Vad är bristningar?
EFTERSOM SÅ MÅNGA SKÄMS ÖVER SINA BRISTNINGAR OCH INTE RIKTIGT VET VAD DET ÄR, VILKA SOM FÅR DET, OM DET FÖRSVINNER OSV, SÅ TÄNKTE JAG SKRIVA LITE FAKTA OM DETTA.

 VILKA FÅR BRISTNINGAR? -
Alla kan få bristningar. Men särskilt vanligt är det i puberteten, gravida kvinnor, styrketränare och överviktiga.

 VAR PÅ KROPPEN ÄR DET VANLIGAST? - Hos flickor i puberteten är det vanligast på bröst, höfter och lår. Hos pojkar i puberteten är det vanligt på axlar och rygg. Gravida får ofta på magen och brösten.
 
 VARFÖR UPPSTÅR BRISTNINGAR I JUST PUBERTETEN? - Man får en ökad halt av hormoner som påverkar underhudens hållfasthet. Kroppen hinner inte riktigt med och därför uppstår bristningar.

 KAN MAN TA BORT BRISTNINGAR? - Vissa säger att det fungerar med krämer osv, men själv tror jag inte att det fungerar.Jag har aldrig provat en kräm, för jag har inga problem med mina. Men jag är inte säker på om de kan försvinna faktiskt.
 
 HUR SER BRISTNINGAR UT? - Det är olika. De kan vara långa, breda. I början brukar de vara mer röd/rosa, men med åren brukar de bli mindre och ljusna.

 
Här är en bild på mina bristningar. De har jag haft sen jag kom in i puberteten. De har ljusnat en hel del, men inte försvunnit. Själv ser jag inga problem i det, för varför lägga energi på att tänka på några streck?
#1 - frida

håller med dig! har oxå lite bristningar på höfterna och jag har aldrig haft några problem med det, man tänker ju knappt inte på det heller :)

Svar: Precis. :) Önskar fler kunde tänka så.
Evah Åberg

#2 - XtIO /Andres Söderberg

Bra inlägg, fast ärligt talat så vet nog dom flesta om detta. :) Men för dom som inte vet så är det as bra. Sen så kommer dom att hitta din blogg genom din rubrik mycket enkelt på google.

Jag vet att du är med i gruppen bloggskvaller. Och jag hade nu tänkt ta och börja följa ett par stycken bloggar genom gruppen. Ska bara hitta dom jag gillar mest. Och dom som är socialst har ju självklart ett större plus. Ska kolla igenom din blog några dagar nu och så om du är värt ett följe. :)

Svar: Tack så mycket! :) Många vet om detta och många vet inte om det.Jaha okej, vad kul. :D
Evah Åberg

#3 - marcus

Du har en kanonkropp,men om du vill kan jag försöka pussa bort dom:)

Svar: Aw tack så mycket! :)
Evah Åberg

#4 - Ann

det är alltid bra med såna här tips. :D alla vet inte om detta så det är jätte bra att du tipsar.