Jag är så nöjd...
"Jag är så nöjd med mig själv så jag ska ta och operera mina bröst!"
Hur låter denna meningen i era öron? Inte så bra va? Det gjorde den inte i mina i alla fall. Men det är ungefär såhär det låter när många idag gör skönhetsingrepp. De säger att de inte förstorade brösten för att de tyckte att brösten var för små och de var absolut inte missnöjda. 

Nu tänker jag jämföra en kropp med ett hem. Säg såhär, jag köper mig ett hus och har precis fått i ordning som jag vill ha det. Jag har fått den där fina tapeten som jag vill ha, men då ska jag riva ned denna tapeten, för att sätta upp en annan, fast jag var så nöjd med den jag hade. Tapeter och kroppen är ett skal, men man kan förändra inredningen. Man kan köpa nya kläder, nya gardiner och man kan förändra sitt inre. Och det är i det inre allting börjar. Varför vill man skaffa ett par nya bröst om man inte är missnöjd med det man redan har?

Och nej, egentligen kan man inte jämföra döda ting med levande ting, för man kan förändra ett hem huuur mycket som helst och det tar inte skada på det sättet som en människa kan göra. Men jag ville få er att tänka till och ha ett exempel. 


#1 - ellie

Håller med dig. Varför fixa om nåt om man redan är nöjd? Tror dem som säger så inte riktigt vågar erkänna att dem inte är helt nöjda.

#2 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Håller med dig! Varför förändra något man redan är nöjd med, varför göra ett sådant himla stort ingrepp, när man redan egentligen har det man vill?

#3 - Ebba Mjärling!

haha det låter ju ganska skumt!
sv: haha tack, kom upp en te nu! :P

#4 - linnhahne.blogg.se

Fin du är !

#5 - My

Intressant inlägg!

#6 - Malin

galet snyggt linne.. vart köpte du det? :)

#7 - Anonym

Dom kanske visst är nöjda men en operation kanske gör dom ännu nöjdare

Svar: Men om man är nöjd, varför vill man då ändra något? Är jag nöjd med exempelvis mina tapeter, så vill ju inte jag byta ut dem. Det är ju först när jag är missnöjd eller har tröttnat som jag vill byta ut det. Är jag nöjd så vill jag ju inte ändra något.
Evah Åberg