Skolorna borde lära ut självkänsla

I skolan får man lära sig matte, svenska, engelska och massor av andra ämnen. Men man borde också lägga ned mer tid på att peppa eleverna och lära dem om självförtroende och självkänsla. Det är så otroligt viktigt att faktiskt inse sitt eget värde och skolan ska ju lära en saker och ting, varför inte också prata om psykisk hälsa? Man har ju idrott och hälsa, som oftast handlar om det fysiska, så varför kan man inte ha minst en timme i veckan där man pratar om självförtroende, självkänsla och prestationer? 

Unga människor idag har det väldigt jobbigt. Det behöver finnas mer folk som föreläser och berättar om att det kan bli bättre. Jag tycker också eleverna behöver göra olika övningar för att bli bättre på att uppskatta sig själva.

Vad tror du om denna idén? Skulle du vilja ha mer undervisning om psykisk hälsa?Kommentarer
LIL' BABUSTYLE - foto, vardag & Akons musik i fokus

När jag gick i högstadiet, 7an och 8an, så hade vi ett ämne (minns inte vad det hette dock) en gång i veckan, som gick ut på att man skulle få bra självförtroende och ha förståelse för andra. Det var dock den enda vettiga lektionen vi hade, och utöver det så var skolan den absolut sämsta i Karlstad (kan jag nog gissa i alla fall..)

2012-09-24 12:17:28
URL: http://nattstad.se/babustyle
malin

finns ju en del skolor som börjat med det nu.. såg på nyhetsmorgon för ett tag sedan :) du skulle passa på någon undervisning eller typ hålla tal i skolorna :D du har liksom det positiva och viljan osv

Linda

sv: hur ofta man ses?:P

jao hehe.
de där va en bra idé dom borde prata mer om känslor o allt i skolan , för mobbning e ju ganska vanligt nu för tiden tyvärr

2012-09-24 14:50:44
URL: http://lindismalmis.bloggplatsen.se/


Kommentera här
* Alla kommentarer ska först godkännas av mig.

* Alla kommentarer jag finner stötande mot mig eller andra kommer att raderas.

* Kommentarer som "allt bra?" osv raderas, läs inlägget istället!

* Kom ihåg att ditt IP-nummer alltid loggas och att du aldrig är helt anonym på nätet!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:


Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...