Alla behöver bekräftelse.
ALLA MÄNNISKOR ÄR I BEHOV AV BEKRÄFTELSE, AV NÅGOT SLAG. Alla söker vi den på olika vis.
Jag kan aldrig tro att folk mår sämre av att få höra att de är fina, snygga och att det de gör är bra. Eller? Jag skulle aldrig må dåligt av att få veta att personer exempelvis tycker att jag skriver bra. Det peppar mig mer. Jag skulle heller aldrig må dåligt av att få veta att någon tycker jag är snygg. När man får beröm och bekräftelse så blir man ju glad. Man fylls upp med glada och lyckliga känslor. Man känner att man duger, att man gör saker som är bra. (Självklart ska man kunna känna detta ändå.) Men allting blir så mycket lättare när man får höra bra saker om sig själv. Detta gör samhället fel på idag tycker jag. De ger för lite beröm. Det går aldrig att skriva/säga till någon att personen har gjort en bra grej, för folk har så mycket lättare
att klaga och kränka andra.

M
en genom att lyfta andra och visa dem vilka bra sidor de har så kan vi också lyfta oss själva. Oavsett om du är kille, tjej, ung eller gammal så behöver man få höra att man är snygg, att det man gör är bra. Folk som exempelvis sjunger vill ju gärna att folk ska säga; "Vad bra du sjunger!". En som lagar mat vill gärna höra: "Gud vad gott detta var!". Men allt handlar inte bara om det man gör heller. Att få en kommentar från en annan människa att man är snygg är helt underbart! För att fungera som människa måste man veta sitt eget värde både på insida och utsida.

Detta måste man själv klara, men också med hjälp av andra. Man mår bättre av bekräftelse. Så ni som läser detta, istället för att klaga så på andra, försök ta fram deras bra sidor. Hjälp varandra, lyft upp varandra, ge varandra beröm, för alla behöver det!



En väldigt gammal bild på mig.