Hur är det att vara livstids sjuk?

"Hur kändes det att få beskedet att du har giftstruma?"

Detta var en fråga jag fick nyligen faktiskt. Eftersom jag bara var 7 år när jag fick min sjukdom så kommer jag faktiskt inte ihåg själva beskedet. Det jag minns är att jag tyckte det var kul att vara på sjukhusen eftersom man alltid fick bokmärken, klistermärken eller leksaker. Pappa var alltid med mig och såg till att göra mina sjukhusbesök till något roligare än vad det egentligen var. Jag var ju van sen innan att tillbringa mycket tid på sjukhus i och med Sofie, min syster är så funktionshindrad . Jag tillbringade en stor del av min barndom på sjukhus, både för min egen del och för Sofies del. Det var alltid olika möten, prover, undersökningar av alla möjliga slag.

När jag skulle opereras och ta bort min sköldkörtel så var jag jätterädd. Jag ville verkligen inte göra det, men pappa var med mig hela tiden och såg till att leka med mig i lekrummen så mycket som möjligt så jag fick bearbeta smärtan av att vara så sjuk. Jag minns att jag alltid skämdes för att vara så sjuk. Jag var ju alltid borta från skolan eftersom jag hade olika sjukhusbesök, jag skulle ta olika prover och jag hamnade ju i puberteten som 7-åring så givetvis var det jobbigt att duscha i skolan. 

Men den som gav mig perspektiv på allt var egentligen Sofie eftersom hon lever mellan liv och död varje dag. Jag var 7 år när jag fick börja ta en hormonspruta i magen för att stoppa utvecklingen av puberteten. Pappa undrade hur jag klarade detta och jag svarade: "Detta är ingenting, Sofie har det värre!" Just för att hon lever sitt liv genom andra, hon kan inte göra något själv, samt att man vet aldrig om hon snart bara försvinner upp i himlen just för att hon är så sjuk som hon är. Det är fortfarande mycket sjukhusbesök för både mig och Sofie och så kommer det alltid att vara. Jag äter medicin på livstid, det är blodprover och regelbundna kontroller hela tiden och kommer fortsätta att vara. Men jag har blivit starkare av det, jag har lärt mig mycket om livet genom att vara så sjuk och ha en sådan dödligt sjuk syster. Jag tackar Gud varje dag för det jag har. ♥


Dagen med vänner

Igår hade vi tjejdag/kväll/natt hos Rebecca. :) Vi möttes upp vid 13.30 och åkte och handlade lite mat. Vi gjorde pizza och såg på lite filmer. Pratade, åt godis, drack läsk och hade tända ljus. Hur mysigt som helst. Sen fick vi för oss att sova över, så det bar av hem till mig för att hämta saker, sen hem till Elin för att hämta saker där. Många skratt blev det och flamsigt som vanligt. :) Fattar ni vad jag älskar dessa tjejer?! Tack för att ni finns där, ni är verkligen underbara. :) Det är så skönt för man kan prata med dem om allt, vi förstår varandra och det är ingen tävlan om vem som har det värst. Vi anser bara att alla har det jobbigt på sitt vis och eftersom vi tycker det har vi så lätt att prata med varandra och förstå varandra. ♥ ♥ ♥


Självmord

Jag har själv velat ta självmord när jag var yngre. Jag rispade mig, jag åt inte och jag mådde väldigt dåligt.
Men vet ni vad? - Självmord är aldrig en lösning på problemen. Det kanske kan kännas så för stunden, men det är det inte. Det är fegt att ta självmord tycker jag. Du är så mycket mer värdefull än så, du är så mycket starkare än så och du klarar mer än vad du tror. Som jag skrev i ett annat inlägg, det finns alltid något att vara tacksam över. Fundera ut ditt, vad du är tacksam och glad över. Hitta det som peppar dig. Kanske kan du börja dansa och känna att du får ut dina känslor. Kanske du skriver texter eller börjar spela fotboll. Hitta en aktivitet som får dig att slappna av och komma ifrån dina tankar en stund. När man har en aktivitet som man trivs med så brukar man ofta känna en annan mening med livet.

Om tankarna kommer efteråt, försök då att behålla den där positiva känslan som du har när du gjort din aktivitet. För att göra det kan du tänka: "Jag skrev en riktigt bra text idag. Min kursledare tyckte om den. Jag är glad, jag är bra som människa och jag är värdefull exakt som jag är!" Försök att slå bort alla dåliga tankar och ersätt dem med några bra tankar. Tänk på alla dina nära som älskar dig och alla de människor som du kommer träffa i framtiden som kommer älska dig. De vill inte mista dig. Du är bättre än så, du är starkare än så! Jag tror på dig!


"Behandla andra...."

"Behandla andra så som du vill bli behandlad."
Detta är ett väldigt bra ordspråk som flera människor borde tänka på. Men även att: "Behandla dig själv så som du vill att andra ska behandla dig." Hur ofta behandlar vi inte oss själva fel? Vi hittar fel på mycket när det gäller oss själva. Är vi inte för tjocka, så är vi för smala, har för små bröst, är för dålig på mattematik eller så är vi bara allmänt fula och tråkiga. Självklart ska man behandla sina medmänniskor bra, men sig själv då? 

Man vill så gärna bli bra behandlad av andra människor, men det gäller det också att man behandlar sig själv bra. Vi är ju fantastiska som vi är, varför kan vi inte bara se det själva och behandla oss själva exakt lika bra som vi faktiskt förtjänar? Det finns alltid, alltid något positivt med varje människa. Det gäller att hitta det själv och kunna berömma sig själv för det. Var din egen vän helt enkelt!


Dagens smarta ordMå bra tipsLär dig säga nejPåverkade av samhället

Jag tror att vi blir påverkade av allting i samhället. 
Vi får olika budskap från olika människor och olika medier. Självklart blir människan förvirrad. Jag kan också bli påverkad av olika människor och olika saker, men det gäller att utgå ifrån sig själv i slutänden. Det är ju jag som ska leva mitt eget liv, inte någon annan. Då måste jag ju må bra själv i mitt eget liv. 

Jag tror att vi många gånger gör val i livet som vi inte skulle ha valt själva, utan påverkan av andra. Många gånger väljer vi nog det som andra vill att vi ska välja. Jag tror att det är bra att man kan lyssna på andra och ta till sig deras åsikter (beroende på vad åsikten handlar om och hur den sägs) men att man sen avgör själv vad som känns rätt för en själv. För i slutänden spelar det ingen roll vad andra tycker om ens liv. Så länge man varken skadar sig själv eller andra så har de inte så mycket med saken att göra. Lev ditt liv så som du vill leva det!


Nytt i garderoben
 
 
Idag fick jag hem ett paket av mina favoriter Gömda Juveler. :) Jag blev suuuupernöjd med kläderna! Så himla sköna, snygga och bekväma. Synd bara att jag knappt orkade agera modell idag haha. ;) 

Glöm inte bort att ni har 500 kr i rabatt hos http://www.gomdajuveler.se om ni handlar för minst 1500 kr. Det gäller allting i butiken och håller tills den 31 augusti, så snabba på om ni vill handla! Läs mer hääär om hur ni ska göra. 

 
Just nu är dessa fina linnen veckans klipp. :) För att läsa mer, klicka hääär.

Så fint mejl <3

 
 Fan vad jag älskar er mina läsare, ni är verkligen underbara. :) Var tvungen att visa er detta mejl för jag blev så rörd när jag läste detta. Tack, tack, tack! ♥ ♥ ♥

Dagens smarta ordJag är tacksam över: Att jag har underbara och jättefina bloggläsare som stöttar och finns där varje dag. Love you all!

 Att jag har en underbar familj som älskar mig över allt annat på jorden.

 Att jag har underbara vänner som jag kan vara mig själv med och skratta med.

 Att jag har bil, körkort, dator, tak över huvudet, mat för dagen osv.

 Att jag inte har gett upp, fast att jag har upplevt så mycket dåligt i mitt liv.

 Att jag är jag och att jag har blivit den jag är på grund av mitt förflutna.

 Att det finns musik! Jag älskar musik och den hjälper mig mycket.


 

Vad är du tacksam över? :) Det är alltid bra att göra sådana här listor ibland och se vad man faktiskt har och vad som gör att man är tacksam över livet, då man kan må bättre i sin vardag. :) 

"Det finns alltid, alltid, alltid något att vara tacksam för." - Okänd.

Ifrågasätt dina tankar

Alla har vi negativa tankar ibland. Alla känner vi ibland oro för att kanske prova något nytt eller för att bli sårade av de personer vi älskar och tycker om. Alla känner vi ibland att det är fel att tänka positivt eftersom det alltid händer något som gör att vi mår dåligt igen. Därför finns det några frågor man kan ställa sig själv och detta inlägg är även till för mig själv, eftersom jag själv lider av detta problem.

 Är dina tankar vettiga? - Ställ dina tankar mot väggen och ifrågasätt dem. Oftast oroar man sig alldeles för mycket och tänker alldeles för långt.

 Vet du vad som kommer att hända i framtiden? - Nej, det tror jag inte att du vet. Varför intala dig då att allt kommer att skita sig? Man kan ju inte förutspå vad som kommer att hända, varför tänka på det då?

 Har du tänkt på djupet? - Har du gått in i dig själv och tänkt efter varför du tänker så här och vilka saker du egentligen oroar dig för? Många gånger kan det vara ganska "fåniga" saker man oroar sig för, som egentligen inte alls är värda att lägga ner energi på.

 Vad är det värsta som kan hända? - Ja, du kanske blir sårad och det gör jätteont. Du kanske gör mindre bra ifrån dig på något nytt du provar. Men vi vet ju inte om det blir så och om det blir så, är det då så farligt? Vi kan ta oss igenom det här också när vi klarar så mycket andra saker. Så kör på, våga, våga tänka positivt!


Vad påverkar ens självkänsla?

Jag tror att det mesta i livet kan påverka ens självkänsla och självförtroende. 
När man har olika perioder i livet så påverkas också självkänslan och självförtroendet av det. Självklart påverkades även min självkänsla av att bli dumpad efter 3,5 år. Jag har givetvis gått med tankarna vad det var för fel på mig, vad jag gjorde för fel och varför jag inte räckte till. Det är ju naturligt att känna den känslan och få de tankarna. Men samtidigt som jag har haft de tankarna så har också min självkänsla och mitt självförtroende stärkts under tiden, eftersom jag fått så mycket fina ord av både er läsare och andra följare. Ni har stöttat mig under denna perioden så jag har givetvis mått bättre än vad jag skulle ha gjort utan erat stöd. 

Det är nog helt enkelt så att man måste acceptera olika perioder i livet. Vissa dagar mår man skit, där man inte känner sig värdefull eller snygg över huvud taget. Man har dagar där man känner att man inte kan någonting och i många fall kanske det blir en längre period man känner så här. Mitt går fortfarande upp och ner, men jag tänker inte sluta att kämpa. Jag ska övervinna alla dåliga känslor och bli starkare än vad jag någonsin har varit!


Dagens smarta ord


Tårta!


Jag ber om ursäkt för mitt förra inlägg där jag var lite gnällig. Var bara skönt att få skriva av sig lite och få ur sig allt jag tänker på. :) Mitt humör går väldigt mycket upp och ner för tillfället på grund av allting som har hänt. Men nu känner jag mig bättre igen, var tvungen att skriva av mig och sen vila ett tag. 

Vi köpte tårta idag för att jag blev så sugen på det haha. Rosa också, perfekt för mig ju. :D Hoppas ni har en bra lördag kära läsare!

något som alltid förstör...

ibland undrar jag om jag någon gång kan må bra utan att behöva sjunka ner till ruta ett igen. ibland undrar jag om det står "såra mig" i min panna. det är alltid något som spökar, oavsett humör eller tid. just nu skriver jag över mobilen för jag måste bara få skriva av mig. jag blir så trött på att bli glad för att sen bli orolig och ledsen igen. ibland känns det inte som det är värt att vara glad och jag vet att många av er som läser detta känner igen er i det jag skriver. jag är i alla fall oerhört glad över att jag har er som stöttar. förlåt för att detta är ett negativt inlägg men jag måste få ur mig allting. känner mig bara så trött på att det alltid är något. att man aldrig får vara glad och njuta av en känsla eftersom alltid något händer så oron kommer in istället. kanske man borde isolera sig helt från människor? nu lägger jag mig och drar täcket över huvudet och hoppas på bättre tider. kram på er så länge

Dagens smarta ord

 
En bild från 2011

Frågeställning

Jag vill att ni som är elaka mot andra ställer er själva några frågor. Fundera ett bra tag på dessa frågor och känn efter i erat inre om vad ni ska svara. Ni behöver inte skriva svaren till mig, jag vill bara att ni tar er en tankeställare om vad som påverkar er, vad som gör att ni gör så här och vad ni får ut utav det. Tänk efter noga och känn efter.

 Varför väljer du att vara elak mot en annan människa? Vad driver dig till det?

 Hur känns det i kroppen innan, när du gör det och efter du har gjort det?

 Vad får du ut/vad vill du få ut utav att vara elak mot någon?

 Blir en person snyggare av att du kallar denna för ful?

 Vad tjänar personen du är elak mot på att du är elak?

 
Gammal bild från 2011. :)

Tro på dig själv!

Att tro på sig själv är oerhört viktigt. 
Det gör att man vågar prova olika saker, att man tar sig framåt i livet. Jag har själv varit väldigt osäker i mitt liv och har därför avstått saker som jag har velat prova på grund av att jag inte vågat. Jag har varit rädd för att göra bort mig. Jag har varit rädd för att misslyckas och därför har jag struntat i de sakerna jag vill göra. Självklart kan man självförtroende svikta även idag. Men jag har kommit så pass långt att jag faktiskt provar i alla fall. Det är inte värt att avstå något som man kanske kommer att älska på grund av att man inte vågar prova ifall om man misslyckas. Jag hoppas att ni som läser detta tar till er detta och vågar prova! Ni är fantastiska exakt som ni är, klart ni kan klara det ni vill göra. Så länge vi kämpar och är tillsammans så klarar vi saker. Vi tror på varandra, okej? :) ♥


Stoppades från affär – för att han satt i rullstol


"GÖTEBORG/TUVE. Familjen var i stan med sina barn för att handla på rean. Tonårsdottern ville kolla kläder på Chelsea på Kungsgatan. Men de blev utkörda.

Anledning: nioårige Vincent sitter i rullstol."

Vad är det här egentligen för människa som kan göra så här?! Musa Tabas som är ansvarig i butiken säger att det inte finns plats för rullstolar och det var ju faktiskt en pojke, de säljer ju bara tjejkläder. Jag blir ärligt talat illmående av att tänka på det här, det är så sjukt att jag inte ens finner ord. Jag kommer i alla fall aldrig handla där efter en sådan här händelse. Jag undrar om Musa Tabas som är ansvarig för denna butik vet om att han faktiskt genomförde en olaglig handling genom att diskriminera denna pojke? Det var ju inte bara hans funktionshinder, utan också hans kön som diskriminerades. Det finns något som heter: "Kunden har alltid rätt!" och faktiskt så har han exakt lika stor rätt att vara där som Greta 34 eller Jörgen 22. Oavsett om de är funktionshindrade, män, kvinnor, homosexuella, muslimer osv så har alla rätt att besöka denna affär. Och om de bara säljer tjejkläder så har jag alltså inte rätt att ta med mig min pappa eller en manlig vän då heller, antar jag? Eller gäller det bara om man är en funktionshindrad pojke som man inte får gå in där?! Jag hoppas att fler tar avstånd till denna affär och att han faktiskt åker dit på denna handling för detta är inte okej någonstans. Skaffa lite kunskap och medmänsklighet istället för att sjunka så långt ned på skalan som man kan komma. Skamligt Musa Tabas och andra som beter sig på detta vis!

Ni kan läsa hela artikeln häääär.


Vad beror mobbning på? OSÄKERHET/RÄDSLA. - De flesta gånger grundar sig mobbning på att man känner sig osäker eller rädd. Alla vill bli sedda, hörda och få vänner. Många människor är rädda för att inte passa in och då kan de få dem att göra väldigt dumma handlingar för att bli sedda.

 TRISTESS/DÅLIG STÄMNING. - Många människor väljer att utsätta en annan människa för mobbning när de inte har något annat att göra, när de känner sig uttråkade helt enkelt. De kanske också känner en press i klassen/gruppen vilket gör att de vill ha något tisfördriv och därför utsätter någon annan människa för mobbning.

 OSYNLIGA REGLER. - Det finns ganska många osynliga regler i samhället om hur man "ska" vara. Om man inte passar in i denna mall är risken stor att man kan bli utsatt. Det blir en ständig kamp över att passa in i gruppen man umgås med.

 OTYDLIGA REGLER. - Många gånger är skolor/arbetsplatser eller andra delar av samhället dåliga på att sätta tydliga regler, över vad som är okej och inte okej. Då kan mobbning ofta förekomma eftersom barn och ungdomar inte riktigt kanske kan skilja på rätt och fel och inte får någon hjälp med att faktiskt göra det.

 MOBBAREN MÅR DÅLIGT. - Väldigt ofta grundar sig mobbning i avundsjuka, osäkerhet och dålig självkänsla. Personen tar därför ut sin smärta på andra människor som många gånger är ett rop på hjälp.


 
Det är olagligt att kränka andra människor. Det spelar ingen roll om du är utsatt en, tre eller tusen gånger, det är alltid lika olagligt och fel att göra det. Det spelar ingen roll om det kallas mobbning, trakasserier, utfrysning, diskriminering eller kränkning, det är fortfarande fel och olagligt. Det spelar ingen roll om du blir utsatt över Internet, över SMS, telefon eller i verkliga livet, det är alltid lika olagligt och fel. Du har alltid rätt att bli bra och rätt behandlad, både i skolan, på arbetet, Internet eller på din fritidsaktivitet. Du har alltid rätt att vara den du är och du har alltid rätt att få hjälp!

Dagens smarta ord


Att inte bry sig?

Jag får ofta frågan hur jag gör för att inte bry mig om elaka kommentarer.
Det är faktiskt något jag har jobbat mig till, det hände inte bara över en natt. För det första, jag brukar tänka att jag inte kan vara omtyckt av alla människor, det är något som jag har accepterat. Tycker någon att jag är ful, fet eller bara jobbig så får de tycka det. Jag är omtyckt av mig själv och mina nära, det är det allra viktigaste för mig. Sen är det självklart en bonus om andra utifrån också gillar mig, men jag kan inte begära det av andra.

 
För det andra så brukar jag tänka att om en person ens klarar av att skriva/säga till mig att jag är ful så är det den personen som har problem, inte jag. Jag tycker faktsikt synd om de människorna som skriver/säger sådana saker då människor som mår bra i sig själva och sin omgivning, som är nöjda med sin tillvaro inte behöver göra sådana saker. Därför vill jag inte svara elakt tillbaka eftersom jag inte vet vad de upplever i sin vardag. Även om någon skulle vara otrevlig mot mig och kalla mig ful, så skulle jag kunna ställa upp och ge personen råd i alla fall och vara personens stöttning, just för att jag vill få dem att må bättre. Det finns oftast en förklaring till varför en människa beteer sig som den gör och den förklaringen vill jag ha reda på och kunna hjälpa personen bort från det jobbiga.

Att jag inte bryr mig om det elaka är för att jag är nöjd med mig själv, jag älskar mig själv, jag har lärt mig att acceptera att jag inte är omtyckt av alla och jag tycker för synd om människor för att bry mig. Jag fokuserar på det positiva istället, för det är det som betyder någonting i slutänden, inte vad någon utomstående tycker om min sminkning eller klädsel.Men å andra sidan.

Det är lätt att se mycket negativt i saker och ting. Men oftast så finns det också: "Men å andra sidan..." i allting. Det kan ibland kännas tråkigt att "bara" ha några hundra läsare per dag eftersom jag självklart skulle vilja ha ännu mer. Men då får man istället tänka, att men å andra sidan så har jag ju fler än 10 stycken eller tänk om ingen hade läst? Då brukar det oftast kännas lite bättre inombords, för att man faktiskt hittar något positivt i det hela också.

Du kanske inte kan köpa den där kameran som du vill vilket du tycker är jättetråkigt.
Men å andra sidan sparar du ju faktiskt de pengarna och kanske hittar något ännu bättre senare. Förstår ni hur jag menar? Detta har hjälpt mig en hel del faktiskt när jag tänker mycket negativt en stund.


500 kr rabatt hos gömda juveler
Klicka häääär för att komma till Gömda juvelers hemsida. :)

Lust till att träna?


 Hitta din träningsform. - Prova dig fram tills du hittar just den träning du tycker är kul. För träning ska vara kul, då blir det också lättare att genomföra det. Jag exempelvis tycker att zumba är jättekul och har därför köpt hem träningsdvd:n så jag kan träna när jag vil, vart jag vill i den takt jag vill.

 Planera din träning. - Det kan vara bra att planera sin träning så man vet vad man har att förbereda och tänka på. Om man planerar in den så är det lättare att få den gjord eftersom du inte har något annat där att göra.

 Lär dig mer om träning och hälsa. - Kanske du känner dig mer motiverad om du kan mer om hur du ska göra för att må bra. Läs därför på lite och intressera dig för din hälsa.

 Peppa dig själv. - Du får absolut inte glömma att peppa dig själv. Var inte för hård mot dig själv utan beröm dig själv och se vad du faktiskt åstadkommer. Ingen är perfekt och det viktigaste är ju att försöka, eller hur?

 

Utmaning, svar på 8 frågor

Jag blev utmanad av Sara att svara på 8 frågor:

1. Nämn 5 positiva och 3 negativa egenskaper med dig själv.
Positiva: Glad, bra på att lyssna, har lätt för att skratta, omtänksam, har lätt att sätta mig in i andras situationer.
Negativa: Dåligt tålamod, kort stubin ibland, överanalyserar mycket.

2. Går du/har gått på någon sport? I så fall vad och hur länge? 
Nej, det gör jag inte, om man inte räknar med dansen jag hade förr. Höll på i ca ett år.

3. Har du gått på konsert någon gång? Vem/vilka såg du?
Jag har varit på ganska många konserter, bla gyllene tider och Tomas Ledin.

4. Favorit band/sångare/sångerska?
För tillfället är det nog Self deception.

5. Vad läser/läste du eller tänker läsa på gymnasiet?
Jag gick barn och fritid.

6. Om du kunde förändra något med dig själv, vad skulle det vara i så fall?
Att få bättre tålamod.

7. Nämn en förebild.
Jonas Gardell.

8. Har du något annat ursprung i grunden än svensk och i så fall vad? (även om det bara är 25-50%)
Mina farföräldrar är från Finland. 


Jag utmanar:
Anna, Sandra, Kajsa  och Tess.

Mina frågor till er:
1. Vad är den godaste maträtten du vet?
2. Vad är du mest nöjd med när det gäller dig själv, både på det yttre och inre?
3. Om du fick bli exakt vad du vill, vad skulle du bli då?
4. Vilken är den bästa bloggen du vet?
5. Vad är ditt favoritcitat?
6. Vilka tre saker klarar du dig inte utan?
7. Vad väljer du, cola, fanta eller sprite?
8. Har du någon tatuering, i så fall vad?


Dagens låt

 
 

 

Höstdepp till höstpepp


Hösten börjar närma sig och här är det faktiskt ganska svalt redan. Träden börjar gulna och man känner hur höstmörkret närmar sig. Då är det lätt att man känner sig lite nere, hur kan man då undvika detta? Här kommer lite tips som jag hoppas hjälper er på vägen.

 Sätt upp mål. - Är det något speciellt du vill åstadkomma? Sätt upp det som mål under hösten så du kan motivera dig själv när höstmörkret tränger sig på. Du behöver inte just vara klar när hösten är slut, men du har något som peppar dig under tiden, som motiverar dig.

 Ta en promenad. - Är det inte mysigt att gå ut och se hur löven ändrar färg och det är mysigt svalt ute. Se till att ha på dig rätt kläder bara så du slipper frysa.

 Ut och fotografera. - Du behöver inte vara bra eller ha en bra kamera, men det är ju ändå kul att leka lite med kameran och ta fina bilder på de färgglada löven. Kanske du hittar ett nytt intresse?

 Tänd mysiga ljus och kryp upp i soffan. - Varför inte se på en mysig film med vännerna eller din partner? Mys till det extra med varm chocklad och tända ljus. Passa på att vara inne med gott samvete när du var ute så mycket under sommaren.
 Ta chansen att förändra. - Vill du inreda ditt hem annorlunda? Vill du byta frisyr? Gör det nu och prova dig fram lite. Kanske du just behöver en förändring nu när det börjar bli mörkt ute.


 
 
En gammal höstbild från 2009. :)

Veckans klipp hos gömda juveler

 
Denna veckan har gömda juveler rabatt på dessa snygga tröjorna. :) Jag beställde båda två själv faktiskt för jag kunde inte bestämma mig vilken färg jag skulle ha. :) Det är ju ett riktigt kap när det är halva priset på tröjan, den kostar annars 299 kr! För att veta mer om veckans klipp och tröjan, klicka hääär.

Tack till mina fina läsare!


 
Jag vill bara tacka alla mina följare och läsare. :) Ni är helt fantastiska vet ni det? Ni är värdefulla, speciella och bra exakt som ni är. Låt ingen få er att tro annat. Tack för att ni är ni och att ni är så underbara som ni är. Låt ingen trycka ned dig, för du är så bra och värdefull som du är. Gör ditt bästa för att må så bra som möjligt i både kropp och själ, för det är du värd. Ge aldrig upp hoppet och sluta aldrig tro. Jag finns här för er! ♥

Vad är en ätstörning?

Det finns olika typer av ätstörningar. Vissa hetsäter, medan andra svälter sig.
Några kräks upp det de äter, medan andra tränar för hårt. Vissa kanske låter bli att äta och ändå tränar hårt. Det finns alltså inte bara en ätstörning åt ett håll, utan det finns många exempel på hur en ätstörning kan se ut. Inget av dessa sakerna är bra för kroppen, varken att överäta, svälta sig eller träna alldeles för mycket. För att vara så hälsosam som möjligt så gäller det att hitta en bra balans för kropp och själ, där man kombinerar bra matvanor, med rätt träning och sömn som passar ens kropp.

Hur kan en ätstörning visa sig?
 Man bantar och det tar upp mer av ens tid.
 Man skjuter upp måltider, äter helst ensam.
 Fixering vid mat och dryck.
 Tränar överdrivet mycket.
 Växlande humör.
 Skev kroppsuppfattning.
 Hungerkänslan ökar eller minskar kraftigt.
 Du lär dig ignorera hungerkänslan.
 Ångest eller nedstämdhet visar sig.
 Du äter när du har tråkigt eller för att trösta dig.
 Du får sömnproblem och orkar allt mindre.

Stämmer några eller många punkter in så kan det handla om en ätstörning och man bör därför söka hjälp så fort som möjligt för att få hjälp med sina problem. 

Dagens smarta ord


Utvecklingsstörda och normalstörda

Jag har en svårt funktionshindrad syster.
(För er som inte vet vad hon lider av, så kan ni läsa det hääär!) Att leva med en funktionshindrad syster kan vara otroligt hårt. Man vet aldrig hur en dag med henne blir och man vet aldrig om hon får vara kvar hos oss på jorden, då hennes liv är mycket skört. Men jag har också lärt mig extremt mycket av ett liv med henne. Jag ser antagligen livet på ett helt annat sätt än vad jag skulle ha gjort om hon varit normalstörd.
Man får perspektiv på saker och ting och ser att livet är väldigt skört. 

För en funktionshindrad människa så är alla människor lika mycket värda.
De har inte fördomar på samma sätt som vi normalstörda och de tycker helt enkelt att man ska vara sig själv. De är spontana och har många gånger lätt för att prata med andra, de tar för sig av livet på ett annat vis. Man lär sig jättemycket av dessa underbara människor och de har så logiskt tänkande. Allt de vill är att andra människor ska må bra och vara sig själva, inte fejka att vara någon annan för att passa in i samhällets mall. Dessa människor är väldigt smarta och vi borde lära oss mer av dem. De ser människan, inte utseendet, inte könet, inte läggningen eller hudfärgen, något som alla borde ta lärdom av. Kärlek och respekt! ♥En 12-årings kropp som vuxen

Jag är inte direkt smal. Jag är inte heller överviktig, tjock eller fet. Jag är normalviktig helt enkelt. Jag har inga ambitioner om att bli smal, jag är inte ute efter att få den där "perfekta" slanka magen eller mellanrummet mellan benen. Tyvärr har många tjejer just det önskemålet, att se ut som modellerna gör. I Norge motsvarar size zero storlek 32, som motsvarar en 12-årings storlek. Jag kan inte förstå hur man som vuxen kvinna vill se ut som en 12-årig flicka. Vi är kvinnor, vi är vuxna, vi ska väl se ut som kvinnor, inte som barn? (Notera att jag icke menar naturligt smala kvinnor, ni behöver inte känna er träffade!)

När en flicka hamnar i puberteten förbereder sig hennes kropp för att bli befruktad, för att kunna bära ett barn. Något av det vackraste kroppen kan tillverka. Därför anpassar sig kroppen efter att kunna bära ett barn. Det är inte fel att se ut som en kvinna när man är kvinna. Jag tycker det är så synd att kvinnor och tjejer idag vill banta och bli underviktiga då det kan förstöra så mycket i kroppen. Det är inte värt att banta för att bli smal om du ändå blir så sjuk att du knappt kan resa dig ur sängen. I värsta fall leder det till döden. 

Lär dig att älska dig själv, försök leva hälsosamt och njut av livet. Du kommer inte bara må bättre, du kommer också bli så mycket vackrare för att din inre skönhet ger din yttre skönhet sin glans! För du är vacker, du är unik, du är speciell och snygg, börja lita på dig själv och se dig för vad du egentligen är!

 

Vad är en bra självkänsla för mig?

En bra självkänsla för mig är att man vet om sitt eget värde, att man kan gå sin egen väg och göra det man själv tycker är rätt för en själv. Jag anser mig ha bra självkänsla då jag känner mig värdefull som person och vet att oavsett om någon säger till mig att jag är ful och äcklig så jag lika bra och värdefull i alla fall. Personen kanske tycker att jag är ful och det är okej för mig, för jag behöver inte vara omtyckt av alla. Dock har ju inte personen någon rätt att säga det, oavsett hur ful den än tycker att jag är. 

Det finns många människor som ogillar mig, mitt utseende och det jag gör, men jag väljer att fokusera på de människor som gillar mig och det jag gör, samt mig själv. Jag strävar inte efter att bli omtyckt av alla, då jag vet att det är omöjligt. Jag skulle kunna lägga ner det jag gör för att Oscar 25 ogillar det jag gör, men börjar jag med det han vill att jag ska göra så kommer kanske Mia 19 ogilla det jag gör istället. Det är så det är, det finns alltid någon som tycker annorlunda eller ogillar det, men jag utgår ifrån mig själv, just för att jag har en bra självkänsla och ett bra självförtroende. Jag vet att jag duger som jag är som människa och jag vet att jag är bra på det jag gör.

Dagens smarta ord

 

Äkta eller falska vänner?


 Falska vänner är energitjuvar och du känner att du aldrig mår bra i närheten av denna personen.
 Personen lyssnar aldrig på dina tankar och åsikter, utan pratar bara om sig själv.
 Vad du än säger så är det fel enligt denna personen. 
 Personen har inte tid för dig, förutom när den behöver något av dig.
 Du vet att personen ofta pratar bakom din rygg.
 Personen tar varje chans till att få säga något elakt mot dig, men på ett "finare" sätt.
 Personen tävlar oftast med dig om alllt och ska alltid överglänsa dig.
 Personen har svårt att glädjas med dig och när du är lycklig brukar personen ofta snäsa av en kommentar.Dagens smarta ordSocial fobi


Vad gör dig lugn?

Vi alla har olika saker som gör oss lugna, som får oss att känna oss mer trygga.
Jag har alltid hållt på med mitt hår, tar en tunn hårslinga och drar den mellan fingrarna. Det har alltid varit mitt sätt och jag gör det ofta. Vare sig jag är avslappnad, sur, ledsen eller bara neutral. Du kanske inte har hittat ditt sätt än som gör dig lugn, men det är inte för sent än. Det finns massor av olika sätt som är bra för att få en lugn. Kanske du är som jag och vill pilla med håret, eller kanske du är en sådan person som hellre leker med dina händer och flätar samman dina fingrar. Jag tror att det är bra att hitta sitt sätt för att bli lugn för detta har hjälpt mig mycket faktiskt. Hitta just ditt sätt för ingenting är för konstigt!


Hur får jag honom att förstå?

En vanlig fråga jag får på mejlen är: "Hur får jag honom/henne att förstå att jag gillar honom/henne?" Det finns egentligen ett svar, som enligt mig själv både är det bästa och det lättaste. Berätta vad du känner för denna personen, var ärlig helt enkelt. Det kanske känns jättesvårt att säga det rakt ut, men det är oftast det bästa. Vi är inga tankeläsare och du kan inte förvänta dig att personen bara ska förstå att du gillar den personen om du inte berättar det. 

Det är exakt samma sak när personer i förhållanden känner att något är fel. Berätta då istället för att gå och tro att personen bara ska förstå det. Personen kanske inte ens är medveten om att den gör något som sårar dig. Det är ingen idé att gå och vara ledsen över något om man ändå inte tänker berätta för personen att den har gjort fel. Så mitt bästa råd till er är att vara ärlig om era känslor, oavsett om ni är ledsna över något, gillar någon eller det är något annat priblem. Då har ni gjort det ni kan och visar att ni är beredda att kämpa. :)

 
Haha, så här kan man se ut när någon smygfotar en. ;) Man ser ju full ut haha. :P

Ny klänning i garderoben

 
Fick hem en tunika/klänning idag från gömda juveler som jag trivdes jättebra i. :) Gillar att det är lite oversize samtidigt som det är tajt. Tyvärr är ju inte ljuset hemma hos mig det bästa, så bilderna blev sådär. Känner att jag blev väldigt stirrig på bilderna också haha. Men åter till tröjan, jag älskar den och det var sådant där mjukt tyg så man bara vill sova i den typ. :) Har ett linne under eftersom den är ganska stor i bysten.

Passa på att ha skoj!

Sen jag blev singel så har jag fått höra av många personer: "Passa på att ha skoj nu när du är singel!" Vadå skoj?! Ska jag ligga runt, ska jag flirta runt och vara med flera killar eller vad menas med skoj? Och menar de andra saker som att resa, träffa vänner osv, varför skulle jag inte kunna göra det i ett förhållande? Jag ogillar det där att "ha skoj". För det första, varför ska man ligga runt? Jag ser inte en enda anledning till det faktiskt. Är jag tänd, happ då fixar jag det så bra på egen hand. Jag är ingen person som trivs som singel, jag är en förhållandeperson för jag ser inte det roliga i att "vara fri och göra det man vill". 

Jag är en person som vill binda mig. Jag vill ha familj och man. Jag tycker att man borde få ligga mer om man har ett fast förhållande än att springa runt och leta ny hela tiden. Du som läser detta, är du en sådan som gillar att ligga runt, ja då får du vara det, men det är inget för mig, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. 


Det finns en av dig!

Du är du, det finns en av dig i världen. Hur häftigt är inte det egentligen?
Förstår du hur unik du är som människa? Varför förstöra det genom att försöka vara som mallen för samhället? Du är ju så bra exakt som du är, du behöver inte förändra dig, varken på utsidan eller insidan för att passa in. Du är otroligt vacker, otroligt unik och otroligt bra. Ser du inte det själv? Titta på dig själv i spegeln och säg att du är underbar, för det är du. Det finns människor som kommer ogilla dig, för vi går inte ihop med alla människor men det kommer också finnas jättemycket människor som tycker om dig och älskar dig för den du är. Ut och hitta de människorna som ser dig för den du är, för jag lovar dig att de finns där ute!


Sminka sig?

Många tycker det är dubbelmoral att driva en må bra blogg, men samtidigt sminka sig.
I min blogg får man ju peppas till att tro på sig själv, att man är bra och fin exakt som man är och då tycker vissa människor att jag aldrig borde sminka mig. Jag borde inte ha smycken eller något. 

Jag anser så här: Smink är inte till att förändra, i alla fall inte för min del. Det är till för att framhäva olika saker. Mina ögonbryn syns inte så mycket för att de är så ljusa. Då fyller jag i dem så de syns mer. Jag använder inte särskilt mycket smink. Jag fyller i ögonbrynen, har mascara och lite rouge. För jag vill inte förändra mig. Jag sminkar mig inte för att jag tycker jag är ful osminkad, för jag är vacker osminkad också. Men det är kul att fixa sig ibland. Att få göra något annat och framhäva sina ögon mer. Så länge du sminkar dig av rätt anledning så är det ingen fara. Om du tycker du är ful osminkad eller vill förändra dig så kan det vara bra att jobba med dig själv inifrån först, så du känner dig trygg utan smink också.


Jag känner djupt.

Jag är en person som känner väldigt mycket och jag brukar känna djupt.
Jag är den som lätt kan sätta mig in i andra situationer och jag gråter väldigt lätt, oavsett om jag ser en film, hör en låt eller läser en bok. Allting kan vara påhittat men jag tänker mig ändå in i situationen. Det kan vara väldigt svårt ibland att vara en djup människa, många kan tycka att man är "överkänslig". Men om du tycker att jag är det, varför skulle inte du kunna vara "underkänslig" då? Jag är en känslomänniska helt enkelt och det är jag stolt över.

Jag tror det är bra att vara en sådan människa faktiskt, det känns bra för mig i alla fall och jag vet att många uppskattar en sådan egenskap. Det är därför jag har valt att driva en sådan här blogg, för jag känner med er, jag känner det ni känner och jag vill hjälpa er så mycket jag bara kan. Jag hoppas att ni känner att ni kan kontakta mig när som helst för att få råd. Jag svarar alltid på mejlen om ni vill kontakta mig privat. Min mejl är: Evah_blogg@live.se.


Har du dålig självkänsla?

 DU VÅGAR INTE TA PLATS. - Många som lider av dålig självkänsla vågar inte ta plats. De kanske sitter tysta i klassrummet och inte vågar räcka upp handen eller vågar inte säga vad de tycker när de får en fråga. De är rädda för att bli ifrågasatta och är rädda för att människor ska tycka de är konstiga.

 DU KÄNNER DIG RÄDD FÖR ATT VARA I EN RELATION. - Det spelar ingen roll vilken relation det gäller, men du kan vara rädd för att ge dig in i en relation på grund av att du tror att du inte duger. Därför kanske du väljer att avstå och håller dig mer "känslokall". Du vågar inte riktigt släppa människor in på livet.

 DU AVFÄRDAR KOMPLIMANGER. - Får du en komplimang så brukar du oftast avfärda den istället för att bli glad och lycklig över den. Du tycker inte att du förtjänar den och därför avfärdar du den genom att inte bli glad. Du kanske är rädd för att personen driver med dig eftersom du själv anser att det inte stämmer.


3 sätt att få bättre självkänsla

 
 VÅGA UTMANA DIG SJÄLV OCH GÖR NÅGOT NYTT. - Du klarar mer än vad du tror, så även om det känns läskigt att prova något nytt så kommer du må väldigt bra när du faktiskt har gjort det. Det kanske inte alltid lyckas, men du har ju i alla fall vågat prova och det är ju en jättebra sak! Det hjälper inte att fly.

 ERSÄTT NEGATIVA TANKAR. - När du får en negativ tanke om dig själv, så ersätt den mot en positiv. Fyll hela tiden på din självkänsla genom att gå och tänka bra saker om dig själv. Det är inte egoistiskt och fel, tvärtom! För att vara en så bra medmänniska som möjligt så måste du gilla dig själv.

 DU ÄR BARA MÄNNISKA. - Du är bara mänsklig, likaså jag. Ibland gör vi fel, ibland har vi fel, men vi är aldrig fel. Ibland mår vi dåligt, ibland mår vi bra. Vi är människor, inga robotar, så ställ inte för höga krav på dig själv!


Dagens smarta ord

 
ÖVERSÄTTNING:
Glöm de som ogillar dig, för någon älskar dig!


Fyll på din självkänsla

Våran självkänsla kan pendla och vara lite olika stark beroende på olika situationer i livet.
Man kanske mår jättebra och har en väldigt stark självkänsla det första halvåret och sen händer det nånting i livet som gör att resten av året blir svårare med självkänslan. Men när man får en period där ens självkänsla sviktar lite så är det viktigt att man fyller på den igen. Att man gör saker som förstärker den och gör att man kommer tillbaka i gamla vanor igen. 

Min självkänsla har varit lite svagare den senaste månaden på grund av att jag blev dumpad. Tankar som att ingen vill ha mig, att jag är värdelös och inte borde finnas kom upp. Vad gjorde jag då för att fylla på min självkänsla? Jag sög åt mig av allt positiva med mitt liv. Av alla som älskar mig och tycker om mig för den jag är. Jag skrev fina saker till mig själv och intalade mig att jag faktiskt är värd att älskas. Man kan behöva fylla på sin självkänsla ibland, så glöm inte bort att göra det! Gör saker du mår bra av och glöm inte bort dig själv.


Erbjudande Gömda juveler

 
Just nu har Gömda juveler erbjudande på denna snygga jacka. :) Jag tycker att ni ska spana in den för ni sparar ju faktiskt 220 kr!!!! Så in och spana in den vettja. Klicka hääär för att läsa mer om denna ursnygga jacka. :)

Med rätt hjälp kan vi lösa!

När man utsätter en annan människa för mobbning brukar det oftast finnas en orsak till varför. Det vanligaste orsaken är att personen som mobbar mår väldigt dåligt över någonting i sitt liv. Det kan vara att personen själv har varit utsatt för mobbning, att personen kanske blir misshandlad av sina nära eller något annat som tynger personen. Detta innebär såklart inte att det är rätt att utsätta någon annan för mobbning, för det är aldrig okej, oavsett hur man än mår. 

Men man måste undersöka grunden till varför en människa väljer att utsätta en annan människa för mobbning. Det brukar många gånger vara ett rop på hjälp, för att bli sedd och hörd, för att någon ska uppmärksamma personens problem och hjälpa till. Då gäller det att man som vuxen inte ignorerar det här, utan faktiskt tar sitt ansvar, för att både hjälpa de som blir utsatta och den som utsätter. Ingen ska behöva gå igenom livet och må dåligt, alla har rätt till att få hjälp och få ändra sitt liv till det bättre. Det är något som alla kan, så länge de får rätt hjälp att göra det.


Psykisk och fysisk hunger


 När det är din kropp som vill äta brukar den ge ut olika signaler, som trötthet, du känner ett sug på mat, du förlorar energi och ditt blodsocker sjunker. Du kan också få koncentrationssvårigheter och känna dig på dåligt humör när du inte får i dig den energi du behöver få i dig.

 När det är din hjärna som vill äta så kan mycket känslor spela in. Stress, oro, nedstämdhet eller glädje. Du kanske känner dig uttråkad och vill äta för att ha något att göra. Magen kanske är mätt, men din hjärna vill ändå äta mer, för att hjälpa de känslomässiga planen. Du känner ett helt annat sug efter mat och godsaker.

 Hur lär man sig att skilja på dessa två? Motivera din hungerkänsla på en skala 1-10. Känner du dig väldigt hungrig så är du på 1, är du inte alls hungrig så är du på 10. Ät alltid när du ligger mellan 3-4 och sluta äta när du känner dig mellan 5-6. Då hinner du känna om det är din hjärna eller din kropp som vill ha mer mat. Om du ligger på 1-2 så innebär det att du ätit för lite och för sällan. Ät i lugn och ro, stressa inte i dig maten. Se till att göra maten till en rolig aktivitet


Hitta din mening!

Hitta just din mening med livet!
Självklart är vi på jorden för att föröka oss och skaffa barn, det är en av anledningarna. Men det finns så mycket mer än så. Alla kan inte få barn, men det innebär inte att deras liv är värdelösa. Alla har vi en mening på jorden och det gäller att hitta den. Ut och leta vad just din mening är! Kanske är din mening att du ska göra musik och få människor att sjunga med och må bra av dina texter. Kanske är din mening att designa kläder eller att hjälpa fattiga barn i andra länder. Det finns något för alla och med tiden kommer du att hitta just din mening, som du känner att du är skapad för. Den kanske ändrar sig med tiden eftersom vi hela tiden utvecklas, men gör det du trivs med just i detta nu och gör det så länge det känns rätt för just dig!


Dagens smarta ordMan måste dö några gånger innan man kan leva

Ni har kanske hört låten "Man måste dö några gånger innan man kan leva" med Håkan Hellström? Detta stämmer så enormt bra. Man måste genom motgångar i livet, man måste känna sig död, tom på känslor, fylld utav känslor innan man kan börja leva och må bra. Jag tror inte att det finns en enda människa på denna jord som vandrat hela sitt liv utan en enda motgång. 

Jag har känt mig död, jag har känt mig väldigt levande och sen död igen. Jag har känt mig krossad och känt att jag inte vill leva längre. Jag planerade hur jag skulle ta självmord när jag var yngre. Jag har varit på botten och eftersom jag har varit där kan jag bara komma högre upp igen. Man måste alltså dö några gånger innan man kan leva. Övervinn alla motgångar och tänk på hur stark du kommer vara när du är ur dem. Har du klarat detta, så kan du klara vad som helst eller hur? Du är stark, jag tror på dig!


You're never alone, you always have yourself

Jag brukar ha svårt att sova på nätterna nu för tiden eftersom jag känner mig så ensam då. Det är jättesvårt att somna eftersom jag stänger av datorn och känner mig då jättensam. Men vet ni vad jag har kommit på? - Jag är inte ensam, jag har ju mig själv om jag bara tillåter mig att vara min egen vän. Jag har inte varit den bästa vännen till mig själv den senaste tiden. Jag brukar ju vara väldigt glad och positiv, men det har varit svårt. Om jag bara finns där för mig själv så är jag inte ensam. 

Detsamma gäller för dig. Vi måste se till att göra våra liv till det bästa det kan bli. Vi kan vara jätteosäkra och må dåligt, men vad blir bättre av att vi är det? Jag talar även för mig själv, för jag vet hur det är, jag vet hur det är att sitta där och tycka synd om sig själv och bara gnälla, MEN inget blir bättre. Vi kan självklart känna oro, men hur ska vi kunna fånga en människas intresse om vi inte visar oss på våran bästa sida och visar vilka personer vi egentligen är? Du är ju helt awsome exakt som du är, den som inte ser det går miste om något! 


Ge kritik på rätt sätt (repost)

Kritik kan vara bra, om den ges på rätt sätt.
Många verkar inte veta skillnaden mellan kritik och personliga påhopp. Krtitik hjälper oss att utvecklas, men man måste också tänka på vem som ger oss kritiken och hur personen ger oss den.  Ett exempel på kritik är: "Du är jättebra på att måla, men den här tavlan tar inte fram din talang på rätt sätt. Du kanske borde prova så här istället?" Medan personligt påhopp vore så här: "Din tavla är jätteful, du har ju ingen talang alls!"

Det är viktigt att tänka på hur man ger kritiken så att personen istället kan utvecklas. Det kan vara bra att använda sig av en metod som kallas "80-20 regeln", där 80% består av beröm och 20% består av kritik. Det finns forskning om att om en person får beröm åtta gånger på en dag och kritik en gång så väger det positiva över och alltså jämnar ut sig. Så tänk på hur ni ger kritik innan ni gör det, då behöver ni inte oroa er för att göra fel!


En ego-boost-lek (repost)

När du är med dina vänner (familjen går också bra) så kan ni ha en liten ego-boost-lek. :)
Alla tar ett varsitt papper där ni skriver erat eget namn. Varför inte forma pappret som ett litet hjärta? :) Runt om ditt namn ska de andra personerna skriva något bra om dig och du skriver något bra om dem på deras papper. Du kommer få ett fint papper med massor av fina saker som du kan använda dig av när du behöver peppas. Då kan du läsa alla positiva saker som andra tycker om dig och få dig en liten ego-boost. :) 

Ett exempel på hur det kan se ut. :) Nu tog jag bara ett namn och fixade allting lite snabbt i datorn. Skulle du kunna tänka dig att göra något sådant här med dina vänner eller din familj? :)

FRIENDS - Rödhårig

 

Så här illa kan det alltså vara. Att man blir utsatt för mobbning för att man är rödhårig. Hur sjukt är inte detta egentligen? Det är så här verkligheten i skolorna ser ut. Man kan bli utsatt för mobbning av vilken anledning som helst. Av att man är för kort, för lång, för smal, för tjock, rödhårig, för buskiga ögonbryn. De kan hitta fel på allt. Men sanningen är att det inte är något fel med att vara något utav dessa ovannämnda. Ingen har rätt att vara elak mot en annan människa, oavsett vilken längd, hårfärg eller utseende. Du är hur bra som helst, det är absolut inget fel på dig. Du föll bara offer för någons dåliga uppförande. Du kommer bli starkare och lära dig av detta, ge aldrig upp!

Allt händer av en anledning

Jag tror att allting händer av en anledning.
Man möter olika motgångar i livet för att ta sig igenom dem, bli starkare och ta lärdom av dem. Man genomgår dem inte för att livet ska vara skit, utan för att man ska hitta sig själv och vad man vill ha ut av livet. 

Jag vet själv att det ibland kan kännas som motgångarna är till enbart för att förstöra. Att man aldrig får vara lycklig eller må bra. Men sanningen är att man utvecklas under dessa motgångar och kan bli sådan som man vill vara. Nu när jag blev dumpad så kände jag att jag ska jobba ännu mer med mig själv och bli ännu starkare i mig själv. Det kan kännas för jävligt med stunden, men efter ett tag så märker man att man faktiskt blivit starkare och lärt sig något utav det, det törs jag nästan lova er!


Det bästa med en blogg

Vet ni vad det bästa är med att driva en må bra blogg?
Att man hela tiden måste jobba med sig själv för att driva en sådan blogg. Jag ska vara en förebild och någon som ska peppa andra. Därför måste jag peppa mig själv och jobba med mig själv hela tiden. Jag får inte trycka ned mig själv till botten och stanna där, för då kan jag inte vara ett stöd för er. Detta får mig alltså att även kämpa för mitt eget mående och liv. Jag känner att jag gör något bra och därför kan jag lättare peppa mig själv. Jag tror det är en av anledningarna att jag faktiskt mår så pass bra som jag gör. :) 


Ny tunika från Gömda juveler


Fått hem denna assnygga blusen idag från Gömda juveler. :) Skärpet tillhör inte, det tillsatte jag själv. Men kan man annat än älska deras sida? 

Just nu har de också erbjudande på denna snygga collegejacka som visas på bild här nedanför. :) Klicka hääär för att ta del av erbjudandet. 

 

Dagens smarta ordNominera i blog awards!

 
 
Klicka HÄÄÄR för att nominera 

En god gärning

Vet ni vad jag verkligen älskar? - Att få hjälpa andra.
Jag fick ett mejl igår där en tjej bad om hjälp för en grej hon tyckte var jobbig. Jag försökte svara så gott jag kunde och jag vet inte om det kommer hjälpa henne, men hon tackade i alla fall för råden och att hon skulle försöka med detta. Det är så härligt att ni vänder er till mig när ni känner att ni behöver råd och vill fråga saker som ni kanske skäms över eller tycker är jobbiga. Att få tillbaka orden: "Tack, du har hjälpt mig jättemycket!" är bland det bästa jag har upplevt, en av de bästa känslorna man kan få. 

Detta blir faktiskt också dagens tips till er. När man hjälper andra eller i alla fall försöker och gör så gott man kan så mår man oftast bättre i själen, för man gör en god gärning. Det behöver inte vara något stort, men att säga att man finns om någon behöver prata så kan det räcka för att få en person att må bättre, vilket resulterar i att man själv också mår bättre. Självklart kan man inte hjälpa andra hela tiden, inte jag heller och därför fick jag ta en paus när jag hade det som svårast, men när man mår helt okej själv, så kan man må mycket bättre av att göra en god gärning. :) 


Snyggt från Gömda juveler

 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5

Tänka på sin andning

När jag gråter hysteriskt så kan jag lätt börja hyperventilera. Det hände mig när jag blev dumpad.
Min syster sa till mig att andas lugnt och det var lättare sagt än gjort, men jag försökte tänka på min andning. Tänka på hur jag andas in och hur jag andas ut. För varje inandning så tänkte jag in och för varje utandning så tänkte jag ut. På så vis kunde jag komma till en normal andning och lugna ned mig lite. Jag kom på andra tankar och kunde faktiskt prata istället för att bara gråta. Denna övningen kan man göra när som helst, även när man har en lugn andning för att bli mer medveten om hur man andas.


Dagens smarta ord


Stort tack till er!

 
  
Jag tänkte visa er lite av de fina kommenterarna jag har fått den senaste tiden. Ni bloggläsare har funnits där så otroligt mycket för mig och jag visste inte ens att min blogg betydde så här mycket för så många människor. Jag blir helt rörd varje gång ni skriver sådana här fina saker och jag får tårar i ögonen av att ni är så fina. Jag vill tacka er alla som har stöttat och jag vill tacka er som har tittat in här varje dag, fast jag uppdaterade dåligt. Tack så jättemycket för att ni finns där för mig. Ni betyder otroligt mycket, mer än ord kan beskriva! ♥

EgenkontrollUndrar du vad andra tänker?

De flesta människor går runt och undrar vad andra människor tänker om dem. 
Oftast går man och nojar sig över att de ska ogilla en och att de tänker massor av negativa saker. Men du kan inte läsa deras tankar, hur vet du att de inte tänker jättebra saker om dig? Det är ingen idé att noja över sådana saker. Och vad spelar det för roll vad människor du enbart går förbi på stan tänker och tycker? Det viktigaste är ju faktiskt att du är nöjd och att du har nära och kära som älskar dig för den du är. 

Du kanske behöver ifrågasätta dina tankar. Varför nojar du så, vad är det du är orolig för? När du kommer fram till det så har du lättare att arbeta med dig själv och komma över dessa saker. Våga vara dig själv, för du är så himla bra som du är. Du behöver inte fejka att vara någon annan, för där ute finns det människor som kommer älska dig exakt så som du är, de kommer älska dig FÖR att du är som du är!


Dagens smarta ordKänslan jag har haft

Känslan när jag fick beskedet i telefon: "Jag vill ta en paus.", den var fruktansvärd.
Jag blev chockad, förvirrad och förtvivlad. Jag visste ju inte ens att han inte trivdes med mig längre, eftersom vi dagen innan hade pratat om våran framtid tillsammans. Han var osäker på sina känslor, så han ville vara ifred i några dagar för att ta reda på vad han kände. Vi la på och jag grät hysteriskt, så alla i min familj tröstade mig. Sofie, min funktionshindrade syster kramade min hand hårt och jag fick även dem att gråta. Jag fick sova inne hos mamma och pappa i gästsängen för jag kunde inte sova själv, det gick bara inte. Mina syskon sov över här för att trösta.

 
Dagen efter fick jag se att han skapade en ny facebook, där han stod som singel.
Han raderade sin gamla facebook så lätt. Alla meddelanden, alla bilder, alla minnen. Vi hade ju bara en "paus" ändå stod han som singel och jag fick se det över facebook. Jag frågade varför han hade tappat känslorna, men han visste inte det. Han borde ju vetat om det handlar om att vi har tråkigt tillsammans, om vi har glidit ifrån varandra, men nej jag fick inget veta. När jag skulle hämta mina saker så skrev han bara: "Aja, det står i hallen. Skicka sms när du hämtat dem."

Jag hämtade mina saker, lämnade nyckeln på hans jobb och åkte hem. Jag kände mig så jäkla tom, jag kände mig utnyttjad, förbannad, sårad, ledsen, ensamoch värdelös.
Jag lyssnade mycket på låten Lyckligare nu med Linnéa Henriksson. Den hjälpte mig mycket med att komma underfund med att vi inte passade ihop. Vi hade varit ihop i 3,5 år, om han verkligen hade velat bli sambo med mig och skapat ett liv med mig så hade han kämpat för att uppnå det. Men han ville inte leva ett sådant liv.

 
Jag har tänkt oerhört mycket under denna tiden och sett så mycket saker som jag har blundat för. Jag trodde att vi hade det så perfekt, men allt var långt ifrån perfekt och jag kände mig egentligen väldigt ensam under tiden tillsammans också. Jag skriver detta för att få ur mig mina känslor, men också för att visa er vilka känslor jag har upplevt under denna tiden. Jag har gråtit floder, jag har varit förbannad, men jag har också fått skrattat mycket.
Jag är redo att släppa detta nu och börja om på en ny kula. Jag är värd någon som vill satsa på mig, som vill samma saker som jag vill och den mannen ska jag hitta.

Vi klarar allt!

Jag har tänkt så otroligt mycket under denna tiden. 
Jag tänker tillbaka på hur jag var för några år sedan. Hade jag blivit dumpad då så hade jag rispat i sönder mina armar många gånger vid det här laget. Men vet ni, jag har inte gjort något en enda gång under denna tiden! Jag har insett att jag är starkare än så. Många av er känner nog igen er i det jag skriver, ni har själva era problem och vet varken ut eller in. Tillsammans klarar vi allt, vi är starkare än vad vi tror. Vi förtjänar att må bra och ha det allra bästa i våra liv. 

Jag ska inte ljuga, denna tiden har varit svår och är fortfarande svår. Jag har dock insett att jag inte var så kär som jag trodde, vi hade det inte så bra som jag trodde, men det är såklart en omställning i livet i alla fall. Jag är så otroligt glad att ni där ute har stöttat mig till 100%, ni är helt fantastiska. Även om jag driver en må bra blogg så vill jag visa att jag också mår dåligt, att mitt liv inte är perfekt och jag har samma problem som er som läser detta. Men jag vet att om vi kämpar tillsammans så klarar vi oss igenom alla motgångar. Som ni märker har det blivit en del inlägg nu det senaste så nu är jag förhoppningsvis tillbaka på heltid igen. :) Ska försöka uppdatera så många må bra inlägg som möjligt för att börja peppa både er och mig själv igen. Glöm inte bort att ni är helt fantastiska som ni är och duger exakt som ni är. ♥Nytt i garderoben

 

 

Gömda juveler

 
Ni vet säkert redan att jag älskar sidan gomdajuveler.se det är faktiskt en av mina favoritsidor. :) Jag beställde denna fina toppen därifrån och blev överlycklig när jag kom hem och fick se att paketet kommit. Visst är den snygg? :) Även leggingsen är där ifrån. Är verkligen super nöjd med kläderna jag beställt från dem. :) Glöm inte att kolla in dem! Bilder från semestern


Dagens smarta ordHej älskade vänner!

Hej älsklingar! :D Har ni haft det bra medan jag varit borta?
Jag har varit på semester i Skåne och kom hem igår. :) Var skönt att vara borta ett tag även om jag längtade hem väldigt mycket också. Jag har shoppat en del som jag ska visa i ett annat inlägg och jag ser i era kommentarer att ni har saknat mig. Ni ska veta att jag har saknat er med. :) Mitt mående går fram och tillbaka. Ibland mår jag bra, ibland inte, men jag repar mig och mår bra ändå. :) Tack för erat stöd, ni är fina och underbara ska ni veta!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...