Människors rättigheter.
För mig är det viktigt att inte säga något elakt tillbaka till människor. Även om de är elaka mot mig, så har jag ingen rätt till att vara elak tillbaka. Jag vill inte sjunka till den nivån. Jag brukar också tänka som så att måste man vara elak mot någon annan så mår man inte bra. Då är det något som inte står rätt till, så varför skulle jag göra det värre genom att säga en elak sak tillbaka? 

Jag vet inte vad andra personer har med sig i sitt bagage, jag vet inte vad som har hänt dem i deras liv. Kanske har de blivit mobbade, våldtagna, har föräldrar som missbrukar eller bråkar mycket, kanske har de blivit bortlämnade av sina föräldrar. Det kan finnas vad som helst i deras bagage. Därför vill inte jag göra något värre genom att vara elak, oavsett om personen varit elak mot mig innan. Jag tycker fler borde tänka så, för du vet aldrig något om den personen du skriver till. Det du skriver kan få bägaren att rinna över och personen kan försöka ta sitt liv. Det är att sparka på någon som redan ligger ned. OCH det vet du inte när du skriver det, så varför ens ta risken?

Jag behandlar andra som jag själv vill bli behandlad. Jag tar avstånd från mobbning och jag kämpar för människors rättigheter. Det ÄR en rättighet att kunna må bra, det ÄR en rättighet att kunna gå till skolan utan att vara rädd. Det ÄR en rättighet att vara som man själv vill vara. Tänk på det!
 
 
#1 - elinore

Allt är bara bra med mig :)
Hur mår du?

Jag håller med! Tycker det är så hemskt när folk trycker ner andra oskyldiga människor och framförallt när dom "orkar" tex ta sig tid och skriva elaka kommentarer och dylikt. :( Mobbing måste stoppas!

#2 - sara

Vem fan är du att prata om männskliga rättigheter och mobbning. Du skrev förut i en kommentar att man var feg om man inte uppgav sitt namn när man kommentera något men du sa väl bara så eftersom jag skrev något dåligt om dig för googlar man på dubbelmoral kommer ditt namn fram och du blev så jävla ägd. Och när du uttalar dig om männskliga rättigheter så borde du veta att det är en männsklig rättighet att vara anonym och att kräva namn när någon säger sin åsikt(speciellt när det är skriftligt)kallas åsiktregistrering och det är förbjudet i sverige. Du kommer säkert svara att det är fegt att vara anonym, men det skiter jag fullständigt i och somsagt en männskligrättighet.
Och så kan inte en mobbare vara emot mobbning, du skriver att det är fel att vara för smal och fel att vara för tjock men jag tycker att det viktigaste är att man själv är nöjd och att man är hälsosam.Det finns smala människor som försöker gå upp i vikt men inte lyckans precis som det finns tjocka människor som försöker gå ner i vikt men inte lyckas. om alla slutar tjata om det du tjatar om och bara låter andra se ut och tycka som dom vill och respektera de så skulle kanske inte folk ha såna jävla komplex o må så dåligt över dom själva.

Svar: Vart har jag skrivit att det är fel att vara smal? Vart har jag skrivit att det är fel att vara tjock? Har man en åsikt, så kan man också stå för att man tycker så.
Jag skrev senast ett inlägg igår om just detta: Du kan läsa det här http://evaaaahs.se/2012/july/smalt-ar-fult.html#comment
Evah Åberg

#3 - Ann

jag håller med dig till fullo. skulle också vilja skriva så bra texter då du verkligen får fram det viktiga. folk förstår tyvärr inte sånt... jag tycker det är jätte bra att du verkligen försöker få stopp på mobbning och så.

#4 - Fanta

Du har rätt! Varför bekämpa eld med eld.

Du är en väldigt snäll person som inte sänker sig till deras nivå. Det är verkligen något att vara stolt över. :)

Och det var ett väldigt omoget av dom som mobbade dig att svara med "Jag förstår inte frågan." Dom förstod visst frågan, men dom var inte beredda på att du skulle stå upp för dig själv, och fråga.

Och den tjejen som startade allt hade nog något i sitt bagage som gjorde att hon blev som hon blev. Det är bra att du inte sänkte sig till hennes nivå!

En fråga: Skulle du ha förlåtit henne om hon hade sagt "förlåt"?

#5 - Anonym

Jag håller verkligen med dig. din blogg äger. :D

Svar: Aw tack så mycket. :)
Evah Åberg

#6 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Det är verkligen sant det där. Jag brukar försöka tänka på det. Det är ju otroligt svårt om någon säger något elakt till mig, att inte säga något tillbaka. Men istället brukar jag bara le och säga "okej" eller något liknande. Eller liksom, "okej då vet jag vad du tycker" . Men jag vill inte säga något elakt tillbaka liksoml