE OM HUR ANDRA SER PÅ MIG, UTAN OM HUR JAG SER PÅ MIG SJÄLV.
Oavsett om 10.000 människor skulle älska mig, men inte jag själv så skulle jag inte må bra. Om jag trivs med mig själv och resepekterar mig själv som jag är, så blir mitt liv enklare och jag kan lättare hantera motgångar. Om jag kan se på mig själv med kärlek, så kan även många andra se på mig med kärlek. Trivs jag med mig själv, så kan jag vara mitt bästa jag utåt, jag kan förmedla saker som jag annars inte skulle kunna ha gjort och jag kan leverera till 1000%, just för att jag tror på mig själv. Jag kan också inspirera andra till att tro på sig själva.

Jag har insett vad viktigt det är att lyssna på sig själv och sin kropp. Att man lyssnar på vad ens hjärta och själ säger åt en, men också att lyssna på resten av kroppen. Jag försöker att leva, så som jag vill. Det tycker jag att du också ska försöka göra. Livet är för kort för att slarva bort på att må dåligt. Du är värd att må bra, likaså jag. You are amazing just the way you are.


Länkbyten - (uppdaterad igen)http://www.nattstad.se/aseragnarsson

In och kolla denna snygga tjejen. :)http://www.nattstad.se/amandaasker

En jättehärlig tjej med en bra blogg. :) Kolla in henne vettja!

MSN hit & MSN dit...

JAG TYCKER DET ÄR KONSTIGT ATT FOLK SLUTAR SKRIVA NÄR DE FÅR VETA ATT MAN INTE ANVÄNDER MSN/SKYPE OCH LIKNANDE. Exempelvis på bilddagboken (eller dayviews som det så fint heter) och kamrat så har jag ju en presentation, där det står att jag inte använder MSN. Ändå frågar folk, för de har ju inte läst presentationen. Då hänvisar jag dem att läsa den och då slutar många att skriva, enbart för att jag inte använder MSN. Hade de velat skriva med mig, så hade de kunnat fortsätta skriva på Kamrat eller dayviews, men de vill väl bara se i cam osv. Något jag inte alls gör. Oavsett om jag skulle använda MSN, så skulle jag inte cama med dem ändå och det tål de inte. 

Många säger också att jag ska skaffa MSN, så att vi kan skriva, men eftersom de skriver till mig på Kamrat eller dayviews så skriver vi redan. Duger det inte att skriva på någon av de sidor jag har, därav Kamrat, mejl, bloggen och dayviews så får det vara helt enkelt. Mina systrar Carola, Anna & jag. :)

Svar på kommentar

SVAR: Hej Becca!
Försök se din kompis som en inspirationskälla. Du ser upp till henne, för att hon är så som du skulle vilja vara. Så försök lära dig av henne att våga vara dig själv. Hon kanske kan stötta dig till att våga göra saker som du inte vågat göra. Tänk också på att vi alltid ser annorlunda på oss själva. Ingen är perfekt, så försök inte sträva efter det. Det bästa är att lära sig i att strunta vad andra tycker, för huvudsaken är att du trivs med dig själv. Jag är säker på att din kompis kommer acceptera dig oavsett din hörselskada, annars är hon ingen vän att lägga energi på. Men jag tycker att du ska försöka umgås mer med denna vännen, för att också kunna lära dig att vara dig själv och älska dig själv. Du ska inte försöka bli som hon, för du ska vara dig själv, men hon kanske kan inspirera dig till att hitta dig själv. Man kan alltid ta hjälp av andra och hitta sin egen stil och trygghet i sig själv, men sträva inte efter att vara som henne, för du är så himla bra som du är! Försök att inte se din hörselskada som inte hinder, utan en sak som gör dig speciell och unik, som gör att du är du. Den speciella och härliga Becca! Hoppas du fick lite hjälp i alla fall.

Min familj stödjer mig.NÅGOT JAG VERKLIGEN ÄR GLAD ÖVER ÄR ATT MIN FAMILJ STÖTTAR MIG I BLOGGANDET.
När jag känner för att lägga ned och bara skita i allt, så är det min familj som peppar mig till att fortsätta. De vet att jag älskar att skriva och att jag mår bra av att blogga, + att jag hjälper så många andra genom mina texter. Därför vill de att jag ska fortsätta med detta. Det är så skönt, för det är inte alla som har en familj som verkligen stöttar dem i bloggandet. Enligt många kan detta vara ett konstigt sätt att nå ut till folk på. Att det bara är ett tidsfördriv. Men för mig är det ett stort intresse, som jag verkligen brinner för. 

Det är så många idag som inte får stödet idag av sin familj och familjen behöver man verkligen. Därav en anledning till att jag bloggar, för jag vill vara ett stöd till unga människor som inte riktigt vet vart de hör hemma, de som kanske har hamnat lite snett och vill ta sig till rätta igen. Jag älskar verkligen mina läsare och min familj!


Saker jag gillar☆ Människor som vågar vara sig själva.

☆ Färgen ROSA tihi.

☆ Att få fina kommentarer & mejl.

☆ Att äta mat.

☆ Familjekvällar med massor av godis & bra filmer.

☆ Att läsa bloggar.

☆ Att gå på stan & känna att man hittat ett riktigt fynd.

☆ MUSIK!

☆ Att känna sig så där "WOW-snygg & sexig".

☆ Att diskutera.
Dagens fråga


Saker jag ogillar
☆ När folk tror att de är bättre än alla andra.

☆  När folk tar mina bilder och utger sig för att vara mig.

☆ När folk som egentligen är jättebra på att skriva, slarvar och skiter i allt med flit.

☆ Otrohet, behöver jag säga mer?!

☆ Folk som är elaka mot andra.

☆ Falska människor.

☆ Mörker.

☆ När man har köpt något och dagen efter går det i sönder.

☆ Att gå på offentliga toaletter... Blä. :/

☆ Att behöva sitta och plugga, särskilt på helger.


Nyduschad & nystädat

Idag har jag städat hela rummet. Har tagtit bort alla julsaker och så och nu är mitt rum härligt rosa igen. :D Nu är det Evah-style där inne haha. ;) Älskar verkligen rosa och har alltid gjort, men när jag var yngre, typ för något år sen, så skämdes jag för att jag gillade rosa och vågade inte ha det i rimmet. Nu vågar jag verkligen visa att jag älskar rosa, för det är ingen töntig färg. Har även duschat och bäddat rent i sängen. Skönt att fått massor gjort idag. :) Så himla härligt att lägga sig i ett nystädat rum, nyduschad och med rena sängkläder. :) Mums!

 


Den översta bilden är tagen med mobilen. :)

"Du är ju känd, så du får skylla dig själv."

"Du är ju känd, så du får skylla dig själv."
Det verkar väldigt många tänka idag. De skriver till de större bloggarna att de ska tåla att få elaka kommentarer för att de är ju kända. När man är känd, eller ens har en blogg, dår FÅR MAN INTE ta åt sig, för man har ju en blogg lixom, man får skylla sig själv. Det är så himla sjukt att folk faktiskt ser det såhär idag, att man får skylla sig själv. 

Det är samma med de som blir utsatta för mobbning i skolan, de får ju också skylla sig själva enligt folk. För de har ju gjort något som gör att folk ogillar dem, till exempel har en ful klädstil. Därför SKA de bli mobbade. Vad är det för syn folk har idag egentligen?! Jag kan säga såhär; Man måste vara stark för att kunna ta skiten i bloggvärlden, för man får enormt mycket kritik, oavsett om du är storbloggare eller lite mindre bloggare. Men man SKA INTE behöva ta emot sådan skit egentligen. Jag önskar att människor kunde lära sig att respektera varandra. Man behöver inte gilla, älska eller förstå en person, men man kan respektera. Man kan respektera att man är olika som personer, att vi inte har samma klädsmak, musiksmak eller vad det nu kan vara. Så oavsett om du nu tycker att en person är ful, har fula kläder eller vad det nu kan vara, så behöver man inte säga det. För vem tjänar på att du säger det? INGEN! Vi har alla rätt till åsikter och vi har yttrandefrihet, men man FÅR INTE kränka andra.

Men måste man verkligen vara rå mot en annan människa? I de flesta fall så mår personen som kränker/är elak väldigt dåligt och behöver någon typ av hjälp. Tyvärr tror jag aldrig att människor heller kommer att lära sig, att oavsett hur dåligt man än mår, så FÅR MAN INTE ta ut sin ilska på andra. Det finns andra sätt att hantera det på. Det är aldrig rätt att vara elak mot någon bara för att man själv mår dåligt.

Alla ni som mår dåligt, oavsett om ni tar ut det på andra eller inte, sök någon form av hjälp. Ni är värda att må bra, så slösa inte bort era liv på att må dåligt och skada andra. ALLTING KAN BLI BÄTTRE!


Hur är Nalle? (min hund)


☆ Han är väldigt beskyddande mot min funktionshindrade syster Sofie. Han springer till henne om hon får sina anfall, han kollar så att hon andas och vid minsta ljud skällar han och springer till henne.
☆ När någon kommer in i huset, så skällar han och springer till sin mat, då vill ha bli matad. :P
☆ Han skällar inte ofta på andra hundar. Möter han någon hund som skällar så tittar han bara. Han undviker helst den hunden som skällar och håller sig undan.
☆ Han är väldigt beskyddande mot min funktionshindrade syster Sofie. Han springer till henne om hon får sina anfall, han kollar så att hon andas och vid minsta ljud skäller han och springer till henne.
 
☆ När någon kommer in i huset, så skäller han och springer till sin mat, då vill ha bli matad. :P
 
☆ Han skäller inte ofta på andra hundar. Möter han någon hund som skäller så tittar han bara. Han undviker helst den hunden som skäller och håller sig undan. ☆ Han älskar att vara med på bild och posar direkt man tar fram en kamera. ;)

☆  När han har varit ute och bajsat ska han alltid ha något slags godis.

☆  Han älskar att bli borstad.

☆ Han älskade mina kaniner och hamstern. Vaktade dem jämt.☆  När pappa kokar kaffe så ska han alltid äta mat, för då "tröstäter" han, för han tror att pappa ska åka till jobbet. :P Annars måste man mata honom, om pappa inte kokar kaffe alltså haha.

Länkbytehttp://www.nattstad.se/kurden

Länkbyte med denna kille då. :) Rolig blogg, så in och kolla nu vettja!

Att vara sur/arg.

VÄLDIGT MÅNGA MÄNNISKOR IDAG HAR LÄTT FÖR ATT BLI ARGA.
Jag är en utav dem, eller arg vet jag inte riktigt men jag kan lätt bli sur, ofta utan att veta varför. Så när jag har pratat med människor om detta, så har jag fått tips på saker man kan göra för att det ska bli lättare. En sak är att man ska tänka efter VEM man är sur på och VARFÖR man är sur. Då kan man skriva ned på ett papper om man inte orkar ta allting i huvudet. Då kan det exempelvis se ut såhär:


Detta tycker jag själv är en bra grej att göra, för då får man det verkligen svart på vitt varför man är arg om man verkligen tänker efter. För ibland kan man vara sur utan att riktigt veta varför, då kan man tänka till lite extra för att se om det är något som verkligen har hänt som man är sur på, eller om man bara är på dåligt humör. Man kan också skriva in vad man själv kan göra för att det ska gå över. Vissa gånger hjälper inte detta såklart, men det kan faktiskt lugna en om man tänker efter och får skriva anledningen till varför man är sur/arg/ledsen.

Godnatt sötnosarOsminkad "fulbild" :P Vi hörs imorgon babes! Pusspuss

Dagens låt

Denna låten är jävligt skön tycker jag. :)

Man måste få ut sina känslor.

VÄLDIGT MÅNGA MÄNNISKOR HAR VARIT MED OM NÅGOT TRAGISKT.
Exempelvis någon nära som har dött, olika svåra sjukdomar, våldtäkt osv. Många utav dem här har väldigt svårt att få ut sina känslor, för de mår så dåligt egentligen. Det är helt normalt, men det man måste tänka på är att man FÅR gråta, man FÅR vara arg, men man FÅR också skratta. När man varit med om något hemskt behöver man släppa ut alla känslor, även de glada känslorna. 

Många kan känna att de inte får skratta och ha kul om någon närstående har dött och de kan inte skratta oavsett om det har gått tre år sedan personen dog. Man måste få skratta och ha kul ibland också, det behöver man. Det värsta man kan göra är att stänga inne sina känslor, så därför ska man alltid försöka prata med någon om det man mår dåligt av, man behöver få gråta ut och vara arg. 

Många har frågat mig hur det egentligen funkar med att ha kul när man har en sådan svårt funktionshindrad syster som jag har. Det funkar utmärkt, för vi har lärt oss att vi mår bättre av att skratta, hon mår bättre av att se oss ha kul. Hon kommer inte bli frisk, men den tiden hon lever så kan vi göra hennes liv underbart. Fylla det med glädje. Sofie, som hon heter är en av de gladaste människorna jag känner. Hon skrattar jätteofta och är verkligen glad. Hon tar vara på livet, fast att hon är så sjuk. 

Det är okej att gråta, det är okej att vara arg, det är okej att skrika, men det är också okej att känna lycka, vara glad och skratta, kom ihåg det!Jag & Sofie <3

Musik, räddade mitt liv.


Musik har alltid betytt väldigt mycket för mig. Det har alltid peppat mig på något vis.
När jag var yngre och var ledsen lyssnade jag alltid på någon sorglig rapp, som fick mig att verkligen gråta ut. Jag älskade att lyssna på den musiken, för jag fick ut alla känslor.
Musiken fick mig att gå till skolan igen i slutet av 8:an, då jag var så mobbad. Den fick mig att inse vad jag var värd och att de inte skulle få förstöra. Musiken peppar mig när jag både är glad och ledsen. Den får mig att känna mig vacker, värdefull och speciell. Den får mig att släppa ut alla känslor och bara lyssna, dansa och tänka. Musiken är mitt liv och även om jag inte gör musik själv, så är det en stor del av mig. Musiken i mitt hjärta. <3

Länkbyte


http://www.hetskvaller.com

En mycket bra skvallerblogg enligt mig! Mycket uppdatering och lockar läsare som få. Man får veta allt om sina favoritbloggare. Är du intresserad av skvaller och en blogg som uppdaterar ofta så är detta bloggen för dig. Kolla in!

Inspiration


Läs innan ni yttrar er.

VARFÖR SER MÄNNISKOR BARA DET DE VILL SE?
Det är så konstigt med vissa bloggläsare, de ser verkligen bara det de själva vill. Jag förstår självklart om man får nya läsare att de inte kan läsa igenom alla andra inlägg för att se vissa saker, men då ska ju folk inte yttra sig heller. En person skrev ju för några dagar sedan till mig att jag bara skryter hela tiden om mig själv och att när han/hon hade skickat den kommentaren så skrev jag ett inlägg om saker jag inte är stolt över. Det den personen inte tänker på är att jag brukar göra så. Skriver jag ett inlägg om vad jag gillar/är stolt över, så skriver jag också ett inägg om vad jag inte gillar och inte är stolt över. Det har jag ju gjort flera gånger.

Det är ju det som är så konstigt, att folk missar allt annat än det de vill se. Jag har aldrig förstått mig på det faktiskt. Varför inte kolla igenom eller fråga innan man yttrar sig? Det är samma när man skriver saker på facebook eller andra sidor, så missar folk det man skriver och läser bara enstaka ord och kommenterar något som är helkonstigt. Varför? Ta er tid att läsa eller fråga och yttra er sedan istället. :)

Att skriva dagbok.

Väldigt många skriver någon slags dagbok, vilket jag tycker är jättebra. Man behöver få ur sig sina känslor om hur dagen har varit osv. Men det som många gör "fel" på är att de fokuserar för mycket på det dåliga i sina dagböcker. De skriver om vad som har hänt, men de bara ältar det som är dåligt och glömmer det som är bra.

Man ska självklart skriva om det som är dåligt, men lägg också till det som är bra. Detta är ett exempel på hur man kan skriva. Man avslutar alltid med det som varit bra. Men hur gör man då de dagar där allt bara är skit? För det finns ju dagar som ingenting känns bra, eller hur. Då kan man skriva såhär istället: 

 
Även om du skrev igår vad som var bra, så kan du lägga till det den dagen som det inte alls hände något bra, just för att få en liten ego-boost igen. Då ser du att du faktiskt kan och att allt inte är dåligt. Detta tycker jag själv är jättebra och att skriva innan man ska sova är ett bra knep, särskilt om du avslutar med de positiva sakerna. :)


Ihop med en gamer? - Hell yeah!

DET VAR FÖR ETT TAG SEN SOM JAG FICK EN KOMMENTAR ANGÅENDE KILLAR SOM SPELAR.
Personen frågade vad jag tycker om det och jag har även läst många inlägg på flera personers bloggar om detta med att killar spelar. så tänkte skriva lite om min åsikt angående detta.

För mig gör det ingenting att min fästman André spelar. Jag tycker det bara är kul. Hans intresse är att spela spel och mitt är att blogga och läsa bloggar. När jag bloggar så kan han spela och när han spelar kan jag blogga. Det gäller att kompromissa. Man måste respektera varandras behov och känslor. Om jag och André bara ska ses en kort stund så tycker jag att varken jag eller han ska sitta vid datorn så mycket, men ska vi träffas kanske i 2-5 dagar eller mer, så är det klart att vi ska få göra lite av det vi vill också. Jag skulle bli ledsen/sur om han bara spelade, hela tiden och struntade i mig helt, men det gör han inte. Så samtidigt måste jag tänka på att inte sitta och blogga eller att läsa andras bloggar för mycket, för då gör ju jag honom ledsen. Man måste också tänka på vad man själv gör.

Jag vill att André ska berätta för mig om spelen. Kanske berätta om det hände något speciellt i spelen, vad de heter och vad de går ut på osv, för jag vill vara delaktig i hans intresse, så som han är i mitt. Så genom att jag respekterar hans spelande och vill engagera mig då och då, så respekterar han mitt och engagerar sig i mitt. Jag älskar André som han är. Han älskar att spela och det ska jag respektera, så länge det inte skadar honom själv, mig eller oss tillsammans.

Åsikter och ärlighet.

NÅGOT SOM MÅNGA TYCKS BLANDA IHOP ÄR ÄRLIGHET MED ÅSIKTER.
De säger/skriver att de egentligen är alldeles för ärliga, men kan man egentligen vara för ärlig? Det är en jättebra egenskap att vara ärlig, att man inte ljuger för sin omgivning, sina läsare eller vad det nu kan vara. Men bara för att man tycker att någon har en ful frisyr så behöver man ju inte säga det, om personen inte ens bett om din åsikt. Att du tycker att din vän har en ful frisyr är din åsikt, men det innebär inte att det måste vara så och att det måste sägas. Har personen frågat om din åsikt, alltså vad du tycker, så kan du säga din åsikt, men på ett bra sätt.

Exempel: "Nja, jag tycker du passar bättre i din förra frisyr. Den här framhäver inte dina fina ögon."

Att vara ärlig är jättebra, men det är inte alltid man måste säga sin åsikt om allt. Om man måste säga det, så säg det på ett sådant bra sätt som möjligt, för det är onödigt att säga sin åsikt, att en tröja är ful eller vad det kan vara rakt ut. Ibland räcker det också med att säga om exempelvis tröjan: "Nja, jag tyckte inte den såg så bra ut." istället för: "den tröjan är skitful." Då har du sagt din åsikt, men på ett bra sätt. Tänk på det!Bild från i somras. :)

Hur ser jag på min kropp?

Jag är väldigt nöjd med min kropp och det är jag jätteglad över!
Jag vill få fler människor att känna sig nöjda med sig själva för det är verkligen så viktigt. (Nej, utseendet är absolut inte allt, men det är en stor del av våra liv och då gäller det att kunna acceptera sig själv och sitt utseende.)

Jag hade komplex för väldigt mycket förr. Exempelvis min längd (är bara 153 cm), mina bröst, min mage, mina höfter, mina fötter och mina läppar. Idag är jag nöjd med det mesta på min kropp. Självklart har jag dagar där jag känner mig ful och klagar på min mage, men de dagarna är inte så ofta, som tur är. Idag kan jag se mig själv i spegeln eller på en bild och tänka; "FAN VAD JAG ÄR SNYGG!". Något som är väldigt viktigt att kunna tänka. Idag är jag också väldigt nöjd med min längd. Det är jag och jag vill vara kort. Att vara kort är både gulligt och snyggt. Jag är även väldigt nöjd med mitt hår. Jag använder inte löshår, för det tycker jag att jag inte behöver. Jag älskar mitt hår, även om jag också har dåliga hårdagar.

Jag är också väldigt nöjd med mina bröst. De har en perfekt storlek och en perfekt form för min kropp. Jag är faktiskt nöjd med det mesta på min kropp. Jag klär mig i det jag känner för, för alla dagar känns inte lika. Ibland känner jag mig tjock och vill klä mig i lite större kläder, andra dagar känner jag för att klä mig i jättetajta kläder och bära upp kläderna med stolthet och visa en kurvig kropp. Alla tänker vi olika om kroppar och utseende. Vissa av er sitter säkert nu och tänker att mina bröst inte alls är fina, att min mage är för stor. En del som läser detta tänker säkert att det ser jättebra ut och att jag ska vara stolt, medan andra tänker att de inte bryr sig, att jag ser "normal" ut. Alla har vi olika syner på allt. Därför är det viktigaste vad jag tycker om mig själv.

Jag är nöjd och vill faktiskt inte förändra mig, just nu i alla fall. Jag trivs såhär. Ta lärdom av mina ord och acceptera dig själv för den du är!Fråga till er

webvoter-omröstning
Har du kysst någon av samma kön?

En gång, på fyllan.
En gång.
Ja, flera gånger, fast på fyllan.
Ja, flera gånger.
Jag är bi/homosexuell.
Nej, men jag skulle vilja.
Nej.

Se resultat

Visste du detta?

 
 
när jag var liten fattade jag inte att hockeymålvakter var människor?

Jag tyckte att de såg så oäkta ut för all utrustning de har. De ser korta ut tycker jag och så tjocka :P Sen hjälmen de har, nej det var för svårt att förstå att det var en människa där under för mig haha. Konstiga tankar man kan ha som liten alltså.... 

 
BILD LÅNAD FRÅN EXPRESSEN!

Saker jag inte är stolt över.
1. Att jag fortfarande kan ha lätt att bli arg/ledsen.
2. Att jag oroar mig väldigt mycket.
3. Att jag hör av mig till mina vänner för sällan.
4. Att jag faktiskt rökte lite i 8:an/9:an.
5. Att jag skadade mig själv när jag var yngre.
6. Att jag gjorde av med mycket pengar på skräp när jag var yngre.
7. Att jag umgicks med fel sorts människor förr i tiden.
8. Att jag lät mig behandlas illa när jag var yngre.
9. Att jag inte kunde stå upp för mig själv när jag var yngre.
10. Att jag i tonåren kunde vara så arg och säga elaka saker till mina föräldrar.


Jag är stolt.1. Att jag aldrig har varit full och aldrig vill bli.
2. Att jag inte röker eller snusar.
3. Att jag inte faller för grupptryck.
4. Att jag har klarat skolan såpas bra nu.
5. Att jag respekterar mig själv som jag är.
6. Att jag kan hjälpa folk och brinner för att göra det.
7. Att jag skriver såpas bra texter.
8. Att jag inte köper saker bara för att få köpa något.
9. Att jag lärt mig att hantera mitt humör bättre.
10. Att jag fast motgångar har kämpat vidare och blivit starkare.

Provocera fram kändiskap.

FOLK SOM BLOGGAR PROVOCERAR VÄLDIGT MYCKET IDAG.
De skriver saker som att de hatar fula människor, att de hatar en viss sorts människor, att det är bra att vara underviktig osvosv.

Det värsta är att folk går på detta så himla mycket. De länkar deras bloggar, deras videobloggar gång på gång. De skriver om dem ofta. Självklart finns det människor som tycker sådant här, tyvvär. Men väldigt många utav dem provocerar bara, för att bli kända och få en större blogg. När människor då länkar deras sidor eller videobloggar, så får de sin vilja fram. De lyckas provocera er till att göra dem kända.

Själv tycker jag det är helt fel sätt att få läsare på. Det är ett elakt och grymt sätt. När man kan få lycka på att göra andra illa, då borde man söka hjälp, för då mår man inte bra själv. Jag tycker också det är fel av alla som länkar till dessa människor. De vill bli kända, därför skriver de elaka saker om folk, för de vet att det lockar. Tyvärr så är det så och tyvärr är många av dem seriösa också. Jag läser igenom vad folk skriver, men blir jag provocerad, så slutar jag att läsa och bryr mig inte om att varken kommentera eller sprida texten vidare. Jag kan förstå de som länkar vidare dessa människor på ett vis, de vill visa att det är fel att skriva sådana saker. Men ni går bara rakt in i deras fälla, tyvärr. Det är hemskt att bli känd på att vara elak mot andra. Så om man istället låter bli att provoceras av deras elaka texter och ord, så kanske de lär sig att man inte ska vara elak mot andra, för då får de ingen respons tillbaka. Bara en tanke jag har.

Visste du detta?

jag lekte med barbie tills jag var ca 13?

Det är inget jag skämms över. Jag var barn väldigt länge, men när jag väl slutade att vara barn gick det så himla fort, så jag knappt hann med. Då åkte alla dockor upp på vinden och jag började träffa killar och allting. Att gå från att vara barn, till mer vuxen gick nog lite väl fort, tyvärr. Men jag var barn länge och det är jag glad över! Fast jag älskar fortfarande gosedjur haha och jag samlar på dem. :)


Att bara ta från andra.

NÅGOT JAG STÖR MIG PÅ ÄR NÄR FOLK TROR ATT DE KAN TA ENS SAKER HUR SOM HELST.
Exempelvis texter. Vissa kopierar bara, utan att fråga ens. Jag vill att man frågar mig om man får låna en av mina texter och då ska personen också skriva ut att det är jag som har skrivit den. Om du har skrivit en text, vill väl inte du att folk bara tar den och tar åt sig äran, eller hur? Nej, det tror jag knappast. De flesta människor vill att folk frågar innan de tar något.

Jag är ganska van att folk tar från mig. Redan när jag var liten tog folk mina saker. Det kunde vara leksaker, en idé om något jag skulle skriva i skolan eller teckningar. Jag kunde nästan aldrig ta hem en kompis, för då var det alltid något borta. Saker som jag aldrig har hittat igen. Men när folk snor saker, så bevisar ju det bara att man gör saker väldigt bra, eller hur? När folk tar mina texter, så innebär det att jag skriver sjukt bra och att de också skulle vilja skriva så. När de tog mina leksaker, så innebär det ju att jag hade väldigt fina leksaker, till skillnad från dem.

Vill ni låna en text av mig, så fråga innan så kommer du få ett ja. Så länge du skriver ut att jag har skrivit den, så är allt bra. 


Att vilja ha saker som andra har.

NÄR JAG FÖR NÅGON DAG SEN SÅG PÅ LYCKA TILL CHARLIE SOM GÅR PÅ DISNEY CHANNEL, så kom jag och tänka på vad vi strävar efter att få det andra har... Varför gör vi det? Teddy,  en av döttrarna i familjen var hemma hos sin pojkvän, som har en lite mer rik och sofistikerad familj. Hennes egen är lite mer rörig, flamsig osv. Hon blev direkt avundsjuk och ville att hennes familj skulle vara som hennes pojkväns, alltså mer sofistikerade.

Varför ser vi egentligen inte det vi själva har, utan vill ha det som alla andra jämt? Hur många gånger har man lixom inte önskat sig något som man inte har, bara för att? Det är så synd, att vi inte riktigt ser vad vi själva har, utan man gnäller över det man har och hela tiden vill ha allting annat. Det kan gälla skor, smink, kläder, utseende, partners, familjer, bilar, ja allt. För vi jämför oss så mycket med andra, som vi egentligen inte alls borde göra!

Nej, vi borde se vad vi själva har och faktiskt uppskatta det vi har. Att jämföra sig med andra är inte alls bra, för då mår man bara sämre. Man tror att gräset är grönare på andra sidan, för att man blir hemmablind. Detta året, tycker jag att vi ska försöka se vad vi faktiskt har och inte fokusera så mycket på vad vi inte har.
Livet blir en smula lättare då!

Att känna sig snygg.ATT BRY SIG OM SITT UTSEENDE TYCKER JAG ÄR VIKTIGT
.
Det innebär inte att man måste sminka sig, ha de snyggaste kläderna eller något sådant, utan det innebär att man tar hand om sig själv och trivs med sig själv. Att exempelvis ta en lång och härlig dusch och smörja in kroppen. Eller att man kanske ibland tar på sig något annat än de vanliga kläderna man brukar ha, så länge man själv trivs.

När man sköter om sitt utseende så mår man mycket bättre. Att duscha, ta på sig rena härliga kläder och lägga sig i en renbäddad säng med lite parfym på sig kan vara underbart. Alla förtjänar att känna sig riktigt snygga. Det är något jag vill att flera människor ska få uppleva, för jag vet hur bra jag mår när jag känner mig riktigt "wow-snygg" och sexig. Du är jättevacker som du är, men det gäller att känna det innifrån och det måste man jobba på! Att ta hand om sig själv, är en början till att må bra och känna sig snygg!När exempelvis dessa bilderna togs, kände jag mig skitsnygg verkligen!

Nyårsbilder


De tre sista bilderna är lite blandade från både nyår och från andra dagar. Haha, vet inte varför jag skrev på nyår på chokladkartongen. :P Men vi fick i alla fall den från Sofie. God choklad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...