Prestationsånget, att vara perfekt....
Jag har i en stor del av mitt liv haft prestationsångest, vilket innebär att jag mår dåligt och tycker att jag inte presterar tillräckligt bra. När jag var liten hade vi ett läxförhör varje fredag som kallades för hundralappen. Det var 100 multiplikationstal som man skulle fylla i på 5 minuter. Ibland kom jag på 100, men oftast låg jag på 98/99. DÅ fick jag fruktansvärd ångest.
Jag skulle ju ha alla rätt, jag skulle vara perfekt! Det jag inte förstod var att jag kunde inte vara perfekt och jag kunde inte få alla rätt jämt. 


Det började väldigt tidigt för mig, vilket gjorde mig väldigt utsliten. När jag började 4:an och var 10 år så fick vi alla läxorna med hem direkt på måndagen. Direkt jag kom hem så satte jag mig med mina läxor och gjorde färdigt ALLA för hela veckan. Kunde jag inte det, så mådde jag jättedåligt. Jag skulle göra allt, vara perfekt på allt och vara en supermänniska, som 10 år...
Det gick ju såklart inte.


Jag kan än idag känna lite av denna prestationsångesten, men jag försöker inse att jag inte kan vara perfekt. Jag kan inte vara bra på allt, men jag kan vara bra på något och göra mitt bästa. Det är det viktigaste, att försöka och göra sitt bästa.

Har du någon gång upplevt prestationsångest? Berätta gärna lite om din erfarenhet, självklart får du vara anonym när du berättar.


Detta är två gamla bilder från 2009. 
#1 - Ann

jag visste faktiskt inte att du hade haft/har det... jag har någon gång upplevt det men inte särskilt ofta

#2 - Ellinore Lundin

Va kul att du gilla den :D

#3 - malin

jo jag hoppas äntligen dom kan få fram någonting.. hellre veta att man är dålig än att dom inte ser något.. menar man ska inte ha ont om inget är fel

#4 - REBECCA

den va skit snygg på faktiskt, har blivit en av mina favoriter nu :) så mkt finare på än på bildne :)

#5 - LIL' BABUSTYLE - foto, vardag & Akons musik i fokus

Alla har nog någon gång känt den känslan, för det är en sådan vanlig känsla. Men oftast tänker man inte på att det är prestationsångest. Jag har haft den där i hela mitt liv, och har det fortfarande. Jag får panik och hatar mig själv om jag inte hinner med det jag ska göra under en dag. För jag vill bli klar, inte dra ut på det...

#6 - Anna

Jag hade en del av det i skolan men till slut hittade jag mitt sätt att lära mig på. Sen har det kommit och gått genom åren. Jag vet att man gör sitt bästa och mer än så kan man inte göra. Svar: Ja, den är bra. :)

#7 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Jag känner fortfarande att ajg har presationsångest ibland :(