Hemmafruar och sysslor

Jag satt och läste lite i Dilbas blogg och såg ett inlägg om hemmafruar.
Min mamma har alltid varit hemma med oss barn, nu jobbar hon som personlig assistent till min funktionshindrade syster. Det är inte många idag som är hemma med sina barn faktiskt, men jag tycker det är lite synd på ett vis. Jag själv skulle vilja vara hemma något år i alla fall med mina barn, om jag har möjlighet till det, så att barnen inte behöver skickas till förskola det första de gör. Kanske känner jag så för att jag själv har haft mamma hemma. Jag började på dagis när jag var 5 år och sedan fick jag börja förskolan när jag var 6 år.

Eftersom jag inte är sambo än, så är det faktiskt lite svårt att prata om hur jag vill ha det i framtiden. Det som jag känner nu kan ju helt ändras när tiden väl är inne. Jag tycker det är viktigt att båda är överens om hur man ska ha det och att det känns rätt för båda. Skulle jag vara hemmafru när barnen är små, så skulle jag vilja att min man tog hand om barnen ibland när han kommer hem från jobbet, för att också få lite tid med barnen. Det blir ju lätt så att de annars bara får umgås med sin mamma, de behöver ju sin pappa lika mycket. Jag tycker det är något varje par får bestämma själva och jag dömer inte någon hur de än väljer att ha det, bara det fungerar för familjen.

Vad har du för åsikter kring detta?



Bildkälla
#1 - benedit ♥

sv; okej, jag äter jordgubbar och svarar på kommentarer :) allt bra idag?
kram

#2 - Maria

Självklart kanske man skulle vilja vara lite hemma men jag skulle nog ändå välja förskola. Jag var själv ett 7-16 barn. Alltså den tid jag var på dagis varje dag. Och min dagistid är den bästa tiden i mitt liv (kanske för att jag hade det jobbigt hemma)
Jag har själv jobbat mycket inom förskola och trots att det nu är en del nedskärningar så lär sig barnen något så otroligt mycket som man kanske inte lär sig lika mycket hemma. Man lär sig samarbete, vänta på sin tur, umgås med andra barn, man har roligt och träffar massa kompis som man ibland har resten av livet. När man sen börjar sexårsgruppen (som kan vara lite skrämmande) så har man kompisar med sig och känner sig inte så ensam.
Men sen kanske man inte behöver jobba heltid om det inte passar =)
Det är min åsikt =)
Kram

#3 - leavanny.blogg.se

SV: tack så mycket :D

#4 - Hanna

Jag tycker inte heller barn borde skickas till dagis när de är för små. Vill hellre umgås med mitt barn och se de växa under den perioden när de är 4-5 år. Och att pappan också ska ha tid med barnen håller jag också med om! Helt klart att ett barn ska få tid med båda sina föräldrar. Bra skrivet :)

#5 - benedit ♥

sv; härligt, det är toppen med mig :) haft en bra tisdag?
kram

#6 - Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Haha vad läskigt. När jag började läsa detta inlägg lät det som jag hade skrivit det :O

Min mamma var också hemma med oss när vi var små, och nu är hon personlig assistent ;)

Jag vill vara hemma med mina barn, i den mån som det går. :)

#7 - Ann

bra skrivet håller helt med dig. jag skulle inte heller vilja skicka iväg mina barn det första jag gör

#8 - Anonym

lätt & säga nu hur du vill dä ska va då.
barn behöver så socialt umgänge & inte gå i röven på föräldrarna..
klart en ska va hemme förste tiden, men dagis är nyttigt för barn.

Svar: Läs texten igen så ser det att jag skrev om det också, att jag inte vet om jag vill ha det så när tiden är inne. :) Men eftersom du alltid klagar på det jag skriver om och du skrivit att det kvittar vad jag skriver om så kommer du störa dig, så kommer jag sluta att svara till dig nu. Jag känner att jag inte får ut något av att skriva med någon som bara ogillar allt jag skriver och gör, det får antagligen inte du heller, så jag tycker att vi båda ska lägga tiden på annat. Det tänker i alla fall jag göra. :) Du får ha det så bra så kanske vi hörs i framtiden. :) Kramar.
Evah Åberg

#9 - Anonym

ja mena väl inget otrevligt, herregud,
ja höll ju förfan mä dej,..

#10 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Jag skulle nog vilja vara hemma de första åren med barnen iallafall :) Sen dagis på halvtid. Men då ska man ha ekonomin till det enligt mig, skulle aldrig gå hemma om det betydde att vi har 'för lite' pengar.