Boosta dig själv!

Känner du dig nere och att du inte duger? Så har jag känt. Det känner nog alla ibland. Särskilt i tonåren. Man försöker hitta sig själv och veta vad man egentligen tycker och vill med sitt liv. Här får ni några tips om hur man kan känna sig bättre

  Acceptera den du är och hur du är! - Ingen är perfekt och alla gör fel. Du ska aldrig, aldrig jämföra dig med andra. Ingen är bättre eller sämre än vad du är. Det finns bara en av dig, så var stolt över dig själv!

 Fokusera på dina bra sidor. - Vad har du för bra sidor? Skriv en lista på det och be dina nära och kära skriva ner dem. Läs denna lista regelbundet.

 Våga vara annorlunda. - Vad gör det om din kompis har den dyraste, nyaste tröjan? Ta på dig det DU tycker är snyggt. Varför måste man göra som alla andra hela tiden?

 Våga göra misstag. - Att inte klara av något till 100 procent är inte detsamma som att misslyckas. Vänd varje motgång till en erfarenhet som kan hjälpa dig i framtiden. Det är inte att vara en "loser", utan ett tecken på mognad och styrka!

 Bemöt andra med respekt. - Behandla andra som du vill bli behandlad själv. Folk kommer tycka mer om dig om du behandlar dem med respekt. Vem vill vara vän med någon som kritiserar andra hela tiden?

 Respektera dig själv. - Om inte du respektera dig själv, hur ska då andra kunna göra det?
Sitt inte och prata skit om dig själv. Då intalar du dig att du inte duger, vilket du faktiskt du gör!

#1 - Moa

SV: Tackar :D allt bra?

#2 - Ann

bra tips :D