Vem tror hon att hon är?!

Jag är säker på att alla människor egentligen vill älska sig själva och respektera sig själva. Det är nog något som de flesta strävar efter, just för att alla vet att livet blir en smula enklare om man faktiskt gillar sig själv. 

Men något som är konstigt är detta med hur andra reagerar. När andra människor ser en person som har bra självkänsla och självförtroende, som är nöjd med sig själv och älskar sig själv så blir det istället tvärtom. Då säger de saker som: "vem tror hon att hon är?" eller: "hon är ju inte alls så snygg. Varför förstår hon inte det?" Varför är det bara vissa människor som ska vara nöjda med sig själva egentligen? Antagligen är det avundsjuka hos andra människor. Just för att de själva inte är nöjda, då måste de försöka trycka ned andra istället. För många gånger idag när man faktiskt är nöjd med sig själv, ja då ska man tryckas ned så man blir missnöjd istället, för att man är ju inte så snygg som man tror. (Enligt dessa människor.)

Hur kommer detta sig egentligen?
 

Hur hittar man sig själv?

Det kan vara svårt att veta vem man är, vad man gillar och hur man vill vara. Det är sådana saker de flesta upplever i tonåren, där de frågar sig vilka de egentligen är. Det blir lätt att man anpassar sig efter vad andra tycker, eftersom man inte vet vad man själv tycker, så kan man ju lika gärna tycka som "alla andra". Men det bästa sättet är att känna efter i sin kropp och själ hur det känns.

Om dina kompisar exempelvis röker och vill få dig att testa, du vet inte riktigt vad du vill. Du har tankarna att det kan ju vara farligt, + att dina föräldrar skulle bli arga om du rökte, men ändå vill du prova. Du vill ju vara som andra, du vill inte vara den som säger nej. Känn då efter i din mage, vad säger din magkänsla? Jag brukar lita på min magkänsla, då den brukar säga åt mig vad som känns rätt och fel. 

När det gäller kläder, smink, frisyrer och detta som har med utsidan att göra så är det bara att prova sig fram. Prova att sminka dig på olika sätt, vilka färger trivs du bäst i? Genom att prova dig fram när det gäller sådana saker kan du hitta dig själv lättare, i alla fall till utseendet. Det gäller att lyssna på sig själv och sin kropp. Då brukar man oftast hitta sig själv till slut.
 

Dagens smarta ord

 

Rätta svaret

 

Det alternativ som folk hade röstat mest på var faktiskt rätt. :) Jag har inte varit gravid. Haha, ni känner mig bättre än vad jag tror. :)

Gå i mina skor.

 

Olika sorters mobbning


Dagens fråga

 
Att det blev flera beror på att man bara kan ha 10 svarsalternativ på varje. :)

Gör något bra och få bra tillbaka

När man ger något bra, så får man oftast tillbaka något bra. Det stämmer faktiskt. Jag märker det ganska ofta och särskilt igår. Jag skrev grattis till en tjej som fyllde år och då fick jag det där jättefina meddelandet som jag la in tidigare idag, att det betydder jättemycket för henne att jag sa grattis, för jag var hennes förebild och hon älskar min blogg. Då gav jag bara ett litet grattis till henne och fick jättefina saker tillbaka.

Då blev jag glad för att hon blev glad och jag blev glad för det hon skrev till mig och då blev hon glad igen för att jag blev glad av det hon skrev. (Haha lite rörigt :P) men det är ju faktiskt så det är. Om alla istället kunde försöka ta fram varandras bra sidor, göra andra glada så skulle alla må mycket bättre. Hela världen skulle bli en bättre plats om alla bara försökta pusha varandra, istället för att bara trycka ned varandra. Visst, det kan hända att även om man är snäll mot en person så får man skit tillbaka, det händer. Men över det stora hela så får man faktiskt något bra tillbaka om man ger något bra.

Man renar också sitt karma. Jag tror faktiskt väldigt starkt på karma och tror att är man elak så drabbar det en själv i slutänden. Försök peppa varandra, ta fram varandras bra sidor och var en snäll människa, så kommer du få så mycket mer fint och bra tillbaka. 
 

Sofie och Olle Jönsson

Här är två bilder på Olle Jönsson från Lasse Stefanz och min syster Sofie. :) Han höll ju hennes hand och sjöng "lilla Sofie" för henne. Så mysiga bilder och jag är så glad för hennes skull! :D

Ni är bäst <3Jag älskar verkligen er mina underbara läsare! Tack för att ni läser och tack för att ni är så underbara. Ta hand om er och var rädda om er! 

Är du emot mobbning?Är du emot mobbning? Kanske har du själv blivit mobbad eller är mobbad och behöver stöd.
I gruppen "emot mobbning" blir du en kamratstödjare, som hjälper både dig själv och andra. I denna grupp får du dela med dig av dina erfarenheter, åsikter och råd.

Visa att du tar avstånd från mobbning, både över Internet och i verkliga livet. Detta måste få ett slut!

Klicka HÄÄÄÄR för att komma till denna grupp!


Människors rättigheter.

För mig är det viktigt att inte säga något elakt tillbaka till människor. Även om de är elaka mot mig, så har jag ingen rätt till att vara elak tillbaka. Jag vill inte sjunka till den nivån. Jag brukar också tänka som så att måste man vara elak mot någon annan så mår man inte bra. Då är det något som inte står rätt till, så varför skulle jag göra det värre genom att säga en elak sak tillbaka? 

Jag vet inte vad andra personer har med sig i sitt bagage, jag vet inte vad som har hänt dem i deras liv. Kanske har de blivit mobbade, våldtagna, har föräldrar som missbrukar eller bråkar mycket, kanske har de blivit bortlämnade av sina föräldrar. Det kan finnas vad som helst i deras bagage. Därför vill inte jag göra något värre genom att vara elak, oavsett om personen varit elak mot mig innan. Jag tycker fler borde tänka så, för du vet aldrig något om den personen du skriver till. Det du skriver kan få bägaren att rinna över och personen kan försöka ta sitt liv. Det är att sparka på någon som redan ligger ned. OCH det vet du inte när du skriver det, så varför ens ta risken?

Jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad. Jag tar avstånd från mobbning och jag kämpar för människors rättigheter. Det ÄR en rättighet att kunna må bra, det ÄR en rättighet att kunna gå till skolan utan att vara rädd. Det ÄR en rättighet att vara som man själv vill vara. Tänk på det!
 
 

Tack <3


Dagens smarta ord

 

Smalt är fult?

Varför ska man egentligen bli bedömd efter hur ens kropp ser ut? 
Idag är det så att många lägger ut lättklädda bilder när de är lite mulligare. Och enligt många är detta okej, det är det absolut för mig med, det är inte det jag menar. Men när en kvinna som är lite smalare lägger ut bild, då blir det klagomål. Samma med en kvinna som har mindre bröst, verkar vara mer okej, än en kvinna med större bröst.

Jag tycker allting är lika okej, jag tycker alla är lika vackra, för man ska inte behöva höra att man är ful bara för man är smal, eller mullig. Jag tycker självklart att man ska försöka leva så hälsosamt som möjligt, varken vara överviktig eller underviktig, men vissa har svårare för att gå upp/ned i vikt. Alla är vi vackra som vi är, så varför skulle något vara mer okej än något annat? Jag tycker också lättklädda bilder är lika okej hur man än ser ut. Just för att det är så världen ser ut, alla ser olika ut. Ingen ska bli bedömd bara för att man har lite mer hull, eller inget alls. 

Vi måste sluta döma varandras utseenden så mycket. Man kan absolut säga till en person att den ser bra ut och är snygg, men varför måste folk säga saker som: "Du är för smal!" eller "Du är för tjock" eller "Du är ful!" Kan man inte hålla det inom sig själv istället om man nu tycker det? Varför måste man yttra det?
 
Varför yttrar du dig om sådana åsikter?
 

Sant eller falskt?
 1. Jag tror på Gud.
 
 2. Jag vet inte vad jag vill jobba med.
 
 3. Jag har varit gravid.
 
 4. Jag kan fortfarande må dåligt när jag går ut här jag bor, för att jag varit mobbad.

 5. Jag får ibland panikångest-attacker.


webvoter-omröstning
Vilken tror du är FALSK?

1.
2.
3.
4.
5.

    Se resultat


VET INTE VARFÖR DEN BLIR HELT SVART. FÖR ATT SE ALTERNATIVEN SÅ FÅR DU MARKERA ELLER TRYCKA PÅ KOMMENTARER!

Om jag bara brytt mig.

 

Jag rekomenderar ALLA att kolla på detta klippet. Föreställ dig, att det är du som ligger där och blir slagen och sparkad på. Hur skulle du känna? Tänk till, vilka känslor får du i din kropp och din själ när du ser på detta klippet och tänker på att du råkar ut för detta? Just den känslan, illamåendet, rädslan, paniken, ledsamheten, agressionen känner just han som ligger där och blir slagen. Kolla på denna filmen och tänk till på vad som är rätt och fel, vad som är mänskligt och medmänskligt. Tänk efter och känn efter. Sluta vara elaka mot andra och sluta ta folks liv!

Ge aldrig upp!

Något jag vill lära mina läsare är att inte ge upp sina drömmar och mål bara för att andra ogillar det. Jag älskar att blogga och vill hjälpa människor igenom den. Det finns folk som ogillar min blogg och mig, men jag ger mig inte för det. Jag tänker inte ge upp något som jag vill göra, för att några andra ogillar det jag gör.

Jag brukar också tänka att jag har mina bloggläsare som verkligen gillar min blogg, jag har min familj, mina vänner och min fästman. Därför behöver jag inte bli gillad av alla. Både mina nära och jag själv gillar det jag gör i min blogg, för att jag hjälper människor och gör det jag själv gillar. Man blir också härdad. Jag har fått höra elaka kommentarer väldigt ofta, särskilt när jag var mobbad. Men även sen jag började blogga för läängesen. Förr blev jag ledsen utav det, men idag går det in igenom ena örat och ut genom det andra, för varför ska jag egentligen bry mig? Fortsätt med det du vill göra, som känns bra för dig. För det är du som ska leva ditt liv. Bry dig inte om haters, för de kan bara sluta kolla om de inte gillar det du gör.
Lev ditt liv och briljera som den stjärna du är!
 
 

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN CDON.COM!

Dansband är mitt liv <3

Jag verkligen ÄLSKAR dansband. Jag blir helt till mig när jag hör dansband. Det är mycket minnen och så påminner det mig om mamma och pappa. Jag tänker mycket på när de var unga. Pappa har alltid älskat Flamingokvintetten. Jag har också gjort det i många år. Det är så underbart med dansband och jag lyssnar på många band. Lasse stefanz, Flamingokvintetten, Arvingarna, Willez, Elisas bland annat. 

Jag har ju varit och sett Sven Ingvars, Lasse Stefanz 3 gånger, Arvingarna 2 gånger, Willez, Flamingokvintetten. Det är alltid lika speciellt och kul att gå på dansband faktiskt. :) Många tycker det är töntigt, men det struntar jag totalt i. Jag lyssnar på det jag tycker är bra, sen spelar det ingen roll. Dansband borde fler lyssna på och ta vara på våran dansbandskultur. :)Ändra ditt tankesätt.

Något många gör fel på är att de önskar att saker och ting inte är som de är.
Med detta menar jag att man istället borde tänka på ett annat sätt. Jag kan också tänka så här: "Jag önskar att jag inte hade fått sådana problem i skolan." Man borde istället tänka så här: "Jag har nu problem i skolan, vad ska jag göra åt det?"

För man måste ju faktiskt acceptera faktum att man har problem och börja jobba utifrån det. Det går inte att göra ogjort, så därför måste man börja tänka på lösningar och hur man ska få det att bli bättre. Jag har ju en svårt funktionshindrad syster och det har jag accepterat. Så för att göra livet lättare både för mig och henne så tänker jag på vad jag kan göra för att underlätta att hon är sjuk, för jag kan inte förändra och göra henne frisk. Därför får man istället göra det bästa av situationen.


Dagens smarta ord
Kaxig yta eller äkta inre?

Många säger att de har bra självförtroende och är nöjda med sig själva. Men varför är de då elaka mot andra? De sitter och skriver till andra på internet och även säger i verkligheten "Du är så ful. Jävlar vad äcklig. Ditt skabb" och så vidare. Varför sitter ni och säger sådant om ni nu är så nöjda med er själva? Har man en inre självsäkerhet så behöver man inte trycka ned andra. Man behöver inte säga elaka saker. En inre självsäkerhet innebär att man uppmuntrar andra, samtidigt som man bryr sig om sig själv, man har självrespekt och sjunker inte så lågt att man trycker ned andra. Den yttre kaxigheten kallas egoism och då bryr man sig bara om sig själv och sätter sig själv först. Då spelar det ingen roll hur dåligt den andra mår som man trycker ned. Då tänker man "JAG, JAG, JAG". Det är inte rätt. Man ska kunna vara snäll mot både sig själv och mot andra. När du är elak mot andra så drabbar det dig själv i slutänden. Folk kommer tycka illa om dig, för att du behandlar andra illa.

Ta reda på vem du verkligen vill vara och vad som är viktigt för dig. Lev upp till det och följ ditt hjärta. Älska dig själv för du är bra som du är! Det här gäller ALLA. Alla duger som de är för det finns bara en av just DIG! Och kom ihåg: behandla andra som du själv vill bli behandlad!


En otroligt gammal bild på mig. :)


You are a star

  star comments, star graphics
Kom ihåg att du är bra som du är! Var dig själv, för du duger exakt som du är. Tro på dig själv, för jag tror på dig! Ta hand om varandra där ute och respektera varandra. 
 


En bild från 2010. :)

Boosta dig själv!

Känner du dig nere och att du inte duger? Så har jag känt. Det känner nog alla ibland. Särskilt i tonåren. Man försöker hitta sig själv och veta vad man egentligen tycker och vill med sitt liv. Här får ni några tips om hur man kan känna sig bättre

  Acceptera den du är och hur du är! - Ingen är perfekt och alla gör fel. Du ska aldrig, aldrig jämföra dig med andra. Ingen är bättre eller sämre än vad du är. Det finns bara en av dig, så var stolt över dig själv!

 Fokusera på dina bra sidor. - Vad har du för bra sidor? Skriv en lista på det och be dina nära och kära skriva ner dem. Läs denna lista regelbundet.

 Våga vara annorlunda. - Vad gör det om din kompis har den dyraste, nyaste tröjan? Ta på dig det DU tycker är snyggt. Varför måste man göra som alla andra hela tiden?

 Våga göra misstag. - Att inte klara av något till 100 procent är inte detsamma som att misslyckas. Vänd varje motgång till en erfarenhet som kan hjälpa dig i framtiden. Det är inte att vara en "loser", utan ett tecken på mognad och styrka!

 Bemöt andra med respekt. - Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Folk kommer tycka mer om dig om du behandlar dem med respekt. Vem vill vara vän med någon som kritiserar andra hela tiden?

 Respektera dig själv. - Om inte du respektera dig själv, hur ska då andra kunna göra det?
Sitt inte och prata skit om dig själv. Då intalar du dig att du inte duger, vilket du faktiskt du gör!


Inspiration
BILDER FRÅN weheartit.com


Vilka är ni?

 
 

Nytt i garderoben

Uppdatera mera?

Något jag stör mig lite på är faktiskt när folk som bloggar sitter och klagar på att läsarna vill att de ska blogga. Om jag som bloggare uppdaterar jättedåligt och får kommentarer av mina läsar att de vill att jag ska uppdatera oftare så skulle inte jag bli sur på det, jag skulle bli glad! För mina läsare går ju faktiskt in på min blogg för att läsa mina inlägg och självklart vill de då att jag ska uppdatera. Vad är det ens att bli sur på lixom? 
 
Jag uppskattar att mina läsare faktiskt läser min blogg, att de finns här och läser det jag skriver, ser på mina bilder. Jag skulle aldrig bli sur om läsarna vill att jag ska uppdatera, det skulle få mig att känna mig mer peppad, eftersom jag vet att de då saknar mig och vill läsa mer. Jag förstår mig inte på vissa människor faktiskt....Lite suddig bild men får gå ändå haha. :P

Bilder på mina muffins. ;)

Igår gjorde vi som sagt muffins och milkshake så här kommer några bilder från dagen. :D
Få mer besökare till din blogg
 TIDSINSTÄLL INLÄGG. - Ibland kan det vara jobbigt att hela tiden behöva sitta vid datorn om man ska uppdatera ofta. Så när du väl sitter vid datorn kan du tidsinställa några inlägg, så de kommer upp vid olika tillfällen och på så vis behöver du inte sitta vid datorn hela tiden.


 ETT INLÄGG ÄR ETT ÄMNE. - Istället för att skriva om både politik och virkning i samma inlägg så gör ett inlägg om varje istället. Då får du både fler inlägg och det blir mer ordning och reda i din blogg.


 HA KATEGORIER. - Det blir mycket enklare att hitta om du har olika kategorier i din blogg. Skriver du exempelvis om djurens rätt, ha då en egen kategori till det. Skriver du mycket om mat, ha en kategori till det och så vidare.

Är han intresserad? - Del två


Långa kramar, vidgade pupiller och snack med dina tjejkompisar. Veckorevyn vet hur du avslöjar en intresserad kille!

 Han pratar om dig med sina vänner
En kille som pratar om dig med sina vänner är ett säkert kort. Har du möjlighet att ha en allierad på ”insidan” kan du snabbt ta reda på om killen du spanat in är intresserad.

 Han dyker upp överallt
På ditt favorituteställe, ditt stammiscafé, utanför jobbet, på gymet. Plötsligt tycks han springa in i dig överallt och ser lika överraskad och glad ut varje gång!


 Han checkar läget med dina tjejkompisar
När en kille kollar av din civilstatus med dina tjejkompisar kan du räkna med att han är intresserad.


 Han hör av sig
Sms, mail och telefonsamtal. Det finns massor med sätt att höra av sig och om en kille är intresserad så ser han till att få kontakt med dig, på ett eller annat sätt!


 Han tar varje tillfälle att röra vid dig
En kille som lägger armen om dig, stryker dig över ryggen eller tar dig i hand när han får tillfälle är med all säkerhet intresserad. Känn även efter hur länge era kramar varar. Kramas ni extra länge när ni ses eller ska skiljas åt? Bingo!


Är han intresserad?

Långa kramar, vidgade pupiller och snack med dina tjejkompisar. Veckorevyn vet hur du avslöjar en intresserad kille!

 Hans blick fastnar.
En blick säger mer än tusen ord och man kan enkelt avslöja en kille på sättet han tittar. Har en kille svårt att ta blicken från dig är det ett gott tecken. Ett tips är att be dina kompisar hålla ett öga på killen du är intresserad av om ni träffas tillsammans…

 Hans pupiller vidgas. 
Hos både män och kvinnor vidgas pupillerna när vi känner åtrå till någon. Det är kroppens sätt att visa att vi är intresserade. Kryp tätt intill och se honom djupt i ögonen..

 Han fixar sig. 
Även killar blir ovanligt fåfänga och fixar till sig lite extra när de är i närheten av någon de är intresserade av. Håll koll på om han fixar till håret ovanligt ofta eller plockar bland sina snyggaste kläder. Och visst, risken finns att han bara är utseendefixerad…

 Han vänder sig mot dig
Genom att vända hela sin kropp mot dig visar han att du har hans fulla uppmärksamhet. Är ni inomhus är chansen stor att han även placerar sig mellan dig och utgången för att ”råka” stå i vägen för dig…


 Han tappar fattningen

Han vill verkligen göra ett gott intryck och risken finns att du har sådan stark påverkan på honom att han tappar allt. Han stammar, svettas och rodnar. Hjälp honom på traven genom att le uppmuntrande och visa att även du är intresserad.


Inspiration


Nytt i garderobenEn tröja med matchande byxor från Cubus. :) 79 kr st. Bilder när kläderna sitter på kommer senare. :)

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE

Visste du detta?jag har alltid gillat långa killar?

Jag tycker det är snyggt när killen är mycket längre än tjejen. Jag tycker det verkligen är manligt att vara lång. Och nej, nu säger jag inte att det är omanligt att vara kortare (ifall någon skull få för sig det). André är mycket längre än mig och jag gillar det verkligen. :) Känner mig så tjejig och söt då haha. Tycker också det blir snyggt på bild när man verkligen ser längdskillnaden. :)


Få mer besökare till din blogg VAR SNÄLL MOT DINA LÄSARE. - Jag gillar inte när bloggare säger elaka saker om sina läsare, som typ att de är dumma, äckliga eller vad det nu kan vara. Jag kom faktiskt in på en blogg igår som gjorde just detta och det är en fet diss för mig. 

 GÖR VIDEOBLOGGAR. - Nu vet jag att alla inte vill göra det, men det är mycket roligare med videobloggar. Dock får det inte enbart vara videobloggar. Men det är roligt att se och höra personen in action lixom. Man får mer en uppfattning om personen då.

 GÖR VÄLGJORDA INLÄGG. - Istället för att bara slänga ihop flera inlägg, gör dem noggrant och lägg lite mer tid på det. Tänk på ditt skrivsätt och kolla efter stavfel. Engagera dig i din blogg.

Stor skillnad?

Många gånger när jag kollar på andra så är det stor skillnad på dem när de är sminkade och osminkade. Vissa ser man inte ens att det är samma person lixom...  Men när jag kollar på mig själv så ser jag inte sådan stor skillnad. Jag har faktiskt fått höra det från en del som sett mig både sminkad och osminkad att det faktiskt inte blir sådan stor skillnad. Kanske är det för att jag bara använder mascara, ögonbrynspenna och rouge? Medan många andra använder olika produkter i ansiktet osv och är väldigt sminkade....

Jag vet faktiskt inte varför jag och en del andra inte märker sådan stor skillnad. Jag tycker i princip att jag ser likadan ut haha. :P webvoter-omröstning
Ser du stor skillnad?

En liten skillnad är det
Ja
Nej

    Se resultat

Jag vet inte varför allting i röstningen blir svart. Ni får markera svaren för att se dem eller trycka på "kommenterar" för att se dem.

Avundsjuka...

Jag sitter just nu och läser igenom en blogg. Denna tjejen verkar ha allt... Ett stort hus, barn, man, verkligen lyxigt hem och hon är bara något år äldre än mig. Jag ska erkänna att jag blir avundsjuk, det blir jag faktiskt. Även om jag inte är redo att flytta hemmifrån precis i skrivande stund så drömmer jag om att ha ett stort lyxigt hus. Jag vill ha en stor pool och då ingen pool man blåser upp utan det ska vara en grävd pool. Jag drömmer om att kunna inreda mitt hem exakt hur jag vill. Det ska vara mycket vitt och svart, med några färgglada detaljer.

Jag vill ha stora fina fönster och en inredning som får alla att säga "WOW!" Jag vill ha en stoooor divansoffa så att många får plats i vårat vardagsrum. Det är verkligen så mycket jag vill göra i mitt hem, jag vill inreda det så fint... Får hoppas att den dagen kommer någon gång i livet.


Bloggare uppdaterar sämre...

Har ni tänkt på vad många bloggare blivit sämre på att uppdatera nu senaste tiden? Många slutar blogga helt nu och många uppdaterar nästan inte alls. Har sett jättemånga mindre bloggare som har slutat blogga nu. Är det typ en ny trend eller har folk mindre tid på sommaren (fast det inte är sommar ute)? Jag uppdaterar ca 4 gånger om dagen, men vill egentligen uppdatera minst 5-6 gånger i alla fall. Hoppas att alla bloggare snart är tillbaka och uppdaterar myyycket igen. :D Älskar ju att läsa runt i olika bloggar, läsa folks åsikter, vad de gör och få inspiration. 


Ljusa stunderREKLAMEN: "Få ett speciellt coca-cola glas och armband. Ny färg varje vecka!"

JAG: Hmm, det är ju bara 6 färger och 6 glas... Men det är ju 7 dagar på en vecka, vilka dagar får man det där då?

ANDRÈ: Men det är ju ett armband och glas i veckan.

JAG: ..... Ja just det, det sa de ju.
 

Godnatt på er! + bilder

Tänkte uppdatera med lite mer bilder från Arvingarna, eftersom jag känner att jag är helt fantasilös och inte kommer på en enda liten mening till en bra text haha. :P Imorgon ska jag försöka bli mycket bättre och skriiiva. Önska mig lycka till haha. 

Usch stör mig på min lugg. :P Den blev inge bra denna gången. :(

Var glad för att du är du!

Man kan känna många gånger att man skulle vilja vara någon annan, att man vill ha det någon annan har. Kanske personens utseende, eller kanske personens framgång. Jag har också känt så och kan känna så ibland fortfarande, dock inte så ofta. Framgångar vill jag ha, men idag är det inte så ofta som jag känner att jag skulle vilja byta utseende med någon, som tur är.

Idag tänker jag mer så här: Vad glad jag är att jag är jag. För annars kanske jag inte hade fått min fästman, då han föll för att just jag är jag. Jag hade kanske inte haft de vänner och den underbara familjen jag har idag. Jag kanske inte hade haft en såpas "stor" blogg och världens bästa bloggläsare. Jag är glad över att vara jag idag. Jag brukar ofta tänka på vad jag faktiskt har, att jag är oerhört nöjd med det jag har. 

Tänk så du också när du känner att du skulle vilja vara någon annan. Tänk då på vad du har och att du fått detta just för att du är du. Mina läsare läser ju min blogg för att jag är jag, för att jag skriver den. Därför måste det ju vara något speciellt eftersom de väljer att läsa den eller hur? :) Tänk så du också, så kommer du i alla fall må lite bättre.En bild från igår, då jag inte fastnade haha. :P

Dagens frågaAtt gå på dans.

Igår när jag var på Arvingarna så tänkte jag på detta med att gå på dans utan en kille. 
Många tycker det är jättejobbigt att gå på dans eller något sådant utan en kille. De tycker det är jobbigt och "pinsamt" att bara komma dit med sina vänner och enbart dansa med sina vänner. Jag tycker faktiskt inte det är något fel eller konstigt alls. Nu är jag visserligen förlovad och självklart skulle jag vilja ha med mig André på dans, men jag vet att han inte gillar musiken och han gillar inte att dansa, så då går jag hellre med någon som faktiskt gillar musiken och gillar att dansa, som mina syskon. 

Det är inge konstigt alls att gå med sina vänner eller familj. Det är inte konstigt att heller gå ensam. Man behöver inte ha en kille eller en tjej med sig för att det ska bli lyckat. Man måste heller inte hitta någon att dansa med eller kunna ragga på, för det viktigaste är väl ändå att ha en kul kväll med sina vänner, eller hur? Sen förstår jag att många vill hitta the one där ute, men häng inte upp dig på det. Tänk bara på att du ska ha en jävligt rolig kväll, utan att tänka på att du ska hitta någon partner.

 

Haha så jävla trött...

Hade en jätterolig kväll igår! :) Men shit vad trött jag är idag haha. Kunde knappt få upp ögonen när jag vaknade. :P Vi kom hem när klockan var dygt två och innan man kom i säng var klockan en del... Men det var en sjukt rolig kväll, med otroligt mycket folk. Träffade många av min syrra Annas arbetskamrater, kul att prata lite med dem. :) Här kommer det lite bilder i alla fall.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder i alla fall, mer kommer senare! :)

Få mer besökare till din blogg SKRIV OM SÅDANT DU GILLAR. - Det är mycket roligare att läsa en blogg som bloggar om saker personen själv intresserar sig för. Kanske är det frukt, eller varför inte en bra tv-serie blogg.

 PRATA TILL DINA LÄSARE. - Dina läsare kanske inte vet allt eftersom alla inte har sett alla inlägg du har gjort. Därför är det bra att prata till dem och berätta lite i varje inlägg. Avsluta gärna inlägg med frågor osv, så läsarna har en chans att svara på ditt inlägg.

 KOMMENTERA ANDRA BLOGGAR. - Man måste synas för att folk ska lägga märke till en. Kommentera därför andra bloggar och då gärna lite mer än: "ha en bra dag". Skriv något om inlägget och visa att du har läst.

 SVARA PÅ DINA KOMMENTARER TILL PERSONEN. - Om personen som kommenterar har en blogg, så svara då TILL den, istället för i din egen. Det ger ett mycket bättre intryck och personer kommer tycka det är roligt att kommentera din blogg, när du ger svar tillbaka och andra kommentarer i den personens blogg.
 

Vems sida väljer DU?

 

DU kan göra något, du kan hjälpa någon. Enbart med att våga säga hej, eller bara visa att du inte stödjer mobbning. Väljer du att göra något, eller ser du bara på?

En tankeställare

 


Tänk på detta! Godnatt på er sötnosar. Vi hörs mer imorgon! Ta hand om er och varandra. 

Dagens låt

Love this song!

Lasse Stefanz och min syster

 
Mamma, pappa och min fuktionshindrade syster Sofie var på Lasse Stefanz i söndags. Sofie och pappa gick fram till Olle som är sångaren. Han la handen på Sofies rullstolsbord och pratade med henne. Då klämde hon på hans fingrar och han fick tårarna i ögonen och sa till pappa: "Hon klämmer!". Sen sjöng han "lilla Sofie" för henne. :D Vad hon måste ha njutit då. Hon älskar Lasse Stefanz. Är så otroligt glad för min älskade systers skull!
 
 

Inte så jättebra kvalité, men detta är en bild på Anders, Sofie och Olle för några år sen. :)
 

Jag älskar er verkligen! 


Aw vad ni är underbara! Tack så jättemycket för alla fina kommentarer ni skickar. :) Det betyder verkligen oerhört mycket för mig. Ni är verkligen bäst! Jag kommer svara på mer kommentarer senare idag så ni inte tror att jag ignorerar er. Hörs lite senare idag. Puss puss!


Filmtipset

 
Cyberbully följer Taylor Hillridge (Emily Osment), en tonårstjej som råkar ut för nätmobbning. En otroligt bra och gripande film som jag tycker ALLA borde se. Det borde vara lag på att visa denna filmen i skolor för att lära barnen om även internet-mobbning.

Dagens pepp

 
 TA ÅT DIG AV KOMPLIMANGER. - Säger någon att din tröja var snygg, ta åt dig och bli glad för att du har en bra stil. Säger någon att ditt hår är såå snyggt, ta åt dig. Ta åt dig av ALLA komplimanger du får! :D

LYSSNA PÅ BRA MUSIK. - Något som får mig att må bättre är musik. Jag älskar musik och brukar lyssna på låtar som får mig att må bra. Gör en peppnings-lista på spotify.
 
 TA HAND OM DIG SJÄLV. - Ha en dag då och då som du bara tar hand om dig själv. Tar ett bad/en dusch, tänder ljus, lyssnar på härlig musik, rakar benen eller vad det nu är det gör. Njut ett tag och bara slappna av.

TÄNK POSITIVA TANKAR. - Tänk såhär: "FFAAAN vad bra och snygg jag är. Tack för att jag är jag!" Positiva tankar ger positiv energi, så sätt igång att tänka positivt nu. :D
 

Länkar till olika inlägg

Jag fick en kommentar förut om att någon ville att jag skulle lägga upp länkar till olika inlägg i ett speciellt inlägg. Så det tänkte jag göra nu.

HUR JAG TOG MIG UR MIN ÄTSTÖRNING: HÄÄÄR

 
MOBBNINGEN I 8:AN: 

HÄÄR: DEL 1
 
HÄÄR: DEL 2

HÄÄR: DEL 3
 


GYMNASIETIDEN:

HÄÄR: DEL 1

HÄÄR: DEL 2


VÅLDTÄKTEN HÄÄR och HÄÄÄR

 
MIN SJUKDOM GIFTSTRUMA HÄÄÄR

Detta blev lite rörigt men jag hoppas det fungerar bra ändå. :) ALLTING detta ligger i kategorin "info om mig" och det är där jag skriver saker som handlar om mig. Är det saker som rör samhället så ligger det i kategorin "samhälle" osvosv.

Dagens fråga

Mobbning är lika fel på Internet.

Jag undrar om de som mobbar på Internet faktiskt förstår att det är mobbning...? På Internet så ser de inte reaktionen på den de skriver det elaka till, de kan bara sitta där och skriva anonymt och få ur sig massor av dynga. Internet är en störd plats att vara på egentligen. Förstår inte människor att Internet faktiskt ÄR på riktigt? Att det ÄR riktiga människor bakom skärmen som får se dessa orden, som faktiskt kan bli sårade av det? 

Ibland är det som vissa människor går in i en låtsas-värld, där de är makthavarna och därför kan de sitta och häva ur sig en massa dynga till andra på Internet, men frågan är om de förstår innebörden av det? Det ÄR Internetmobbning när man sitter och skriver fula saker till andra människor. Det ÄR lika fel som i verkliga livet. Jag vill ärligt talat inte att mina barn eller dina barn ska behöva växa upp i ett sådant här samhälle.
 


Du som mobbar (och JA, jag räknar även in fula kommentarer på Internet), skulle du vilja få detta, att dina barn skulle få detta eller att din lillasyster skulle få detta? Hur skulle du känna om ditt barn fick den skiten som du ger till andra? Skulle det kännas bra för dig? Nej, jag tror inte det. TÄNK PÅ DET, innan du sitter och är elak mot andra. Hur du själv skulle känna, hur du skulle känna som förälder till ett barn som blir utsatt. Man måste själv tänka sig in i detta. Även om du är 14 år så måste du själv ta ansvar för det du gör, så tänk dig för!

Tänk till några extra gånger innan du skickar det där elaka du vill skicka. Tänk på hur DU skulle kännna om det var du, dina barn eller någon annan i din närhet som fick den skiten. Kanske kan det hindra dig från att skicka det och faktiskt få både dig och andra att må bättre.
 

Rätta svaret

 

De flesta av er som röstade hade faktiskt rätt. :) Det var inte alls stelt mellan mig och André första gången vi träffades. Det kändes om vi hade känt varandra hela livet, även om vi var lite blyga först. Det var faktiskt många som inte trodde på att André pushar mig mycket när det gäller bloggen, men det gör han. :) 

Dagens låt


Jag berättar om det!

När jag var mobbad i 8:an så skedde det både över Internet och i skolan. Allting började med en kommentar på lunarstorm på sommarlovet till 8:an. Redan då visade jag det för mina föräldrar. Jag var öppen med allting jag fick. Det kom dock inga fler kommentarer förrän skolan började igen. En bit in på terminen började allting bli mycket värre. De skrek fula ord i korridorerna, de attackerade mig på Internet och till slut hoppade de på mig för att slåss i skolan. Men jag berättade ALLTING för mina föräldrar. Hela min familj fick se vad de skrev om mig och vad de gjorde. De fick se deras bilder, nickname, tider då det skrevs OCH vi printade allting, så vi hade bevis.

Jag berättade inte bara för min familj, utan BUP (barn och ungdomspsykiatrin) fick också veta detta och se bevisen. Även min skola fick se ALLA bevis vi hade. Det är otroligt viktigt att inte vara tyst när något sådant här händer. Våga berätta för någon, vem som helst. Berätta för läraren, för dina föräldrar, för mormor eller vem som helst, bara du inte bär detta helt ensam!

Jag gör såhär än idag. Jag berättar för min familj och för min fästman om ALLA elaka kommentarer jag får. Jag läser upp ordagrant vad de har skrivit. För genom att berätta om detta till andra, genom att vi kämpar tillsammans så kanske vi kan få ett slut på det här! Var noga med att berätta om det som händer dig, göm dig inte bakom din rädsla, för du behöver prata om det. Du behöver stöd. Mobbning är aldrig okej, oavsett om det är på Internet eller i verkiga livet, tänk på det! 
 

Dagens fråga


 


webvoter-omröstning
Vilken hårfärg tycker du är snyggast?

Brunt
Båda
Svart

    Se resultat

VET INTE VARFÖR DET BLIR HELT SVART! FÖR ATT SE SVAREN FÅR DU MARKERA ELLER TRYCKA PÅ KOMMENTARSKNAPPEN SÅ SER DU ALTERNATIVEN!

Jag är jag och jag duger.

Ibland känns det som jag nästintill är den enda kvinnan i världen som föredrar mig själv som jag är... Man kollar runt på folks bloggar, på facebook och andra sidor. Otroligt många av de man kollar på vill ändra på sina utseenden med hjälp av skönhetsingrepp av olika slag. Det ville jag när jag var 14 år, men det växte jag ifrån. Jag började älska och acceptera mig för den JAG ÄR. För jag är jag, jag är Evah, en unik varelse som duger exakt som jag är.

Jag vill inte ändra på mig, för jag är nöjd med hur jag ser ut. Jag ser ingen vits i att leta fel på mig själv och ändra på det. Hur kommer det sig att så otroligt många idag ogillar sig själva och vill ändra på sig själva? De är missnöjda med bröst, näsor, läppar, ben, mage, höfter, ja nästintill allting. Jag tycker det är så otroligt synd att det är så många som är missnöjda. 

Att jag mår såpas bra och verkligen accepterar mig själv beror nog också mycket på att jag har en familj, en fästman och vänner som verkligen älskar mig för den jag är. De vill inte ändra på mig, för jag duger bra som jag är. Och det har jag alltid fått veta av mina nära. Kanske är där skon klämmer för många, att de inte har en omgivning som verkligen accepterarar dem så som de är? Du är du, en unik varelse och du duger exakt som du är!
 

Dagens låt 

Glåpord...

Något jag blir så otroligt ledsen av att se är hur mycket aggressioner folk egentligen har... Alla dessa glåpord de kastar efter varandra. De kallar folk för hora, slyna, slampa, ful äcklig osvosv. Varför? Jag är rätt säker på att människor som kastar glåpord efter folk mår dåligt i sig själva. För mår man bra behöver man inte säga sådana saker till andra. Det känns nästan som ingen idag vet hur man beter sig....

Man ser folk hela tiden som är så elaka mot andra och de som får skiten är inte bättre själva heller. De ger tillbaka med exakt samma mynt, vilket jag ogillar också. För mig är det viktigt att visa att jag inte sjunker till den nivån, utan faktiskt kan hantera det på ett bra sätt. För mig är det viktigt att visa att jag mår såpas bra i mig själv att jag inte har behov av att trycka ned andra. Skit i de som försöker trycka ned dig. Säger som Vakna med The voice rapattacken Nättrollen - "att de mår piss är inte ditt problem". 
 

Ljusa stunder

 
JAG: Men.... Hur länge ska det egentligen vara midsommar i denna serien?

ANDRÈ: Va??

JAG: Ja, den heter ju Morden i Midsomer....
 
Detta sa jag till André för ett bra tag sedan... Jag trodde serien var dansk och "midsomer" betydde midsommar då alltså i min värld. :P Fatta vad dum jag kände mig när André berättade att det var en stad. xD Hahah... Smart man kan vara.
 

Hata inte, bara älska.

 

Sant eller falskt?1. Vi är väldigt öppna mot varandra. Vi kan prata om allting och vi skäms inte inför varandra. Vi kan nästintill göra allting inför varandra.

 2. När vi ska ha film-mys så blir det ofta saker som parlamentet, Stefan och Krister och liknande.

 3. Vi bråkar nästan aldrig och när vi väl tjafsar lite så skrattar vi oftast bort det.

 4. När vi träffades första gången var vi jätterädda för att prata med varandra och det blev stelt.

 5. André pushar ofta på mig när det gäller bloggen.

 6. I början av vårat förhållande var vi ganska slarviga med allting. Med pengar, med mat, med det mesta faktiskt.
webvoter-omröstning
Vilken tror du är FALSK?

1.
2.
3.
4.
5.
6.

    Se resultat

FÖR ATT SE SVARSALTERNATIVEN FÅR NI MARKERA RUTAN ELLER TRYCKA PÅ KOMMENTARER. VET INTE VARFÖR DET BLIR SVART SÅHÄR. :/

Jag har växt.

När jag sitter och kollar igenom gamla bilder på mig själv så märker jag vad jag har växt. Jag har växt i mig själv, fått mer självförtroende, mer självkänsla och hittat mig själv ännu mer. Man växer verkligen hela tiden och det märks när man ser tillbaka. Idag trivs jag mycket mer med mig själv än vad jag gjorde förr. Idag känner jag mig mer bekväm i mig själv och det syns mer på mina bilder. Jag vet hur jag vill ha det idag. 

Visst, det kommer fortfarande svackor, där jag känner mig osäker och så kommer det vara ibland. Men jag märker ändå skillnad. Det gäller att arbeta med sig själv, att hela tiden peppa sig själv och att aldrig ge upp. För ger man upp allting, så har man förlorat. Våga tro på dig själv, våga älska dig själv. Det är så man lyckas. 

Jag älskar mig själv som jag är. Jag älskar mitt bäverskratt som jag kan få rätt ofta, jag älskar mina ögon. Jag älskar mina bröst och mina ben. Jag älskar att jag är så snäll och förstående mot andra. Det finns en del saker jag inte gillar också, men de försöker jag att inte tänka på så mycket, för jag stöter bort de tankarna med bra tankar. Det ska du också försöka att göra!
 
 


När jag jämför känslan jag hade på dessa bilder med känslan jag har idag så känner jag mig mycket säkrare idag. Jag har hittat mig själv ännu mer än vad jag hade gjort då.

Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN HYRFILM.NU!

Smarta citat

 

 "Bestäm först att det du vill uppnå ska lyckas. Sedan kan du hitta ett sätt." - Abraham Lincoln

 "Om du kan drömma det - kan du göra det." - Winston Churchill
 
 "Du kaske blir besviken om du misslyckas, men du är dömd om du inte ens försöker." - Beverly Sills

 "Livets misslyckanden är trappsteg till succé!" - Okänd.

Några självsäkra tips

 TA STÖD AV DINA NÄRA. - Man behöver människor som stöttar en, som älskar en och respekterar en. Våga vända dig till dina nära och kära när du behöver stöd, våga prata av dig. Du blir så mycket starkare av att veta att du är älskad som du är!
 
 SJUNK INTE TILL EN LÅG NIVÅ. - Är någon elak mot dig så ska du aldrig ge samma mynt tillbaka. Bättre att du håller dig på en högre nivå och skakar på huvudet och ler åt dem istället. Möt dem med kärlek och respekt istället.
 
 DU ÄR STJÄRNAN I DITT LIV. - Det viktigaste är att du själv trivs med dig och ditt liv. Det spelar ingen roll vad andra människor tycker, så länge du är your own star! 

 LE OCH SKRATTA.- När du ler och skrattar mycket blir du oftast själv gladare men du gör också andra glada. Vilket i sin tur leder till att de gör dig glada tillbaka osv. Försök möta dagen med ett leende och var glad!

När orden tar slut...Detta är ett ordspråk som stämmer väldigt väl på människor, även på Internet. De slåss inte just med nävarna på Internet, men många är otroligt otrevliga. Särskilt när de känner att de inte kan argumentera för sig. Jag tycker det är viktigt att i en diskussion kunna argumentera för sig och säga sin sak UTAN att vara otrevlig. Men långt i från alla människor kan detta. De flesta som känner att de förlorar en diskussion måste bli otrevliga och börja med personangrepp. Klarar de inte att kränka någon när de skriver saker om personens utseende, så drar de in nära och kära och skriver elaka saker om dem, enbart för att få personen att känna sig underlägsen. De har alltså ingenting annat att komma med och då stämmer detta ordspråket bra. När deras "bra" argument tar slut, så tar de elaka orden vid och motsvarar då nävarna i detta ordspråk. 
 
Kan du inte argumentera och skriva åsikter UTAN att kränka någon och gå till personangrepp så är det bättre att du håller tyst. För det är varken moget eller coolt att gå till personangrepp när man inte har något vettigare att säga. Tänk också på att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Behandlar du folk som skit, så förvänta dig inte respekt tillbaka, för oavsett om det är på Internet eller inte så är det inte okej att kasta skit på andra. Karma is a bitch you know.
 

Du räcker till!

Låt ingen få dig att tro att du inte kan eller räcker till. För du räcker till och du kan bara du vill och tror på det själv! Inget är så viktigt som att tro på sig själv, för genom att tro på sig själv så kan man ta sig någonstans. Folk som inte tror på sig själva är oftast de människor som måste trycka ned andra. (Nej, nu menar jag inte att alla som är osäkra trycker ned andra.)

Våra små "brister" gör oss till människor och det gör oss unika. Jag hatade min höga panna förr, jag hatade mycket med mig själv på den tiden. Men jag jobbade mig upp och började tro på mig själv. Och genom att tro på mig själv kan jag stå upp mot alla som ogillar mig, som försöker få mig att sluta vara jag. Jag kanske är ensam mot flera andra som klagar, men jag står fortfarande på mig, jag ler och är stark. Kritiken får mig inte att vilja sluta, kritiken får mig att vilja fortsätta ännu mer och gör min sak ännu mer, så andra också inspireras av att göra det de själva vill. Att jag klarar detta är på grund av att jag har insett mitt eget värde, att jag har börjat respektera mig själv som jag är och vet att jag duger exakt som jag är. Det gör du med, jag lovar dig!
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...