Ämne: Min tro



ÄMNE: MIN TRO

Jag tror på Gud och jag kallar mig för kristen. Dock är jag väl inte "normalt" kristen. Med det menar jag att jag anser inte att man behöver följa allting som står i bibeln, gå i kyrkan varje söndag osv. Jag är troende på mitt eget sätt. Jag finner en inre styrka när jag tänker att jag har Gud vid min sida, att han vakar över mig och lyssnar om jag behöver råd. Jag tror inte att man bara får allting man vill ha utav honom, men att man får möjligheten att skapa sig det man vill ha, han kan lixom ge en lite hjälp på vägen. 

Jag har inte alltid trott på Gud, men sen kände jag att jag faktiskt mår bättre av att ha en tro. Jag tycker att man själv är ansvarig för sina handlingar. Om jag gör något bra så är det för att jag har kämpat för det. Om jag gör något dåligt så är det för att jag gjorde fel val, jag beskyller inte Gud för något. Jag ansvarar själv för mina egna handlingar.

Tror du på Gud eller någonting annat?

#1 - Anonym

Nästan ingen i hela världen tycker att man helt och hållet bör följa bibeln. Få människor i Sverige går i kyrkan varje söndag. Du är ungefär lika vanligt kristen som alla andra kristna i Sverige.

Svar: Även om inte många är så, så är det många som har den synen på kristna.
Evah Åberg

#2 - Maria

Jag är uppväxt bland religiösa människor då mina föräldrar tillhör Filadelfia och jag gick i söndagsskolan. Fast jag vet inte hur troende mina föräldrar är egentligen. Det känns som att dom är med där mer för den sociala biten och vet inte vad det egentligen innebär.
När jag var 10 år så bad jag till gud för första OCH sista gången. Jag önskade mig en cykel i födelsedagspresent så bad Gud om att få en. Tyvärr så gav han mig ingen och där tog min tro slut. Kanske borde ge honom en chans till =)
Kram