Ämne: Rökning

ÄMNE: RÖKNING

Som många av er vet så använder jag varken alkohol, tobak eller andra droger. Jag gillar inget utav det. Jag har provat att röka när jag var yngre, tyvärr. Men det är ingenting som lockar mig alls. Det var väl mer grupptryck som gjorde att jag provade faktiskt. I 9:an vågade jag säga nej att jag inte ville längre och efter det har jag inte provat mer. Jag tycker inte om rökning alls faktiskt. (Nej, jag säger inte att jag ogillar er som röker, men rökningen ogillar jag.) 

Min mamma och min ena syster röker och jag vill få dem att sluta eftersom jag tycker det är dyrt, onödigt, farligt och dumt. Jag tycker att det finns bättre saker att lägga pengarna på. Jag hoppas att fler unga kan ta mod till sig och stå emot tobak, då det är en sådan onödig och farlig grej.


Bildkälla
#1 - Rox

Tobaken i sig är inte farligt, utan det är nikotinet och tjäran som är bovarna vilket gör att man blir beroende.

#2 - Sara Ekman

Rökning är verkligen dumt!

#3 - Elin

Håller med till 100%. Jag ska aldrig börja röka, inte ens testa! :)

#4 - Rox

Svar: Tack! Jo självklart är det dumt att röka som mycket annat här i världen. Men det är ju något man väljer att göra. Jag har själv både rökt och snusat i 10 år så jag vet vad jag pratar om, har vart fri från skiten i 7 mån snart. Lättare sagt än gjort måste jag säga. Men vissa lär sig av sina dumheter, andra inte.

#5 - Kristin Hammar

En jättebra idé att ta upp ett ämne per dag! En sak jag själv funderat mycket på är alla unga personer som har facebook konton i dag (fanns inte när jag var i den åldern). Det är absolut ett bra forum när det används rätt, men hur mycket har man inte själv ångrat, val man gjorde då som man inte skulle göra som vuxen? Men i dag läggs allt upp och försvinner inte, vilket kan vara ett problem. Kanske ett ämne du kan skriva något klokt om?

Svar: Tack för idéen. :) Ska se om jag kan komma på något bra att skriva om det.
Evah Åberg