Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!Eftersom jag inte har hunnit lägga in facebook i menyn så får ni gilla min fanpage HÄÄÄR

Din syn på saker och ting

Brukar du tänka "jag skulle bli lyckligare om jag hade stora läppar"? (Nu är läppar bara ett exempel). Men är du den personen som brukar tänka att du ska bli lyckligare om du får ändra något på din kropp? Så tänkte jag också när jag var yngre. Men varför skulle man bli lycklig för att man har ett par stora läppar? Det är väl inte där lyckan sitter, utan lyckan sitter ju i själen. Att kunna trivas med sin omgivning och att älska sig själv. Du kanske känner att du skulle älska dig själv mer om du fick ett par större läppar, men varför skulle det vara lösningen?

Om du inte kan älska dig själv, som du är så är det psykiskt du får börja jobba. Jag tänkte alltid förr att jag skulle bli lycklig om jag hade en kille, om jag blev populär, om jag fick den där fina väskan. Men om jag är olycklig för att jag inte får den där väskan, så är det ju något som inte stämmer. Man har ett val i livet. Endera låter man sig själv må dåligt och låter det äta upp en innifrån, tills man inte orkar mer, eller så tar man kontrollen över sitt eget liv, annars gör någon annan det och i detta fall komplexen. DU måste ta kontrollen över ditt liv. DU måste leva ditt liv, innan annan kan göra det åt dig. Det kan ta tid, men låt det göra det. Du är värd att må bra!

Citerar ett ordspråk: "Människan störs inte av saker i sig själva, utan av sin syn på dem."


Videoblogg musikvideo2

 

Min andra musikvideo. ;) Haha älskar att bjuda på mig själv.

Dagens smarta ord
Åhh vad glad jag är! :D


Jag blev veckans bloggläsare hos hofh.se idag. :D åh vad glad jag är! Känns verkligen jättebra. :D
In och kolla hennes underbara blogg HÄÄÄÄR

Du kan också lyckas!

Jag har läst lite om detta med att Kenza inte skulle vilja lägga sig under kniven och att alla borde inse att de är vackra som de är. Flera människor har reagerat på detta, då Kenza själv har det så kallade "idealutseendet". Enligt vissa ska man inte säga att alla är fina som de är och vara "emot" skönhetsingrepp om man själv är snygg. De sitter och säger att Kenza är den snyggaste i Sverige, men de förstår inte att där ute finns det någon/några som ser dem på exakt samma vis som de ser Kenza. Just DU är den snyggaste för en speciell person, du är till och med snyggare än Kenza för just denna/dessa personen/personerna.

Det folk inte fattar är att de själva medverkar i idealen. De säger att det finns de som är "mindre lyckligt lottade" när det gäller utseendet, för de passar inte in i idealet. Ursäkta mig, men vemfan har bestämt att det är just så man ska se ut? Vart tog det unika vägen, där alla är bra och fina som de är, UTAN att följa idealet? Ju mer du ändrar dig för att passa in, ju mer bidrar du till detta ideal. 


Varför är det så att idag är det så fel att säga att man tycker alla borde arbeta med sig själv psykiskt och på det viset bli nöjda med sig själva? Idag får man skit för att säga att männsikor är snygga som de är och att de borde inse sina egna värden. Skulle det vara bättre att skriva i en stor blogg: "NI ÄR SÅ JÄVLA FULA! LÄGG ER UNDER KNIVEN OCH BLI SNYGGA SÅ NI PASSAR IN I IDEALET!"? Vore det bättre? Jag anser att alla borde inse sina egna värden och jobba med sig själva psykiskt istället för att lägga sig under kniven för att passa in i det som är "vackert" idag. 

  Jag har själv mått dåligt, jag hatade mig själv förr i tiden, men jag arbetade mig uppåt och älskar idag mig själv. Du kan också lyckas, jag lovar dig! Och jag personligen tyckte det var jättehärligt att läsa att Kenza tycker att jag är fin som jag är (det var ju riktat till alla), det peppade mig i alla, att en kvinna man ser upp till tycker det!


Jag är med och tävlarJAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM TVÅ PAR VALFRIA JEFFREY CAMPBELL HOS SABISMODE. KLICKA HÄÄÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!

Ny design. :D

Som ni ser så har jag nu den nya bloggdesignen. :) Vad tycker ni om den? Själv är jag jättenöjd. Ska fixa så min fanpage på facebook kommer med, samt lägga in smileysar, annars är jag jättenöjd. :D Superfin tycker jag den är.Nu har ni kategorier uppe i headern istället, så det kommer ned i en dropdown meny istället. :) 

UPDATE: Ni får säga till om ni ser något konstigt i designen eller något som inte fungerar osv, så jag vet. :)

MysigtIdag har vi haft det mys här hemma. :) Ätit fläskfilé, med potatissallad, sallad och vitlöksbröd. Mums! Nu ska jag se lite på tv och bara fortsätta vara sjuk. :( Hoppas ni har en bra kväll.
 
 
 
 

Att ta för sig

Om man vill ha uppmärksamhet, så måste man ta den. Jag älskar uppmärksamheten och att synas, därför försöker jag synas mycket. Hur ska annars någon hitta till min blogg om jag inte visar att jag finns? Jag kommenterar mycket på andras bloggar, gör ofta reklam lite här och där, för jag vet att jag måste ta för mig. Dock ska man ju inte ta för sig alldeles för mycket, så ingen annan får plats. Våga ta för dig utav livet, våga visa att du finns, våga vara du! Du duger exakt som du är så våga visa vem du är. Våga ta plats!Haha en bild från 2009 när min väninna Elin fyllde 18 år. :) Btw så fyller hon 21 år idag, grattis till dig min kära vän. :D

Dagens smarta ord
Respektlöshet

Någonting som verkligen upprör mig är respektlöshet... Jag är ju administratör för en anti-mobbningsgrupp på facebook och vissa har ingen respekt alls. I denna gruppen får medlemmarna dela med sig av sina upplevelser, tankar och åsikter. Men vissa vill bara förstöra och vara jävliga... Jag hade igår lagt ut en artikel från aftonbladet om en tjej som blev väldigt mobbad men inte fick någon hjälp alls av skolan (ni kan läsa artikeln HÄÄÄR) och då var det en kille som skrev: "Haha stackars mobboffer!". Han har skrivit tidigare också att vi aldrig kommer lyckas att stoppa mobbningen, att jag ska sluta skriva för ingen vill läsa vad jag skriver och att om jag bryr mig så om mobbning, borde jag också försöka stoppa pedofiler, massintaget av droger, mördare, rånare osvosv. Jag tycker det är så extremt respektlöst om jag ska vara ärlig.

Så igår tog jag bort honom från gruppen och spärrade honom. Jag tog också bort honom som vän på min egen facebook. Jag förstår inte vad människor som ändå inte vill engagera sig och bara ska klaga ens ska vara med i sådana grupper. De vill bara förstöra för andra, för det är INTE okej att skriva: "hahah stackars mobboffer!". Jag blir ärligt talat illamående... Lär er vett och etikett, samt respekt! 

För att komma till antimobbningsgruppen kan du klicka HÄÄÄR 


Era åsikter tack!

Jag tänkte fråga er en sak, tycker ni att mitt bloggnamn är för "svårt"? Lixom att hålla reda på att det är 4 st a i namnet. Skulle det vara dumt att byta namn nu? Skulle gärna vilja ha era åsikter om detta. :) Jag har funderat på att byta bloggnamn, men är ändå inte säker, eftersom det kanske blir svårare för mina läsare att komma ihåg det nya. Kom gärna med tankar och åsikter. :)


Försöka sova...

Nu ska jag faktiskt snart lägga mig och sova. Är så trött, men kommer ha svårt att sova eftersom jag är förkyld. :( Har varit segt med allting idag. Haft mycket mindre läsare, folk har kommenterat sämre och jag har haft svårt att komma på vad jag ska skriva. Men vi hörs imorgon. Godnatt och sov gott. Puss.


Inspiration

Bilder från http://weheartit.com/

Få mer besökare till din blogg
 BLOGGA ÄVEN FAST DET ÄR HELG. - Även om du är upptagen så kan du tidsinställa inlägg när du sitter vid datorn. Jag vet att helger är lite drygt att uppdatera på, då man har mindre läsare än vanligt, men försök uppdatera så som du brukar göra.

 VAR INTE FÖR NEGATIV. - Ha inte bara negativa inlägg om saker du ogillar. Jag har själv gjort det misstaget och det blir bara tråkigt att läsa i längden. Försök att variera dig, istället för att bara ha negativa inlägg. 

 LÄS INLÄGGEN. - Innan du kommenterar ett inlägg, så LÄS vad som står. Skicka inte bara: "vad gör du?" eller något sådant. LÄS inläggen och kommentera något om det som står.


Dagens smarta ord

Gammal bild fråm 2010

Gästbloggat hos...

Idag har jag gästbloggat hos Kaffehörnan. :) Jag tycker det är jättekul att få gästblogga hos andra och få dela med mig av mina tankar och åsikter. Nu ska jag krypa ned i soffan och bara vila, eftersom jag är sjuk. Hoppas ni har en bra dag. 


Jag grät mig till sömns...

Jag har inte alltid varit nöjd med mig själv. Sanningen är den att jag avskydde mig själv för några år sen. När jag läser tillbaka i min dagbok som jag skrev när jag var 13/14 år, så ser jag vad jag egentligen tyckte... Jag trodde att alla killar ville ha blonda tjejer, med stora bröst och blåa ögon. Jag hade väldigt fel och varför styrde de tankarna min åsikt om mig själv? Det spelar väl egentligen ingen roll vad killarna tycker, så länge jag är nöjd själv.

Jag grät mig till sömns nästan varje natt när jag var 13 år, för jag ville inte vara jag. Jag tog åt mig direkt någon sa något elakt till mig. Men så plötsligt hände det. Jag tröttnade på att vara ledsen och ta åt mig av allt, så jag satte upp lite lappar, där jag skrev positiva saker om mig själv, samt att jag började lyssna på det positiva om mig, för självklart fanns det positiva saker med just mig.

Så jag började ta åt mig av de fina sakerna jag fick höra och sakta men säkert började jag må bättre i mig själv. Ibland hamnar jag i svackor, där jag inte alls gillar mig själv, men det är normalt. Det kommer bli bättre!


Godnatt

Nu tänker jag faktiskt ta natten. Mår inte alls bra, så ska soooova. Svarar på era kommentarer imorgon!


Dagens låt


En av mina nya favoritlåtar. <3

Några ord på vägen

Jag vill skriva ett par peppande ord till er alla. Ni är så himla bra exakt som ni är. Ni behöver inte ändra på er för att bli värdefulla, för ni är redan värdefulla! Låt ingen få er att tro annat, för ni är mycket bättre än vad ni tror att ni är! Gör er inte illa och gör inte andra illa, det blir bara värre då. Fortsätt kämpa, för det blir bättre! Det viktigaste är att inte ge upp, utan fortsätta kämpa. Jag tror på er och jag vet att ni kan må bättre. Omge er med människor som får er att må bra, som finns där för er. Ni är fantastiska exakt som ni är!


Sextips STRESSA INTE. - Det är ingen idé att bara ha sex för att få det överstökat. Vänta istället till det känns rätt. Planera inte heller att ni ska ha sex om en vecka, ta det som det kommer istället. Är ni sugna, har skydd och vill så är det helt okej. Tänk på att du dock ska vara minst 15 för att ha sex!

 VÅGA SÄGA NEJ. - Om du inte vill ha sex, så våga säga nej. Ingen har rätt att tvinga dig till någonting. Och om du inte vill ha sex, men ändå går med på det för att inte svika den andra personen, så blir sexet ändå inte bra. Du ska lyssna på din kropp, det är du som bestämmer över din egen kropp!


Dagens smarta ord

Mobbning...

http://www.svtplay.se/video/316409/bully

Tyvärr kan jag inte bädda in detta klipp och visa det direkt på bloggen, så ni får titta på svtplay. Detta är ett klipp om mobbning som jag rekomderar er alla att ta er tid att se. Det är fruktansvärt att så många genomlider detta VARJE DAG, ÅR UT OCH ÅR IN. När ska det få ett stopp?! Mobbning förstör liv, mobbning förstör samhället.  The dictator ute nu

Nu finns filmen The Dictator ute på DVD och Blu-ray. Jag har redan sett denna filmen och tycker den är extremt rolig faktiskt. Väldigt annorlunda och riktigt rolig. Har du inte sett denna än, så borde du göra det. :D Skaparna av filmen är de som gjorde även Borat. Här kan filmen köpas: The DictatorSponsrat inlägg!

Att vara personlig

Att vara personlig i sin blogg, något som många är rädda för. Jag förstår att inte alla vill dela med sig av det privata, men jag är faktiskt inte rädd för att vara "för" personlig i min blogg. Jag vill visa mina läsare hur jag är, vem jag är och hur jag lever, inte bara åsikter om ditten och datten. Jag vill att ni läsare ska se vem just Evah är, att jag också har dåliga dagar. Dock delar jag inte med mig av allt.

Men jag ångrar ingenting som jag delat med mig av. Genom att dela med mig av mina problem så kan jag hjälpa både mig själv och andra, vilket är viktigt för mig. Jag kan få förståelse och prata av mig, samtidigt som ni får hjälp med era problem. 

Är du personlig i din blogg om du har någon? Om du inte har någon, skulle du kunna vara personlig i din blogg då?Bjuder på en sådan där knäpp-bild. :P

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN GINZA.SE!

Dagens smarta ord
Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!AVLSUTAS PÅ SÖNDAG DEN 30/9!

Få bättre betyg BESTÄM DIG FÖR VILKET BETYG DU VILL HA. - Jag satsade alltid på Godkänt nu när jag läste upp mina betyg, för att det inte skulle bli en för stor press. Sen blev jag bara glad om jag fick högre. Men kolla upp vad som krävs för varje ämne och bestäm dig för ett mål.

 PRATA MED DINA LÄRARE. - Fråga vart du ligger i ämnet och vad du behöver göra för att nå upp till det betyg du vill ha, så du vet direkt vad som förväntas. 

 ENGAGERA DIG. - För att kunna få ett bra betyg är det viktigt att vara engagerad. Både för din inlärning och för att lärarna ska se att du vill ha ett bra betyg. Tänk också på att även vad du presterar på lektionerna är viktiga, inte bara proven.

 GE INTE UPP. - Ett ämne kanske känns helt omöjligt att klara, men ge inte upp. Ta den hjälpen som behövs och kämpa på. Du klarar det!


Godnatt på er!

Nu blir det faktiskt natten för mig... Är så sjukt trött och känner mig lite nere med. :( Så ska försöka sova bort det. Hoppas ni kommer sova gott i alla fall. Kram.


En flummig bild från tidigare idag. :)

Nytt i garderoben

Skohuset. 799 kr, NU 399 kr. :)

Massor av bilder
Var som sagt iväg med syrran Anna idag för att handla lite. :) Fick med mig ett par skor hem, som jag visar i nästa inlägg. ;) Hörs senare! Puss


BTW, JAG ÄR MED OCH TÄVLAR OM VECKANS BLOGG I ANNAS BLOGG. :) VAR MED DU OCKSÅ! ANMÄL DIG HÄÄÄÄÄÄR


Söta bloggläsare. <3

Jag verkligen älskar alla mina fina bloggläsare. :) Ni betyder otroligt mycket för mig. :)

Detta la en tjej in om mig på sin dayviews. :)
Dagens smarta ord
Godmorgon

Godmorgon på er! Har ni sovit gott? Det har inte jag.... Allting kändes bara jobbigt så kunde inte alls sova. :( Somnade jättesent. Skulle egentligen ha fixat mig idag eftersom jag och syrran Anna ska iväg och handla lite, men jag orkar inte fixa mig känner jag. Skulle bara vilja fortsätta sova egentligen... 

Har ni några planer för dagen? :)


Problem med nya designen.

Hej på er! Jag uppdaterar en snabbis. Kul att alla gillade den nya designen. :) Dock hade den några problem, så jag fick ta tillbaka min gamla så länge. När Angelica som gör min design fått rätt på det som krånglade kommer den att komma tillbaka! :)


Mobbad av vuxna...

Jag har upplevt en hel del mobbning i mitt liv. Mobbning av folk i min egen ålder, mobbning av vuxna, mobbning på Internet. Ni kan läsa om mina olika mobbningsperioder HÄÄÄR. Det är ett inlägg med länkar till olika inlägg som handlar om just min mobbning.

Jag har många minnen från gymnasietiden där jag faktiskt blev mobbad av vuxna människor. Jag kommer ihåg när jag hade ritat en bild av mitt rum på bildlektionen och min lärare kommer fram till mig och säger att jag ritar på lågstadienivå, det var inte alls bra, utan såg ut som en 8-åring hade ritat det... Eller när ingen tog hänsyn till mina sjukdomar, utan alltid bara gnällde och sa att jag var den värsta eleven de någonsin hade träffat. INGEN i hela Karlstad kommun hade varit så dålig som jag med frånvaro osv. Det de inte tänkte på var att jag faktist var sjuk, många andra skolkade, utan anledning... 


Jag har upplevt en hel del mobbning av vuxna. Lärare som slarvat bort mina uppgifter, så jag hela tiden har fått gjort om, lärare som kränkt mig och varit elaka, lärare som sett snett på mig och ignorerat mig. Jag minns även när jag kom tillbaka till skolan i slutet av 8:an. Jag hade varit hemma nästan en hel termin för att jag var så mobbad av eleverna. När jag väl kom tillbaka till skolan och satt i klassrummet så letade min lärare efter mig. Jag ropade att jag fanns där, alla i hela klassen berättade att jag satt i klassrummet, men hon sprang ut och letade. När hon kommer tillbaka så säger hon: "Jaså du satt där?". Hon ignorerade alltså att jag faktiskt var där... Mobbning är bland det värsta som finns och hur ska barn och ungdomar lära sig om inte ens vuxna kan ta sitt ansvar? Jag har haft funderingar om det stått i min panna: "VAR ELAK MOT MIG, MOBBA MIG!" eftersom att jag råkat ut för en hel del i mitt liv, särskilt under skoltiden...

Är du i en liknade situation, oavsett om det är mobbning från vuxna eller inte så får du gärna kontakta mig på Evah_blogg@live och prata ut. Jag ska försöka hjälpa dig så gott jag kan. 
2 gamla bilder från skoltiden...

Det är nyttigt att må dåligt

Alla mår dåligt ibland, alla känner att livet är piss ibland och det är okej att tycka det. Vi är människor och människor kan inte ha en enda känsla hela tiden, vi måste variera oss. Vi måste få skratta och vara glada, vi måste få gråta och vara ledsna, vi måste få vara arga ibland. Många tycker att vi ska vara super-människor och aldrig må dåligt, men är det verkligen rimligt?

Jag har väldigt lätt att gråta och kan gråta ofta. Jag kan gråta av lycka när jag ser att andra mår bra och är glada, jag kan gråta av en sorglig film eller en bok. Jag har väldigt lätt att släppa ut känslor, vilket är en bra egenskap. Man ska givetvis uppskatta det man har, men det gör ingenting att man ibland mår dåligt över att man exempelvis inte har en bil, en egen lägenhet eller en partner. Det är OKEJ att må dåligt ibland, bara det inte blir för ofta. 

Du har säkert mycket mer än vad du tror att du har, så det är jätteviktigt att du ser detta, men du kan inte må bra 24/7, hela året. Tillåt dig själv att ibland må dåligt och vara ledsen, det är nyttigt.


Länkbyte!Länkbyte med fina Cecilia. En blogg med lite tankar, åsikter och vardag. 
http://www.nattstad.se/Ceciliaanderssonn

Dagens smarta ord
Skolorna borde lära ut självkänsla

I skolan får man lära sig matte, svenska, engelska och massor av andra ämnen. Men man borde också lägga ned mer tid på att peppa eleverna och lära dem om självförtroende och självkänsla. Det är så otroligt viktigt att faktiskt inse sitt eget värde och skolan ska ju lära en saker och ting, varför inte också prata om psykisk hälsa? Man har ju idrott och hälsa, som oftast handlar om det fysiska, så varför kan man inte ha minst en timme i veckan där man pratar om självförtroende, självkänsla och prestationer? 

Unga människor idag har det väldigt jobbigt. Det behöver finnas mer folk som föreläser och berättar om att det kan bli bättre. Jag tycker också eleverna behöver göra olika övningar för att bli bättre på att uppskatta sig själva.

Vad tror du om denna idén? Skulle du vilja ha mer undervisning om psykisk hälsa?


Hitta dig själv, genom bloggen

En blogg kan vara ett väldigt bra hjälpmedel faktiskt. Genom bloggen kan man hitta sig själv och veta vad man vill. Man kan försöka göra saker i bloggen som man inte vågar annars. Man kan exempelvis ta på sig den där hatten som man så gärna vill använda, men inte vågar ha i skolan. Det kan vara bra att lägga upp en bild i bloggen och faktiskt se när man får bra respons på den, då kan det stärka en. (Visst, man kan få negativa kommentarer också, men det bortser vi ifrån nu.) 

Jag har hittat mig själv mycket genom bloggen. Jag har kommit fram till hur jag vill vara. Försök hitta dig själv genom bloggen, exprimentera och ta åt dig av den bra responsen. När jag började blogga så började jag må bättre väldigt fort, eftersom jag såg att folk faktiskt gillade mina texter. Jag såg att jag var bra på någonting och det peppade mig mycket i livet.

Hitta det du är bra på. Kanske är det mode och när du ser att folk gillar dina modeinlägg, så kommer du att peppas, jag lovar dig!


Vad drömmer ni om?

Jag är ju den personen som pushar er läsare till att verkligen göra det NI vill, det ni drömmer om. Men så kom jag och tänka på att jag vet inte mycket om er alls faktiskt. :) Jag skulle vilja veta mer om er. Ni intresserar mig och jag bryr mig verkligen om er, så kan inte ni skriva en liten kommentar här nedanför vad ni drömmer om, vad ni vill jobba med, osv. :) Vore jättekul för mig att veta. Kom ihåg att aldrig ge upp eran dröm, det är de som drömmer och har mål som tar sig längst i livet. Ge aldrig upp!Åhhh blogga!

Jag är verkligen denna människan som ÄLSKAR att blogga. Bloggen är med mig överallt. Ibland kan jag känna att nu tar jag en liten paus och bara är ett tag, men efter en liten stund är jag där igen, kollar bloggen, skickar kommentarer och gör inlägg. Men det är ju så himla kul! Världens roligaste jobb och jag hoppas att jag kan ta mig längre.

Hela tiden går jag och tänker på vad jag kan blogga om, för jag verkligen älskar det. Hur är du, är du en person som kan hålla dig ifrån bloggen eller är du som mig och är på bloggen ungefär 24/7? :P :)Ännu en gammal bild, måste ta nya ju. :P

Dagens bloggvinnare + ny omgång.


BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!AVSLUTAS PÅ ONSDAG 26/9!

Hade ni en bra lördag?

Igår satt vi i familjen och såg på hockey. :) Färjestad-Frölunda, tyvärr så förlorade ju Färjestad, men då blev mamma, pappa och min syster Sofie glada haha. :P De håller ju på Frölunda. Jag gjorde en sallad så vi satt och hade det mysigt i vardagsrummet till hockeyn. Hoppas ni hade en bra lördag. Vad gjorde ni? :)

Fick tag i sådana söta colaburkar, sådana man fick på flyget när man var liten. :D

Dagens smarta ord
Dagens smarta ord
Vem är Evah?

Hej på er kära läsare!
Tänkte skriva ett informationsinlägg, till både gamla och nya läsare om vem jag egentligen är som driver denna bloggen. 

Jag heter Evah och driver för tillfället en av Karlstads största bloggar. Jag bor en liten bit utanför Karlstad. Jag älskar färgen rosa och det kan ni nog förstå när ni ser min blogg. ;) På fritiden bloggar jag, umgås med vänner, familjen, fästmannen, ser hockey och då är det färjestad som gäller. Men frölunda är mitt andralag, då mina föräldrar håller på dem. Jag är social, glad, öppen och väldigt galen, men på ett positivt sätt. :D

Jag älskar att läsa bloggar och att hjälpa människor. Jag älskar att få folk att skratta, ett skratt förlänger ju livet eller hur? Har ni några funderingar så är det bara att skicka iväg en kommentar.

Många varma kramar.
// Evah


Stå på dig och var dig själv!

Det finns människor som lever på att trycka ned andra. Det finns de människor som blir mätta på att se andra hungriga. Men det viktigaste är att inte låta dessa människor vinna. Jag blir mer peppad när jag får en negativ kommentar, då jag vill visa att jag kan mer, jag vill kämpa på mer. 

Men för vissa så är det jättejobbigt att få dessa elaka kommentarer och jag klandrar dem inte. Det kan vara svårt och jäkligt jobbigt ibland och det kan bli för mycket. Om just du som läser detta är utsatt för elaka kommentarer, på Internet eller i verkliga livet, så prata med någon. Våga berätta för dina föräldrar, syskon, mormor, skolan eller ring exempelvis BRIS. (Jag har skrivit ett annat inlägg om vart man kan vända sig om man mår dåligt, det inlägget hittar du HÄÄÄÄR). Det är jätteviktigt att våga prata med någon och inte hålla det inom sig.

Jag själv berättar för min familj, mina vänner och min fästman. Jag berättar nästan alla elaka kommentarer jag får och det är nog också en anledning till att det inte gör så ont att få dem, just för att jag är säker på mig själv, men också har någon att prata med direkt. Låt inte dessa människor vinna. Stå på dig och vara bara du!


En gammal bild från 2009.

Inbjudan till bloggmingelJag tänkte informera er om att det är bloggmingel i Falköping den 1 december. Jag ska antagligen dit, jag hoppas det blir så i alla fall och alla är ni välkomna. :) Jag hoppas att vi ses där! Läs mer om detta på http://falkopingsevent.blogspot.se

This or that-listaShoppa/Slappa
Sminkad/Osminkad
Pojkvän/Singel -
Rosa/Blå
Havet/Pool
Sverige/USA
Glass/Tårta
Marabou/Magnum
Sova/Vaken
Blogg/Facebook
Julafton/Födelsedag
Shoppa/Blogga
Sms/Telefon

VILKA HADE DU VALT? :)


Åh så snyggaFunderar faktiskt på att köpa dessa. Så underbart snygga och rosa  
Fantastiskt snygga i alla fall. Ni hittar dem HÄÄÄÄR

Asså vafan?!

Har just varit inne på Niiisans blogg och herregud vilka kommentarer man får se från folk. Det är ju så man nästan åker in på psyket för att folk är så fruktansvärt hemska i käften. 


VADFAN ÄR DETTA EGENTLIGEN?! Hur fan kan de tro sig ha rätten att sitta och skriva sådant där?! Detta är helt ofattbart för mig. Jag hoppas att dessa människor snart får hjälp av en psykolog och får prata ut, för detta är inte ett normalt beteende. Vart tog vettet, respekten och uppfostran vägen? Vad gick fel egentligen? Något måste det ju vara, då ingen människa som mår bra skriver sådant här.... Skamligt, detta är mobbning på hög nivå. Stå på dig Niiisan!

Dagens låt


En låt som jag älskar och som peppar mig.

5 tips till att må bättre


 SÄTT UPP PEPPANDE LAPPAR. - Det är faktiskt väldigt mysigt med små lappar lite överallt för att bli piggare. Skriv ord som "awsome" "snygg" och "glad" exempelvis. Peppa dig själv mycket!

 SÄTT UPP FINA BILDER. - Pryd ditt rum med massor av fina bilder som gör dig glad. Kanske är det massor av bilder med din familj och bästa vän, titta på detta ofta och se vad du faktiskt har, att de älskar dig för den du är!

 VAR DIN EGEN SUPER-GIRL/WOMEN. - Ta inte åt dig av allt elakt som sägs, du är din egen superkvinna, du kan stöta bort elaka kommentarer och bara skaka i huvudet åt dem.

 TA ÅT DIG AV DE SOM ÄLSKAR DIG. - Istället för att bara se vilka som ogillar dig och vilka som är elaka, så lägg din energi på att se vilka som faktiskt älskar dig och uppskattar dig. Ta åt dig av det som är positivt, då kommer du må mycket bättre.

 LE MYCKET. - Om man ler och skrattar mycket så blir man mycket gladare. Ställ dig med dina vänner och låtsas-skratta så ska du se att ni snart bryter ut i gapflabb och bara skrattar. Jag och min sötnos Nalle. :D 

Dagens smarta ord
Från balen i 9:an. :)

Jag är så nöjd...

"Jag är så nöjd med mig själv så jag ska ta och operera mina bröst!"
Hur låter denna meningen i era öron? Inte så bra va? Det gjorde den inte i mina i alla fall. Men det är ungefär såhär det låter när många idag gör skönhetsingrepp. De säger att de inte förstorade brösten för att de tyckte att brösten var för små och de var absolut inte missnöjda. 

Nu tänker jag jämföra en kropp med ett hem. Säg såhär, jag köper mig ett hus och har precis fått i ordning som jag vill ha det. Jag har fått den där fina tapeten som jag vill ha, men då ska jag riva ned denna tapeten, för att sätta upp en annan, fast jag var så nöjd med den jag hade. Tapeter och kroppen är ett skal, men man kan förändra inredningen. Man kan köpa nya kläder, nya gardiner och man kan förändra sitt inre. Och det är i det inre allting börjar. Varför vill man skaffa ett par nya bröst om man inte är missnöjd med det man redan har?

Och nej, egentligen kan man inte jämföra döda ting med levande ting, för man kan förändra ett hem huuur mycket som helst och det tar inte skada på det sättet som en människa kan göra. Men jag ville få er att tänka till och ha ett exempel. Träffas och byta nummer..?

Jag får ofta meddelanden om folk som vill byta nummer, ses och så vidare. Då är det killar man skrivit med i 10 minuter som vill detta. De brukar fråga mig varför jag inte vill ses och jag brukar fråga tillbaka varför jag skulle vilja göra det. Deras svar blir då något i sil med: "För dina bilder är så fina och du är så himla fin."

Vad är det för svar egentligen? Så för att jag är fin så skulle jag vilja träffa alla dessa människor? Och hur skulle jag ha tid att byta nummer eller träffa alla som frågar? Skulle ju aldrig hinna, så hur tänker folk? Det är inte anledning nog att jag är fin, sorry. :)


En fin bild jag fick för ett tag sedan. :)

Vad är en förebild?

Vad är egentligen en bra förebild? Alla har ju olika syner på vad en förebild är. En person kan vara en förebild för någon, men för en annan passar personen inte alls. Hur kan man sätta stämpeln på vad som är förebild och inte? Är en förebild att aldrig göra fel och misstag? Och om man får göra misstag, vilka misstag får man göra? Är en förebild en person som aldrig har u-ringat eller aldrig bär en kort kjol? Vad är egentligen en förebild? 


Stefan och Krister <3

 

Jag verkligen älskar Stefan och Krister. :D De har följt mig i stort sett hela mitt liv. Gillar ni dessa människor? :D

Attityd

Städhjälp och flytta...

Jag känner en viss rädlsa för att flytta hemifrån... För att bli vuxen och ta mer ansvar. Samtidigt som jag vill det, så blir det en sådan omställning. Ingen som längre tar hand om en på samma sätt, man måste göra allting själv och hela tiden köpa mat, laga mat, städa osv. Det är faktiskt en stor förändring, vilket man måste växa in lite i. Jag känner mig inte riktigt redo än, även om jag på ett vis längtar.

Jag har faktiskt haft funderingar på att skaffa städhjälp eller någonting. Visst, det kan vara kul att städa, men det gäller att ha tiden och orken till det också. Jag känner inte direkt att jag har lust att lägga all min tid på sådant. Man kan ju lägga sin tid på så mycket roligare, som shopping. ;) Nejdå, skämt åtsido. 

Jag har mycket funderingar när det gäller vuxenlivet och att flytta. Tids nog blir jag redo, varför stressa? Får hoppas att min karl tar hand om matlagningen då jag suger på att laga mat haha. :PÄnnu en bild från 2009. Saknar min piercing i ögonbrynet faktiskt.

Dagens smarta ord
Prestationsånget, att vara perfekt....

Jag har i en stor del av mitt liv haft prestationsångest, vilket innebär att jag mår dåligt och tycker att jag inte presterar tillräckligt bra. När jag var liten hade vi ett läxförhör varje fredag som kallades för hundralappen. Det var 100 multiplikationstal som man skulle fylla i på 5 minuter. Ibland kom jag på 100, men oftast låg jag på 98/99. DÅ fick jag fruktansvärd ångest.
Jag skulle ju ha alla rätt, jag skulle vara perfekt! Det jag inte förstod var att jag kunde inte vara perfekt och jag kunde inte få alla rätt jämt. 


Det började väldigt tidigt för mig, vilket gjorde mig väldigt utsliten. När jag började 4:an och var 10 år så fick vi alla läxorna med hem direkt på måndagen. Direkt jag kom hem så satte jag mig med mina läxor och gjorde färdigt ALLA för hela veckan. Kunde jag inte det, så mådde jag jättedåligt. Jag skulle göra allt, vara perfekt på allt och vara en supermänniska, som 10 år...
Det gick ju såklart inte.


Jag kan än idag känna lite av denna prestationsångesten, men jag försöker inse att jag inte kan vara perfekt. Jag kan inte vara bra på allt, men jag kan vara bra på något och göra mitt bästa. Det är det viktigaste, att försöka och göra sitt bästa.

Har du någon gång upplevt prestationsångest? Berätta gärna lite om din erfarenhet, självklart får du vara anonym när du berättar.


Detta är två gamla bilder från 2009. 

Att provocera sig fram

Har ni haft den känslan någon gång att ni borde bli som "alla andra"? Jag tror faktiskt de flesta känt det någon gång. Jag har också sådana tankar ibland. Men vet ni? - Man lyckas bättre om man är sig själv. Även om det kanske tar längre tid. Jag kan känna att det enklaste vore att göra en Kissie eller Hanna Widerstedt, att få en stor blogg genom att provocera, MEN jag vet att det inte lönar sig i längden. Jag kan på ett vis förstå att folk väljer den vägen, eftersom det är det folk dras till. Men det är också fel väg, även om den är enkel.

Visst kan man känna att ibland skulle man vilja, men man förlorar nog mer på det i slutänden egentligen... Vad tror ni? Tror ni att man vinner på att provocera sig fram i livet?


Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ord
Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!AVSLUTAS PÅ SÖNDAG 23/9!

Rosa inspiration

   

  

Bilder från http://weheartit.com/

Svara på kommentarer eller?!Förlåt för väldigt små bilder, men kunde inte få det att synas bättre när jag skulle visa hela sidan. Men i alla fall så vill jag visa vad tråkigt det är när folk svarar på kommentarer i sin egen blogg jämt och ständigt. Detta är totalt 57 svar från olika bloggar och det är bara från den 13/9. Alltså bara några dagar. Jag har alltså kommenterat 57 bloggar och då gett respons på DERAS inlägg och får bara svarskommentarer på deras egen blogg tillbaka.

Ärligt talat, så tycker jag detta är jättetråkigt. Jag är den som gärna vill ge respons tillbaka och visa att jag uppskattar att folk läser och bryr sig. Detta är i alla fall väldigt tråkigt och jag vet att många mer tycker det är tråkigt att folk svarar så mycket i sina egna bloggar osv...

Dagens smarta ordByte av portal

Kan inte se mina kommentarer på bloggen just nu... Så störande. Jag vill verkligen byta portal, men måste hitta rätt. Är så otroligt trött på blogg.se alltså. Jag har funderat på spolife, någon som bloggar där och kan berätta hur det är? Vore jättesnällt om ni kunde berätta lite om hur det är att blogga där. :)
YOLO

You Only Live Once. Detta stämmer väldigt bra faktiskt. Man ska ta vara på sitt liv och göra det man känner är rätt och det man vill göra. Nu menar inte jag att man måste supa varje helg, eller köra för fort bara för att man vill det. Man lever ju bara en gång, därför behöver man ju inte leva ihjäl sig, men man kan ta vara på sitt liv.

Kanske har du varit kär i den där speciella personen i klassen i flera månader. Våga ta chansen och bjud ut personen. Visst, det kan bli ett nej, men du har i alla fall försökt. Du har tagit vara på tiden. Gå den där utbildningen DU vill, trots att folk går emot dig. Gör det du drömmer om helt enkelt, ta chansen du får.

Det kanske inte gick så bra på redovisningen i skolan, du kanske sa fel, men vad gör det? Skratta åt det och glöm det, det är ingen stor grej. Ta vara på det liv du har fått och våga chansa, våga drömma, våga skratta. Vill du bli skådespelare, satsa på det och försök, så länge det känns rätt! Våga vara du och våga vara annorlunda. 

En gammal bild från 2009 när vi hade pirat-tema i skolan. :)

Bloggare och sångerskor...

Jag har tänkt på detta med bloggar och bloggare. Om en människa säger att den vill bli en storbloggare och få många läsare, så tycker många att det är löjligt, patetiskt och att det inte är ett jobb. Men säger man att man vill bli sångerska, så är det en helt annan grej. Då ska man satsa på det man vill och verkligen kämpa för det man vill.

Folk tycker det är konstigt att man vill ha många läsare, för man ska ju blogga för sin egen skull. Men är det inte i så fall lika konstigt att en sångerska vill att många ska köpa hennes nya platta? Eller att en skådespelare ska köpa den nya filmen och verkligen älska den? Jag VILL ha många läsare, jag VILL bli en storbloggare och jag skäms inte för att säga det. Det är lika mycket värt som att en sångerska vill sälja plattor.

Man är inte konstig för att man vill blogga, det är ju roligt och gillar man det så ska man satsa på det. Jag gillar det jag gör, så därför tänker jag fortsätta med det. :)Gammal bild från 2010.

Recept på tacopaj


Pajdeg

150 gram margarin
4,5 dl mjöl
4 msk vatten

Köttfärs
500 gram blandfärs
1 påse Santa Maria Tacokrydda

Fyllning
5 dl creme fraiche
5 dl riven ost
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st grön paprika
4 st tomater
1 burk majs
peppar
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Förbered pajdeg. Smula margarinet tillsammans med mjölet, tillsätt vatten och knåda ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, gärna upp över kanterna eftersom degen krymper lite i ugnen. Sätt formen i kylen.
3. Hacka tomater, paprika och lök i små bitar. Pressa vitlöken. Blanda ihop med creme fraichen, osten och majsen. Tillsätt salt och peppar.
4. Ta ut pajdegen från kylen och "picka" den med en gaffel. Sätt in formen i ugnen, ca 10 min.
5. Stek färsen och tillsätt tacokrydda.
6. Ta ut pajdegen, häll i färsen i formen och toppa sedan med fyllningen. Sätt i i ugnen ca. 40 min. KLAR!Receptet är från http://www.kokaihop.se

Inspiration
Dagens fråga

Allting är perfekt tills...

Du känner dig smart, snygg, rolig och du känner att världen är din. Men så kommer det in en annan person i rummet, som du tycker glänser mer än vad du gör och du sjunker direkt. Du känner dig bara bra, så länge inte någon annan är "bättre." Känner du igen detta? 

Detta är något som är väldigt vanligt faktiskt. Man blir tyst som en mus och vågar inte ta plats alls, för att alla andra är bättre än en själv, i ens egen åsikt. Detta är ett bevis på en låg självkänsla. Du är exakt lika snygg, lika smart, lika rolig och världen är lika mycket din, som innan den där andra personen kom in i rummet. Du är exakt lika bra nu, som för 5 minuter sedan. Varför skulle du bli ful och osmart nu, när du inte var det innan? Du ska vara lika glad och våga ta plats, vem som än är i rummet, för du är ju bra som du är, eller hur? Försök strunta i de där elaka tankarna du har om dig själv, för de stämmer inte alls!Nästa gång du står framför spegeln, säg till dig själv att du är bra som du är, för det är du faktiskt!

Daniel Paris

 

Haha jag älskar denna människan, så jävla bra. :D

Dagens smarta ord

Jag och min syster Anna julen 2009. :)

InspirationBilder från http://weheartit.com

Mums med matBlev tacopaj till middag idag. :) Verkligen jättegott! Brukar ni äta tacopaj och vad tycker ni om det? :)

Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!AVSLUTAS PÅ ONSDAG 19/9!

Låt det ta tid

Man måste äga sig själv och sin kropp, annars gör någon annan det. Man måste ta kontrollen själv och veta vad man vill och inte bara falla för vad andra vill, tycker och känner. Det gäller att börja älska sig själv och förstå att det handlar inte om vad "alla andra" tycker, utan just om vad DU tycker. Det är DU som ska leva med dig själv och din kropp. Jobba då på att börja må bra, PSYKISKT, så att du kan börja älska dig själv, så som du är. För du vill väl må bra och vara nöjd, eller? 

Det kan ta tid, men det får det göra. Rom byggdes inte på en dag, inte du heller. Det tog 9 månader för dig att bli en utvecklad människa. Låt det då också ta tid att fortsätta utvecklas för att må bättre. Ge inte upp, fortsätt kämpa, för din egen skull!


Dagens smarta ordTips för oro?

Något jag vet att jag måste bli bättre på när det gäller mig själv är detta med att inte oroa mig i onödan. Jag är den personen som väldigt lätt blir orolig för saker och ting och detta kan hindra mig väldigt mycket faktiskt. Det är otroligt svårt att bara tänka att jag tar problemet när det kommer, jag tänker på det lixom väldigt ofta och jag vet att det inte är bra för mig. Jag vet att jag mår mycket sämre utav det.

Så nu tänkte jag faktiskt vända mig till er. Har ni några tips på hur man kan försöka sluta oroa sig och bara leva i nuet istället? Hur har ni gjort om ni upplevt detta? Kom gärna med tips.En väldigt flummig bild från igår. :)

Bilder från dagen

Nu är jag hemma igen och är verkligen jättetrött. :) Men har haft en riktigt rolig dag. Varit en hel del folk och känns som jag ska somna direkt haha. Hoppas ni har haft en jättebra dag också. :) Här kommer lite bilder.
Dagens låt
Dagens smarta ord
Godmorgon på er!

Godmorgon! Har ni sovit gott? :) Jag kan tänka mig att många av er kanske inte är vakna än. För många blev det nog sent inatt, eftersom det var fredag. Jag har i alla fall sovit bra och ska snart iväg på marknad. :D Tänkte först göra en videoblogg, men känner att jag varken orkar eller har tid just nu, så ber om ursäkt för det. :(

Jag har i alla fall tidsinställt några inlägg och så kommer jag uppdatera mer ikväll. :) Hoppas ni får en jättebra lördag och ser ni mig, så får ni gärna hälsa. :D Puss pussEn bild från Årjängsmarten förra året. :D

Saker jag stör mig på


 NÄR FOLK FRÅGAR: "GILLAR DU ATT KN*LLA?" - Alltså vad är det fär en fråga egentligen?! Vem frågar sådant?! De flesta människor gillar det, men jag tänker inte sitta och snacka om det med någon random människa på Internet i alla fall.

 NÄR FOLK TROR ATT JAG VILL SES JÄMT. - Någon kan skriva till mig och efter 10 minuter tror personen att jag vill träffas eller byta nummer osv. Varför skulle jag vilja göra det? Jag har kontakt med många människor, men jag träffar ingen efter 10 minuter skrivande.

 NÄR FOLK TROR ATT MAN VILL SKRIVA SEX FÖR ATT MAN HAR EN VISS TYP AV BILDER. - Det är ju verkligen att döma en person i förtid. Bara för att jag har sådana bilder som jag har, så innebär inte det att jag är intresserad av att skriva om sex med allt och alla.

Förlåt för ett "bittert" inlägg, men ville få ur mig detta. :) Ha en jättebra kväll, för nu ska jag snart ta natten. :) Vi hörs mer imorgon, glöm inte att ta hand om er själva och varandra. Jag älskar er mina fina läsare. 


Usch för tankar..

Har ni någon gång känt att er oro tar över? Att ni tänker så mycket att allting blir jobbigt bara? Så känner jag just nu... Jag är rädd för en hel del saker och ibland tar tankarna över. Känner mig bara orolig i kroppen just nu och har en olustig känsla. Jag hatar den känslan... Jag hoppas i alla fall att ni har en bra fredagskväll. :) 


Videoblogg musikvideo

 

Gjort min egna musikvideo. :D Kolla gärna. ;)

Dagens smarta ord
Dagens fråga

Att våga ta emot hjälp

Man måste våga ta emot hjälp om man mår dåligt. Det är inget att skämmas för, då alla människor genomgår olika kriser, vissa värre än andra. Men det är som sagt inget att skämmas för. Jag har själv varit där och kan än idag få kriser, där jag söker hjälp hos min familj för att börja må bättre. Jag söker också hjälp hos Gud då. Jag mår bra av att be, både för mig själv och andra. Det ger mig en viss styrka.

Man måste också försöka vara snäll mot de som försöker hjälpa en. Jag har sett en del människor som bara fräser åt de som vill hjälpa dem och åt de som försöker vara snälla. Det är inte den rätta vägen. Var glad för att folk finns där och försöker hjälpa dig. Jag vet att det kan vara svårt, men du måste se att de vill dig väl. Jag blir jätteglad när någon försöker trösta mig när jag mår dåligt, för jag vet att jag behöver det. Våga ta emot hjälpen som du får.Vissa saker är svåra att klara på egen hand, därför kan man behöva en axel att luta sig mot. Jag vill vara ett stöd för dig och vill du skriva av dig om något eller ha råd så kan du alltid kontakta mig på mejlen. Evah_blogg@live.se. Jag svarar så fort jag kan. Jag vill att DU ska må bra. 

Dagens smarta ord
Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN! AVSLUTAS PÅ SÖNDAG 16/9!

Du är vacker!Jag kanske inte har "idealkroppen". Jag kanske inte direkt är smal, men jag är ändå väldigt nöjd med mig själv. Jag tycker det är så synd att människor idag mår så dåligt över sig själva. De avskyr sina kroppar och vill ändra allt. Hur kommer det sig att det blev såhär, att så många idag hittar fel på sig själva och vill ändra sig själva? 

Jag ser dessa människor som klagar på sig själva och ser sådana vackra människor, som är så självkritiska. Jag önskar jag kunde hjälpa er alla, men jag är inget proffs, jag försöker bara hjälpa er en liten bit på vägen. Jag hoppas verkligen att fler kan ta till sig mina ord och faktiskt förstå vad vackra ni är. Jag vet hur det är att känna sig ful, äcklig och för annorlunda, men det handlar om ens egna tankar. Våga vara så som du är, för du räcker till mer än väl. Det finns de människor som älskar dig och kommer att älska dig exakt som du är, bara du gör det också! Våga tro, våga hoppas och våga älska. Du är vacker, snygg, sexig, ja du är allt positivt! Lita på det!


Jag älskar inspirerande människor

 

Sådana här människor inspirerar mig väldigt mycket. De är så starka och älskar livet. Detta är ett klipp alla borde se. Detta får mig verkligen att vilja fortsätta med det jag gör. 

Få kärleken att hålla

 FRÅGA VARANDRA SAKER. - Var intresserad av hur den andra haft det på jobbet/i skolan, vad h*n vill göra i helgen, eller hur det exempelvis går med bloggen eller spelet. Var intresserad av det din partner gör.

 BERÄTTA OM DIG SJÄLV. - Även om ni varit ihop i flera år så finns det alltid saker att berätta om. Du kanske inte har berättat om den gången du trillade på cyklen och fick åka in och sy exempelvis. Involvera din partner i ditt liv, även det som hände förr i tiden. 

 JOBBA TILLSAMMANS. - Ni är ett par, ni är två stycken som lever med varandra och då är det båda som får arbeta. Ni måste vara ett team, som hjälper varandra, som kompletterar varandra. Har ni ett mål? - Bra, jobba då tillsammans för att nå det målet!

 KOMPLIMANGER, KOMPLIMANGER. - Glöm inte bort att uppskatta varandra och ge varandra komplimanger. Säg till din partner att du tycker h*n är världens snyggaste och är så sexig när h*n står och lagar mat exempelvis. Alla behöver känna sig uppskattade.


Haha min humorHoppas ni har haft en bra kväll annars. :D Jag bara dog lite av denna bilden. :P

Sveriges snyggaste mobilskal

Iphone, den populäraste telefonen.
Är inne på http://www.nymobil.se och kollar olika skal nu. Själv har jag ingen iphone än, men hittade otroligt snygga skal som jag skulle kunna tänka mig att köpa om jag hade en iphone. De har ju otroligt snygga skal och man kan variera sig enormt mycket om man har just en iphone.

Här kommer några bilder på de skalen jag blev mest förtjust i. Som ni vet älskar jag ju rosa, så självklart blev det rosa iphoneskal. ;) Varje bild är en länk till produkten på deras sida.Inlägget är sponsrat!


Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN FILMPUNKTEN.SE!

Bilder från sommaren 2012
Har inte gjort så extremt mycket denna sommaren, men haft enormt kul i alla fall. :) Hoppas ni har haft en bra sommar. Har ni några minnen som ni vill berätta om? :)

Dagens smarta ordVart kan jag vända mig om jag mår dåligt?Jag hoppas att detta kan hjälpa er lite om vart ni kan få tag i hjälp. Var inte rädda för att söka hjälp, det är inget att skämmas för och det är inte farligt. Jag har både gått på Barn och ungdomspsykiatrin (BUP), gått hos en sjukgymnast för psyket efter BUP och gått på ungdomsmottagningen och pratat. Det hjälpte mig en hel del. Våga be om hjälp, för du är för bra för att må dåligt. Ta hand om dig och låt dig må bra, det är du värd!

Bh med nitar?Jag älskar verkligen nitar, men ärligt talat så är jag inte så förtjust i denna. Skulle nog aldrig sätta på mig denna faktiskt. Det är för mycket på något vis enligt min smak och det känns lite extremt. Detta blir nog en diss för mig faktiskt.

Vad tycker ni om denna? Är det något du skulle kunna använda?

Dagens fråga


 

Inspiration

 Bilder från http://weheartit.com

Dagens smarta ord
Pensionärer...

Igår när jag var i affären så hade jag en pensionär framför mig i kön. Han stod framme vid kassan, alltså redo för att betala, så jag börjar lägga upp mina varor. Då blir denna gubben jättearg på mig, för han hade inte lagt upp sina varor ens. Så han sa åt mig att det var hans tur, att jag fick ta bort mina varor och att jag inte skulle ha så bråttom, han sa också "flicka lilla". Sen när han väl var klar så lade han ned en sådan där "pinne" som visar att det är nästa kund och sa bestämt: "NU får du lägga dina varor här!" Han såg att jag redan hade en sådan där pinne, men han var lika "uppkäftig" ändå om jag nu får yttra mig så.

Det är konstigt med penisonärer egentligen... De klagar enormt mycket på ungdomar, att de är uppkäftiga och inte respekterar de äldre. Men respekterar de oss ungdomar? Jag tycker man ska ha respekt för alla, inte bara för en äldre. Många gånger verkar det som pensionärer tror att de äger allt och är bäst på allt, bara för att de är äldre. Jag menar såklart inte alla pensionärer, men många.

Har ni någon gång upplevt något liknande? Berätta gärna. :)Den svenska avundsjukan.

DEN SVENSKA AVUNDSJUKAN. Känner ni igen detta ordet? Det gör jag mycket väl. Jag har en hel del erfarenhet av just denna, den svenska avundsjukan. Människors behov av att hävda sig själva och som aldrig tål när det går bra för någon annan. Känner ni igen det? Ett exempel vi kan ta nu då. Du köper dig något nytt. Kanske är det en tröja, som DU verkligen älskade. När du då visar upp denna så får du kommentarer som: "Fan vilken ful tröja!" eller: "Min tröja är myyycket snyggare!". Det här är enligt mig ett exempel på den svenska avundsjukan och när jag hör dessa ord så tänker jag lågstadiet när barnen jämför och säger: "Min pappa är bättre än din pappa!" De måste hävda sig själva för de kan inte vara ärliga men snälla samtidigt. De behöver absolut inte gilla den tröjan du köpte, men man kan ju faktiskt säga: "Inte min typ av tröja, men den passar jättebra på dig, vad kul att köpa något nytt. :)" Men nej då, eftersom svensken (generellt) är så avundsjuk så blir det att det ska tryckas ned och istället hävda sig själv.

Jag tycker det rent av är löjligt att bete sig så som de gör. Varför har de sådant behov av att hävda sig själva, så direkt någon visar att det gått bra för dem eller de köpt något nytt så ska det pratas om vad bra de själva är och vad de har. Kan man inte bara vara glad för någon annans skull? 

Brukar ni uppleva detta någonting?


Dagens smarta ord
Dagens bloggvinnare + ny omgång.

BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!AVSLUTAS PÅ TORSDAG 13/9!

Äkta kärlek <3


Dagens låt
Godmorgon på er!

Sovit gott? Idag sov jag jättelänge. Hade tänkt gått upp tidigare men vaknade först nu för en liten stund sen. :/ Lite tråkigt att vakna så sent, men det var också skönt att verkligen sova. Såg på film igår innan jag la mig så det blev lite sent faktiskt. Har inga direkta planer för dagen heller. Har ni några planer? :)


Man kan om man vill.

Alla människor vill väl må bra eller hur? Alla människor vill känna sig lyckliga och må bra i sig själva, för innerst inne vet alla att man mår bättre om man har en inre ro. Och för att nå denna inre ro så måste man kämpa för att få den. Man får aldrig ge upp, oavsett hur många gånger man än känner för att bara lägga sig ned och skita i allt. Livet  är en kamp, men det är också en rolig kamp. Det är roligt att se vad man kan klara och när man ser sina framsteg.

Du ska aldrig jämföra dig med någon annan, du ska jämföra dig med den du har varit. Jag har gått från att vara osäker liten tjej som tog åt mig av allt, till att bli en självsäker kvinna som älskar att hjälpa andra. Jag är säker på att du också gjort massor av framsteg och utvecklat dig. Se tillbaka på det och beröm dig själv. Du kan klara det, jag vet att du kan, bara du kämpar och försöker. Beröm dig själv VARJE gång du gjort något bra. Kanske hjälpte du en gammal kvinna över vägen, eller kanske fick du alla rätt på provet. Beröm dig själv då och visa för dig själv att du är bra och duktig som du är.

Jag tror på dig, gör det du också!


Dagens frågaVideoblogg

 

Kläder på Internet

Jag har varit inne på bubbleroom.se och kollat lite. De har riktigt snygga kläder faktiskt. Dock brukar jag inte beställa så mycket kläder från Internet längre, då jag har svårt att få dem att passa.  Men jag hittade några kläder som jag blev riktigt sugen på att köpa faktiskt. Jag tycker att denna sidan har bra priser också.  

De verkar ha lite av varje på denna sidan och det gillar jag. De säljer ju också Kenzas jackor från Jofama, som jag verkligen älskar. Vad jag vet är detta en riktigt populär sida och det kan man verkligen förstå när man kollar in den, för de har nästintill allt. Skor, kläder, smycken, jackor, väskor osv.

Här får ni lite tips av det som jag blev sugen på att köpa i alla fall. Bilden på plagget är länk till själva plagget på deras sida. Brukar ni handla på bubbleroom.se och vad tycker ni om sidan?


Inlägget är sponsrat!

Dagens smarta ord
Väldigt gamla bilder.

Konstiga tankar i tonåren

Tänk, när jag var yngre så hade jag konstiga tankar om män. Jag trodde inte att en man älskade sitt barn lika mycket som en mamma gjorde. Jag trodde inte att en pojkvän älskade sin flickvän lika mycket som flickvännen älskade honom. Konstiga tankar, eller hur? Idag har jag insett att det inte alls är så. En pappa älskar sitt barn lika mycket som en mamma gör och en pojkvän älskar sin flickvän lika mycket som hon älskar honom, men de visar det på olika sätt. Kvinnor och män fungerar lite olika. Men tänk vilka tankar man kan ha som osäker 14-åring...

När jag tänker tillbaka när jag träffade min fästman André, så märker jag hur både han och jag har utvecklats tillsammans. Vi har växt enormt mycket. Men jag kan även sakna att vara den personen jag var då, för vi hade väldigt kul. Det har vi i och för sig idag med, fast på ett helt annat vis. :) 

Hade ni några "konstiga" tankar i tonåren som ni nu märkt inte alls stämmer? :)Mer att klaga på?

Tänk att det alltid finns människor som ska klaga. Är det inte det ena, så är det det andra som de klagar på. Tänk, när jag fick min första bil. En renault megane för 12.000 kr. Den var i helt okej skick, härlig att köra, fin och passade mig. Folk hittade direkt saker att klaga på. Den var för billig, för ful, passade inte alls deras smak, det var en dålig bil, den skulle bara hålla i en vecka och jag fick höra att jag skulle skaffa en volvo istället, för att jag inte hade någon smak.

Nu har jag en dyrare bil, MYCKET dyrare bil som går på 70.000. En citroen picasso xsara, som passar mig bra, som är härlig att köra, som är snygg och en bra familjebil. Ja, då får jag höra att den är för dyr, att jag inte har någon smak, att jag borde skaffa en billigare, att den är för ful och återigen, att jag borde skaffa en volvo. Varför är det jag som har dålig smak, för att jag väljer en bil som passar MIG som ska köra bilen? Varför är det inte de som har dålig smak som säger åt mig vad JAG ska ha för bil och vad som passar MINA behov? Folk älskar att klaga och de tar varje chans till att göra det. Men jag säger såhär, jag väljer inte bil eller någonting annat efter vad andra vill ha, jag väljer det JAG vill ha, det som passar MIG och MINA behov, sen får resten av världen hata mina grejer om de vill, men så länge JAG är nöjd så är allt bra för mig. :)

Samma som NI väljer bil utifrån eran ekonomi, smak och behov, så väljer jag min efter mina punkter. Lev med det helt enkelt. :) Har du mer att klaga på eller är det bra så? :) Puss och godnatt. Ätit pannkakor

Nu har jag och älsklingen nyss ätit pannkakor med sylt. :D Blev jättegott faktiskt. Tror det är första gången vi lagar det själva? Nu blir det i alla fall att endera spela eller se en bra film eller något. :) Hoppas ni har en bra lördagskväll.

Dagens låt
Avundsjuka och inspiration

Det finns vissa människor som jag är lite avundsjuk på. Alla har vi upplevt avundsjuka, eller hur? Det finns ju olika former av avundsjuka. Vissa är ju så avundsjuka att de blir rent av elaka och inte önskar andra lycka. Jag försöker istället bli inspirerad. Självklart kan jag vara avundsjuk på exempelvis BlondinBellas framgångar. Men istället för att bli bitter och inte unna henne lycka så försöker jag se henne som en inspiration, för att kunna nå mina egna mål.

Något som jag vet jag gör fel på är att jag tänker för mycket. Det kan sätta käppar i hjulet för mig, så om jag grubblar mindre så kan jag lättare nå dit jag vill. Om du har någon du är lite avundsjuk på, försök använda det som en inspiration istället. Det hjälper inte att sitta och vara avundsjuk och bitter, för livet blir inte bättre. Därför kan man istället försöka använda avundsjukan till en inspiration. Om man exempelvis är avundsjuk på en person som kan dansa väldigt bra, så försök att lära dig av denna personen och bli inspirerad till att också bli en bra dansare. Förstår du vad jag menar?

Det är viktigt att försöka göra det till något positivt istället, eftersom att man lätt mår sämre av att enbart vara avundsjuk och då på det sättet som är fel.


Slipp höstdepression

Nu när hösten närmar sig så är det många som får en slags höstdepression. Här får du några tips för att slippa den.

 GÅ UT OCH RÖR PÅ DIG. - Att vara ute och röra på sig gör oftast så man mår lite bättre. Ta på dig någon härlig höstoutfit och ta en promenad. Ta lite höstiga bilder på alla fina löv som ändrar färg.

 TÄND LAMPOR OCH MYS TILL DET. - Tänd lite olika mysiga lampor och ljus, ta ett täcke och kura ned dig i soffan och se en bra film. Hösten är så bra för att man kan riktigt mysa till det.

 FIXA EN MYSKVÄLL MED NÄRA OCH KÄRA. - Baka något och bjud på och bara mys till det. Spela spel och njut av att sitta inne när det blåser och regnar ute.

 BÖRJA PLANERA INFÖR JULEN. - Börja tänk på vad du ska köpa i julklapp och du kan till och med börja handla lite smått. 

 FÖRNYA DITT HEM. - Många vill göra det lite mörkare i hemmet på hösten och många vill ha ljusare färger. Om du har möjlighet så förnya dig med kanske nya kuddar eller gardiner osv.


http://picasion.com

Dagens frågaMycket tv-tittande?

Jag älskar att kolla på olika filmer och serier, det är faktiskt bland det bästa jag vet.
Jag har faktiskt aldrig provat viaplay.se, men har funderingar på att göra det. Det verkar ju vara hur bra som helst och inte alls dyrt. Det är tv på ens egna villkor. Det kan vara svårt att hela tiden sitta bänkad framför tv:n när ens speciella program går och då är ju detta perfekt.

Jag är den personen som ägnar en hel del tid åt just tv-tittande. Jag följer saker som topp modell, svenska hollywoodfruar, fångarna på fortet och massor mer. Det finns också olika paket att välja på när man besöker viaplay, något som passar alla helt enkelt, för man kan ju också se massor av sport på denna sida. Jag älskar ju hockey särskilt, så det är mycket hockeytittande hemma hos mig. Fast pappa och jag håller ju på olika lag, så det är inte lika roligt haha. Har ni provat detta och vad tyckte ni?
Detta inlägg är sponsrat!


Dagens smarta ord

Oj, vilken gamml bild. Från 2009 tror jag. :)

Dagens fråga
Dagens bloggvinnare + ny omgång.BILDEN ÄR EN LÄNK TILL VINNAREN!
ANMÄL DIG GÄRNA IGEN OM DU INTE BLEV VINNAREN. AVSLUTAS PÅ MÅNDAG DEN 10/9!

Hej på er.

Hej på er! :) Allt bra med er? Med mig är det bra. Jag ska snart hoppa in i duschen och bara njuta. Man blir ju som en ny människa när man duschat. :) Ska kolla igenom lite bloggar och så med. Svara på kommentarer + skicka kommentarer. Idag är det ju fredag, har ni några planer för dagen? :)

Planerat driftstopp

Ville bara meddela er läsare om att blogg.se kommer ha driftstopp under natten nu och framåt, så jag vet inte riktigt när det är tillbaka. Kan vara så att jag inte kan uppdatera ordentligt förrän imorgon på dagen eller någonting. Ni kan ju alltid titta in och se om det kommit någon uppdatering. :) Ville bara förvarna er ifall det skulle dra ut på tiden eller någonting. Men annars uppdaterar jag som vanligt. Kram på er <3
Jag är så lyckligt lottad

Jag sitter här hos min fästman i den nya soffan och tänker... Tänker på hur mycket jag älskar min familj. Jag är så himla lyckligt lottad. På senaste tiden har jag kunnat införskaffa mig mycket nytt, som jag behöver och vill ha. Jag har så otroligt mycket att vara glad för. Jag känner mig så sentimental just nu, som att jag skulle kunna gråta när som helst och hur mycket som helst. Det är nog för att jag är så glad för allting, men samtidigt innebär nya saker förändringar, så man måste lixom ställa om sig.

Jag älskar verkligen min familj så himla mycket. André, min underbara fästman som ofta har lösningar på allt, som finns där hela tiden. Mina föräldrar och syskon som alltid bryr sig och hjälper mig vad det än gäller. Som peppar mig och förstår mig. Jag älskar er alla så mycket. Tack för allt. 
 
Sen glömmer jag ju inte mina älskade läsare som också betyder otroligt mycket för mig. :) Tack för att ni läser min blogg, kommenterar så fint och att ni finns där. Ni är bäst. <3<3Stor kärlek till er alla. 

Visste du detta?jag har jättesvårt att skära kött själv?

Jag har skitsvårt för att skära själv. Det går bra ibland, men oftast rycker jag och drar i köttet så allting bara blir fel. Därför får jag oftast hjälp att skära köttet, oftast av pappa eller min fästman André haha. :P Jag försöker verkligen själv, men det är så svårt tycker jag. När köttet är segt och allt. Usch vad jobbigt det är.

Någon mer som har problem att skära kött? :P
Inspiration

 


Bilder från http://weheartit.com

Män som bloggar.

Jag läser faktiskt nästan aldrig killars bloggar. Tror inte det är en enda manlig blogg jag följer...? Jag har verkligen inte emot män/killar som bloggar, men jag vet inte varför jag inte hittat en manlig blogg som jag verkligen gillar. På något vis tycker jag att tjejers bloggar är bättre, och det kanske är för att jag lättare kan sätta mig in i deras situationer och kanske får mer tips på kläder, mode, smink och sådant? Nej, jag vet faktikst inte....

Om jag hittar en manlig blogg som jag verkligen gillar så kommer jag ju givetvis följa den. Och som sagt, jag har inget emot män/killar som bloggar, ifall ni tror det. Jag tycker det är kul att båda könen kan ha gemensamt intresse lixom. 

Följer du mest tjejers eller killars bloggar? Kanske ungefär 50/50? :)Mens och pms, kul...

Godmorgon på er! Eller ja, godförmiddag. :P Jag vaknade för ett bra tag sen, men har inte orkat uppdatera något. Känner mig helt seg efter allting nu. Det har blivit mycket nytt på sistonen, så det är mycket förändringar. Samt att jag har mens och ni tjejer vet ju hur man kan bli då. Känner mig så pms:ig haha. :P 

Har ni några planer för dagen? :)


Hahah love this

 
NYA BILEN: :D

Sista bilden är tagen med min mobilkamera. :) Anna och jag har i princip likadan bil, bara det att min är exklusiv. ;) Skönt att ha den hemma nu i alla fall och den blev ju hemlevererad också. :D Tagit mig en tur nu, men är sjukt trött.

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NYHETER24.SE.

Dagens smarta ord
Att våga fråga

Ingen människa vet exakt allting och det kommer man aldrig att göra. Man blir heller aldrig fullärd, utan lär sig saker hela livet. Vet ni hur man blir framgångsrik och får reda på saker? Jo genom att vara vetgirig och fråga sig fram. Att fråga om saker man inte vet, för att få reda på det rätta svaret är vägen till framgång. Jag älskar att lära mig nya ord och nya saker. Jag tycker det är jättekul och man mår faktiskt bättre av att lära sig nya saker.

Är det något du inte kan, så tveka aldrig på att fråga någon. Som sagt, ingen kan allting, så det är inget att skämmas för. Du kan massor som kanske inte jag kan och vise versa och då är det ju bättre att vi utbyter kunskap, eller hur? :D


Kikar in snabbt

Ville bara kika in och önska er en skön sömn inatt. :) Ta hand om er och försök sova gott. De flesta borde egentligen redan sova nu, även om inte jag själv gör det haha. :P Ska snart försöka lägga mig i alla fall. Vi hörs mer imorgon, glöm inte bort att ni är vackra och försök vakna med ett leende! Puss och godnatt på er.


Bilder + hemkörning

Skulle ju hämtat bilen idag, men det hade blivit något fel, så bilen var inte helt klar. :( Men jag får den hemkörd imorgon istället, så det är ju lyx i alla fall. :D Hehe det är ju fint av firman att köra hem bilen åt en, så man slipper hämta den själv. Så det blir att åka runt och träna imorgon eftersom man inte är van att köra en sådan bil. :)


Nytt i garderoben

Hittade en sådan söt lampa på coop forum. :D Rosa givetvis. Den kostade 30 kr, tidigare 99 kr.

Dagens smarta ord
Att visa olika sidor.

Något som är viktigt för mig är att inte visa en perfekt sida hela tiden. Många bloggare lägger aldrig ut något negativt alls i sin blogg, och jag kan förstå att alla inte vill dela med sig privata saker i bloggen. Men ändå måste man förstå vilken bild det ger till andra unga människor. Jag vill dela med mig av allt möjligt och då menar jag inte mina allra djupaste problem exempelvis, men har jag en dålig dag så vill jag dela med mig av det till er, så att ni se att jag också har dåliga dagar och inte har allting "perfekt". Jag tycker det är jätteviktigt att dela med sig av det negativa också, till en viss del. Man får ju inte vara för negativ heller, för det blir ju inte kul i längden att läsa.

Men för mig är det viktigt att visa att även om jag driver en "må bra i dig själv" blogg och är trygg i mig själv, så kan jag också må dåligt och ha dagar där jag verkligen ogillar mig själv, så att jag inte ger en falsk bild av mig själv. Jag vet ju att ni läsare vill lära känna mig, hur jag är och inte bara få texter om hur man blir trygg i sig själv.
Godmorgon

Har ni sovit gott? Det har jag gjort. Har nu dsuchat och ska snart sminka mig. Ser lite på våra bästa år också.Ska snart iväg och hämta den nya bilen. :D För en gångs skull åt jag ett äpple med. Brukar aldrig orka äta på morgonen, men var så hungrig nu så det var lika bra. Jag uppdaterar er lite senare. :)


Godnatt babes!

Ska snart ta och lägga mig faktiskt. Känner mig helt utsliten och trött. Känner att mensen börjar komma eftersom jag varit så upp och ned i humöret idag. :/ Åt massor av Ben&Jerry förut... PMS och mens är inte kul. :P Jag hoppas ni sover gott inatt. Godnatt, vi hörs imorgon. Puss. <3


Dagens bloggAVSLUTAS PÅ TORSDAG DEN 6/9

Dagens smarta ord
Detta med vikt.

Självbilden kan vara väldigt konstig. Man är sin egen största kritiker och ingen annan ser en på samma sätt som man själv gör. Många kan ställa sig på vågen och se siffrorna och tycka de är jättetjocka. Det de inte tänker på är att också muskler väger. Man kan inte väga 0 kg, för kroppen väger en del i alla fall. Jag går inte direkt efter vad som står på vågen, jag går efter vad som jag ser i spegeln. Jag ser en vacker kvinna i spegeln och vad gör det då om vågen visar 56 kg till mina 153/154 cm? Du är också vacker som du är, lita på det!

Jag blir så ledsen när människor sitter och hackar på sina kroppar och hittar fel på fel.. DU är din största kritiker. Oftast så är det också bara inbillning. Självklart får man ha så kallade "tjock-dagar", där man känner sig tjock och ful, men de får inte bli för ofta. Inse att du är snygg, oavsett om du inte är modellsmal.


Dagens boostSå otroligt fin bild. Jag har inte gjort denna, utan den är lånad.

Inspiration

 

 
Är helt kär i dessa bilder som kommer från http://weheartit.com

Kebab i mitt <3


Detta blev maten idag. :) Så gott, det var en av de godaste kebabtallrikar jag ätit faktiskt. Jättegod. :) 

Tips till att må bättre. GÖR SAKER DU MÅ BRA AV. - Älskar du exemplevis att måla och det får dig att må bra, så måla regelbundet. Gör saker som får dig att känna dig duktig och som du blir glad av. 

 SKRIV NED EGENSKAPER HOS ANDRA. - Skriv ned de egenskaper du gillar hos andra människor. Kanske är det ärlighet, hjälpsamhet osv. Dessa saker ska du ta vara på hos dig själv också. Så försök varje dag att använda dig av någon av dessa egenskaper. Var exempelvis väldigt hjälpsam en dag, eftersom du gillar det hos andra.

 TRÄNA. - Att träna både psykiskt och fysiskt är väldigt viktigt. Man mår bättre av att träna, man blir gladare. Men att träna behöver inte bara innebära fysiska saker. Hjärnan behöver lika mycket träning den. Lös korsord, träna på att tänka positivt, träna på att andra ditt tankesätt osv, för psyket blir inte annorlunda på en sekund, det krävs träning.
Bilder från igår

Haha älskar att ta roliga bilder. :D Nöjd som fan med outfiten i alla fall. :D 

Dagens smarta ord


Godmorgon på er!

Har ni sovit gott? Jag har sovit som en stock, fast ganska få timmar då. Nu är jag uppe med tuppen för vi ska iväg och hämta nya soffan idag. :) Blir mycket slit, men det är det värt. Jag har några tidsinställda inlägg så ni vet. Men jag själv återkommer ikväll med inlägg från idag. :) Som sagt, det kommer upp tidsinställda i alla fall. Hörs sen. Puss puss.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...