Man måste få ut sina känslor.
VÄLDIGT MÅNGA MÄNNISKOR HAR VARIT MED OM NÅGOT TRAGISKT.
Exempelvis någon nära som har dött, olika svåra sjukdomar, våldtäkt osv. Många utav dem här har väldigt svårt att få ut sina känslor, för de mår så dåligt egentligen. Det är helt normalt, men det man måste tänka på är att man FÅR gråta, man FÅR vara arg, men man FÅR också skratta. När man varit med om något hemskt behöver man släppa ut alla känslor, även de glada känslorna. 

Många kan känna att de inte får skratta och ha kul om någon närstående har dött och de kan inte skratta oavsett om det har gått tre år sedan personen dog. Man måste få skratta och ha kul ibland också, det behöver man. Det värsta man kan göra är att stänga inne sina känslor, så därför ska man alltid försöka prata med någon om det man mår dåligt av, man behöver få gråta ut och vara arg. 

Många har frågat mig hur det egentligen funkar med att ha kul när man har en sådan svårt funktionshindrad syster som jag har. Det funkar utmärkt, för vi har lärt oss att vi mår bättre av att skratta, hon mår bättre av att se oss ha kul. Hon kommer inte bli frisk, men den tiden hon lever så kan vi göra hennes liv underbart. Fylla det med glädje. Sofie, som hon heter är en av de gladaste människorna jag känner. Hon skrattar jätteofta och är verkligen glad. Hon tar vara på livet, fast att hon är så sjuk. 

Det är okej att gråta, det är okej att vara arg, det är okej att skrika, men det är också okej att känna lycka, vara glad och skratta, kom ihåg det!



Jag & Sofie <3