Hur hittar man sig själv?
Det kan vara svårt att veta vem man är, vad man gillar och hur man vill vara. Det är sådana saker de flesta upplever i tonåren, där de frågar sig vilka de egentligen är. Det blir lätt att man anpassar sig efter vad andra tycker, eftersom man inte vet vad man själv tycker, så kan man ju lika gärna tycka som "alla andra". Men det bästa sättet är att känna efter i sin kropp och själ hur det känns.

Om dina kompisar exempelvis röker och vill få dig att testa, du vet inte riktigt vad du vill. Du har tankarna att det kan ju vara farligt, + att dina föräldrar skulle bli arga om du rökte, men ändå vill du prova. Du vill ju vara som andra, du vill inte vara den som säger nej. Känn då efter i din mage, vad säger din magkänsla? Jag brukar lita på min magkänsla, då den brukar säga åt mig vad som känns rätt och fel. 

När det gäller kläder, smink, frisyrer och detta som har med utsidan att göra så är det bara att prova sig fram. Prova att sminka dig på olika sätt, vilka färger trivs du bäst i? Genom att prova dig fram när det gäller sådana saker kan du hitta dig själv lättare, i alla fall till utseendet. Det gäller att lyssna på sig själv och sin kropp. Då brukar man oftast hitta sig själv till slut.
 
#1 - DIANA ÖSTERBERG

Allt bra? :D