Intervjun i FRIDA-tidningen

 

Nytt i Garderoben


BikBok 249 kr.


Bikbok 249 kr

Ämne: BöckerÄMNE: BÖCKER

Jag är en person som läser väldigt mycket, jag älskar böcker. Mestadels nu läser jag om välmående, då jag tycker det är otroligt intressant med människan och tankesätt osv. Innan det läset jag mycket biografier och tonårsböcker. Jag läser fortfarande en del sådant, men inte lika mycket. Jag är en riktigt bokh*ra och det har jag i stort sett alltid varit. :P 


Tävling - Valfri vara hos evasunderklader.seBilderna är länkar till http://www.evasunderklader.se/

Egen domän


Ämne: KändisarÄMNE: KÄNDISAR JAG HAR SETT LIVE
Jag har sett en del kändisar. Lasse stefanz, Arvingarna, Flamingokvintetten, Willez, Markoolio, Per Gessle, Micke Syd, Thomas Ledin, Stefan Holm, Sven Ingvars, Star boys, Glenn Hysen, Kajsa Bergqvist, Carolina Klüft, Christan Olsson. Jag tror det är dem jag har sett live och jag har pratat med dem och så också. Haha jag fick en blomma av Christian Olsson när jag var typ 13 år. :)

Har du träffat några kändisar?


Dagens fråga


Hur jag sköter mitt hår

Håroljan som skyddar mot yttre påfrestningar och så håret inte blir statiskt under vinterhalvåret. Den luktar otroligt gott och känns bra i håret. Kostar 260 kr hos klippoteket! :)Schampo och balsam som jag använder. :)

Proffsbloggare ;)

<
 
Blivit proffsbloggare i the sims nu. ;) Haha, var längesen jag spelade the sims, men nu har jag börjat igen, så jag och André har skaffat två katter och en sköldpadda också. :D

Att gilla det man gör

Jag tycker det är viktigt att man älskar det man gör. Gillar man inte att blogga, spela hockey eller vad det nu kan vara så blir det automatiskt jobbigare att göra det, så är det i alla fall för mig. Jag älskar att blogga och de dagar som jag känner att det går bra, att jag riktigt älskar det, då känns det lättare än de dagar där det känns tyngre och svårare. Om man gillar det man gör så brukar det bli roligare också. I do what I love and I love what I do.


Ämne: Min första bloggÄMNE: MIN FÖRSTA BLOGG

Jag startade min första blogg när jag var 16 år, men jag minns inte ens vad den hette faktiskt. Det var här på blogg.se som jag startade den. Jag uppdaterade den kanske ca 4 gånger innan jag slutade blogga. Jag tyckte det var jättetråkigt att blogga då eftersom jag inte visste vad det gick ut på. Jag läste inte en enda blogg då och hade ingen inspiration alls. Vem skulle vilja läsa om min vardag lixom? Så jag slutade blogga.

Senare skapade jag en ny, och en ny och en ny, tills jag hamnade här igen och på denna bloggen har jag nu varit i tre år i maj. :)


Bild från 2008.

Bloggdesigner

Om jag ska vara ärlig så tycker jag faktiskt att många av storbloggarnas designer är lite tråkiga...
Det är lite intressant, för alla säger att designen är så viktigt, att det är det som gör en blogg. Men kollar man på många storbloggare så har de inte så snygg design när de har en stor blogg. Lite konstigt tycker jag. Jag är den personen som gillar färg, som gillar lite coola designer och tycker det är lite konstigt att flera storbloggare har så pass tråkiga designer. Detta är inget illa menat mot någon, jag tycker bara att det är kul med lite snyggare designer.

Anser du att designen är viktig?


Dagens låt 

Ämne: Hemmakväll vs utekväll?ÄMNE: HEMMAKVÄLL VS UTEKVÄLL?

Jag är en person som verkligen älskar hemmakvällar. Jag tycker det är mycket bättre än utekvällar faktiskt. Så har jag alltid tyckt. Självklart kan jag gå ut och roa mig ibland, men jag går aldrig på krogen. När jag roar mig går jag och bowlar, går på bio, äter en god middag, går på hockey eller en konsert. Jag tycker hemmakvällar är så mycket härligare, då kan man göra vad som helst. Mysa, se film, äta gott, spela, lyssna på musik, vara fint klädd, avklädd, avslappnande och så vidare, man kan välja vad man vill. 


Varningstecken: Dålig självkänsla
Klä av sig för tidigt

Jag har sett att många människor redan ligger och solar ute... Det förstår inte jag alls faktiskt.
Vi har lixom fortfarande is häromkring där jag bor och folk ligger i bikini och solar här... De sitter ute hela dagarna och bara tar vara på solen. Givetvis får alla göra som de själva vill, men jag tycker det är liiiite för tidigt. Jag förstår inte varför folk har så bråttom att springa ut i solen och gå lättklätt när det fortfarande är is och det finns inte ens löv på träden än. Jag skulle inte springa ut så tidigt eftersom det är nu det är störst risk att man blir lurad och sen blir man väldigt sjuk istället. Jag vill avråda folk att klä av sig för tidigt, då det kan få konsekvenser, men alla gör som de vill som sagt, även om jag inte förstår mig på det. :)


Blogg-bebisar

Det är en del människor som diskuterar detta med blogg-bebisar nu när Hugo och Paula har fått barn. 
Jag tycker inte det är något fel med att lägga upp bilder på bloggen på sitt barn, oavsett om man är känd eller inte. Jag tycker heller inte att det är något fel att inte lägga upp bilder, det är upp till var och en.

Jag har inte barn än, men för tillfället så som jag känner nu så skulle jag inte ha några som helst problem med att lägga upp bilder på mitt barn på Internet. Om man har en stor blogg så många människor känner igen en på stan, kanske tar smygbilder osv så är det ganska svårt att undvika att barnet inte blir igenkänt senare, enligt mig. Jag skulle gärna lägga in bilder på mitt barn, eftersom jag stolt skulle vilja visa mitt barn. (Nej,jag menar inte att de som inte lägger upp bilder på sina barn inte är stolta!!!)

Vad tycker du om blogg-bebisar och att visa upp bilder på bloggen?


Dagens smarta ord

Bildkälla

Dagens skratt


Tack för bilderna http://hedstrand.devote.se/. :)  Har du något roligt att skicka in? Skicka då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Respektera sig själv

Om man inte respekterar sig själv, så är det stor risk att man börjar umgås med människor som inte heller respekterar en. Vilket kan leda till att man mår ännu sämre och respekterar sig själv ännu mindre, det blir som en ond cirkel. Att respektera och älska sig själv gör att det blir lättare att hitta en omgivning som också gör det. 

Jag vill bli älskad för den jag är, inte för den någon vill att jag ska vara. Jag väljer en omgivning som ser mig för den jag är, som respekterar mig trots fel och brister. Respekterar du dig själv och respekterar din omgivning dig? Tänk efter och se vilket svar du kommer fram till. 


Pics


Ämne: Långa naglarÄMNE: LÅNGA NAGLAR

Jag har aldrig haft långa naglar. Jag biter på mina naglar och har försökt att spara ut dem, men när de blir längre så känns det bara obehagligt... Jag tycker det är jättesnyggt med långa naglar, men det är så obekvämt, blir typ handikappad med långa naglar. Har också försökt lösnaglar, men det fungerar verkligen inte. Lite synd tycker jag, då jag skulle vilja ha det... :/ 

Bilder från http://weheartit.com

Gårdagens outfitLeggings: Gina tricot
Skor: Skopunkten
Skjorta: Pappas gamla
Jacka: Kenza 10 från Jofama

Dagens smarta ord


Bildkälla

Boosta ditt ego!Ämne: KillarÄMNE: KILLAR

Jag har träffat en hel del killar i mitt liv. Jag har haft tre längre förhållanden, det första varade i två år, det andra i 14 månader och jag och André har i skrivande stund varit ihop i 3 år, 3 månader och 5 dagar. När det tog slut med killen som det varade i 14 månader med träffade jag en rad olika killar, jag ville ju hitta the one. Tyvärr blev jag väldigt mycket sårad och utnyttjad av många utav dem. Men på ett vis mådde jag bra av att träffa dessa killar, jag visste att jag kunde få det jag ville ha och ibland behövde jag bara vifta med lillfingret så kom de till mig. 

Jag har alltid haft det lättare att umgås med killar än med tjejer och det föll sig bara så naturligt. Jag ångrar inte att jag träffat så pass många killar som jag har gjort, då det har format mig till den jag är idag. Och utan att ha träffat dem, kanske jag inte hade träffat min underbara fästman, som jag älskar så otroligt mycket. 


En bild från 2009. :)

Dagens pepp-låt

Vacker inifrån

Det är viktigt att känna sig vacker inifrån. Om man känner sig vacker och mår bra i själen, så syns det i ens ögon, som då blir mer lysande och sprudlande. Att känna sig vacker, att man duger inifrån gör en starkare som person och gör att man lättare kan hantera motgångar. Givetvis kan man ha dåliga perioder ibland och känna att allting är jobbigt, men det blir också lättare att ta sig ur dessa jobbiga perioder. Sorgen kan synas i dina ögon. Jobba med dig själv och ge inte upp. <3


Dagens smarta ord

Bildkälla

Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NETFLIX.COM!

Inspiration

 
Bilder från http://weheartit.com

Ämne: ÄtstörningarÄMNE: ÄTSTÖRNINGAR

Jag har själv lidit av ätstörningar och det är enormt jobbigt. Tyvärr verkar ätstörningarna öka i dagens samhälle och jag vet inte om mycket beror på media, av bilderna vi får se av skönhet. Det är viktigt att inse att ingenting blir bättre av att svälta sig, hetsäta, eller kräkas upp det man har ätit. Det blir heller inte bättre av att hetsträna. Vill man gå ned i vikt så ska man äta rätt och träna rätt, vara sund, inget annat.

Att göra dessa ovannämnda saker kan få stora konsekvenser. Du kan tappa hår på huvudet, få ökad behåring på kroppen, mensen kan försvinna och risken att du inte kan få barn ökar. Musklerna kan bli svaga och benen i kroppen kan bli sköra. Det är viktigt att man få hjälp så fort som möjligt om man drabbas av en ätstörning, i värsta fall kan en ätstörning leda till döden, tänk på det. Du har inte kontroll över din kropp om du hetsäter, hetstränar, kräks eller svälter dig själv, tvärtom, du tappar kontrollen! 

Vart kan man få hjälp?

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP)
Ungdomsmottagningen (UMO)
Vårdcentralen
Skolan/arbetsplatsen
Barnens Rätt I Samhället (BRIS)


Bildkälla

Peppande ord!
 Folk vill lyssna på mina åsikter.

 Jag är en intressant person.

 Jag är bra på det jag gör.

 Jag är värd allt bra jag kan få.Rädsla att bli dömd

Eftersom många vet att jag inte använder tobak, alkohol eller andra droger, att jag inte festar och att jag försöker hjälpa andra människor så tror jag att många kan känna en liten rädsla. 

Med detta menar jag att jag tror att många är rädda att jag ska döma dem för att de exempelvis dricker eller har mobbat någon i sitt liv. Jag dömer ingen och jag vill att människor ska känna att de kan berätta saker för mig. Jag är inte perfekt, långt ifrån. Jag har själv haft ätstörningar, självskadebeteenden på olika vis och så vidare, jag vet en hel del om att må dåligt och jag har sett mycket i min närhet. Du som läser detta, du ska inte vara rädd för att jag dömer dig. "Vi är aldrig fel, men ibland gör vi fel."


Negativa saker

Jag kan inte förstå när folk skriver presentationer och tar med så mycket negativt om sig själva...
Exempel: "Jag är deprimerad, är väldigt sjuk, har ätstörningar. Jag är ett bokstavsbarn som lätt blir sur och måste ha kontroll på allt."

Jag menar inget negativt alls med detta inlägg och jag menar inte illa om personer som har dessa sjukdomar eller problem. Det jag menar är att jag tycker inte att man ska ta fram alllting mer negativt i en presentation. Jag tycker man ska framhäva sina bra drag i början. Jag har själv haft ätstörningar och depressioner, men jag skulle inte vilja lägga ut det på min presentation, så att det är det första folk ser av mig. Jag tycker man ska se sig själv som en mobilförsäljare. Om du ska sälja en mobil så framhäver du inte att det är dålig batteritid, att den lätt går i sönder, att den är svår att använda. Du framhäver de positiva sakerna med mobiltelefonen, det tycker jag du ska göra med dig själv också.


Ämne: PengarÄMNE: PENGAR

Jag tycker att pengar är en väldigt viktigt del i livet. Man klarar sig inte utan pengar. Även om man har så det går plusminusnoll i månaden så kan det ändå vara jobbigt eftersom man kanske aldrig kan roa sig, köpa något nytt och så vidare. Jag tror man behöver ibland få in lite extra pengar just för att orka med vardagen. Om man aldrig har möjlighet att göra något eller köpa något nytt så är risken stor att man mår väldigt dåligt och kommer in i slentrian. Det är så många också blir utbrända. Jag säger absolut inte att pengar är allt, men det är en stor del i livet. Jag drömmer om att ha mycket pengar, men det gör nog väldigt många tror jag.

Bildkälla

Tankar vid sömnproblem

Visst är det jobbigt när man inte kan somna på natten och man vet att man ska göra något speciellt dagen efter?
En sak man kan försöka med är att sluta tänka negativt. Du kanske får tanken: "Fan, jag måste ju sova, ska ju upp tidigt imorgon... Jag måååste sova!!!" Denna tanken brukar i alla fall få mig att bli mer stressad och somnar gör jag inte.

Då kan man istället tänka: "Jag lär väl somna någon gång. Jag kanske är lite trött imorgon, men det får gå ändå." Då kanske man kan slappna av lättare när man tänker mer positivt. Man kan också ligga och dagdrömma, det brukar jag göra varje natt innan jag ska somna, för att känna mig positiv och kunna drömma bra drömmar under natten. Till slut somnar jag bara ifrån mina tankar.


Mobiler och små händer...

Det är så intressant när jag kollar på mobiler egentligen... Just nu har jag en sony xperia u. Den är liten och bra för mig. De flesta mobiler är så otroligt stora för mig. :O Jag har så otroligt små händer (tycker jag) så telefonerna är större än mina händer i stort sett jämt. :P Därför får jag ett väldigt litet utbud av mobiler eftersom jag knappt kan hålla vissa eftersom de är större än mina händer. Min fästman har en HTC som är alldeles för stor för mig, kan knappt hålla den för jag tycker den är så tung också haha.

Någon mer som har detta problemet att telefonerna är för stora för händerna? :P


Dagens inspiration

Bildkälla

Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Eget företagande

Idag var jag och syrran Anna iväg på informationsmöte om att starta eget företag. Fick väl inte ut så jättemycket utav det faktiskt, men det stod en del bra saker i pappren man fick, så ska läsa dem mer noga senare. Ska snart ta och lägga mig faktiskt, försöker komma in i bättre rutiner igen. :)

Ämne: SkönhetsoperationerÄMNE: SKÖNHETSOPERATIONER

Jag är varken för eller emot skönhetsoperationer. Jag tycker att det viktigaste är att man jobbar med sig själv innan man gör en operation. Om man inte har en bra självkänsla när man gör en skönhetsoperation så är risken stor att man inte blir nöjd i alla fall. Då hittar man bara nya fel som man då måste reparera. Jag dömer ingen, oavsett vad de än väljer att göra, men jag tycker man ska vara medveten om riskerna. Både under operationen och efter operationen. Man ska veta varför man gör en skönhetsoperation. Man ska inte göra det för att man tror att man blir en lycklig människa, man ska inte göra det för att passa in. Jag tycker vi människor är fina som vi är och vi duger exakt som vi är, så vi behöver inte ändra på oss.
 

Dagens smarta ord


Bildkälla

Måndagstipset

Jag verkligen älskar denna parfymen, den doftar så otroligt ljuvligt. Den doftar äpple och en blandning av olika blommor. Helt underbar är den, så denna rekomenderar jag verkligen till er. Ni hittar den HÄÄÄR. Den kostar 425 kr för 30 ml. 

Ansvar

Man måste inse att man har ett eget ansvar för sitt liv och sitt mående.
Jag tog ju en liten paus från bloggen under några dagar eftersom jag vet att jag har ett eget ansvar för mitt mående. Man kan inte alltid vara på topp och prestera, ibland måste man ta en paus. Ingen annan kan göra arbetet åt en, därför måste man själv ta ansvar för att man ska må så bra som möjligt. Ibland får man må dåligt och tycka allting är skit, det är okej. Men det får inte vara för länge, då kan det bli farligt.

Jag känner att jag inte mår lika bra om jag inte får skriva mina texter, men för att kunna skriva texter var jag tvungen att ta en paus. Men jag mår som bäst när jag får skriva och hjälpa andra. Gör det du mår bra av, men gör det inte för mycket, tillåt dig att ta en paus ibland.


Ny vecka, nya möjligheter

Nu är det måndag, ny vecka, nya tag, nya möjligheter.
Jag har ju uppdaterat lite sämre under veckan som varit, men jag kände att jag var tvungen att ta en paus från bloggen och bara bry mig om mig själv ett tag. Som ni ser så har jag också bytt bloggnamn från evaaaahs.se till evahle.se. Jag ville ha något kortare och enklare. Det går fortfarande att skriva in evaaaahs.se för att komma till bloggen eftersom jag har vidarebefordrat den. Det var en hel del krångel med detta och jag fick sitta och lägga tillbaka bilder från april 2011-juni 2012, så det tog tid. 

Tack för att ni har varit så förstående. :)När vi firade mamma i tisdags åt vi amerikanska plättar med lönnsirap och glass. :) Så gott!

Ämne: Min utbildningÄMNE: MIN UTBILDNING

Jag gick barn och fritid på gymnasiet. Jag älskade den linjen då man fick lära sig så mycket om människan. Jag läste även psykologi och jag är glad att jag gick denna utbildningen. Vi fick leka mycket lekar och vi hade väldigt roliga lektioner. På fredagar hade vi alltid med oss fika och vi fick mysa till det. Fast att jag hade mycket problem på gymnasiet så trivdes jag med linjen och är glad för att jag valde den.Bild från när vi hade pirat-tema på lägret för ettorna. :)

Dagens frågaÄmne: VännerÄMNE: VÄNNER

Jag har väl egentligen inte så många vänner. När jag var yngre hade jag en bästa vän, som var som min syster. Vi kunde prata om allting och vi förstod verkligen varandra. Tyvärr försvann vänskapen, men det är en tid jag aldrig kommer att glömma. Jag saknar verkligen henne även idag och en sådan typ av vänskapsrelation skulle jag vilja ha igen. Vi sminkade oss ihop, tog massor av bilder, skrattade, grät tillsammans, pratade problem, allt möjligt. Hon lyssnade på mig och jag lyssnade på henne. Allt det där saknar jag väldigt mycket och skulle gärna bli bra vän med henne igen. Jag skulle vilja ha en sådan vänskapsrelation med någon, som man verkligen känner sig trygg med, som bryr sig om en och inte bara pratar om sitt...

Anna A, om du läser detta så förstår du nog att det är riktat till dig. Jag saknar dig vännen, den vänskapen vi hade för många år sedan kommer jag aldrig att glömma. 
 

Nytt i garderoben

Ämne: MusikÄMNE: MUSIK:

Jag verkligen älskar musik och den har betytt oerhört mycket för mig under åren. Jag lyssnar i stort sett på alla sorters musik. Rap, pop, rock, hårdrock, metal, opera, musikal osv. Jag anpassar låtvalen efter humöret och musiken får mig oftast att må bättre. Jag lyssnar på musik om jag mår bra och vill må ännu bättre, jag lyssnar på musik om jag mår dåligt, jag lyssnar på musik om jag vill slappna av. Musiken är en stooor del i mitt liv!


Ämne: KänslorÄMNE: KÄNSLOR

Jag har väldigt lätt att visa känslor. Jag är en känslosam människa, som lätt kan både skratta och gråta. Jag tycker synd om andra som har det sämre och ser jag något på tv:n exempelvis så kan jag gråtar hur lätt som helst. Jag skrattar mycket varje dag, alltid något jag skrattar åt då jag tycker det är viktigt att skratta. Jag skäms inte för att visa mina känslor eftersom det är mänskligt. Jag visar gärna att jag tycker om någon. Jag skulle faktiskt inte vilja ändra alls på min syn på känslor. Jag är nöjd med att kunna vara känslosam åt båda hållen.


Uppdaterar sämre...

Hej på er! Jag kommer uppdatera lite mindre de närmaste dagarna. Jag mår inte alls bra, varken psykiskt eller fysiskt. Jag har enorma menssmärtor och de senaste dagarna har varit väldigt jobbiga. Just nu fungerar det inte heller att se bilder i bloggen på alla ställen, vissa bilder har försvunnit så jag måste sitta och jobba med det... Men allting ska ordna sig så snart som möjligt.

Jag kände att jag hjälper andra så mycket, nu måste jag hjälpa mig själv och ta det lite lugnare, inte hela tiden tänka på bloggen. Jag måste börja må bättre för att kunna hjälpa er. Men jag är snart tillbaka som vanligt igen. Tack för erat stöd. <3

Ämne: MatÄMNE: MAT

Jag är en person som verkligen älskar mat. Det har jag inte alltid gjort, men idag tycker jag mat både är gott, intressant och roligt. Min fästman är ju utbildad kock och älskar att hålla på med mat och min syster Anna har också ett stort intresse för mat, så givetvis har man blivit inspirerad. Jag tycker om mat och tycker att man ska unna sig att äta gott. Vi behöver mat för att orka med dagen och därför anser jag också att man ska göra maten så god som möjligt. 


Recept: Kladdkaka med lakritsReceptet hittade jag hääär.

OutfitVäska: Tradera
Leggings: Gina tricot
Jacka: H&M
Väst: Vero moda

Ämne: DjurÄMNE: DJUR

Jag är en djurmänniska och ibland känns det som djur förstår bättre än människor. De dömer en inte och de finns alltid där för en. Jag har haft fiskar, grodor, hund, katt, hamstrar och kaniner. Just nu har jag bara hund och grodor kvar. Men när jag får eget vill jag ha massor av djur, eftersom jag älskar djur och sällskapet de ger.


Dagens smarta ord


Bildkälla

4 tips: Må & lyckas bättre

 

Dagens smarta ord


Bildkälla

Måndagstipset

Får du lätt fet hy när du sminkar dig? Vill du ta bort detta men inte sminket? Då rekomenderar jag dessa shine eraser från ELF. Jag använder dem ibland och de räcker länge. Jag köpte dem för ett bra tag sedan, så nu har de gjort en ny förpackning till dem. De är väldigt billiga och bra. Du hittar dem HÄÄÄÄR.

Ämne: Rökning


ÄMNE: RÖKNING

Som många av er vet så använder jag varken alkohol, tobak eller andra droger. Jag gillar inget utav det. Jag har provat att röka när jag var yngre, tyvärr. Men det är ingenting som lockar mig alls. Det var väl mer grupptryck som gjorde att jag provade faktiskt. I 9:an vågade jag säga nej att jag inte ville längre och efter det har jag inte provat mer. Jag tycker inte om rökning alls faktiskt. (Nej, jag säger inte att jag ogillar er som röker, men rökningen ogillar jag.) 

Min mamma och min ena syster röker och jag vill få dem att sluta eftersom jag tycker det är dyrt, onödigt, farligt och dumt. Jag tycker att det finns bättre saker att lägga pengarna på. Jag hoppas att fler unga kan ta mod till sig och stå emot tobak, då det är en sådan onödig och farlig grej.


Bildkälla

Hålla ihop

Tjejer över lag är ganska bra på att trycka ned varandra istället för att höja varandra.
Jag vet inte varför det är så, men jag tror att tjejer lätt blir avundsjuka på andra. Många tjejer kan inte glädjas för andra, utan då trycker de ned dem istället.

Jag tycker tjejer borde bli bättre på att hålla ihop. De flesta tjejer är för jämlikhet, jämnställdhet och feminism. De tycker att kvinnor ska ha lika rätt som männen. Men om vi inte kämpar tillsammans, hur ska vi då nå längre? Vi måste glädjas för andra, stötta varandra och höja varandra, så att fler tjejer vågar. När vi ser en tjej lyckas så ska vi istället bli glada för personens skull, inte trycka ned och inte försöka förstöra, eller hur?


Tacosallad


Idag beställde jag en tacosallad för första gången. Den var riktigt god faktiskt och det är något jag kommer beställa igen. :) Fick vitlökssås och bröd till också.

Vänner som bloggar

Jag kan faktiskt sakna att ha en vän som också bloggar och är lika engagerad som jag är...
Jag är ju en person som vill ta bilder till bloggen. Outfitbilder, matbilder, bilder med vänner och så vidare. Men eftersom att mina vänner inte bloggar så blir det faktiskt svårare att själv vara bloggare.

De flesta av mina vänner vill inte ens vara med på bild, vilket jag tycker är lite tråkigt faktiskt. Jag skulle faktiskt vilja träffa lite mer människor som också är insatta i bloggvärlden, som vet vad det innebär och själva är lika engagerade och linslusar som jag är. :) Om man kollar på många andra bloggare så har de ofta sina vänner med på bilder, det kan jag sakna. Jag tror att bloggare behöver vara vänner med andra bloggare (jag menar oss som verkligen tar bloggen på allvar och kämpar för att få den större).


Dagens bloggvinnareBesök Hannas blogg HÄÄÄR.

4 tips: Må & lyckas bättre


 DRÖM MYCKET. - Att ha visioner och drömmar gör att vi tar oss framåt och orkar med vardagen.

 GE INTE UPP. - Du kanske inte nått dina mål och drömmar än, men det kommer ska du se. Ge inte upp bara för att du möter motgångar eller för att folk tror att du inte kan. Kämpa på!

 VAR DIN EGEN VÄN. - Ställ upp för dig själv och peppa dig själv när det känns svårt. Underskatta inte dig själv och dina förmågor, för du kan så mycket mer än vad du tror.

 TA LÄRDOM AV DET FÖRFLUTNA. - Du kan inte ändra det som har varit, ta istället lärdom av det och gå vidare. Du kan påverka framtiden så gott du kan.
 

Ämne: Min stil


ÄMNE: MIN STIL

Jag har ingen specifik stil, jag tar på mig det jag själv gillar bara. Jag har väl aldrig varit direkt någon modemänniska, inte heller någon märkesmänniska. Självklart kan jag tycka märkeskläder är snyggt, men jag köper inget bara för att det är ett märke. Är det snyggt så är det och då spelar det ingen roll om det är ett märke eller inte. Jag kan köpa en tröja för 20 kr eller för 2000, det spelar lixom ingen roll bara jag själv gillar det och trivs i det.  Jag är väldigt nöjd med min stil faktiskt. Jag älskar leggings för jag tycker det är både snyggt och bekvämt.


Frågor till sig själv

Ibland måste man rannsaka sig själv för att kunna må bättre och nå en förändring.
Det är viktigt att ha en dialog med sig själv och kunna fråga sig själv frågor. Du bestämmer själv i ditt liv, då är det också dags att du bestämmer dig för hur du vill att livet ska vara för att kunna må bra. Här kommer det några frågor som du kan ställa dig själv och fundera ut svaren på.


 Vilka människor gör mig glad och vilka trivs jag med?

 Vilken stil gillar jag, vilken stil är JAG?

 Vilken musik lyssnar jag på när jag är glad eller behöver peppas?

 Vad får mig att må bra i livet?Vägledning

När jag tipsar om saker i min blogg så är det saker jag själv har gjort för att må bra. 
Dessa metoder har fungerat för mig och för några andra. Passar inte tipset dig exakt så kan du ju själv ändra om det lite och göra det till din grej. Säg exempelvis att jag lyssnar på lugn musik när jag vill slappna av. Detta kanske inte passar dig, du kanske blir lugnare av hårdrock, lyssna då på det. Då har jag gett dig ett tips, som du kan göra till din egen grej. Var inte rädd för att göra om tipsen och skapa ditt eget av dig.

Jag ger bara lite vägledning, men du får anpassa övningarna efter dig. Jag hoppas att jag kan hjälpa dig så bra som möjligt, även om du måste anpassa lite efter dig själv. :)


Ödmjukhet

Jag tycker det är viktigt att man inte känner sig sämre än andra, men heller inte bättre. 
Jag tycker det är viktigt att man är ödmjuk och respekterar sig själv och andra. Du är lika mycket värd som mig, du är inte sämre på något vis. Ibland gör vi fel, men vi är aldrig fel. 

Det är viktigt att förstå att vi inte är perfekta, men bara för det är vi inte sämre eller bättre. Vi har alla ett människovärde. Du är inte en dålig person. Fortsätt vara ödmjuk och var lika snäll mot dig själv som du är mot dina nära och kära.


Bildkälla

Naken framför spegeln

När jag var yngre så gillade jag inte alls mig själv. Jag trivdes inte med att se mig själv i spegeln.
Idag kan jag ställa mig helt naken framför spegeln och tycka om det jag ser. Fast att jag inte är platt om magen, fast att jag har bristningar, fast att jag inte har de där långa slanka benenen.

Om man arbetar med sig själv så kan man lyckas och börja må bättre. Idag vet jag att jag är vacker exakt som jag är. Det är en lättnad att se sig själv idag. Om du jobbar med dig själv kan du också känna som mig. Du får inte ge upp. En dag kommer du också vara nöjd med dig själv och livet.


Utmaning

Blev utmanad av Sandra och självklart är jag med! ;-)

Här är reglerna:
1. Skriv ut vem som har utmanat dig överst i inlägget (länkkärlek!)
2. Svara på frågorna
3. Utmana 3 bloggare & meddela dem i en kommentar.

Vilken svordom använder du mest?
Typ jävlar, vafan.


Äger du en iPod?

Nope.


Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Jag ställer i stort sett aldrig klockan. :P


Hur många resväskor äger du?

Ingen.


Använder du flip-flop?

Nope.


Var köper du dina matvaror ifrån?

Coop och maximat.


Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Jag är gärna med på bilder. ;)


Vilken var den senaste filmen du såg?

Fun size


Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

Spelar ingen roll.


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Svår fråga. :O


Har någon någonsin kallat dig lat?

Japp. :P


Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nope, det gör jag inte.


Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?

I bilen är det en bränd skiva. :P


Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

De vet du!


Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?

Jag berättar inte hemligheter. :)


När var senast någon stötte på dig?

För någon timme sen om man räknar med Internet. :PVad åt du till middag senast?

Korv


Använder du huvtröjor?

Det händer.


Kan du vissa?

Antar att det ska stå vissla, och ja det kan jag.


Vem var den senaste som ringde dig?

Syrran Anna.


Vilken är din favorit attraktion på ett nöjesfält?

Jag är typ aldrig på sådant faktiskt.


Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Haha, om de gör.


Vilket riktnummer befinner du dig i?

Inget du behöver veta. ;)


Tittade du på tecknat när du var liten?

Gör fortfarande. ;)


Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Bergvik Köpcenter, har 60 butiker, 11 caféer och restaturanger.


Hur många syskon har du?

Jag har tre äldre systrar.


Är du blyg inför det motsatta könet?

Nej, det är jag inte.


Vilken film kan du alla replikerna till?

Kan inte alla repliker och detta är ingen film, men kan en hel del repliker ur Stefan och Krister där fick du! :)


Äger du en band t-shirt?

Nepp.


När flög du senast?

Det minns jag inte ens...


Hur många stolar står kring ditt köksbord?

6 stycken.


Läser du för skojs skull?

Det gör jag. :)


Pratar du några andra språk?

Engelska.


Har du gråtit offentligt?

Det har hänt.


Har du en stationär eller en laptop?

Laptop.


Försöker du alltid lära dig nya saker?

Jag gillar att lära mig så ja. :)


Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Japp, det vill jag.


Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nope, varför skulle han göra det?


Kan du kasta macka?

Haha nej, är kass på det.


Har du någonsin varit i Jamaica?

Nej, det har jag inte.


Vad har du med dig in på bion?

Sällskap och dryck.


Vem var din favoritlärare och varför?

I högstadiet var det Kenneth för att han var så förstående och otroligt snäll.


Har du dejtat någon av en annan religion?

Det tror jag inte.


Vad har du för väder?

Det snöar. :(


Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Psykologi och svenska.


Gillar du att flyga?

Jag har inte flygit på jättelänge så vet inte...


Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Ärlighet.


När sov du senast på golvet?

Längesen.


Vilket är din favoritdrink?

Jag dricker inte alkohol


Gillar du din boende-situation?

Jag trivs bra hemma, men självklart vill jag bli sambo med min fästman.


Vilken är din mammas hemstad?

Grums.


Din pappas?

Grums.


Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Det är olika.


Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Nej, inte direkt.


Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Mina lärare bad mig att prata fram tills gymnasiet. :P


Vilken är din favoritfrukt?

Äpple.


Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Nepp.


Hur gammal blir du nästa födelsedag?

Jag blir 22.


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Japp, det är jag.


Tror du på liv på andra planeter?

Faktiskt så gör jag det.


Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg!

Hmm, jag vet inte faktiskt.


Vad var det senaste du åt?

Plopp. :P
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Det motsatta faktiskt.


Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Ingen aning.


Gillar du senap?

Nope, inte direkt.


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Stay strong, som det står på min handled.


Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Det tror jag inte.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Haha inte en aning...


Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

En tröja har jag köpt därifrån. :)


Tycker du om att krama folk?

Jag älskar det. :D


Skulle du säga att du är trendig?

Nej, inte direkt.


Äger du en digitalkamera?

Japp, jag har 4 stycken. :P


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Julia Bond, Miley Cyrus och någon mer.


Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Ja, det är lite jobbigt.


Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Det är många det.


Tycker du att du är attraktiv?

Ja, det tycker jag. :)

Vad är du allergisk mot?
Jag vet inte längre.


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej, det får jag inte.


Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Jörgen. :PJag utmanar: Anna, Angelica och Sara.

Ämne: Varför jag bloggarÄMNE: VARFÖR JAG BLOGGAR OM DET JAG GÖR

Jag har valt att blogga om välmående och mobbning för att jag tycker det är viktiga ämnen. Alldeles för få engagerar sig i detta och det verkar inte vara viktigt för många att må bra och leva ett bra liv. Många mår dåligt, men de vill inte kämpa för att må bättre. Jag vill få dem att kämpa, att inse att livet BLIR bättre till slut. Man måste bara förstå sitt eget ansvar för sitt välmående.

Jag vill stoppa mobbningen, jag vill få folk att må bra. Jag kan inte göra allt, men jag kan göra något. Jag vill att människor ska bli glada av att läsa min blogg och känna sig vackra och värdefulla. Jag tycker också det finns för mycket provocerande bloggar och därför vill jag sprida mer glädje i bloggvärlden.


NalleHaha, det är inte lätt när ens lilla hund vaktar ens lypsyl. :P

Hur vill jag att mitt liv ska se ut?

 Ställ dig denna frågan: "Hur vill jag att mitt liv ska se ut?" 
Du kommer säkert få fram massor av drömmar och tankar om hur du vill att ditt liv ska se ut.

Jag kan berätta lite om mitt svar på denna frågan.
Jag vill bli sambo med min älskade fästman, jag vill att vi ska bo i en fin lägenhet som är ganska stor. Jag vill ha en stor blogg, där jag kan hjälpa många människor till ett bättre liv. Jag vill ha en hund och senare i livet få barn. Jag vill gifta mig och leva lyckligt med min fina familj. 

Man måste veta hur man vill att ens liv ska vara för att kunna nå dit man vill. Jag kämpar varje dag för att lyckas ta mig framåt med alla dessa punkter. Det är inga fel att drömma och tänka. Skriv en plan på hur du ska kunna lyckas göra det du vill i ditt liv, för ingenting är fel. Vill du inte gifta dig och skaffa barn så är inte det fel. Du ska leva ditt liv så som du behagar. Vill du flytta till London så är det klart du ska göra det. Lev ditt liv och lev ut dina drömmar!


Mest kommenterade <3Åh vad jag älskar er alltså. :D Jag ligger etta på mest kommenterade bloggar här på blogg.se. Ni är för underbara och jag är helt till mig haha. :D Tack, tack. Jag hoppas ni har haft en jättebra kväll, det har jag hatt i alla fall. Kollat på let's dance och film. Puss på er!

Kyssa tjejer

Jag är en sådan person som inte skulle kunna kyssa eller ens pussa en tjej på munnen.
Jag är ju hetero och känner att jag inte dras till att göra det. Jag vet att många hetero-tjejer kysser andra tjejer, men inte jag. Det känns lixom inte rätt när jag inte är lagd åt det hållet. Kysser jag någon innebär det att jag är attraherad av personen. Men alla är vi olika.

Dock verkar det bli vanligare och vanligare att kyssa sina vänner på fester osv. Många gånger är det också mer accepterat att kyssa flera av sina tjej-vänner än att kyssa killar på fester. 


Slå på sig själva

Människor över lag är väldigt bra på att slå på sig själva.
Om vi gör fel eller gör bort oss så ältar vi detta länge och tycker att vi är så dumma. Om vi känner att vi misslyckats med någonting så ältar vi detta och tycker att vi är dåliga människor.

Men när vi gör något bra så ignorerar vi många gånger det istället. Varför gör vi så? Borde vi inte peppa oss själva och bli glada när vi gör något bra? Känna en stolthet, att man äger och att livet är underbart. Att göra fel eller göra bort sig är inte hela världen, så länge man lär sig något av det. Man ska tar lärdom och bli starkare av det. Men när vi gör något bra ska vi ta vara på den glada känslan och få vara glada. Vi är inte perfekta, vi gör fel ibland. Men vi gör också många bra saker som vi ska uppskatta och se mer än felen vi gör!


Dagens skratt

Tack till s.j. som skickade in denna historia. :)


Bildkälla

Har du något roligt att skicka in? Skicka då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Ämne: NykterismÄMNE: VARFÖR JAG ÄR NYKTERIST

Den största anledningen till att jag är nykterist är att jag är sjuk och äter medicin. Jag lider av giftstruma och äter därför medicin. För att dricka måste jag strunta i att ta den, och gör jag det mår jag väldigt dåligt. Jag har ätit medicin sedan jag var 7 år, därför har jag inte druckit och supit. 

Men jag vill inte heller dricka och festa, jag är ingen sådan person. Jag är så nöjd som det är och jag behöver inte alkohol för att ha kul, för att kunna prata eller släppa loss. Jag har hittat mig själv, så jag behöver inte dricka för att kunna bli mer öppen. Mina föräldrar dricker inte heller och jag har aldrig sett alkohol hemma, så jag har lixom inte blivit inspirerad av någonting. Jag har heller aldrig varit full, vilket jag är väldigt stolt över. 

Bildkälla

Dagens smarta ord


Dagens avslappning
Bekräfta oss själva

Att bekräfta oss själva är bland det viktigaste vi kan göra. För att kunna ta emot bekräftelse och beröm från andra, måste vi också känna oss värda berömmen. Om vi bekräftar oss själva, genom att vara glada och känna att vi är bra som vi är kan vi lättare känna oss glada för de fina orden vi får.

När vi övar upp våran självkänsla och vårat självförtroende så bekräftar vi oss själva. Vi behöver bekräfta oss själva, vi behöver må bra för att kunna njuta av livet och för att kunna hantera motgångar bättre. Vi blir starkare och kan lättare se lösningar om vi mår bra i oss själva. Om vi inte har bekräftat oss själva kan vi lätt avfärda berömmen, för att vi inte känner att vi är värda den.


Grattis mamma <3


Idag fyller mamma år så vi har ätit lite tårta. :) Vi har egentligen inte firat henne idag, men eftersom jag var med i tidningen i en intervju, Anna lyckades bra på bågskytteträningen och mamma fyller år så åt vi lite tårta i alla fall. Grattis älskade mamma. :) <3

Dagens inspiration


Bildkälla

Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Ämne: FörebilderÄMNE: FÖREBILDER

Jag avgudar människor som kan gå sin egen väg, göra det de tror på och bara vara sig själva.
Det finns alldeles för mycket hat och ondska i världen, därför är mina förebilder sådana människor som kämpar för ett bättre samhälle. 

En förebild jag har är Jonas Gardell. Jag tycker att han är så himla härlig och han vågar verkligen vara sig själv. Han är homosexuell och öppen med det. Han har upplevt mycket skit i sitt liv men ändå är han så pass stark som han är. Han vill att alla ska få vara sig själva och bli respekterade. Han har mycket klokt att säga och han inspirerar mig otroligt mycket!

Bildkälla

Anhörig till någon

Att vara anhörig till någon som mår dåligt är inte alltid det lättaste. Man kanske inte vet hur man ska hjälpa eller hur man ska prata med personen. 

Det bästa man kan göra är att vara lyhörd, vara beredd på att lyssna. Ibland behöver man inte säga så mycket, ibland räcker det med att personen vet att man lyssnar. Om du har möjlighet så försök komma med bra råd. Men det är viktigt att visa att man finns där, att man bryr sig och är beredd på att lyssna. Om man diskuterar kan man komma fram till lösningar tillsammans, som man kanske inte skulle ha tänkt på ensam.

Om problemen pågår en längre tid så är det också viktigt att du försöker skaffa professionell hjälp till personen.
Det är inte alltid man klarar alla saker på egen hand. Du kan då exempelvis ta reda på vart personen kan få hjälp, ordna tider och så vidare. Det finns en hel del man kan göra som anhörig, men man kan inte göra allt.


Har du en bra självkänsla?


 Du känner dig värdefull som människa, att dina tankar och åsikter är värdefulla.

 Du tar ansvar för dina handlingar, oavsett om de är goda eller dåliga.

 Du känner att du duger som du är, fast du inte är perfekt eller kan allting.

 Du kan vara glad, ledsen, arg och så vidare.

 Du har insett dina sämre sidor och arbetar med dem regelbundet.

 Du vet vem du är, vad din ståndpunkt är och du kan gå din egen väg.

Vet du inte skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? Läs då mitt tidigare inlägg om detta HÄÄÄÄR.

Intervju i FRIDA-tidningenImorgon torsdag 11 april får ni köpa FRIDA-tidningen nummer 8. Då kommer nämligen jag vara med i tidningen och prata ut om livet. Vill ni läsa detta så KÖÖÖP! :D Selena Gomez är på omslaget så ni vet vilken ni ska köpa. ;)

Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Mellanting i vikt

Något jag har tänkt på när det gäller mer provocerande bloggare så finns det inget mellanting för dem när de skriver om vikt. Jag kan se vissa som skriver att de hellre väger 35 kg än 170 kg. De pratar lixom om att man endera är smal eller fet. Varför finns det inget mellanting, som att vara hälsosam till sin längd, kroppsbyggnad osv?

Jag tror att vissa bloggare gör detta bara för att väcka reaktioner och få kommentarer. De flesta människor vet nog om att det finns ett mellanting mellan smal och fet. Men viktdiskussionen och att tycka illa om någon av typerna väcker reaktioner.


Ämne: Mina bra sidor


ÄMNE: MINA BRA SIDOR

Jag är en väldigt bra lyssnare, ger bra råd, är oftast väldigt glad och öppen. Jag dömer ingen. Jag tycker att alla människor är lika mycket värda och försöker få ett bättre samhälle där ingen ska behöva utstå kränkningar och andra elakheter. Jag är duktigt på att skriva och jag vet att mina texter har hjälpt en del människor.

Jag kan stå på mig och gå min egen väg istället för att anpassa mig efter vad "alla andra" tycker. Jag kan vara en inspirationskälla för andra människor.


Dagens smarta ordSmarthet

Hur jämför man smarthet egentligen? 
Jag fick en kommentar av någon igår att jag är smartare än den personen. Men jag anser mig inte vara smartare än någon faktiskt. Vi är ju bra på olika saker. Jag gillar att skriva och formulera mig och är bra på det. Du kanske hellre räknar matte och är bra på det. Jag däremot kan inte alls matte lika bra. Vem av oss är då smartast?

Vem säger att jag är smartare än dig för att jag kan just vissa grejer som du kanske är sämre på? Vi är alla bra på olika saker och det är så människor kompletterar varandra. Det jag inte kan, kan du och vice versa.


Bowlingbilder
Var iväg och träffade Elin och Rebecca idag. :) Vi åt pizza, bowlade och hade kul. :)

Repost att utesluta mat

Jag har faktiskt aldrig trott på detta med att utesluta viss sorts mat (om man inte är allergisk osv då). Jag tror själv att det är bättre att äta det mesta, men i en lagom mängd. Alltså att äta varierat. Folk säger att potatis, pasta och ris exempelvis inte är bra. Andra säger att kött är mindre nyttigt. Jag tror faktiskt man får en sundare stil om man äter lite av allt möjligt istället. Jag själv äter det mesta och älskar att ta en sallad också. Ibland äter jag potatis och fisk, andra dagar är det pasta och kött eller potatis och kött osv. Vissa dagar kan jag ta en sallad istället.

Men bara för att jag tror på att äta allsidigt och lite av varje så innebär inte det skräpmat och godis varje dag.
Under min uppväxt har vi alltid ätit tre gånger om dagen och alltid en stadig middag med lite av varje. Det är faktiskt så jag vill leva. Jag skulle inte klara mig utan kött, potatis, ris, pasta, fisk eller grönsaker faktiskt.
Jag äter det mesta och det känns faktiskt som det är det sundaste. Allting kan vara farligt i för stor mängd och därför tror jag att man lever bättre om man äter allsidig kost och varierar sig med allt, istället för att ta bort vissa saker som potatis etc.


Peppande ord! Jag är fin som jag är.

 Jag kan.

 Jag är bra som jag är.

 Jag är värdefull.

Detta är några peppande ord som man kan tänka när man mår dåligt och känner sig nere eller om man vill skriva ned orden på lappar. Jag brukar tänka dessa ord ofta och det får mig att känna mig mer positiv!

Ämne: Mina dåliga sidor


ÄMNE: MINA DÅLIGA SIDOR

Jag är en person som har ganska dåligt tålamod faktiskt. Om det krånglar så kan jag lätt bli sur och känna att jag ger upp, fast jag ger bara upp för stunden. Jag är en person som vill att saker ska gå snabbt och blir trött om det inte gör det. Jag kan vara väldigt envis, men jag vet inte om det är så negativt?

Jag skulle vilja bli bättre på att inte oroa mig så mycket i onödan och faktiskt öka mitt tålamod. Jag håller på att träna på detta eftersom att jag vill må så bra som möjligt.


Konsten att varva ned

Visst kan det vara svårt att lära sig att slappna av och varva ned? Jag tänkte nu tipsa om lite saker man kan göra om man behöver varva ned lite. Detta kan man även göra innan läggdags eller när som helst på dygnet.
 
 Ta en promenad, gå i den takt du känner är lagom för att kunna slappna av och varva ned.

 Gör något handarbete. Exempelvis sy, sticka, plantera blommor och så vidare.

 Tänd doftljus eller en rökelse, om du har svårt för dofter, tänd vanliga ljus.

 Bada bastu eller ta ett bubbelbad eller liknande.


Min hund nalle efter vi var på promenad för ett tag sedan. :)

Dagens bloggAVSLUTAS PÅ SÖNDAG DEN 14:E!

Dagens smarta ord

Bildkälla

Måndagstipset


Har du problem att fylla i dina ögonbryn? Då kan du köpa sådana här ögonbrynsmallar från ELF. De är väldigt billiga och fungerar jättebra om man tycker det är svårt att få till formen på dem. Du hittar dem HÄÄÄR. Bilden är från deras hemsida.

Ämne: Sport


ÄMNE: SPORT

Jag älskar att se på ishockey och då är det färjestad som gäller. Spelar inte de så kan jag också kolla på frölunda. Men ishockey är i stort sett den enda sport jag engagerar mig i. Finns inget annat som intresserar mig på det viset som hockey gör. Det händer så mycket och det är i stort sett alltid full fart. 

Jag har aldrig varit någon sportmänniska själv. Jag har aldrig gillat att vara med på idrotten i skolan eller spela fotboll och så vidare. Jag är mer den personen som tränar när jag är ensam eller tar promenader.


Dagens avslappning


Bildkälla

Känner du dig osäker?

Känner du dig osäker när du ska prata med någon? Tänker du att det du säger inte är intressant nog för att folk ska vilja lyssna? Då tycker jag att du ska ändra din inställning. Tänk tvärtom. Det du säger är visst intressant och när du själv känner det så vill andra också höra på dig. Det är faktiskt lättare att höra på någon som känner sig säker på det den säger och att den vet om att det är intressant, då sägs det på ett helt annat sätt och man orkar lyssna på ett helt annat sätt. Dina tankar och åsikter är värdefulla!


Inspirationslös

Jag känner mig för tillfället helt inspirationslös... Jag sitter och letar musik som kan peppa mig, som kan ge mig lusten och inspirationen igen. Jag ska erkänna att jag kommit in i en svacka för tillfället. Jag behöver en förändring känner jag. Jag kämpar för att börja må bättre igen, för jag ska inte slösa bort min tid på detta. Nu ska jag försöka ta nya tag och skapa den där förändringen som jag vill. På något vis ska det väl gå?

4 tips: Må & lyckas bättre

 Slappna av i kroppen. - Om du känner dig osäker är det lätt att du spänner dig och då syns det att du är osäker. Försök slappna av och gå, stå, sitt så avslappnat som möjligt så ser du lite mer säker ut.

 Håll huvudet högt och flacka inte med blicken. - Om man är osäker är det lätt att man flackar med blicken eller titta ned. Gör inte det. Håll huvudet högt och bevisa att du är stolt över dig själv. Titta på saker runt omkring dig.

 Prata inte för fort. - Om man är nervövs när man gör en muntlig redovisning är det lätt att man bara pratar på för att få det avklarat. Prata avslappnat och i en bra takt för att verka mer självsäker. Då kommer du också få mer beröm av både lärare/arbetskamreter eller klasskamrater.

 Le mycket! - Om man ler och ser glad ut så syns oftast inte osäkerheten och om du ler så känner du dig oftast gladare och säkrare också. Försök därför att le mycket.


Dagens smarta ord


Bildkälla

Ämne: Bloggar jag läser
ÄMNE: BLOGGAR JAG LÄSER.

Jag läser en hel del bloggar faktiskt så bland storbloggarna är det Kissie, Dessie, Paow, Blondinbella, Hugo Rosas, Paula, Tyra Sjöstedt. Svenskabloggare.

Lite mindre bloggar är: (varje namn är en länk till respektive blogg)

Anna, Elin, Angelica, Maria, och en tjej som heter Sandra, men hon har lösenordsskyddad blogg så länkar inte den. Dessa bloggar läser jag varje dag i alla fall. Sen kollar jag ju in på fler då och då och även de bloggar som kommenterar min osv. :)


Love you <3Jag är så glad för alla kommentarer och fina meddelanden jag får. :) Ni är så otroligt härliga. Tack för att ni finns vänner. <3

Göra slut med en vän

Att göra slut med en vän eller någon annan närstående är inte alltid det lättaste man kan göra.
Man känner att man inte vill umgås med personen längre, men hur gör man då för att säga upp kontakten med personen på ett bra sätt? Här kommer det lite tips.

Det bästa man kan göra är att förklara varför man vill sluta att träffas. Förklara hur man känner, varför man känner så, hur man tänker och så vidare. Man ska inte anklaga personen, för då kan det lätt sluta helt fel. Var lugn och resonlig. Vem vet om ni kanske kan fortsätta vara vänner efter denna pratstunden? Allting kanske blir bättre, annars skiljs ni ju i alla fall inte som ovänner om man tar det på rätt sätt.


Bildkälla

Swagnotes


Jag skriver

"Jag skriver för att jag har någonting att säga!" citat av Jonas Gardell.

Det jag skriver om i min blogg tycker jag är viktig, jag tycker det är bra ämnen som fler behöver ta del i.
Likasom Jonas, så skriver jag för att jag har någonting att säga. Ämnen som jag brinner för, som jag älskar att prata om, som jag anser mig kunna rätt bra. Jag har upplevt många jobbiga stunder, jag har upplevt många bra stunder och det är det som har skapat mig till den jag är idag. Jag är nöjd med den jag har blivit.

Jag kan inte göra något i mitt förflutna ogjort, därför får jag vända det som hänt mig till något positivt. Ta lärdom och styrka av det. Jag kan inte ändra historien, men jag kan påverka framtiden så gott jag kan. Jag vill förhindra att det som har hänt mig och så många andra, ska hända fler. Jag vill inte att dem ska utstå den smärta du och jag har gjort. Jag kan påverka framtiden och det tänker jag också göra.


Ämne: Min tro
ÄMNE: MIN TRO

Jag tror på Gud och jag kallar mig för kristen. Dock är jag väl inte "normalt" kristen. Med det menar jag att jag anser inte att man behöver följa allting som står i bibeln, gå i kyrkan varje söndag osv. Jag är troende på mitt eget sätt. Jag finner en inre styrka när jag tänker att jag har Gud vid min sida, att han vakar över mig och lyssnar om jag behöver råd. Jag tror inte att man bara får allting man vill ha utav honom, men att man får möjligheten att skapa sig det man vill ha, han kan lixom ge en lite hjälp på vägen. 

Jag har inte alltid trott på Gud, men sen kände jag att jag faktiskt mår bättre av att ha en tro. Jag tycker att man själv är ansvarig för sina handlingar. Om jag gör något bra så är det för att jag har kämpat för det. Om jag gör något dåligt så är det för att jag gjorde fel val, jag beskyller inte Gud för något. Jag ansvarar själv för mina egna handlingar.

Tror du på Gud eller någonting annat?


Dagens smarta ord


Bildkälla

Umgås du med energitjuvar?


 Du känner att de inte lyssnar på dig och dina problem.

 De frågar aldrig hur du mår, känner eller tycker.

 Du känner att du helst går hem tidigare från era träffar.

 De säger oftast någonting som faktiskt är otrevligt, fast på ett mildare sätt.

 De pratar bara på om sitt eget.


En helkväll med Jonas Gardell

Ikväll har jag tittat på Jonas Gardells show, på SVT. Helt underbar var den faktiskt. Jag skulle kunna se den om och om igen känns det som, en helt fantastisk show med underbara människor. Tyvärr gick det inte att bädda in koden, men ni kan kika på den på SVTplay genom att klicka HÄÄÄÄR.


Bildkälla

Umgås du med rätt personer?


 Personerna får dig glad, även när du känner dig nere.

 Du kan anförtro dig åt personen och den kan anförtro sig åt dig.

 Ni gillar varandras sällskap och trivs verkligen med varandra.

 Ni kan hitta på olika saker tillsammans och ändå ha kul.


Dagens skratt


Har du något roligt att skicka in? Skicka då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Ämne: Min drömresa
ÄMNE: MIN DRÖMRESA

Jag skulle faktiskt vilja åka till USA, det är verkligen en dröm. Jag vet inte riktigt vart i USA jag vill, men jag blir så inspirerad av mycket där. Naturen, karriären, människorna, affärerna. Det finns så mycket jag vill se där borta och en dag hoppas jag komma dit och kunna se mig omkring. 

Har du någon speciell drömresa?


Dagens smarta ord
En nöjd singel?

Hur blir man egentligen en nöjd singel? Utan att känna den där pressen på att hitta den rätta.
Det gäller att bli bästa vän med dig själv. Du behöver inte en partner för att kunna må bra i livet. Du har ju så mycket annat du kan vara nöjd över. Exempel på detta: Vänner, barn, föräldrar, syskon, ett bra jobb, roliga fritidsintressen, fina bloggläsare och så vidare.

Du behöver inte ha en partner för att bli tillfreddställt med livet. Självklart kan du fortsätta söka och längta efter kärlek, men du är inte mindre värd om du inte har en partner. Du kan fortfarande leva livet och ha kul, du kan unna dig exakt lika mycket ändå. Om du trivs i ditt eget sällskap så är det ändå helt okej att vara singel. Värdesätt din egen tid och gör saker du kanske inte skulle göra annars, unna dig lyx. Kärleken kommer när den kommer. Ta vara på din tid här och nu, för den får du inte tillbaka.Bildkälla

Domarskandal

Jag satt och kollade på hockey idag när Luleå-Färjestad spelade. Robin Jonsson från Luleå crosscheckade Per Åslund i Färjestad blodig, utan åtgärd... Helt sjukt att alla domare kan missa detta. Har de betalt för att blunda eller? Så sjukt att domare kan missa sådana grejer tycker jag. Det händer ju ofta att de missar "småsaker", men det här lixom... Varit mycket domarskandaler nu det senaste tycker jag.

Häääär kan ni läsa artikeln.Bild från aftonbladet.

Dagens låt


"You, you may say 
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one"

Helt nollställd

 Något jag har märkt en del av är att det kvittar vad vissa människor skriver så är det fel enligt vissa personer i alla fall. 
Jag tycker det är synd att vissa personer blir objekt för folks negativa sidor. Detta kan man se tydligt på vissa större bloggares kommentarsfält. Skriver de att de är glada så får de klagomål för det finns de som har det sämre, skriver de att de mår dåligt får de klagomål, för det finns de som har det sämre. Ibland undrar jag om det finns ett mellanting mellan glad och ledsen som man måste vara i, typ nollställd?

Skriver de att de shoppat, visar upp det och visar vart det är köpt så skryter de. Visar de det inte så klagar folk på att de aldrig ger tips om vad de köper så andra också kan få inspiration. Jag tror inte man ska lyssna alltför mycket på andra faktiskt. Självklart kan man ta till sig konstruktiv kritik, men man ska utgå ifrån sig själv. Om du inte gillar det du gör så kommer det bli allt svårare. Utgå ifrån dig själv, dina drömmar, tankar och mål!


Det går inte, jag kan inte.

"Det går inte."
"Jag kan inte."
"Jag är inte tillräckligt bra."

Sluta genast upp att tänka dessa orden! Varför skulle det inte gå? Varför skulle du inte kunna? Varför skulle du inte vara tillräckligt bra? När du tänker sådana här tankar så tappar du dina ambitioner (mål). Det blir till en vana och varje gång du ska göra något nytt kommer du tänka just dessa orden. Rädslan att misslyckas blir mycket större än ambitionerna. Vet du inte vad dina mål är? - Sätt dig då ned och skriv ned allting som betyder något för dig. Allt från pengar till ett friskt liv. För varje sak du skriver ned, skriv också ett positivt ord bredvid så du kan sluta tänka dessa negativa tankar om dina prestationer.

När du kommit fram till dina mål så får du börja tänka på hur du ska göra för att ta dig dit. Vad behöver du göra för att exempelvis hålla dig så frisk som möjligt? Tänk på att du kan forma ditt liv med dina tankar!


Bildkälla

Dagens avslappningBildkälla

Denna övningen fick jag göra när jag gick hos en sjukgymnast för att börja må bättre. Då fick jag spänna en arm i taget, ett ben i taget, sedan en sida i taget och till slut hela kroppen, för att sedan bara slappna av och känna skillnaden. Jättebra övning som jag fortfarande gör ibland.


Stanna upp och tänk efter

Sitter du just nu och tänker att du känner dig ful, äcklig eller tjock? Stanna upp och tänk efter hur det känns i kroppen och i själen när du tänker dessa tankar om dig själv. Du känner dig antagligen ledsen, arg, sårad, utan energi eller får en annan obehaglig känsla i kroppen. Anser du att det är värt att orsaka denna känslan i din kropp gång på gång? Det tror jag faktiskt inte att du gör.

Du själv kan påverka dina tankar. Till att börja med måste du vara medveten om vad du tänker. Det får inte bli en gammal vana att tänka negativa saker om sig själv. Varje gång du tänker en negativ tanke, tänk då istället: "Nu tänkte jag igen att jag var tjock, men nu ska jag istället tänka på vad fin jag är, vad bra jag är och vad duktig jag är!"

Lär dig att tyda din kropp när du tänker negativa tankar så kommer du snart märka skillnanden.


Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA.SE!

Varva ned

Något som jag själv tycker är viktigt (och borde bli bättre på) är att koppla av innan jag ska sova.
Många människor är idag väldigt stressade, även precis innan läggdags. Detta i sin tur kan leda till att man får sömnproblem eftersom man inte har varvat ned innan man ska sova. Många jobbar till sent på nätterna, många tänker på vad de ska göra under veckan eller oroar sig för olika saker. 

Då kan det vara bra att varva ned innan läggdags, men hur gör man då det?

 Stäng av allting som kan störa dig. Exempelvis tv, mobil, dator.

 Gör lite yoga. Vet du inte hur du ska göra så finns det bra instruktioner på Internet eller dvd.

 Sätt på lugn musik, lägg dig raklång och bara slappna av. Försök lägga alla tankar i en "box" och bara va i nuet.

 Hitta exempelvis en sten, en ring eller något annat som får dig att känna dig lugn och trygg.


Bildkälla

Ämne: Resor
ÄMNE: RESOR

Jag har inte varit så mycket utomlands faktiskt. Jag har varit i Spanien två gånger, Danmark, Tyskland och Norge. Men jag har rest runt mycket i Sverige. Varje sommar (i stort sett) sedan jag var sju så har vi varit ute på semester med husvagnen. Vi har tillbringat mycket tid i Skåne faktiskt. De somrarna kommer jag alltid att minnas, eftersom det var så mysigt när vi åkte ut med husvagnen och campade. 

Sen har jag varit iväg med min syster Anna till Göteborg två gånger. Första gången bodde vi på hotell och gick på liseberg. Andra gången bodde vi på hotell och såg revy med Robert Gustavsson. Senaste gången reste jag med min fästman André till Göteborg. Vi bodde på hotell och såg sedan Stefan och Krister.
Göteborg med André. :)


Jag i Spanien. :)

4 tips: Må & lyckas bättre

 Se till att göra dina vanor till roliga saker istället. Om du skriver ned dem, använd positiva ord och få fram det bra med dessa vanor. Då blir det lite enklare att göra dem. Tänk efter vad du får ut av att göra dessa bra vanor. 

 Gå sakta men säkert framåt. Varför skynda på allting så mycket? Om du har bestämt dig för att börja motioner, sätt då exempelvis 10 minuters träning på schemat, för när du tränat de 10 minuterna kommer du kanske orka 10 till. Då har du satt upp ett mål som du inte känner är för stort och klarar du mer idag så är ju det jättebra, vilket kan få dig att må ännu bättre!

 Tänk på det du vill åstadkomma, inte vad du vill undvika. Istället för att tänka: "Jag får inte må dåligt", så ska du istället tänka: "Jag ska må bra idag, vara glad och positiv." Hjärnan har en tendens att bli kvar vid det tänkade som vi inte "får" tänka på. 

 Du kanske inte orkar motionera varje dag i veckan, men var glad för det du har gjort. Det är ju en början, eller hur? Oavsett om du "bara" har tränat 10 minuter denna veckan, så är ju det bättre än ingenting och du har gjort något för att må bättre, då har du kommit en bit på vägen.


En ful tröja

Jag är en sådan person som inte behöver yttra mig om jag tycker något är fult.
Tycker jag att någon har en ful tröja, så säger jag inte det, för vad har jag med vad personen väljer att ha på sig? Om jag däremot skulle jag bli tillfrågad om vad jag tycker om personens tröja, så skulle jag svara: "Nja, det är inte riktigt min typ av tröja. Jag tror du skulle se bättre ut i en röd tröja. :)" 

Något i den stilen skulle jag säga. Jag ser ingen anledning till att skriva/säga att jag tycker en tröja är skitful och att personen är skitful i den. Vem tjänar på det tänker jag? Gammal bild från 2010.

Hockey och unga mödrar

Snart blir det nog sängen för min del. Börjar bli ordentligt trött faktiskt. Jag har nyss sett på ett avsnitt av unga mödrar, ett program som jag älskar. :) Kvällen annars bestod av hockey och färjestad vann ju faktiskt sin match idag med 4-1! :) Det var riktigt bra gjort, jag hoppas det håller i sig. 

Vad har ni gjort ikväll? :)


Dagens inspirationEftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Bildkälla

Dagens smarta ordHelt sanna ord. Varför ska man ge upp sina drömmar? Vi har inte levt livet baklänges, så vi vet vad som händer i framtiden. Eftersom vi inte vet det, så kan alltså vad som helst hända. Du kan lyckas att uppnå dina drömmar och få ännu mer än vad du har drömt om. Jag tänker fortsätta drömma och följa dem så får jag se vad tiden utvisar. :) Jag struntar i vad folk säger, det är mitt liv, mina drömmar.

Hemmafruar och sysslor

Jag satt och läste lite i Dilbas blogg och såg ett inlägg om hemmafruar.
Min mamma har alltid varit hemma med oss barn, nu jobbar hon som personlig assistent till min funktionshindrade syster. Det är inte många idag som är hemma med sina barn faktiskt, men jag tycker det är lite synd på ett vis. Jag själv skulle vilja vara hemma något år i alla fall med mina barn, om jag har möjlighet till det, så att barnen inte behöver skickas till förskola det första de gör. Kanske känner jag så för att jag själv har haft mamma hemma. Jag började på dagis när jag var 5 år och sedan fick jag börja förskolan när jag var 6 år.

Eftersom jag inte är sambo än, så är det faktiskt lite svårt att prata om hur jag vill ha det i framtiden. Det som jag känner nu kan ju helt ändras när tiden väl är inne. Jag tycker det är viktigt att båda är överens om hur man ska ha det och att det känns rätt för båda. Skulle jag vara hemmafru när barnen är små, så skulle jag vilja att min man tog hand om barnen ibland när han kommer hem från jobbet, för att också få lite tid med barnen. Det blir ju lätt så att de annars bara får umgås med sin mamma, de behöver ju sin pappa lika mycket. Jag tycker det är något varje par får bestämma själva och jag dömer inte någon hur de än väljer att ha det, bara det fungerar för familjen.

Vad har du för åsikter kring detta?Bildkälla

Ämne: Min familj
ÄMNE: MIN FAMILJ

Mamma Aino: Min mamma är en kvinna som gillar inredning, musik, filmer, spel, familjen, husvagnsemestrar. Hon har väldigt modern musiksmak och vi lyssnar i stort sett på samma musik jämt. Hon gillar också att läsa böcker. Hon ger mig ofta råd när det gäller allt möjligt, både blogg, kläder, kärlek, sex, musik och så vidare. Vi har en bra relation.

Pappa Lasse: Min pappa är en väldigt hockeyfantast och då är det Frölunda som gäller, han är alltså en go gubbe. ;) Han lyssnar mycket på dansband och då är det mestadels flamingokvintetten och Lasse Stefanz. Han gillar att prata bilar, husvagnar, hockey och vägar. Min pappa är en levande GPS och kan berätta det mesta om vägarna vi har åkt på. Pappa och jag kan också prata om det mesta och vi har en bra relation.


Syster Carola: Hon tycker om att läsa serietidningar, spela, lyssna på musik och spela gitarr. Hennes idol är Bruce Springsteen. Favoritfärgen är blå. Hon lyssnar också mycket på gyllene tider och gillar att sjunga till dem. Carola är en mycket rolig människa, men lite knäppa idéer så man får skratta mycket. Vi pratar om det mesta. När vi är ute och shoppar så älskar hon att fika.

Syster Anna: Hon är en väldigt tossig människa som har mycket knäppa idéer. Jag vet inte riktigt hur hon fungerar, men rolig är hon. Hon utövar bågskytte som hon börjar bli bättre och bättre på. Hon gillar musik, filmer, att läsa, skriva och handarbeta. Hon har lätt att släppa loss och kan vara som ett litet barn, särskilt vid jultid. Hon är positiv och ser glatt på det mesta, hon har alltid råd och lyssnar alltid.


Syster Sofie: Sofie är en tjej som är vädligt bestämd. Hon är glad och kan få alla att skratta, hon är familjens lilla solstråle. Hon älskar Status Quo och Lasse Stefanz. Hon gillar att spana på killar och äta mat. Hon är inte kräsen på någonting, utan hon är med på det mesta. Hon gillar att resa runt med husvagnen och se sig omkring.  Man kan prata med Sofie om allt och hon lyssnar och bryr sig alltid.

Min hund Nalle: Han är familjens lilla knäppis, på ett positivt sätt. Han är alltid glad och sprider glädje. Han är mycket förståndig och förstår det mesta, ibland undrar jag om han verkligen är en hund? Han tar hand om min funktionshindrade syster Sofie och passar henne till högsta grad. 

Dagens pepp-låt

Vi kan klara det vi vill, ge inte upp era drömmar! Skit i människor som försöker inbilla er att ni inte klarar något. Kämpa på och ge inte upp! <3

Unga mammor

Jag är en person som ofta kolla på program som handlar om unga mammor. Jag tycker det är riktigt intressant att se hur deras liv är, hur de förändras i samband med föräldrarrollen och så vidare. Men jag blir så ledsen av att se att så få pappor tar sitt ansvar. Nu pratar jag givetvis om de jag har sett i programmen, ingenting annat. Jag tycker det är så tråkigt att se att så många pappor bara skiter i sina barn och inte vill ha något med dem att göra...

Man är två om att göra ett barn om det sker på ett vanligt kärleksfullt sätt, då får också båda ta ansvar. Att vara ung och få barn verkar inte alltid vara det lättaste. Jag beundrar mammor och pappor som verkligen klarar av ansvaret och gör så gott de kan. Men jag hoppas att fler tänker på att skydda sig, för de flesta som är med i programmen säger att de helst skulle väntat tills de var lite äldre.

Skulle du kunna skaffa barn tidigt eller har du kanske gjort det?Bildkälla

Dåligt samvete?

Jag tycker inte att man ska ha dåligt samvete för att man lever ett bra liv när det finns andra som har det sämre.
Jag lever mitt liv, unnar mig saker, kan gärna äta lyxmiddag, köpa fina kläder och så vidare. Att ha dåligt samvete för att man lever bättre än många andra hjälper ingenting. Men man kan i alla fall skänka en tanke åt de som har det sämre. Jag skänker kläder och pengar till de som har det sämre, jag skänker mycket till välgörehet istället för att sälja eller kasta det. Jag anser att man kan göra något litet i alla fall, men att må dåligt för att man har det lite bättre är ingen idé. De människorna som har det sämre kommer inte få det bättre för att man har dåligt samvete.

Men om man har möjlighet tycker jag man kan skänka en liten krona då och då. Och även skänka en tanke. Jag lider med folk som har det sämre, jag tycker jättesynd om dem och därför skänker jag också både tankar och pengar.

Anser du att man ska ha dåligt samvete om man unnar sig saker?


Bildkälla

Ämne: Vad är kärlek?
ÄMNE: VAD ÄR KÄRLEK?

Kärlek för mig är en hel del faktiskt. Det kan vara kärlek till personer, till djur eller till materiella saker. Den rätta kärleken för mig är när personer accepterar mig som jag är och älskar mig för den jag är, inte för den de vill att jag ska vara. En partner eller en vän ska finnas där och stötta mig om jag behöver stöttning, personen ska inte vilja ändra massor på mig utan faktiskt se mig för den jag är. Personen ska vara ärlig, ha fötterna på jorden, ha humor, vara snäll och omtänksam, kunna lyssna och finnas där.

Kärlek till materiella saker är också en stor kärlek för mig. Jag uppskattar alla saker jag har och därför visar jag också kärlek till det. Jag vårdar mina saker och är glad för att jag har det så pass bra som jag har det. Därför är det också en stor kärlek.


Måndagstipset

Som ni vet har jag ju skrivit en del om zumba. :) Jag har denna DVD:n hemma och jag köpte den för flera år sedan. Denna är extremt rolig och man tränar verkligen hela kroppen. Det bästa är att du kan träna när du vill, vart du vill och hur länge du vill. :) Den finns i lite mer uppdaterad version och du kan köpa den HÄÄÄÄR.

4 tips: Må & lyckas bättre

 Var väl förberedd. - Ska du på ett möte eller ha en redovisning? Förbered dig ordentligt. Läs igenom vad du ska prata om, vad du ska göra, hur länge du ska prata och så vidare. Ju mer förberedd du är, desto säkrare känner du dig inför det du ska göra. Då ökar också ditt självförtroende, eftersom du vet att du kan.

 Lär dig av dina misstag. - Ingen människa är perfekt, alla gör vi fel eller lyckas mindre bra ibland. Då gäller det att tänka till vad man kan utveckla och förbättra. Våga fråga andra om tips och våga utveckla dig. Ge inte upp för minsta lilla motgång, för det är av erfarenheter vi utvecklas och kan förbättra oss.

 Studera andra människor. - Är det någon människa du beundrar? Försök då studera denna personen och få lite inspiration och tips. Kanske är det din chef eller en klasskompis som är bra på ett speciellt ämne. Försök få lite hjälp från denna personen så du också kan utvecklas.

 Du bestämmer själv. - Du är med och styr ditt eget liv. Se till att du omger dig med människor som får dig att må bra och som tar fram dina bästa sidor. Styr dina egna tankar och försök göra det bästa du kan. Du är ansvarig för ditt eget liv och du måste vara chefen i ditt eget liv.


Dagens smarta ordBildkälla

Så himla sanna ord. Älskar dessa bilder, de är så otroligt peppande och bra tycker jag.

Muntliga redovisningar

När jag pluggade på komvux hösten 2011 hade jag problem att göra muntliga redovisningar.
Jag skulle göra det muntliga nationella provet i Svenska B, dock var det bara inför min lärare, men det kändes otroligt jobbigt. Jag visste inte alls hur jag skulle göra, men då fick jag ett jättebra tips av min lärare.

När jag hade skrivit allting som jag skulle berätta så skulle jag ställa mig framför spegeln och berätta för mig själv i spegeln. Jag läste vad som stod på mitt papper och då såg jag hur ofta jag kollade upp, hur mycket jag läste innantill och så vidare. Jag hade inga stödord, utan jag skrev hela texten direkt och strök över med en färgad penna vissa meningar. Det fungerade riktigt bra faktiskt. Jag var inte alls lika nervös när jag väl gjorde det muntliga inför honom, eftersom jag hade sett mig själv i spegeln tidigare, jag visste hur jag såg ut när jag framförde det och jag såg själv hur mycket jag tittade upp från pappren. Jag fick faktiskt VG på det provet. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...