Dagens bloggvinnare + ny omgång.
KOLLA IN VIKTORIAS BLOGG HÄÄÄÄÄR! :)
AVSLUTAS 4/12!

Inspiration

  Jag älskar hennes stil alltså! Saker jag stör mig på....

 När människor står och grejar med plånboken efter de har betalat. - Jag tycker att man kan flytta sig, så den bakom kan betala.
 För trånga provrum. - Åh jag hatar verkligen trånga provrum. Man ska väl kunna prova kläder och inte behöva trängas med väggarna?

Haha kom inte på mer. :P Egentligen finns det säkert tusen saker...
Vad stör du dig på när du shoppar?


Få skit, utan att bryta ihop?

Många som får elaka kommentarer bryter ihop och låter dessa kommentarer trycka ned dem. Men hur gör man då för att undvika att ta åt sig? Det kan vara svårt, men man kan träna fram den förmågan. I början hatade jag alla elaka kommentarer jag fick och jag tror det beror på att jag var osäker på den tiden. Jag ville passa in.

Jag har svårt att förstå varför jag ska ta åt mig av negativ kommentar av en främling. För om någon tycker att jag exempelvis är ful, så ligger ju det hos den personen och inte hos mig. Och bara för den personen tycker jag är ful, så innebär inte det att jag är det, utan bara att det är den personens åsikt.


Man måste också kunna skilja på bitterhet och konstruktiv kritik. En människa som ger konstruktiv kritik skriver exempelvis: "Jag tycker att den där tröjan inte passar dig. Du borde ha en kortare tröja, så du framhäver dina fina ben mer och ser längre ut!". Medan en bitter person skulle skriva: "Vilken ful tröja! Haha köpt den på myrorna eller? Äckligt!".

Ser ni skillnanden mellan dessa kommentarer? Alltså så kan man ta åt sig och lyssna när det är befogat och bra forumulerat, men om någon skriver att man är ful, har fula kläder osv, så är det bitterhet.

Dagens smarta ord
FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens fråga
Dagens smarta ord

En bild från 2010.

Dagens smarta ordHittade bilden hos Daniel Paris

Inspireras mera, din väg till välmående!

En bra grej för att börja må bättre i sig själv är att få inspiration från andra (notera inspiration). Om man exempelvis beundrar en människa väldigt mycket så kan man ta inspiration från denna person och göra till sin egen grej. Säg att du exempelvis beundrar en person som är väldigt modemedveten, då kan du försöka få inspiration från denna person, för att själv bli mer modemedveten. Läs personens blogg, bok eller umgås med personen. 

När man får inspiration så är det en vägledning till vad man kan göra, för inspiration behöver alla. Det gäller bara att göra sin egen grej av det och inte kopiera rakt av. Om du får inspiration från någon du beundrar så kan du lättare hitta dig själv och just din väg och på så sätt bli mer hur just du vill vara. Hitta just din inspirationkälla och inspireras!


Önskerubrik - Favoritbok

Detta är faktiskt min absoluta favoritbok. Jag tycker den är otroligt bra och peppande och jag tycker Isabella kan uttrycka sig så bra. Hon är en av mina förebilder och därför blir boken så bra. :)

Personen som önskade rubriken skrev: "favorit..." så då valde jag favoritbok! :)

PÅMINNELSE, TÄVLINGEN!

 
GLÖM INTE ATT VARA MED OCH TÄVLA OM ETT VALFRITT IPHONESKAL FRÅN MRGIZMO.SE! LÄS MER OCH ANMÄL ER HÄÄÄÄÄÄR!

Jag vill vara eran axel att luta mot!

Jag tror att alla människor behöver någon axel att luta sig emot. Alla behöver känna att de inte är ensamma och att någon faktiskt bryr sig och lyssnar. Om man har någon att dela sina problem med, att få råd ifrån så kan allting kännas en smula lättare och man kan få lösningar som man själv inte tänkt på. 

Jag vill kunna vara den axeln för er, för er läsare, fast över bloggen och mejlen. Jag vill att ni ska kunna känna att ni har någon som lyssnar och ger råd, oavsett om ni har någon i er närhet som redan gör det. Jag vill kunna hjälpa er och ge en stöttning på vägen. Jag vill att ni som går in på min blogg ska må bra, oavsett om det är för att ni hånskrattar åt mig (det unnar jag er faktiskt) eller om ni går in för att läsa mina texter seriöst.

Förlora aldrig hoppet. Du är på jorden av en anledning, du behövs, ta vara på det! Hitta dig själv och var bara du. Jag finns här för er. Vill ni skicka på mejlen så är det bara att mejla. Evah_blogg@live.se!


Dagens smarta ordDagens fråga
Dagens bloggvinnare + ny omgång.
EN JÄTTEFIN BLOGG, MED MASSOR AV HÄRLIGA BILDER OCH INTRESSANTA INLÄGG! :) FÖR ATT KOLLA IN WILMAS BLOGG, KLICKA HÄÄÄÄÄÄÄR!AVSLUTAS PÅ ONSDAG DEN 28/11!

Dagens smarta ord
Saker du kanske inte visste

 När jag tänker, så tänker jag ofta på engelska för jag tycker det låter bättre. Dock vet jag inte om det blir rätt, eftersom jag är ganska kass på engelska. :P

 Jag håller alltid på med mitt hår och snurrar det mellan fingrarna. Bland det bästa jag vet.

 Jag är en riktigt blogg-nörd och kan till och med sitta på toa och kolla bloggen. :P

 Jag kan typ inte åka bil/buss utan musik.

 Jag är en väldig ordningsmänniska och har svårt för stökighet.

En bild från sommaren 2011.

Julklappstips - för honom


Människosynen

Jag stör mig inte på människor som har en dålig kvinnosyn. Jag stör mig på människor som har en dålig människosyn.
Oavsett om man är kvinna eller man så ska man behandlas med respekt. Vi är faktiskt människor, oavsett om man är man, kvinna, barn, vuxen, svensk eller inte. 

Ingen ska behöva tryckas ned eller behandlas illa bara för att man är ett av könen. Vi lever alla på samma planet, är det inte dags att vi börjar ta hand om varandra och respektera varandra? Man behöver inte gilla alla, absolut inte,
men man kan behandla andra människor med respekt. 


Låt folk vara som de är, man behöver inte vara på ett visst sätt för att passa in i mallen. Men det viktigaste vi ska tänka på är att ta hand om oss själva och varandra. Världen skulle bli en lite bättre plats om alla tänkte på respekt. Jag är människa, likaså du. Vi gör alla våra val, vi lever olika och har olika förutsättningar. Just Du är bra på ditt eget vis! Samma som jag är bra på mitt eget vis. Jag är som jag är, du är som du är. Vi är olika och så ska det förbli! Kärlek, repsekt och omtanke. <3


Dagens låt

Inspiration

 

Dina val och ditt liv!

Det gäller att göra sina egna val och gå sin egen väg.
Säg att du vill ha kort grönt hår, varför skulle du avstå det bara för att andra kanske ogillar det? Det är ju du som ska ha ditt hår, ingen annan. Det är du som ska leva ditt liv och trivas. Äkta människor som bryr sig och älskar dig skiter i om ditt hår är grönt, rosa, lila eller blont. De älskar dig för att du är du och för att du vågar!

Du behöver inte människor i ditt liv som klankar ned på dig. Skit i dem helt enkelt. Du är värd människor som ser dig för den du är, inte för vilken hårfärg du väljer att ha. Gör det du tycker känns rätt för dig!


Längtar till jul!

Åh vad jag längtar efter julen. Håller ju på att pyssla lite inför jul och det är så mysigt. :) Det är den bästa högtiden tycker jag. Så härligt med all mat, allt mys, allt godis, all gemenskap och alla klappar. Älskar förberedelserna, att baka, städa, pynta och handla. Åhh vad jag längtar. :D

Vad är det bästa med julen tycker du? :)
Tävling iphoneskal/tillbehör
REGLER FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN:

- Gå in på MrGizmo.se och välj vilket skal du vill ha (välj en produkt upp till ett värde av 400kr).
- Gå in på Facebook och gilla MrGizmos fansida
- Skriv en kommentar på detta inlägg så vi vet att du vill vara med och tävla, och berätta vilket skal du vill vinna.
Glöm inte din epostadress!

FÖR ATT ÖKA DIN CHANS ATT VINNA:

- Gilla min fanpage på facebook

TÄVLINGEN AVSLUTAS 3 DECEMBER!

Dagens smarta ord
Utmaning till er och migFilmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Julklappstips - för henne


Önskerubrik - Jag önskar... ATT FÅ EN STOR BLOGG.

 BO I EN STOR VILLA MED MIN MAN OCH MINA BARN.

 HA MASSOR MED DJUR.

 FÅ SKRIVA EN BOK SOM SÄLJER BRA.

Detta är några av mina önskningar. :) Jag tror att drömmar, mål och önskningar driver en framåt och får en att kämpa tills man klarar det. 


Dagens smarta ord
Bry sig om sitt utseende

När jag var yngre brydde jag mig ofta om mitt utseende och skulle alltid se som bäst ut.
Idag bryr jag mig, men till en viss del. Jag älskar att gå osminkad och går gärna ut osminkad. Men jag gillar också att sminka mig och piffa upp mig ibland. Förr kunde jag inte gå på stan utan smink, idag älskar jag att göra det.

Jag är väldigt naturlig av mig. Använder inte särskilt mycket sminkprodukter, jag använder inga speciella hår eller hudvårdsprodukter. Jag har inte riktigt orken att lägga så mycket tid på mitt utseende. Jag är såpas nöjd som jag är.

Hur är du, bryr du dig mycket om ditt utseende?


Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BESÖK REBECKAS FINA BLOGG HÄÄÄR! :)
AVSLUTAS DEN 24/11!

Nästa inköp?Otroligt snygg väska. Finns att köpa HÄÄÄR

Godnattinlägg

Ville bara komma in och skriva några rader. :) Blir sängen snart, då jag har gjort väldigt mycket idag och knappt hunnit suttit vid datorn. Är jättetrött. Jag hoppas ni sover gott och att ni vaknar upp imorgon och mår jättebra! :D Glöm aldrig bort ditt eget värde, du är bra som du är. Peppa dig själv varje dag och ge inte upp. Du kanske inte klarar det du vill just idag, men bara du fortsätter kämpa så lovar jag dig att du kommer se att du kan!

Älska dig själv som du är, för du är unik och bra exakt som du är. Ta hand om er och varandra. <3

Inspiration Inredning


Dagens smarta ordDagens låt

Bra och dåliga speglar

Har ni tänkt på vad man kan se olika ut i olika speglar?
Jag är ofta den personen som tycker jag ser mindre fin ut i provrum. Där känns det som ljuset och speglarna inte alls ler mot en. Jag kan prova ett plagg i ett provrum som känns sådär, men när jag kommer hem så ser jag jättesnygg ut, just för att jag har mina bra speglar hemma. Bara för att jag känner mig mindre fin i ett provrum, så behöver det ju inte innebära att jag är mindre fin. 

Därför ska man alltid utgå ifrån sina bra och snälla speglar, de som framhäver ens bästa sidor! Lita aldrig på en dålig spegel, utan lita enbart på de bra och snälla speglarna som ser just dig!


Anonyma kommentarer

Något jag tycker är väldigt konstigt är detta med anonyma läsare. 95% av alla som klagar skriver sig alltid som anonyma, varför egentligen? Hur kommer det sig att de flesta som klagar aldrig kan skriva mejl, namn eller blogg? Jag vet att jag valt att vara en offentlig person, jag har valt att berätta mycket om mig själv på min blogg. Men folk tror visst att man tänker berätta vad som helst. De lägger sig saker de inte alls har med att göra, men de kan inte ens själva skriva sitt namn. De berättar ingenting om sig själva, men tror att de har att göra med precis allting i mitt liv. Är inte det konstigt egentligen?

Jag tycker att man ska kunna stå för sin åsikt, för om man inte kan göra det, varför ens skriva den? Du behöver inte skriva ut hela ditt liv i en kommentar bara för du kommenterar min blogg, men om du ska klaga på mig och mitt liv så kan du väl i alla fall skriva ditt namn och stå för vem du är? 


Nytt i garderoben
ROSA LJUSSTAKE MED GLITTER RUSTA 79 KR!Fick en First slope vinterjacka av mina svärföräldrar! :D Den är i XS, dock är den lite stor men jätteskön. :D


Fick också ett par skinnbyxor av mina svärföräldrar! :D

Sofie 25 år!

Dagens smarta ord
Skala ett till tio(Ja, jag fick inspiration från Kissie!)

Jag är väldigt nöjd med mitt liv faktiskt. Det finns saker jag vill ändra, saker jag vill uppfylla, men jag är ändå väldigt nöjd.
Jag är glad över mitt liv. :)


Dagens smarta ord
Du tror jag är si och så

När vissa människor får se mina bilder så tror de direkt att jag är en ytlig bitch rent ut sagt. De har tanken när de går in på min blogg att den bara ska handla om kläder, skor och skvaller. På ett vis är det lite kul att de har den tanken för väldigt många blir chockade över att min blogg inte alls är så och det är faktiskt lite kul. 

De tror inte att jag skulle skriva om andra människor välmående eller mobbning så många tvärvänder i sina åsikter om mig. Människan i sig är ju väldigt snabb att döma andra människor faktiskt. Jag gillar när folk kan erkänna att de haft fördomar om en och sen ändrat sig efter ett tag. Det är kul att de erkänner tycker jag.

Har det hänt dig, att folk tror du/din blogg ska vara på ett speciellt vis och det inte alls stämmer? :)


Har bakatGjorde mördegskakor nyss. :) Gjorde det igår också, bakar inför jul. :D Gillar ni att baka och vad bakar ni helst? :)

Dagens bloggvinnare + ny omgång.
EN JÄTTEFIN TJEJ SOM HAR EN VÄLDIGT INTRESSANT BLOGG. :) BESÖK HENNES BLOGG HÄÄÄR!
AVSLUTAS PÅ MÅNDAG DEN 19/11!

Dagens låt
Dagens smarta ord
Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Rädda Lasse Stefanz!Skrev till gruppen "Operation rädda Lasse Stefanz" på facebook nyss om att Olle Jönsson betyder så otroligt mycket för oss. Han är verkligen speciell för Sofie. Om du också vill försöka rädda Lasse Stefanz gå då in och bli medlem i gruppen HÄÄÄR.

Vad snälla ni är <3

 Dagens fråga


Dagens smarta ord
Önskerubrik - FavoritplaggJag är den personen som verkligen älskar leggings. Det är nästan det enda jag använder, för jag tycker de sitter bra, är snygga och jäkligt bekväma + att det går att matcha till lite av allt möjligt. Det är alltså ett basplagg! Jag älskar också olika tröjor som går lite längre ned, som man då kan ha till just leggings. Och som ni ser, så älskar jag ju också att markera midjan med ett skärp!


ÖnskerubrikDagens smarta ord
Dagens bloggvinnare + ny omgång.Mycket fina bilder i denna bloggen. :) Besök Hannas blogg HÄÄÄR


AVSLUTAS PÅ TORSDAG DEN 15/11!

Lördagsmys.Har ju glömt att visa vilket lördagsmys vi hade här hemma. :) Jag älskar att dippa grönsaker. Nästan bättre än chips haha. :P 

Vad har ni helst som helgmys? :)

Nytt i garderoben

Mitt mensskydd, mitt problem?

Något jag tycker är så konstigt är detta med att så många människor ska lägga sig i ens val och försöka bestämma över en. 

Jag sitter och tänker på en dag i sjuan. Jag sitter och pratar med mina vänner om mens och mensskydd. Jag berättar att jag använder binda, jag hade aldrig ens provat tampong på den tiden faktiskt. Men de säger åt man att jag ska använda tampong, för det är bättre. Det kommer passa mig bättre än en binda. Till slut orkade jag inte med diskussionen mer, så jag sa att jag hade provat men jag mådde dåligt av att ha den. Vem har egentligen med att göra vilka mensskydd jag väljer att ha? 

Jag tror det beror mycket på att de vill helt enkelt ändra på en. De tål inte om man går mot strömmen och inte använder det som de använder. Jag tror det beror på att de vill ha kontrollen över andra människor på något vis. 

Har du någon gång varit med om att andra berättar för dig hur du ska vara osv?


Dagens smarta ord
Jag och rosa.

Färgen rosa betyder väldigt mycket för mig. Rosa känns så bra så jag nästan vill äta upp det. Jag vet inte varför jag är så himla förälskad i den färgen, men det känns verkligen upp-piggande. Det är en glad färg som har en attityd i sig, det älskar jag. Jag hade även mycket rosa som liten, men när jag kom upp i tonåren slutade jag med att ha rosa, för jag tyckte det var barnsligt. Jag trodde att andra skulle ogilla mig om jag gillade rosa.

Idag skiter jag i vad andra tycker. Jag är en rosa person som ni ser här på bloggen. :D Jag tycker rosa får en att må bra, det är en medicin nästan. Konstigt att man kan känna så starkt för en färg.

Vad är din favoritfärg? :)

 
 

Bilder från http://weheartit.com/

Dagens smarta ord
Dagens låt

Dagens smarta ord
En bild från 2010.

Dagens bloggvinnare + ny omgång.En stilren blogg med häftig header. :) Besök Elins fina blogg HÄÄÄRAVSLUTAS PÅ SÖNDAG DEN 11/11!

Filmtipset


Du är en egen individ, likaså jag!

Vet ni vad en del i självständighet är för mig? - En del av det är att man gör det som känns bäst för en själv och inte vad alla andra vill att man ska göra. Många på Internet säger till mig vad jag ska göra, hur jag ska se ut, vad jag ska tycka, men jag tänker inte anpassa mig efter dem. Jag fick exempelvis veta förut att jag borde skämmas för att jag är förlovad och lägger ut sådana bilder som jag gör. Varför skulle jag göra det? Det här är mitt val, det här är det jag vill göra och min fästman accepterar mig exakt som jag är. Så vad är det jag ska skämmas för? Att jag går min egen väg och att min fästman respekterar och accepterar mig?


För mig är en del av självständigheten att jag inte låter någon person bestämma vad som är rätt för mig, hur jag ska se ut, vilka val jag ska göra. Jag väljer det som känns rätt för mig, det som jag vill göra. Jag tänker inte gå ned i vikt bara för att andra vill det, jag tänker inte sluta blogga för att andra vill det, jag tänker inte sluta vara jag, för att andra tycker att jag borde skämmas. 

Vi är alla olika, vi väljer olika saker i livet. Man ska göra det som känns rätt, oavsett om andra tycker att det är skämmigt och pinsamt. Du är en egen individ, så låt ingen annan bestämma åt dig! Jag är jag, gillar du inte så får det stå för dig! Om inte jag har rätten att bestämma vad som är rätt för mig, hur kommer det sig då att DU anser dig har rätten att bestämma över MIG? Hur kommer det sig att JAG ska skämmas över mina val i detta fallet att vara lättklädd, men inte DU över DINA val och i detta fall skriva massor av otrevligheter?

Jag gör mina val och du gör dina val. 

Dagens inspiration


Dagens smarta ord
Konstigt att ändra sig för en diss?
Är det inte konstigt egentligen med vissa människor, att de skriver att man är snygg och frågar om man är kåt osv, men när man dissar dem så blir man ful, slampa, fet osv. Det märks så väl när människor inte kan ta en diss, men då kanske man också borde kolla bilder eller läsa presentationen innan man skriver, så man slipper få den där dissen. :) Det står ju ändå att jag är förlovad.

Dagens smarta ord

Tre tips till att älska sig själv

Provokation

När många bloggare skriver om vikt och denna hetsen om att vara smal, så tror jag att det många gånger handlar om provokation. De vet att det väcker åsikter när de skriver om att exempelvis Blondinbella är fet och att man ska väga så och så mycket. Deras läsare blir rasande, då får de kommentarer och så vidare. 

Även om det är fel att skriva som de gör, så tror jag på något vis att man får ta det med en nypa salt. Jag försvarar absolut inte deras betende, men de vill nog "helt enkelt" provocera och göra läsarna upprörda, därför skriver de som de gör. Visst, vissa kanske har dessa åsikter också, men de vet att de får uppmärksamheten om de skriver det. Man kan ju fortfarande se dessa tendenser hos vissa bloggare, tyvärr. Vikt är ett känsligt ämne enligt många och det är nog därför många kör på den linjen, tror jag i alla fall.


Gammal bild från 2009.

Dagens bloggvinnare + ny omgång.Besök Saras blåa och jättefina blogg HÄÄÄR. :) Mycket bilder och en fin design!AVSLUTAS PÅ TORSDAG DEN 8/11!

Dagens smarta ord

MASSA SKOR!


 

Tog fram alla mina skor idag och kom fram till att på bilden är det 29 par. :P Dock glömde jag tre stycken så alltså är det 32 par. Haha och jag ska bli sambo, hur ska det gå? :P Stackars André kommer aldrig få plats med sina saker. :P 

Vill ni gå på bloggmingel?http://falkopingsevent.blogspot.se/


Åh, är så stolt!
Dagens smarta ord
Tre tips till att älska sig självGe aldrig upp!

Att ha drömmar och mål mår vi bra av. Att ha drömmar och mål gör så vi tar oss framåt i livet.
Under tiden jag har varit sjuk så har jag känt att jag tappat en del av mig själv. Jag har lixom inte haft ork till någonting och känt att jag inte alls vet vad jag vill. Därför har allting blivit svårare.

Man måste ha drömmar och mål. Om man har något att se fram emot så blir livet lite lättare. Det blir också lättare att kämpa om man har ett fast mål framför sig. Ge aldrig upp dina drömmar! Försök att ha delmål så att du kan lättare nå dina drömmar.
Fortsätta och kämpa hårt, du kan lyckas!


Dagens låt


 Haha, jag älskar verkligen detta programmet. :D

Kissie VS Bella

Ni som är insatta i bloggosfären kan väl inte ha missat "bråket" mellan Alexandra "Kissie" Nilsson och Isabella "Blondinbella" Löwengrip som handlar om vikt och utseende. Jag orkar inte ta någons parti, för det blir bara jobbigt att engagera sig på det viset. Det jag dock tycker är att folk kan sköta sig själva istället för att lägga sig i andras liv och det gäller för alla tycker jag. 

Jag tycker det blir lite tråkigt när alla ska lägga sig i detta bråk och ta försvara den ena eller den andra. Jag tror det handlar om provokation från båda sidor faktiskt. Jag tycker både Alexandra och Bella är vackra och jag tycker ingen av dem har rätt att lägga sig i hur den andra lever, för varför egentligen skriva om det på en väldigt stor blogg? Som sagt, jag tycker inte det rör någon om Bella väljer att äta en chokladkaka varje dag, eller om Alexandra väljer att bara äta sallad jämt. Det rör bara dem själva, samt deras omgivning.


Ni gör skillnad!


Dagens smarta ord
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...