Göra slut med en vän
Att göra slut med en vän eller någon annan närstående är inte alltid det lättaste man kan göra.
Man känner att man inte vill umgås med personen längre, men hur gör man då för att säga upp kontakten med personen på ett bra sätt? Här kommer det lite tips.

Det bästa man kan göra är att förklara varför man vill sluta att träffas. Förklara hur man känner, varför man känner så, hur man tänker och så vidare. Man ska inte anklaga personen, för då kan det lätt sluta helt fel. Var lugn och resonlig. Vem vet om ni kanske kan fortsätta vara vänner efter denna pratstunden? Allting kanske blir bättre, annars skiljs ni ju i alla fall inte som ovänner om man tar det på rätt sätt.


Bildkälla
#1 - Maria

tack för frågan =)

Ja jag har kommit på nu att mellanlägen bara är för tråkigt. Det passar säkert en del andra men INTE mig och jag vill inte att människor ens anstränger sig för att få mig dit för då anstränger dom sig helt i onödan. Den energin kan dom istället lägga på att acceptera mig som den jag är och respektera mina sätt och lösningar.

Jag har svårt att göra slut med vänner. Istället tar jag en paus. Inte så att jag säger till dom att nu tar vi en paus, utan mer att jag tänker det för mig själv att nu messar jag inte och ringer inte på en tid och på så sätt skaffar jag mig lite mer energi och kanske kan umgås med dom en period till =)

Nu har jag inte såna där extrema energitjuvar i mitt liv för dom har jag gjort mig av med för länge sen. Men ibland kan man ändå känna att man behöver en paus och det är nog ganska mänskligt.
Jag är en sån som gärna lyssnar på andra medan vissa av mina vänner inte ens frågar hur jag mår. Ibland accepterar jag dom ändå och tänker att det är så dom är som person och det är deras sätt att vara. Men efter några månader så börjar man tröttna på att bara fråga hur dom mår hela tiden utan att få den frågan tillbaka, så då behövs det en paus.
Kram