Alla är vi lite schizofrena.
Alla är vi lite schizofrena. Med det menar jag att vi har alla olika personligheter, vid olika tillfällen. När man är hemma med familjen är man på ett vis, när man är på skolan/jobbet så är man på ett annat vis, när man är med vänner är man på ännu ett vis. Nu menar inte jag att man vänder kappan efter vinden och byter helt personlighet och åsikter. Utan att man vinklar sin personlighet beroende på vart man är och vem man är med.

Skulle du kunna säga att du är exakt samma person på jobbet som hemma med familjen? Det tror jag inte faktiskt. Man är oftast mer avslappnad hemma, man gör mer naturliga saker och släpper lite på hämningarna, medan på jobbet är du en mer sofistikerad person. Är du förälder så är du mamma eller pappa med dina barn och med din partner är du man eller hustru osv. 

Det är inga fel i att vinkla sin personlighet, bara man står kvar vid sina åsikter och inte ändrar sig för någon annan. 
 
#1 - Anonym

Du bör nog kolla upp vad schizofreni innebär innan du skriver om det. Att vara schizofren innebär inte att man har kluven personlighet, det är en myt. Det du skriver om är kluven personlighetsstörning, inte schizofreni. Schizofreni är när man har vanförställningar, hallucinationer, i vissa fall disorienterat tal och beteende. Dock gäller dessa symtom mer eller mindre på andra eftersom alla är olika. Men att hävda att schizofrener har flera personligheter och persontyper inom sig är felaktigt.

Svar: Okej. :) Jag läste om detta i FRIDA tidningen och fick inspiration från det i alla fall. :)
Evah Åberg

#2 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Jag känner igen det där, att byta "personlighet" beroende på vilka man umgås med :)