Sofie, min syster
Jag har ju en funktionshindrad syster som heter Sofie. Ni kan läsa om hennes funktionshinder i kategorin "funktionshinder". Klicka HÄÄÄÄR för att komma till den.

Något som många tycker är konstigt är att vi har henne hemma, hon bor hemma hos oss. För kanske 10 år sedan så hade vi aldrig så kallad "avlastning", men det har vi haft en helg i månaden de senaste åren. Nu har vi dock inte det längre. Men många tycker det är så konstigt att hon är med oss så ofta och att vi inte har avlastning så ofta. Men vi ser Sofie som vilken familjemedlem som helst och vi vill ha henne hemma. Vi älskar henne. Jag kan förstå att alla inte varken har orken eller möjligheten att ha funktionshindrade barn hemma, men vi tycker det är viktigt så hon känner sig uppskattad och älskad. Hon går ju på daglig verksamhet måndag-fredag 8-15, så hon får komma iväg och göra något annat ibland också.

Vi har alltid haft med henne på resor osv och hon är med i husvagnen. Det var för hennes skull vi skaffade husvagnen från början och det är också för hennes skull (även mina föräldrars iofs) som vi skaffar en ny husvagn nu till våren. Sofie är en stor inspiration för mig, för att hon alltid är stark och positivOlle Jönsson från Lasse Stefanz och Sofie. :)
#1 - johanna

så fint skrivet, och vad fin din syster är!:)

#2 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

En daglig verksamhet kan ju fungerar som en bra avlastning för både henne och er :)

#3 - ssanna.blo.gg

Vilken fin text :D

#4 - Elin

Sv: tack :) allt bra med dej idag? :) kram!

#5 - malin

förstår det du skriver att många kanske inte klarar av/har orken med just det ansvaret.. det är ju inget man man planerar men klart som fan man älskar dom lika mkt för det.. att ni har din syster hemma sprider iallafall värme i min kropp att ni bryr er och ja du förstår vad jag menar. har jobbat med människor, funktionshinder & äldre i 9år nu.. uppvuxen med handikappad mamma men bröt bandet för att jag inte klarar det. det sänkte mig psykiskt och för mig är det bäst så om jag inte ska gå under. svårt att förklara.. Jag ser upp till det ni gör!

Tack! :D dom är riktigt sköna..
Hehe jo jag kan förstå men lättare att sy upp än förlänga om det skulle vara så ^^

#6 - moufieeh

vad gulligt av er att ni är så omtänksamma :)

sv; hihi ja :D
okej, jag har vart i skolan och på stan :)
haft en bra dag? kram

#7 - Anna

Härligt! Lycka till!

#8 - † E L L I N E T T †

vinnaren av veckans blogg är nu dragen! in och kolla om det blev du! :) kram

#9 - Elin

Sv: Härligt, sådär, är förkyld/sjuk :( Har du haft en bra dag? :)

#10 - Ida

Underbart skrivet!
Varför vill oftast folk att personer med funktionshinder osv oftast ska "gömmas undan" osv. Hemskt! Har vi inte kommit längre, undrar jag då?
Alla ska få finnas, alla ska få synas!
Ni gör det bra! ^^
Kram

#11 - sara ekblom

fin syster du har! :) hur många syskon har du?

#12 - Felicia

Fint med människor som bryr sig! Det gäller bara att hålla ut o vara stark, sen så fixar sig resten!

Hur har din dag varit? :)

#13 - Emmy

Vad fint av dig som vet hur du ska värdesätta din syster! Jag skulle också älska mitt syskon som vilket som helst även om hen vore funktionshindrad :)